in

Amerikaanse aandelen: alles wat u moet weten om te beleggen

De aandelenmarkt is de plaats waar aandelen worden uitgegeven en verbindt handelaren om aandelen, grondstoffen, derivaten en andere financiële instrumenten te kopen en verkopen. De Amerikaanse aandelenmarkt is de thuisbasis van ’s werelds grootste marktkapitalisatie en handelsvolume. Het volgende artikel leert in detail over Amerikaanse aandelen en biedt gedetailleerde instructies over beleggen in Amerikaanse aandelen en aandelen voor beginners.

Wat zijn Amerikaanse aandelen?

Amerikaanse effecten zijn effecten (waaronder aandelen, indices, grondstoffen, enz.) die genoteerd en verhandeld worden aan de beurs in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse aandelenmarkt is ’s werelds grootste markt qua dagelijks handelsvolume, met meer dan 10.000 beursgenoteerde bedrijven en een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 33 biljoen. De totale kapitalisatie van de Amerikaanse aandelenmarkt is vijf keer groter dan die van China, zes keer die van Japan, tien keer die van Hongkong en 15 keer die van de Indiase aandelenmarkt.

Bovendien is de Amerikaanse aandelenmarkt goed voor de helft van het wereldwijde handelsvolume en wordt deze vandaag de dag beschouwd als de meest liquide markt.

Soperformers genoteerd aan de Amerikaanse beurs hebben tot doel kapitaal aan te trekken om productie-, bedrijfs- en investeringsactiviteiten voor bedrijfsontwikkeling te dienen. De Amerikaanse aandelenmarkt heeft veel aandelen van ’s werelds toonaangevende beroemde bedrijven en ondernemingen, zoals Apple, Google en Tesla … Daarom is deze markt zeer geïnteresseerd in aandelenhandelaren over de hele wereld en favorieten.

Hoe werkt de Amerikaanse aandelenmarkt?

De beurs loopt via de beurzen (New York, Nasdaq…). De bedrijven noteren aandelen via de beurzen. WEEND handelaren verhandelen (kopen en verkopen) aandelen via een beurs. Een transactie wordt gedaan wanneer de prijzen van kopers en verkopers overeenkomen.

Historisch moesten handelaren presteren op de beurs. Today, de aandelenmarkt werkt via het internet en online wisselagenten. Een handelaar moet een Amerikaans staatsburger zijn om de onderliggende Amerikaanse aandelen te verhandelen.

Het is verplicht voor mensen die niet in de Verenigde Staten wonen en geen Amerikaans staatsburgerschap hebben om te investeren in de Amerikaanse aandelenmarkt door via een beursvennootschap (broker) te gaan.

Waarom beleggen in Amerikaanse aandelen in Vietnam?

De Amerikaanse aandelenmarkt is momenteel wereldwijd de grootste markt qua marktkapitalisatie. Daarom is de Amerikaanse aandelenmarkt zeer liquide en vermindert het risico voor beleggers.

Bovendien, met een enorm handelsvolume en strikt gereguleerd door strikte en langdurige regelgeving, wordt de Amerikaanse aandelenmarkt als de meest eerlijke en transparante beschouwd. Manipolaire of manipulerende prijzen op de Amerikaanse aandelenmarkt is onwaarschijnlijker dan in kleine opkomende markten over de hele wereld.

Daarnaast is de Amerikaanse markt de thuisbasis van ’s werelds grootste en beroemdste bedrijven. Het is een kans voor handelaren om te investeren in bedrijven met een lange geschiedenis van duurzame ontwikkeling, of in toonaangevende bedrijven, met aantrekkelijke groei op lange termijn, zoals Google, Microsoft, IBM en Abbot …

De Amerikaanse aandelenmarkt is ook een plek voor potentiële bedrijven, bekend als “unicorns”, in termen van groeipercentage. Een typisch voorbeeld dat genoemd kan worden is dat het aandeel Netflix in 2010 slechts ongeveer $10 bedroeg, maar er was een tijd dat het piekte op $700/aandeel (in 2021). Of Amazon-aandelen noteren op de bodem op $ 18, eenmaal verhandeld op $ 3600 (in 2021) en worden momenteel verhandeld tegen een prijs boven $ 2100. Dit zijn geen ongewone fenomenen op de Amerikaanse aandelenmarkt, dus deze markt biedt veel geschikte beleggingsmogelijkheden op lange termijn.

Twee vormen van Amerikaanse aandelenhandel voor niet-Amerikaanse handelaren

Custody trading: In deze vorm vragen handelaren een makelaar om aandelen voor hen te kopen en te houden. Met dit formulier is de makelaar de eigenaar van de aandelen. Handelaren genieten echter nog steeds van alle voordelen van dividenden en winsten.

Cfd’s op aandelen verhandelen: dit is de meest populaire vorm van aandelenhandel vandaag. Wanneer hij aandelen verhandelt als CFD’s, handelt de handelaar alleen op basis van de beweging van de aandelenkoers, niet op basis van het bezit ervan. Met CFD-handel kunnen gebruikers transacties uitvoeren tegen zowel stijgende als dalende prijzen door kooporders te plaatsen wanneer ze merken dat de prijs in de toekomst stijgt en orders te verkopen wanneer ze een mogelijke prijsdaling waarnemen. Daarnaast kunnen handelaren ook hefboomwerking gebruiken bij het verhandelen van aandelen in de vorm van CFD’s.

In wezen genieten handelaren in aandelen van niet-Amerikaanse handelaren alle voordelen van de volatiliteit van de aandelenkoers als handelen in de onderliggende aandelen. Handelaren hebben echter geen stemrecht voor aandeelhouders en transacties worden onmiddellijk na ordercorrespondentie uitgevoerd.

Ontdek brokers die Amerikaanse aandelenhandel toestaan.

Momenteel kiezen de meeste beleggers ervoor om Amerikaanse aandelen te verhandelen via forex brokers en orders te plaatsen op het MT4-platform. Hoe dan ook, voor degenen die nieuw zijn in de Amerikaanse aandelenhandel, is het Meta Trader-platform uitdagender. Daarnaast bieden makelaars die MT4- of MT5-platforms gebruiken vaak een minimum aantal aandelen aan op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Ong de makelaars van vandaag is Capital.com degene die zijn handelsplatform aanbiedt, dat vrij intuïtief en gemakkelijk te begrijpen is op zowel de web- als mobiele versies. Daarnaast stelt Capital.com gebruikers ook in staat om een MT4-account te openen om te handelen op het MT4-platform.

Veel Amerikaanse aandelenhandelaren houden van Capital.com met meer dan 3600 aandelen-CFD’s en veel van ’s werelds toonaangevende aandelenindices op Capital.com, zoals Dow, FTSE 100, S &P 500 en DAX 30. Wanneer u niet-verwijderde aandelen verhandelt zonder overnachtingskosten, kunt Capital.com dividenden ontvangen bij het verhandelen van werkelijke aandelen. Het is een voordeel wanneer beleggers lange tijd aandelen willen bezitten of in aandelen willen beleggen om dividend te ontvangen. In het bijzonder heeft Capital.com geen stortings- / opnamekosten en geen inactiviteitskosten.

Hoe een Amerikaanse effectenhandelsrekening te openen op Capital.com?

Open een Capital.com account.

Om een Amerikaanse aandelenbeleggingsrekening op Capital.com te openen, registreren gebruikers zich via de onderstaande link:

Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op [Doorgaan]. Volgend daarna heb je met succes de Capital.com-rekening geopend.

Voordat ze op Capital.com handelen, moeten gebruikers de accountverificatie die op het scherm wordt weergegeven stap voor stap uitvoeren.

 • Voer uw adres, nationaliteit en geboorteplaats in en klik op [Doorgaan].
 • Het volgende venster voert uw naam (zonder accenten) en geboortedatum in.
 • Voer daarom de informatie in over het adres van de woonplaats: straatnaam, gebouwnummer, appartement, stad en postcode die overeenkomt met de informatie op de documenten die worden gebruikt om het adres te verifiëren (als er geen huisnummer, appartement), familie, straat, vul NA in).
 • Voer uw telefoonnummer in.
 • Selecteer de valuta die u voor uw account wilt gebruiken.
 • Lees de algemene voorwaarden van Capital.com en klik op [Doorgaan].

Capital.com

Om adresverificatiedocumenten te uploaden, gaat u naar [Instellingen], selecteert u [Document uploaden], klikt u op het vak [Document uploaden].

 • Een identiteitsverificatiedocument is een 2-zijdige foto van uw paspoort, identiteitskaart, burgeridentificatie, rijbewijs, enz., met daarin uw volledige naam, geboortedatum en adres.
 • De vereiste foto moet duidelijk zijn, alle vier de hoeken van het document vastleggen en in het volgende formaat zijn: PNG / JPG / JPEG of HEIC.

Na het uploaden van de vereiste documenten hebben Capital.com gebruikers een gezichtsverificatie nodig. Aanmeld u aan bij uw account Capital.com met uw telefoon en klik op [Account], selecteer [Accountstatus] en klik op [Een selfievideo maken]. Then, klik op [Ik ben klaar] en volg de instructies.

Geld op een Amerikaanse aandelenrekening storten op Capital.com

Capital.com gebruikers eenvoudig geld kunnen storten / opnemen via verschillende betalingsgateways, waaronder lokale bank, E-Wallet en creditcard. Het volgende artikel begeleidt u om Capital.com op te laden met een creditcard. Andere betaalmethoden doen hetzelfde.

Na het inloggen op uw Capital.com account, klikt u op [Mijn account] en selecteert u [Geld storten] in de rechterhoek van het scherm.

Selecteer de stortingsmethode [Bankkaarten], voer de kaartgegevens (kaartnummer, vervaldatum van de kaart, naam van de kaarthouder, kaarttype, CVV-nummer) en het bedrag in. Klik vervolgens op het vinkje om de kaarteigenaar te bevestigen in het vakje [Ik bevestig dat ik de eigenaar van de kaart ben] en klik op [Borg].

Opmerking: De naam van de Capital.com rekeninghouder en de houder van de gebruikte creditcard moeten overeenkomen. Het reguliere Capital.com account vereist een minimale storting van $20 en een maximum van $900.

Open een order om een Amerikaans aandeel te kopen op Capital.com.

Na het vinden van een favoriete aandelentikker, als de handelaar ziet dat de markt in de toekomst in prijs kan stijgen, kan een handelaar een kooporder openen.

 • Klik op [Kopen] in het marktvenster
 • Voer uw handelsvolume in het vak [Grootte] in.
 • Klik op [Kopen] om te voltooien.
 • Koop Je moet orders openen terwijl de markt werktijd heeft. Selecteer [Limietorder plaatsen] om een lopende order te plaatsen als de markt sluittijd is.

Als de markt de prijs in de toekomst kan verlagen, kan de gebruiker een short sell order (Verkopen) openen door op de knop [Verkopen] in het marktvenster te klikken en dezelfde kooporder uit te voeren.

Conclusion

We gaan ervan uit dat de aandelenmarkt in ontwikkelingslanden (zoals Vietnam) nog erg jong is in vergelijking met de wereld. Daarom wordt bij het verhandelen van effecten op deze markten door beleggers geconfronteerd met veel risico’s en het risico van prijsmanipulatie of gebrek aan transparantie. In tegenstelling heeft de Amerikaanse aandelenmarkt een enorme marktkapitalisatie en handelsvolume, waardoor het zeer liquide is. Handelaren verminderen ook de risico’s die ze kunnen tegenkomen bij het handelen in deze markt. Daarnaast kunnen handelaren short sellen of leverage gebruiken bij het handelen op de Amerikaanse aandelenmarkt. Dit zijn de voordelen waar veel handelaren dol op zijn bij het beleggen in Amerikaanse aandelen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 34

Google Authenticator op Binance: wat het is en welke problemen je kunt tegenkomen

invest crypto 37

Binance Labs: wat het is en hoe het werkt