Indice dei contenuti:
Bedrijfsinformatie Vinci
U hebt misschien al gehoord van het bedrijf Vinci, dat niets meer is dan de leider van de kredietnemers in de bouw, die is onderverdeeld in verschillende sectoren, zoals het ontwerp en de bouw van werken, de bouw en het onderhoud van infrastructuur voor energie en telecommunicatie, of voor vervoer, weg- en snelwegbeheer, evenals parkeerplaatsen. Het voert zijn activiteiten uit in heel Europa, met name in Frankrijk, evenals in sommige landen van Noord-Amerika of Afrika.Vinci’s belangrijkste concurrenten
De Franse Vinci-groep verricht zeer specifieke activiteiten in de bouw- en vastgoedsector. In die zin is de concurrentie waarmee zij wordt geconfronteerd niet groot. Aangezien de markt in deze sector echter klein is, vormen de weinige directe concurrenten een reële bedreiging en maken zij in feite ook deel uit van de grote beursgenoteerde ondernemingen. hier stellen wij u voor om deze concurrenten te ontdekken. Vinci’s belangrijkste concurrent qua omzet is vandaag de bouwgigant Bouygues dankzij zijn gespecialiseerde dochteronderneming. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de concurrentie van groep Ei https://www.estrategia-bolsa.es/acciones-eiffage.html”, die een groot deel van de Franse en internationale markt beslaat. Vinci heeft geen directe concurrentie van kleine bedrijven in de industrie, omdat de projecten waarbij het betrokken is zeer groot zijn en aanzienlijke middelen en nauwkeurige ervaring vereisen. Daarom is het van essentieel belang om toezicht te houden op de activiteiten van deze twee grote groepen, die rechtstreekse en belangrijkste concurrenten van de Vinci-groep zijn, en in het bijzonder op hun reacties op aanbestedingen op deze markt. In feite leidt een toename van een van deze drie titels vaak tot een afname van de andere twee, en vice versa, als gevolg van het fenomeen van de concurrentie.Vinci’s belangrijkste partners
Via haar verschillende dochterondernemingen heeft de Vinci Group in de loop van de tijd verschillende partnerschappen met Franse en internationale bedrijven ontwikkeld om haar positie onder de leiders in deze sector van activiteit te behouden. Zo ging hij in 2015 een partnerschap aan met het bedrijf BlablaCar om dit type transport op de Franse snelwegen te ontwikkelen. Er zijn momenteel onderhandelingen gaande tussen Vinci en Bouygues om een mogelijk partnerschap op te zetten voor verschillende bouwprojecten.Analyse van de aandelenkoers van Vinci
Vinci-aandelen, genoteerd op de NYSE Euronext-markt, hebben hun koersen de afgelopen jaren zeer positief zien evolueren. Met een koers die in 2014 rond de 53 euro schommelde, zijn ze nog steeds een aandeel dat op de beurs moet worden gehouden of waarmee live kan worden gewerkt. Technische analyses tonen zelfs een kans op een stijging van meer dan 3,70% tussen nu en 2015. Het is daarom tijd om een standpunt in te nemen om te profiteren van deze toekomstige stijging.Belangrijke beursgegevens over Vinci-aandelen
Naast de informatie die u zojuist hebt geleerd, zoals de activiteit en geschiedenis van de Vinci-groep, is het ook interessant om meer algemene informatie over de aandelenmarkt te weten, die we hieronder presenteren en die u zal helpen de prijs van dit aandeel beter te begrijpen.- In 2017 vertegenwoordigde de Vinci-groep een totale marktkapitalisatie van bijna 43.057,16 miljoen euro.
- Momenteel staan er 589.985.730 aandelen van het bedrijf Vinci uit op de beurs.
- De koers van het aandeel Vinci is genoteerd in sectie A van de Euronext Parijs markt in Frankrijk.
- De Vinci Group maakt deel uit van de samenstelling van de nationale aandelenindex Franse CAC 40. Daarom is het een van de 40 bedrijven met de hoogste marktkapitalisatie in Frankrijk.
- De participatie van het bedrijf Vinci bestaat uit 73,20% institutionele beleggers, 9,20% werknemers, 7,20% individuele aandeelhouders, 5,9% eigen aandelen, 4% Qatar Holding aandelen en 0,5% bestuurders en bestuurders.
Financiële en economische geschiedenis van het vinci bedrijf
Om de gebeurtenissen te begrijpen die de aandelenkoers van Vinci in het verleden kunnen hebben beïnvloed en zo in staat te zijn om te anticiperen op marktreacties in de toekomst en een winnende strategie op de beurs vast te stellen, moet u een minimum van de economische en financiële geschiedenis van deze groep kennen. Dus hier zijn enkele feiten om te weten en belangrijke data voor Vinci.- Vinci werd in 1908 opgericht door twee ingenieurs.
- Aangezien Vinci Frans is, controleert het CGE (General Electricity Company) van 1966 tot 1984 het bedrijf, vervolgens controleert Saint-Gobain het tussen 1984 en 1988 en ten slotte van 1989 tot 2000 wordt het gecontroleerd door de Franse Générale des Eaux-groep.
- In 1988 kocht Vinci Campenon-Bernard.
- In 2000 verliet Vivendi Environnement SGE en werd Vinci. In hetzelfde jaar kocht hij het bedrijf Grands Travaux de Marseille, een dochteronderneming van Suez.
- In 2004 voltooide Vinci de Rion-Antirion brug.
- In 2005 werd het belang van Autopistas del Sur de Francia in Vinci 73,4% en in maart 2006 bezit het 100% van de aandelen.
- In 2008 creëerde hij een laboratorium van ideeën.
- In 2009 kocht Vinci aandelen Var-W, Simplex en Haymills in het Verenigd Koninkrijk.
- In 2010 nam hij Facility Management Faceo over.
- In 2011 kocht hij een concessie van LGV van RFF.
- In 2013 kocht de groep Aeroportis de Portugal voor 3,08 miljard euro.
- In 2014 droeg Vinci 75% van de aandelen indigo over aan Credit Agricole en Ardian voor twee miljard euro en kocht Imtech ICT en Electrix.
- In 2015 kondigde Vinci de overname van bouwbedrijf HEB aan.
- In 2016 verkocht Vinci de rest van zijn aandelen in Indigo.
- In 2017 kondigde Vinci de aankoop van Benedetti-Guelpa aan.