in

3 dingen die mensen verkeerd doen over Bitcoin-privacy

Misvatting #1: Uw bedrijf is verborgen

Het idee dat blockchain-technologie uw bedrijf verbergt, is een van de grootste dingen die mensen verkeerd doen aan blockchains. Dit idee wordt vaak ten onrechte toegeschreven aan de overtuiging dat cryptocurrencies door de georganiseerde misdaad worden gebruikt om geld wit te wassen.

Dit idee is voortdurend gepromoot door de reguliere media, met name met betrekking tot de verhalen over de Silk Road-markt en het gebruik van Bitcoin als een vorm van betaling.

De realiteit is dat dit niet verder van de waarheid kan zijn. Dit geldt vooral voor een open source openbare blockchain zoals Bitcoin, waar elke transactie wordt geregistreerd en doorzoekbaar is via blokverkenners. Blockchains zijn ontworpen als gedistribueerde grootboeken, wat betekent dat degene die een node beheert een volledige kopie van de hele blockchain heeft.

Deze verdeling van de blockchain en de hash-functie daarin creëert een bijna onveranderlijke vorm van gegevensverzameling. Zodra een transactie op de blockchain is vastgelegd, is deze permanent en onveranderlijk. Het concept van onveranderlijke gegevens is de sleutel tot waarom blockchains zo’n disruptieve kracht zijn.

Naarmate er echter meer adoptie plaatsvindt en meer transacties op blockchain worden geregistreerd, ontstaat ook de mogelijkheid om deze informatie te gebruiken. AI forensische projecten zoals Chainalysis volgen en monetariseren al transactiegeschiedenis op blockchain.

Dit wordt problematisch omdat het de mogelijkheid biedt om de privé-identiteit van een openbaar adres te identificeren en mogelijk bloot te leggen. Dit is met name zorgwekkend als het gaat om financiële transacties en roept de vraag op naar het recht van een individu op financiële privacy. Stel je voor dat je al je financiële transacties naar de wereld hebt verzonden. Bovendien kan het identificeren en verzenden van de hoeveelheid cryptocurrencies die iemand bezit of die de meest waardevolle NFT’s bezit, eigenaren een ongewenst doelwit maken.

Verkeerd idee # 2: er is geen manier om uw activiteit te verbergen

Ondanks de onveranderlijke aard van blockchain-transacties, zijn of worden er verschillende protocollen en projecten ontwikkeld die tot doel hebben een laag privacy aan de vergelijking toe te voegen. Wallet-generatie of tumbler-services zoals blender.io stellen een gebruiker in staat om cryptocurrencies van de ene portemonnee naar de andere te verzenden zonder een spoor achter te laten. Deze tumbler-services werken door het eindadres te maskeren via een centraal doorstuuradres.

Daarnaast zijn er protocollen zoals Railgun die slimme contracten gebruiken om afgeschermde wallet-adressen te maken. Transacties gemaakt door het Railgun smart contract worden verduisterd door zk-SNARK encryptie. In wezen worden transacties nog steeds geregistreerd, maar het verzendadres onthult alleen dat het afkomstig is van het Railgun smart contract in plaats van een specifiek openbaar adres.

Misvatting #3: Alles is Open Source

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle blockchains open of gelijk zijn gemaakt. Dezelfde technologie die het Bitcoin-netwerk aandrijft, kan ook worden gebruikt in een privé- of semi-privéfunctie. De technologie kan worden gecodeerd om geprivilegieerde toegang te geven of toegang te blokkeren tot bepaalde delen binnen de blockchain. Dit kan zeer gunstig zijn in de particuliere sector, vooral binnen toeleveringsketens waar niet alle delen van de toeleveringsketen elke stap van het aanbod hoeven te zien buiten waar ze verantwoordelijk voor zijn.

Andere voorbeelden waar privacy gunstig is, zijn te zien in blockchain-use cases voor het opslaan van medische dossiers en het verifiëren van verkiezingen. Blockchain-technologie kan een efficiënter en veiliger systeem creëren waarin individuen autonomie hebben en kunnen bepalen wie toegang heeft tot hun medische dossiers. Hier wordt privacy fundamenteel.

Bij verkiezingen kan blockchain-technologie een veilige en beveiligde methode bieden om verkiezingen te houden. De identiteit van een persoon kan worden geverifieerd, maar verborgen voor degenen die verkiezingen houden, terwijl ze nog steeds hun resultaten laten zien. Dit is een ongelooflijk belangrijk aspect van verkiezingen, omdat het je in staat stelt om een stem uit te brengen zonder angst voor repercussies.

Conclusie: Ondanks privacyzorgen heeft blockchain een enorm potentieel

Blockchain-technologie gaat veel verder dan de cryptocurrency- en NFT-rage die we de afgelopen jaren hebben gezien. Het heeft veel verschillende toepassingen en het potentieel om grote sekten van de samenleving te vernietigen.

Bitcoin en andere open-source openbare blockchains gebruiken alfanumerieke openbare sleuteladressen om persoonlijke identiteit te verbergen. Met de vooruitgang van AI forensische projecten en de mogelijkheid om de identiteit van een individu te onthullen, is een tegenbeweging begonnen om privacy te herstellen als een noodzakelijk onderdeel van deze blockchains. Tegenwoordig wordt er zelden over privacy gesproken in termen van blockchain, maar het is veilig om aan te nemen dat het binnenkort een belangrijk onderwerp zal worden naarmate meer mensen de technologie gaan adopteren.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 47

Eenvoudig te gebruiken crypto-uitwisselingen voor nieuwkomers in cryptocurrency

nft 00006

Waar kunnen NFT’s voor worden gebruikt naast kunst?