Over de Gamesa Group
De Gamesa Group (Gamesa Corporación Tecnológica) is momenteel een van de wereldleiders in de productie van windturbines. We kunnen haar activiteiten echter opsplitsen in twee sectoren die voornamelijk verband houden met het ontwerp en de productie van deze windturbines, die meer dan 80% van hun omzet genereren, evenals de exploitatie en het onderhoud van deze turbines. Gamesa werd in 1976 in Vitoria opgericht en ontwikkelt nieuwe technologieën voor latere toepassingen in andere activiteiten in dezelfde sector, zoals composietmaterialen, robotica of het milieu.Zij heeft momenteel kantoren in drie delen van Spanje, namelijk Madrid, A Coruña en Navarra, maar Gamesa verdeelt haar activiteiten over drie vestigingen: Gamesa Eólica, Gamesa Energía en Gamesa Servicios. De Gamesa Group haalt het grootste deel van zijn omzet in Spanje, Brazilië en India, maar is ook actief in Europa in het algemeen en op andere internationale markten zoals de Verenigde Staten en Mexico.
Belangrijke data in de geschiedenis van Siemens Gamesa
Zoals alle grote bedrijven die actief zijn op internationale markten, heeft Gamesa in zijn geschiedenis een aantal precieze data die de moeite waard zijn om te weten om een idee te krijgen van de evolutie van het bedrijf door de jaren heen. Dus hier zijn enkele van de belangrijkste.- In 1976 werd Gamesa opgericht als een algemeen bedrijf van nieuwe technologieën.
- In 1994 werd de dochteronderneming Gamesa Eólica opgericht, die op zijn beurt windturbines assembleert.
- In 1995 begonnen de activiteiten met betrekking tot de bouw en het beheer van de windparken zelf.
- In 1996 werd het eerste windpark geopend dat door de groep werd gecreëerd.
- In 2000 werd het bedrijf beursgenoteerd.
- Sinds 2002 heeft Gamesa deelgenomen aan verschillende projecten over de hele wereld. Daarin levert het zijn technologische diensten en levert het componenten en onderdelen. Daarnaast breidt het in deze jaren uit over de hele wereld en voert het marketing- en onderhoudsactiviteiten van zijn apparatuur uit in plaatsen zoals Polen, Korea, Egypte of het Verenigd Koninkrijk.
- In november 2017 kondigde de groep een herstructureringsproces aan na de fusie tussen Siemens en Gamesa. Dit proces omvatte een ERE (Employment Regulation File) om 272 mensen in Spanje te ontslaan, die het uiteindelijk terugtrok.
- In januari 2018 kondigde Siemens Gamesa de sluiting aan van een van zijn fabrieken in Spanje, waardoor de toekomst van de meer dan honderd werknemers in de lucht bleef. In februari van hetzelfde jaar kwam de aandeelhoudersvergadering van de groep bijeen om een oplossing te vinden en zijn werknemers niet naar andere fabrieken te verplaatsen.
- In dezelfde maand, ook in 2018, gaat het gerucht dat het bedrijf op het punt staat een contract af te ronden voor de levering van 700 megawatt voor windturbines in Brazilië.
De belangrijkste concurrenten van Siemens Gamesa
De Spaanse groep Siemens Gamesa is momenteel een van de grootste namen in de wereld van windenergie. Het is echter niet de enige die op de golf van hernieuwbare energie is gesprongen en daarom al enkele jaren te maken heeft met zeer actuele internationale concurrentie. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om naar deze concurrenten te informeren alvorens een analyse uit te voeren van de mogelijkheden van evolutie van hun aandelen op de beurs. Om deze reden bieden wij u een lijst met de grootste bedrijven in de sector ter wereld en daarom van de belangrijkste concurrenten van Siemens Gamesa.- Goldwind is momenteel wereldleider in windenergie.
- Vestas staat op de tweede plaats in het klassement en is een voormalig partner.
- General Electric is momenteel de derde.
- Siemens stond op de vierde plaats, terwijl Siemens Gamesa vijfde werd, maar beide plaatsen in het klassement fuseerden tegelijkertijd met de twee bedrijven.
- Enercon staat op de vijfde plaats.
- Guodian op de zesde.
- MingYang in de zevende.
- Stel je voor in de achtste en
- ten slotte is CSIS de negende.
De belangrijkste partners van Siemens Gamesa
In de loop van zijn geschiedenis heeft Siemens Gamesa verenigingen gevormd en overeenkomsten ondertekend om samen te werken met andere bedrijven in de energie- en aanverwante sectoren in verschillende delen van de wereld.- Areva verkocht zijn offshore windenergieactiviteiten in 2016 aan Siemens Gamesa. Spanje had twee jaar de tijd om partner te zijn in de technologiespecifieke gemeenschappelijke onderneming Adwen. In een context van wereldwijde herstructurering van de nucleaire groep werd de situatie echter gecompliceerd door de verwerving van 59% van de aandelen van Siemens in het kapitaal van Siemens Gamesa.
- Siemens Gamesa had ook een interessante technologieovereenkomst met het Deense Vestas Wind Systems, die eindigde toen Vestas zijn belang in 2001 na een reeks geschillen aan de Gamesa Group verkocht. Deze overeenkomst had betrekking op de verkoop van de turbines van de groep, maar alleen in Spanje, Latijns-Amerika en Noord-Afrika.
- In 2002 nam Siemens Gamesa deel aan de productie van een helikopter voor de multinational Boeing, evenals andere projecten in de Verenigde Staten.
- In 2017 hebben de mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie groen licht gegeven voor de fusie van de windactiviteiten van de Duitse groep Siemens en het Spaanse Gamesa. Dit nieuwe bedrijf heeft de wereldleider in windenergie gecreëerd, met een geïnstalleerd vermogen van 75 GW en een omzet van 11 miljard euro. Siemens zal 59% van de nieuwe entiteit bezitten, terwijl Siemens Gamesa 41% zal hebben.
- In 2018 lijkt Siemens Siemens Gamesa op het punt te staan een contract te sluiten met verschillende groepen in Brazilië, waaronder Voltalia of Neoenergía, precies de Braziliaanse dochteronderneming van Iberdrola, de referentieaandeelhouder van het bedrijf.
Elementen in het voordeel van een stijging van de siemens gamesa aandelenkoers
Zoals alle bedrijven heeft de Siemens Gamesa Group een aantal sterke punten die het mogelijk maken om zijn groei te vergroten in het licht van marktuitdagingen, maar het heeft ook enkele zwakke punten. Om deze reden raden we u nu aan meer te weten te komen over hun sterke en zwakke punten, evenals hoe ze de winstgevendheid van het bedrijf kunnen verstoren. Laten we beginnen met het bestuderen van de belangrijkste sterke punten die de groep vandaag heeft:- Ten eerste is de positionering van de Siemens Gamesa-groep in zijn werkterrein natuurlijk een onmiskenbaar voordeel, aangezien het een van de grootste exploitanten van hernieuwbare energie is, niet alleen in Spanje, maar ook in Europa, en bovendien op internationale schaal.
- Dit brengt ons daarom bij de tweede kracht van dit bedrijf, namelijk de strategie van internationale expansie, die de afgelopen jaren een sterke versnelling heeft doorgemaakt met de ontwikkeling van activiteiten in de wereld.
- Het feit dat Siemens Gamesa activiteiten uitvoert die voornamelijk verband houden met groene energie is op zich al een voordeel, aangezien dit type energie naar verwachting de komende jaren in deze sector zal toenemen gezien de huidige klimaat- en milieuproblematiek.
- We kunnen ook benadrukken dat de groep sterk afhankelijk is van zijn vermogen om te innoveren om de winstgevendheid en populariteit bij zijn klanten te vergroten. Op deze manier investeert u elk jaar een groot deel van uw budget in onderzoek en ontwikkeling, zodat u uw concurrenten een stap voor kunt blijven.
- Concluderend zullen we ook het feit waarderen dat Siemens Gamesa regelmatig strategische partnerschappen aangaat met andere bedrijven om meer winst te maken en sneller vooruitgang te boeken in sommige markten.
Argumenten voor een koersdaling van Siemens Gamesa
Hoewel de sterke punten waarmee Siemens Gamesa de komende jaren te maken krijgt talrijk zijn, mag niet worden vergeten dat de groep ook enkele zwakke punten heeft, en we zullen deze nadelen nu analyseren.- Ten eerste, hoewel Siemens Gamesa momenteel tot de leiders op zijn werkterrein behoort, wordt het geconfronteerd met de komst op de markt van nieuwe concurrenten die bijzonder gevaarlijk zijn voor zijn marktaandelen , en dit zijn natuurlijk de grote bedrijven in de olie- en gassector, die de neiging hebben om hun activiteiten in dit toekomstige segment te richten.
- Ten slotte zullen we hier ook de productiekosten van Siemens Gamesa noteren, die relatief hoog zijn, dus het duurt enige tijd voordat hun investeringen vruchten afwerpen.