in

3 dingen die mensen verkeerd doen over Ethereum Name Service

De Ethereum Naming Service (ENS) heeft de afgelopen jaren een comeback gemaakt, sinds een grote update in 2019. In mei 2022 bereikte het een belangrijke mijlpaal van een miljoen geregistreerde namen. Dit keerde de status van OpenSea om als de toonaangevende gasverbrandingsdienst op het Ethereum-netwerk.

Laten we met dit in gedachten de meest voorkomende misvattingen over ENS onderzoeken.

#1. Het is net als een DNS

Het Domain Name System (DNS) werd in 1983 uitgevonden als antwoord op het probleem van het moeten invoeren van een IP-adres om toegang te krijgen tot een website. Het invoeren van een IP-adres, bijvoorbeeld 127.0.0.1, is een probleem omdat ze moeilijk te onthouden zijn. DNS loste dit op door simpelweg een naam in de zoekbalk in te voeren, zoals CryptoVantage, en het zou u naar het bijbehorende IP-adres brengen.

De Ethereum Name Service is niet precies hetzelfde als een DNS, hoewel je de overeenkomsten kunt zien. Bij het verzenden van cryptocurrency moet u een wallet-adres invoeren. Eén verkeerde invoer en uw cryptocurrency is voor altijd verloren, zonder middelen om het te herstellen. De enige uitzondering voor asset recovery in de zeldzame gevallen dat het blockchain-netwerk zelf terugkeert naar een eerdere staat.

Het ENS heeft tot doel dit probleem op te lossen door voor portfolioadressen te doen wat DNS heeft gedaan voor webpagina-adressen.

Het belangrijkste verschil tussen ENS- en DNS-systemen is architectuur.

De ENS-architectuur is non-profit, gedecentraliseerd en web3-vriendelijk. Het wordt ook aangedreven door het Ethereum-netwerk. Vergeleken met DNS dat gecentraliseerd is en vatbaar voor aanvallen. ENS-domeinnamen worden beveiligd met behulp van slimme contracten.

ENS bevat twee hoofdcomponenten: het register en de resolvers.

Het register is een slim contract dat een lijst bijhoudt van alle domeinen en subdomeinen en drie stukjes informatie over hen opslaat.

Dit zijn de domeineigenaar, de domeinomzetter en het herstel van de vervaltijd voor records in het domein.

Zo kan het register een naam herleiden naar de verantwoordelijke resolver.

Resolvers vertalen namen in twee stappen naar adressen. De eerste is om het register te vragen welke resolver verantwoordelijk is voor een bepaalde naam, en de tweede vraagt die specifieke resolver om het antwoord.

#2. ENS bestaat sinds 2017

Dit is technisch waar, maar begrijpt niet het hele verhaal. Het hierboven beschreven ENS-systeem bestaat pas sinds 2019 en dit is het echt indrukwekkende onderdeel van het ENS-systeem en draagt aanzienlijk bij aan de groei als service in de afgelopen jaren.

Hoewel het waar is dat ENS in 2017 werd gelanceerd, werd het snel offline gehaald vanwege twee grote fouten in de code. ENS werd een paar maanden later, in mei van hetzelfde jaar, opnieuw geactiveerd en de verkoop van ENS-domeinen werd hervat met behulp van een Vickery-veilingsysteem.

Volgens een studie uitgevoerd door een team van slimme contractonderzoekers, werd het Vickrey-veilingsysteem in 2019 vervangen door het huidige grootboeksysteem dat eerder werd genoemd. In mei 2020 werden namen die zijn geregistreerd met behulp van het Vickrey-veilingsysteem automatisch ingesteld om te vervallen als er geen verlengingskosten werden betaald.

Naast het dumpen van het Vickery-veilingsysteem, moesten gebruikers na de update van 2019 een extra vergoeding van $ 5 betalen voor namen die langer waren dan zes tekens. Voor namen onder de zes tekens werd geen belasting geheven.

Na de update van 2019 zijn meer bekende merken registernamen gaan kopen, zoals NBA en eBay. Het nadeel van handelsmerkgerelateerde geregistreerde namen is het fenomeen van domeinkraken, een vorm van rent-seeking gedrag waarbij gebruikers op een domeinnaam zitten die een specifiek merk zal willen en wachten om commissies te ontvangen van dat merk dat de markt betreedt.

#3. ENS is de enige blockchain-naamservice

ENS-services zijn niet de enige blockchain-naamgevingsservices op het blok. Een aantal diensten zoals Handshake en Namecoin hebben om verschillende redenen concurrentie met traditionele DNS-services. Enkele veelvoorkomende zijn de gecentraliseerde aard van huidige DNS-services, DNS-beveiligingsproblemen en transparantieproblemen.

Volgens de
handshake white paper wordt de beveiliging van het algemeen bekende groene hangslotsymbool naast beveiligde websites alleen gegarandeerd door een handvol gecentraliseerde DNS-bedrijven. Dit is een belangrijke beveiligingszwakte die het best wordt benadrukt door enkele statistieken.

Volgens een onderzoek van de Neustar International Security Council heeft 72% van de organisaties in de afgelopen twaalf maanden te maken gehad met een DNS-aanval. Google’s Threat Analysis Group (TAG) onthulde de omvang van een cyberaanval die in 2017 tegen hen werd opgelegd. Deze specifieke aanval was maar liefst 2,5 terabyte per seconde en kwam van 180.000 verschillende servers, waarvan sommige 180.000 DNS-servers waren.

Dit toont duidelijk aan dat DNS-systemen een bijzonder lucratief doelwit zijn voor potentiële aanvallers vanwege hun gecentraliseerde aard. DNS-systemen vanuit het perspectief van de aanvaller zijn een single point of failure dat gemakkelijk kan worden bereikt.

Met dit in gedachten proberen Handshake en andere blockchain-naamgevingsdiensten (BNS) enkele van de problemen op te lossen die vaak worden geassocieerd met DNS-systemen door een gedecentraliseerd alternatief aan te bieden. Voor Handshake wordt dit bereikt met een enkel punt van consensus tussen namen en certificaten en crypto-economische prikkels.

Afsluitende gedachten: ENS geeft u een voorproefje van Web3-functies

Hoewel DNS en ENS (en bij uitbreiding BNS) een functie delen, verschillen de manieren om deze functie te bieden sterk.

DNS biedt een
gecentraliseerde Web2-versie van de functie die wordt geleverd met een eigen reeks voor- en nadelen, terwijl ENS een gedecentraliseerde Web3-versie van de functie biedt met ook een aantal voor- en nadelen.

De ENS bestaat sinds 2017,
maar pas sinds 2019 begint de ENS aan acceptatie en populariteit te winnen, tot het punt dat OpenSea als de belangrijkste verbruiker van gas op het netwerk omver wordt gegooid. Tot slot is ENS niet de enige SNB op het blok. BNS-systemen van alle pluimage proberen een oplossing te bieden voor de problemen waarmee DNS-systemen vandaag de dag worden geconfronteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alesia kozik 6781008

Alethea Crypto Voorspelling 2023-2030

pexels tima miroshnichenko 7567557

Metacade Prijsvoorspelling 2023-2030