in

Artificial Intelligence: 5 titels om in de gaten te houden in 2022

Naar het algemeen wordt aangenomen dat acties op het gebied van kunstmatige intelligentie minder vaak voorkomen. Als gebruikelijker dan Quantum Computing-acties, proberen bedrijven momenteel deze mogelijkheden te vergroten door AI-specifieke chips en computers te maken waarmee ze steeds complexere taken volledig kunnen automatiseren.

Artificiële intelligentie wordt door bedrijven voornamelijk op twee manieren gebruikt:

 • Number IT-bedrijven gebruiken kunstmatige intelligentie om hun huidige activiteiten te versterken, bijvoorbeeld via bekende toepassingen zoals robotica, zelfrijdende auto’s en virtuele assistenten.
 • Terwijl andere bedrijven ook rechtstreeks geld verdienen aan kunstmatige intelligentie door de benodigde tools, software, diensten of vaardigheden te verkopen.

Vandaag bekijken we nullTX’s keuze van de top vijf AI-titels om in de gaten te houden in 2022.

Opmerking: Deze lijst is gesorteerd op marktkapitalisatie van laag naar hoog.

iRobot Corporation (IRBT)

 • Sector – Technologie
 • Marktkapitalisatie – $1.05 miljard
 • Prijs – $37.99

Dankzij de integratie van robotica en kunstmatige intelligentie is iRobot Corporation een van de beste TITELS OP HET GEBIED VAN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE voor 2022. Het is vooral bekend om zijn Roomba vloerreinigingsrobots. Daarnaast produceert iRobot Root-codeerrobots voor kinderen, Braava vloerreinigingsrobots en ontwerpt en produceert robots voor een breed scala aan categorieën wereldwijd.

iRobot Corporation ($IRBT) heeft onlangs het iRobot-besturingssysteem geïntroduceerd, een intelligent besturingssysteem op basis van zijn Genius Home Intelligence-platform. De iRobot OS-oplossing maakt gebruik van de robotstofzuigers van IRBT voor een goede reinigingservaring voor de klant thuis.

Het gebruik van Ai kan het besturingssysteem verschillende objecten vermijden door zijn intelligente objectdetectiemogelijkheden, waaronder draden, schoenen, koptelefoons, sokken, handdoeken, vast huisdierafval en kledingstukken.

Meer dan 80 typische huishoudelijke artikelen kunnen worden herkend en vermeden door schoonmakers die het besturingssysteem gebruiken, en meer items moeten worden gedetecteerd en vermeden in toekomstige updates.

Het iRobot-besturingssysteem ondersteunt ongeveer 600 verschillende Alexa-, Siri- en Google Assistant-opdrachten. De robot kan spraakopdrachten gebruiken om een kamer of een specifiek deel van de kamer schoon te maken. Deze ruimte zal veel financiering en adopties zien, dus een plakje van tevoren snijden is niet het slechtste idee.

C3.AI (NYSE:AI)

 • Sector – Technologie
 • Marktkapitalisatie – $2 miljard
 • Prijs – $19.30

Het zakelijke ai-bedrijf C3.ai biedt machine learning-tools aan belangrijke zakelijke spelers. Onze aanpasbare software biedt systeembeveiliging van het klantenbestand, productbetrouwbaarheid en financiële bescherming.

C3.ai ontwikkelt software waarmee bedrijven uitgebreide kunstmatige intelligentie toepassingen kunnen gebruiken. De producten van het bedrijf bieden verschillende toepassingen en helpen klanten bij het versnellen van softwareontwikkeling en het verlagen van kosten en risico’s.

De Amerikaanse luchtmacht gebruikt bijvoorbeeld C3 AI Readiness om te anticiperen op problemen met vliegtuigsystemen, reserveonderdelen te identificeren en nieuwe benaderingen te ontdekken om de missiemogelijkheden te verbeteren.

Een aantal producten van het bedrijf, waaronder die voor ketenbeheer, energie-efficiëntie en klantbetrokkenheid, zijn erkend als enkele van de beste om bedrijven te helpen efficiënter te worden gedurende de hele operationele cyclus.

C3.ai is een van de bedrijven om over na te denken dit jaar, gezien het best-in-class aanbod dat in verschillende industrieën is geaccepteerd en de aia-oplossingen die het heeft ontwikkeld.

Palantir Technologies Inc. (PLTR)

 • Sector – Technologie
 • Marktkapitalisatie – $19.422 miljard
 • Prijs – $9.54

Palantir richt zich op kunstmatige intelligentiesystemen voor veiligheid en defensie. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf hem een contract om de database met persoonlijke en veiligheidsinformatie van het leger te integreren, waarbij hij sprak over het enorme langetermijnpotentieel van het bedrijf en zijn acties.

Palantir, een softwareontwikkelings- en dataminingbedrijf, richt zich op het gebruik van big data en kunstmatige intelligentie om inzichten en analyses te leveren aan verschillende klanten. Beveiligde data-analyse- en beheersoftware voor publieke en private ondernemingen is de hoofdactiviteit van het bedrijf.

 • Voor overheidsorganisaties verzamelt en extraheert het Gotham-platform van Palantir gegevens.
 • Palantir’s Foundry biedt vergelijkbare diensten aan grote zakelijke klanten.
 • Palantir Apollo richt zich op het gebruik van kunstmatige intelligentie bij ruimteverkenning.

Wanneer het gaat om KUNSTMATIGE intelligentiesystemen en AI-datatoepassingen, kan Palantir een veelbelovende investering zijn.

TECHNOLOGY MICRON (NASDAQ:MU)

 • Sector – Technologie
 • Marktkapitalisatie – $65 miljard
 • Prijs – $59.41

Dynamic random access memory (DRAM) en NAND flashgeheugen, beide gebruikt in solid-state opslagschijven, worden vervaardigd door Micron Technology. De meeste producten van het bedrijf zijn grondstoffen; daarom worden de prijzen bepaald door vraag en aanbod.

De vraag naar geheugenchips zal in de toekomst blijven toenemen en de AI-industrie zal er het meest van profiteren. Autonotic voertuigen zijn een goed voorbeeld. Volgens de schattingen van Micron genereren alle sensoren en camera’s veel data, ongeveer 1 GB per seconde. Both datacenters en smartphones die KUNSTMATIGE intelligentie programma’s kunnen draaien, vereisen veel geheugen. Recente iPhones gebruiken bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie om foto’s die met de camera zijn gemaakt te verbeteren, wat aanzienlijke middelen vereist.

Vanwege de aard van zijn activiteiten zal Micron waarschijnlijk volatiel blijven. Hoe dan ook, de langetermijnbehoefte aan geheugenchips wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie, maar vraag en aanbod domineren op korte termijn het allerhoogste. Als je een onregelmatige titel aankunt, is $MU geen slechte methode om in te zetten op AI.

NVIDIA (NASDAQ:NVDA)

 • Sector – Technologie
 • Marktkapitalisatie – $378 miljard
 • Prijs – $151.63

NVIDIA Corporation, een gigant in de grafische chipindustrie, wordt beoordeeld als een van de beste kunstmatige intelligentie-aandelen voor 2022. De high-end processors geproduceerd door Nvidia, die ook een van ’s werelds krachtigste supercomputers, Leonardo, en de toekomstige AI-supercomputer Eos aandrijven, geven het bedrijf zijn stellaire reputatie op de markt.

De machine learning trainingsfase maakt gebruik van veel computationele middelen; de inferentiefase, die later komt, gebruikt minder. Both-fasen worden sterk ondersteund door GPU-processors (Graphics Processing Unit), die voornamelijk worden gebruikt voor het renderen van videogames.

Autonotische voertuigen zijn een ander onderwerp van belang, omdat Nvidia technologie- en softwareoplossingen creëert die rijhulp en volledig autonoom rijden kunnen ondersteunen.

Een zelfrijdende auto moet enorme hoeveelheden realtime gegevens van verschillende sensoren en camera’s verzamelen, objecten zoals voetgangers en andere voertuigen identificeren en moeilijke beslissingen nemen. Ze vragen om enorme rekenkracht, en de technologie van Nvidia biedt precies dat.

Finale overwegingen

Bedrijven gebruiken kunstmatige intelligentie om hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te vereenvoudigen; dit is niet alleen voor fulltime technologiebedrijven, maar ook voor bedrijven in de medische, financiële en zelfs sportindustrie.

Vandaag integreren veel bedrijven AI in hun systeem en met een toenemende acceptatie is ruimte de komende jaren een potentiële hotcake.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 21

Xcad Network Prijsprognose 2022, 2023, 2025, 2030, 2040, 2050

invest crypto 29

Handelen in $ 500 per dag: hier leest u hoe u ze kunt verdienen