in

Accounttype kiezen op eToro

Voordat u handelt en investeert in een transactie, moet u eerst de verschillende soorten accounts kennen. En kies zelf het meest geschikte accounttype.

Met het eToro handelsplatform worden rekeningtypen geclassificeerd op basis van verschillende criteria. De criteria zijn ESMA-regelgeving, de hoeveelheid investeringskapitaal en het land en gebied.

Het artikel beschrijft dit soort accounts in detail.

Demo Account en Real Account

Demo Account

Voordat u in de classificatie van accounttypen op eToro komt, moet u meer weten over Demo-accounts.

Wanneer u een eToro-account en een echte rekening opent, is er altijd een conversie naar een demo-account geïntegreerd in het account.

eToro biedt u 100.000 virtuele usd in een Demo-account.

Het demo-account is waar u eToro leert kennen en verhandelen.

U kunt oefenen met het openen van real-time koop- / verkooporders van de markt. De grafiek in het demo-account is hetzelfde als in het echte account. Dan kunt u leren de markt te observeren en de theorie die u hebt geleerd in de praktijk brengen totdat u zelfverzekerd en klaar bent om te handelen zonder u zorgen te maken over het verliezen van echt geld.

Het enige verschil is dat je geen winst/bedragen kunt opnemen op je bankrekening omdat dit alleen virtuele valuta is.

Real Count

Het is uw echte handelsaccount. And is ingedeeld volgens verschillende criteria die hieronder worden beschreven.

ESMA eToro-accounttypen

ESMA is de Europese Autoriteit voor effecten en markten. Het is een onafhankelijk EU-orgaan dat als toezichthouder bijdraagt aan de stabiliteit van het financiële stelsel van de Europese Unie. Op deze manier versterkt ESMA de bescherming van beleggers en bevordert het stabiele en ordelijke financiële markten.

Volgens de ESMA-regelgeving is eToro onderverdeeld in twee verschillende accounttypen:

 • Market
 • Professioneel Account

Market Account

Wanneer u zich registreert voor een eToro-account, is uw account een retailaccount.

Voor retail account:

 • Protection: het type account dat het hoogste beschermingsniveau van eToro ontvangt (zoals Investor Compensation Fund, enz.)

Daarnaast profiteren ook retailklanten van bescherming tegen een negatief saldo* en beperkte margebetalingen.

 • Investment Activity: Met deze account hebben beleggers toegang tot allerlei soorten activa op eToro. U kunt ervoor kiezen om zelf te handelen of transacties van professionele beleggers en beleggingsfondsen te kopiëren (Copy Trading).
 • Leva: Voor dit account is de hefboomwerking echter beperkt. De maximale hefboomwerking voor elke activaklasse is: x30 voor belangrijke valutaparen (zoals EUR/USD); x20 voor andere valutaparen (zoals EUR/NZD), goud en belangrijke indices; x10 voor grondstoffen (behalve goud) en andere indices; x5 voor CFD’s op aandelen (aandelen) en ETF’s; x2 voor cryptocurrency CFD’s (vanwege de hoge volatiliteit van de cryptocurrency-markt en het risico dat eToro voor beleggers momenteel de hefboomwerking op cryptoposities uitschakelt)
 • In het algemeen zijn de limieten voor de hefboomratio een van de beleidsregels van eToro om klanten – onervaren en onervaren beleggers – te beschermen tegen de mogelijkheid om hun kapitaal te verliezen.
 • Minimum storting vereist: $200 voor amateur accounts en $50 voor later.

* Bescherming tegen negatief saldo – In gevallen waarin uw account negatief wordt, dekt eToro dat verlies en stelt u uw kapitaal op nul.

Professioneel account

Dit type account is bedoeld voor professionele handelaren en beleggers, op primaire voordelen zoals amateurrekeningen. Maar er zijn de volgende verschillen.

 • Protection: U hebt dezelfde bescherming tegen negatief saldo als een Retail-account. Een beperking voor professionele klanten is echter dat ze niet worden beschermd door het Beleggerscompensatiefonds (zoals amateurrekeningen) en de Financial Ombudsman Service.
 • Leva: Het belangrijkste voordeel van een pro-account is een hoge hefboomwerking (1:400). Daarnaast heeft het lagere transactiekosten en spreads.

Om een account te upgraden van een retailaccount naar een pro-account, moet u aan de volgende criteria voldoen:

 • Minimum sheet van $500.000 en exclusief cash.
 • Make de afgelopen tijd minstens tien transacties met een totale waarde van minstens $500.000.
 • Eens minimaal één jaar werkervaring in de financiële sector.

Types rekeningen naar bedrag van het geïnvesteerde kapitaal

De retailrekeningen worden nog steeds ingedeeld op basis van het geïnvesteerde kapitaal. Het heet eToro Club.

eToro Club-lidmaatschap wordt bepaald op basis van uw werkelijke vermogen om middernacht GMT elke dag. Als u voldoet aan de waarde van de accommodatie, wordt de rekening automatisch geaccepteerd en verandert de clubklasse de volgende dag:

 • Zilver: $5.000
 • Oro: $10,000
 • Platin: $25,000
 • Platin+: $50,000
 • Diamond: $250.000

Voordelen van elk accountniveau

Met elk ledenniveau heb je verschillende voordelen: het hebben van je eigen accountmanager, het ontvangen van exclusief analysenieuws voor leden, gratis opnames van het Platinum-niveau en grotere voordelen van het eToro Money-programma (momenteel beschikbaar voor Britse klanten), voordelen van crypto-staking …

Bekijk hier meer informatie over de voordelen van het type beleggingskapitaalrekening.

Accounttypen per land en regio

Ten slotte wordt het rekeningtype verdeeld per land en gebied. Dit is een speciaal geval.

eToro is een wereldwijd investeringsplatform. In sommige landen en gebieden zijn er echter afzonderlijke financiële regels voor dat land of die regio. Daarom zijn de rekeningen van de burgers van dat land anders. Hier zijn die uitzonderlijke gevallen.

Islamitische eToro-rekening

Aseminale rekeningen worden exclusief geopend voor moslimbeleggers. Volgens de sharia ontvangen deze accounts unieke voordelen zoals:

 • Betaal geen transactiekosten, zoals kosten of swaps.
 • Gebruik de hefboom zonder rente.
 • De enige kosten die betaald moeten worden is de spread (het verschil tussen de aan- en verkoopprijzen).

Om een islamitische rekening te openen, hebt u een gewone eToro-rekening. Volgend moet u minimaal $1.000 storten. Open ten slotte een ticket om contact op te nemen met de ondersteuning en vraag om over te schakelen naar een islamitisch account.

eToro USA account

In 2018 werd eToro gelanceerd op de Amerikaanse markt, waardoor beleggers handelsaccounts op het platform konden openen. Elke staat heeft zijn eigen wetten, dus sommige staten zijn mogelijk niet beschikbaar. Werk de lijst met statussen hier rechtstreeks bij

Aanvankelijk bood eToro alleen cryptoproducten aan voor eToro USA-accounts. Momenteel kan de eToro USA-account bepaalde soorten aandelen verhandelen.

Conclusion

Achter is er een artikel over de accounts die beschikbaar zijn op het eToro handelsplatform. Als u in eToro gaat beleggen, kiest u zelf het juiste accounttype. Als u op eToro hebt gehandeld, bepaalt u het type account dat u gebruikt om de voordelen te garanderen.

In de toekomst kan eToro meerdere accounttypen bijwerken (indien van toepassing).

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 28

Binance Peg XRP: Basisprincipes van handelen

invest crypto 10

Ecologische cryptocurrencies: de 5 beste om in te investeren in 2022