in

Airdrop: de complete gids

In de meeste gevallen vereisen cryptoplatforms dat gebruikers hun sociale mediapagina’s of -kanalen volgen, lid worden en zich abonneren op hun sociale media-pagina’s of -kanalen in ruil voor airdrop-geschiktheid. Soms is staken een andere voorwaarde. Door zich aan deze vereisten te houden, kunnen gebruikers van het platform gratis tokens ontvangen via wat “airdrop-distributie” wordt genoemd en die wordt uitgevoerd door gespecialiseerde apps rechtstreeks op het apparaat.

Dit betekent dat als u geïnteresseerd bent in het pakken van een aantal gratis munten, u alleen maar uw portemonnee-adres hoeft op te geven, de instructies van het platform hoeft te volgen en te wachten tot de tokens verschijnen.

Wat is de motivatie achter Airdrops?

Zoals gezegd worden airdrops vooral gebruikt als marketingtool bij veel blockchain- en cryptocurrency-gebaseerde bedrijven. Naast het nut als marketingstrategie zijn airdrops echter ook nuttig om een eerlijke verdeling van de tokens van het platform te garanderen.

Airdrops zijn ook een fatsoenlijke manier om te zorgen voor een grotere interesse van het publiek voor een bepaald project, waardoor de verandering in de toename van tokens van dat project toeneemt. Zodra een kritische massa gebruikers dankzij airdrop met een platform begint te communiceren, neemt het bewustzijn van het platform toe en kunnen projectteamleden ook hun netwerk uitbreiden door de platformontwikkeling te vergroten.

Om toe te voegen, zullen platformtokenhouders en early adopters ook profiteren van airdrops.

Airdrops van extra tokens betekent dat meer mensen zich bewust worden van uw aanwezigheid, wat op zijn beurt resulteert in meer vraag naar uw token, en deze toename kan een positief effect hebben op de totale waarde van het token van uw platform.

Ten slotte zullen individuele cryptocurrency-ecosystemen ten goede komen aan meer mensen die crypto hebben, verhandelen en verhandelen. In wezen verhogen airdrops de liquiditeit en distributie.

Wat zijn de vereisten voor Airdrops?

In de meeste gevallen moet u, om lid te worden van een airdrop, voldoen aan specifieke vereisten van het hostingplatform. Dit komt omdat sommige airdrops slechts een vast aantal deelnemers toestaan, wat betekent dat niet iedereen die zich aanmeldt tokens kan ontvangen. Daarnaast kan er in sommige gevallen ook een minimumvereiste zijn voor hoeveel u van het token in kwestie moet bewaren. Daarom kon de airdrop alleen van toepassing zijn op tokenhouders die deelnamen aan de voorverkoop van het project.

Hoewel de vereisten en
voorwaarden voor elke airdrop variëren, afhankelijk van de regels en voorschriften van het project, is het belangrijk op te merken dat de meeste projecten u niet verplichten om persoonlijke informatie te verstrekken zolang het wallet-adres en het token dat u bezit, worden vermeld als een van de geschiktheidsvereisten. Ook zullen legitieme airdrops gebruikers nooit vragen om te investeren in airdrops. Zodra u in aanmerking komt voor airdrop een project, zou deelname en het ontvangen van tokens geen probleem moeten zijn.

Voorbeelden van Airdrops

Populaire voorbeelden van airdrops zijn de distributie van SOS-tokens door OpenDao die werden toegekend aan gebruikers die eerder interactie hadden gehad met de NFT-marktplaats van OpenSea. Voor deze airdrop hoefden ontvangers geen taken te voltooien. Het enige wat ze hoefden te doen was de tokens van de OpenDao-website te ontvangen. Met de airdrop slaagde OpenDao erin om zijn Twitter-volgers te verdubbelen van minder dan 60.000 naar meer dan 150.000 op het moment van schrijven.

Uniswap, een van de beste gedecentraliseerde uitwisselingen op het Ethereum-ecosysteem, lanceerde ook een airdrop met de lancering van hun UNI-governance-token. Aan het einde van de operatie werden 150 miljoen UNI-governance-tokens gedistribueerd naar Ethereum-bewoners die eerder op de een of andere manier met de DEX hadden gecommuniceerd. dit betekende dat elke portemonnee die ooit vóór de airdrop met Uniswap had gecommuniceerd, 400 UNI-tokens ter waarde van meer dan $ 1000 op dat moment kon aanvragen. Momenteel is hetzelfde bedrag aan UNI ongeveer $ 4000 waard.

Het nadeel van de Airdrops

Hoe groot ze ook lijken, airdrops zijn misschien niet voor iedereen. Dit komt omdat de tokens die u ontvangt van de airdrop van het platform meestal geen onderpand hebben en nooit kunnen worden verhandeld op cryptocurrency-uitwisselingen.

In sommige gevallen kunnen tokens niet worden gebruikt om iets anders te doen dan in uw portemonnee te worden opgeslagen en worden ze alleen waardevol als het platform populair en succesvol wordt.

Pas op voor Airdrop
oplichters

Airdrops bieden een geweldige manier om de interesse van mensen in nieuwe cryptocurrency-projecten en tokens aan te trekken. Ze bieden liefhebbers van cryptocurrency ook een gemakkelijke manier om geïnvesteerd te worden in een project dat potentieel heeft.

Dit betekent echter niet dat alle airdrops hetzelfde zijn. Sommige vereisen dat deelnemers taken voor tokens voltooien, terwijl anderen mogelijk niets waard zijn zonder de eerste gebruikersgroei op het betreffende platform. De bottom line is dit: als je tijd en moeite hebt, is het mogelijk om gemakkelijk geld te verdienen; Net als veel andere dingen in de crypto-wereld is het echter belangrijk om voorzichtig te zijn als het gaat om schijnbaar verleidelijke aanbiedingen. Dit komt omdat sommige oplichters airdrops gebruiken als lokaas om uw persoonlijke informatie en geld te stelen.

Zolang je je onderzoek doet voordat je in een airdrop duikt, is er niets om je zorgen over te maken. U kunt altijd eindigen met een kleine gratis bonus die het aantal tokens in uw portemonnee zal verhogen zonder enige inspanning van uw kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels antoni shkraba 5583964

Crypto “blue-chip”: wat ze zijn en hoe ze worden beschouwd

pexels artem podrez 8989470

Maakt Bitcoin gebruik van proof-of-work?