in

APY in Crypto: beginnershandleidingen

Jaarlijks percentage rendement, of APY, is het percentage gerealiseerde rendement dat wordt verdiend met een investering. Het houdt rekening met het effect van samengestelde rente.

Samengestelde rente wordt automatisch periodiek toegevoegd aan het hoofdsaldo, waardoor het totale bedrag waarop rente wordt verdiend, toeneemt.

Na verloop van tijd vertaalt dit zich in hogere rendementen dan het JKP omdat de totale belegde storting toeneemt.

Wat is het verschil tussen APY en APR?

De jaarlijkse wereldwijde rente, of JKP, is het tarief dat gedurende de gehele periode wordt verdiend zonder rekening te houden met samengestelde rente.

Het JKP maakt gebruik van eenvoudige rente, wat betekent dat verdiende fondsen niet automatisch aan het kapitaal worden toegevoegd. Het enige echte verschil tussen de twee soorten rentetarieven is het onderscheid tussen samengestelde rente en eenvoudige rente.

Waarom gebruiken sommige platforms UAV en andere APY?

Banken, financiële instellingen en cryptoplatforms gebruiken allemaal UAV’s en APU’s door elkaar om een leenrente of een leenrente aantrekkelijk te maken.

Leningdiensten adverteren meestal het JKP dat ze in rekening brengen omdat het geen rekening houdt met samengestelde rente, waardoor het lijkt op een lagere vergoeding. Het zou waarschijnlijk veel leners bang maken als ze wisten hoe hoog de rente zou kunnen zijn als ze de hoofdsom niet binnen de toegewezen tijd zouden betalen.

Leendiensten hebben de neiging om de APY die ze aanbieden om de tegenovergestelde reden te adverteren: het maakt de rentevoet die de geldschieter krijgt voor het verstrekken van een actief veel aantrekkelijker. Het helpt veel investeerders aan te trekken omdat het aantal hoger is dan het zou zijn als een JKP. Veel crypto-leendiensten zullen u echter een APY vertellen, maar zullen uw interesse niet echt verergeren. Dit betekent dat tenzij u uw rente handmatig combineert, u alleen het JKP ontvangt en geen van de voordelen van samengestelde rente.

DeFi-services en crypto-uitwisselingen hebben vaak auto-compounding-opties en eenvoudige interessante opties.

Hoe APY werkt voor Crypto

APY in cryptocurrency werkt een beetje anders dan traditionele financiën. Dit komt omdat u in plaats van een rentevoet te ontvangen op basis van de dollarwaarde van uw bezittingen, een rentevoet ontvangt op basis van de hoeveelheid verstrekte activa. Als u bijvoorbeeld 5% APY zou krijgen en 1 Bitcoin zou storten, zou u na een jaar 0,05 BTC aan rente krijgen. De waarde van Bitcoin heeft geen invloed op de rente die je ontvangt. Dit kan crypto APY veel aantrekkelijker maken dan traditionele investeringsopties. Zoals eerder vermeld, zullen de platforms echter een APY aangeven, maar mogelijk niet daadwerkelijk voor u worden samengesteld.

Er is nog iets anders om te overwegen bij het kijken naar crypto-ALIFT’s, en dat is vergankelijk verlies. De hoogste APT’s die u kunt krijgen voor cryptocurrencies zijn altijd voor liquiditeitspools, waarbij gebruikers twee activa in dollar-equivalente bedragen storten om beloningen van transactiekosten te ontvangen. Wanneer u deze liquiditeitspools gebruikt, zult u waarschijnlijk vergankelijke verliezen ervaren, maar zolang de ontvangen rentevoet het verlies overschrijdt, is het nog steeds een waardevolle investering.

Wat te verwachten in rendement voor Crypto

Zoals vermeld in de vorige sectie, zijn de rendementen die u ontvangt voor cryptocurrencies gebaseerd op het bedrag van het activum dat u hebt verstrekt. Dit kan resulteren in extreem hoge rendementen als het actief in waarde stijgt in combinatie met de ontvangst van samengestelde rente.

Het belangrijkste om op te merken is dat voor veel DeFi-services het tarief in de loop van de tijd zal dalen, naarmate meer gebruikers hun bronnen aan de pool toevoegen. Veel van deze diensten hebben ook een hogere uitbetaling in het begin om rente aan te trekken voordat deze wordt teruggebracht tot realistische cijfers. Wanneer liquiditeitspools voor het eerst worden gelanceerd, hebben ze altijd extreem hoge APY’s omdat er zeer weinig activiteit wordt geboden. Die APY kan binnen enkele minuten exponentieel dalen, afhankelijk van hoe snel liquiditeit door gebruikers wordt toegevoegd.

Bij het gebruik van gecentraliseerde services zoals Crypto Earn is het even goed mogelijk dat de rentetarieven in de loop van de tijd zullen dalen, maar het is minder gemakkelijk voor hen om het zonder waarschuwing te wijzigen, omdat ze voorschriften hebben om te volgen. Dit betekent dat de rente kan dalen van 5% naar 3%, maar het zal worden gedaan als een verandering na een termijn, in plaats van on the fly zoals in het geval van DeFi.

Over het algemeen ligt een typisch rendement voor crypto-activa op een beurs tussen 2 en 15%, met de bovenkant van dat spectrum voor stablecoins en de onderkant voor extreem populaire activa zoals Bitcoin en Ethereum.

Voor DeFI-diensten zoals liquiditeitspools kunnen de tarieven veel hoger zijn, maar zoals eerder vermeld, zullen de tarieven waarschijnlijk vrij snel dalen. Dat gezegd hebbende, kunt u iets als 1000% APY voor een korte periode gebruiken voordat het naar normale niveaus daalt als gebruikers liquiditeit toevoegen. Voor stabielere DeFI-diensten zoals kluizen zijn de rentetarieven ongeveer hetzelfde als voor een beurs, maar ze kunnen ook lager zijn als er veel aanbod is en er weinig vraag is naar het te lenen actief.

Verwacht over het algemeen een hoger rendement te ontvangen dan een traditionele spaarrekening of obligatie, maar verwacht niet dat belachelijk hoge renterendementen te lang zullen duren wanneer ze beschikbaar zijn.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 42

Coinbase Stock kopen: een beginnershandleiding

pexels burak the weekender 186464

Binance Spot Grid Trading: wat het is en hoe het werkt