Als u een belegger bent, is het vullen van uw portefeuille met een geschikte mix van aandelen, obligaties, contant geld, onroerend goed en andere beleggingen van cruciaal belang voor uw financiële gezondheid, vooral in tijden van economische onzekerheid. Deze mix wordt gewoonlijk ‘assetallocatie’ genoemd.
Het is zeker geen “one size fits all” voorstel. U moet uw assetallocatie instellen om uw risicotolerantie, financiële doelen en timing weer te geven.
Maar hoe weet u welke activa u moet kiezen?
Niets heeft meer invloed op uw langetermijnrendementen dan een goed assetallocatieplan. Assetallocatie kan zelfs helpen de kortetermijneffecten van een onvermijdelijke marktdaling te verzachten.
Indice dei contenuti:
Hoe om te gaan met assetallocatie?
Voordat u assetallocatie aanpakt, is het belangrijk om te begrijpen dat uw situatie enigszins verschilt van die van iemand anders.
U moet dus eerst beslissen of u het doe-het-zelf van uw resourcetoewijzing wilt doen, een professionele adviseur wilt inhuren of een robo-adviseurservice wilt gebruiken om het voor u te doen tegen een betaalbare prijs.
- DIY – Natuurlijk kunt u met het beheren van uw resourcetoewijzing geld besparen op het betalen van commissies en professionele uitgaven. Het nadeel is dat u mogelijk niet op de hoogte bent van de gebeurtenissen op de aandelenmarkt om de beste diversificatiestrategie voor uw persoonlijke behoeften te kiezen.
- Met behulp van een Robo Advisor – Als een soort tussenoptie zal een robo-adviseur (zoals Betterment ) een vooraf ingestelde toewijzingsstrategie voor u kiezen, op basis van uw risicoprofiel. Hierdoor kunt u vertrouwen hebben in uw beslissing zonder veel kosten te betalen.
- Huur een financieel adviseur in: een professional kan u helpen bij het identificeren van de beste allocatie voor uw huidige situatie en beleggingsdoelen. Ze zullen echter iets duurder zijn dan wanneer je ze zelf zou proberen aan te pakken.
We raden u aan Facet Wealth aan te vinken. Dit is een online bedrijf dat u in contact brengt met een gecertificeerde financiële planner (CFP) en zelfs uw investeringen voor u kan beheren.
Welke typen assets kunt u kiezen?
De vraag is, waar moet je in investeren? Een goede plek om te beginnen is met beleggingsfondsen en/of ETF’s. Deze fondsen zorgen voor eenvoudige diversificatie zonder het gecompliceerde aandelenselectieproces. Voor de meeste mensen zijn ETF’s meestal de beste keuze. Hoewel we de verschillen tussen de twee bespreken:
Speed-fondsen zijn verzamelingen van beleggingen en kunnen open of closed-end fondsen zijn. Open-end fondsen worden rechtstreeks bij de fondsbeheerder gekocht. Hun waarden worden dagelijks bepaald en er is geen limiet aan het aantal uitgegeven aandelen. Closed-end fondsen hebben een beperkt aantal aandelen en de NAV bepaalt niet de prijs.
Wanneer een beleggingsfonds wordt verkocht, moet het fonds aandelen verkopen om de belegger te betalen. Meestal zal dit een meerwaarde veroorzaken die aan aandeelhouders moet worden uitgekeerd. Deze omzet van beleggingsfondsen kan leiden tot hogere kosten voor u.
ETF, of exchange-traded funds, bestaan uit onderliggende beleggingseenheden. Er zijn drie hoofdtypen: op de beurs verhandelde open index beleggingsfondsen, exchange-traded unit beleggingsfondsen en exchange-traded grant funds.
- Op de beurs verhandeld open-end beleggingsfonds: Gekoppeld aan een index worden dividenden herbelegd zodra ze zijn ontvangen en driemaandelijks aan aandeelhouders zijn betaald.
- Exchange-Traded Unit Investment Trust: Vereist om de aangewezen index volledig te repliceren. Dividenden worden niet automatisch herbelegd, maar worden nog steeds driemaandelijks uitgekeerd.
- Grant trust verhandeld op de beurs: de belegger is eigenaar van de onderliggende beleggingen.
In tegenstelling tot beleggingsfondsen hoeft u niet te verkopen wanneer een belegger zijn aandelen wil inwisselen. Daarom is vermogenswinstbelasting over het algemeen geen probleem vanwege de omzet van het fonds. ETF’s bieden ook de mogelijkheid van arbitrage.
Lees voor meer informatie over deze fondsen Beleggingsfondsen en ETF’s.
Als u geïnteresseerd bent in vertakkingen buiten de routine “aandelen / obligaties / beleggingsfondsen / ETF’s”, overweeg dan alternatieve beleggingen. Verschillende opties die u kunt verkennen, zijn onder meer:
Meer informatie over traditionele en alternatieve activaklassen vind je hier.
Sommige factoren om te overwegen
Hier zijn enkele belangrijke factoren om te onthouden bij het maken van uw ideale assetallocatiestrategie:
- Mensen zijn emotioneel: het is gemakkelijk om te beleggen als de markt goed is en echt moeilijk om te investeren als dat niet zo is. Wanneer emoties een rol spelen, is het waarschijnlijk dat je op de een of andere manier te veel buigt omdat het goed voor je voelt.
- Wees niet bang voor wat u niet weet – Als u alleen bij aandelen en obligaties blijft, kunt u een aantal grote investeringen verliezen. Informeer jezelf zodat je deze kansen niet mist.
- Beleggingen zijn niet gepland – Diversificatie zal uw portefeuille niet beschermen wanneer alle activaklassen zich op hetzelfde moment ophopen als we zagen tijdens de financiële crisis van 2007-2008. Dit is een belangrijk onderdeel van het spel waar mensen problemen mee hebben.
- Vermijd te veel accounts: het beheren van meerdere accounts kan u gemakkelijk verwarren en ervoor zorgen dat u vergeet een of meer van hen te diversifiëren.
- Pas op voor toezichtsdiversificatie: als u uw activa te veel diversifieert, verliest u waarschijnlijk potentiële winsten en betaalt u te veel aan transactiekosten. De sleutel is balans.
- Een strategie om te overwegen is tactische asset allocatie of TAA. De TAA voorziet in actief portefeuillebeheer door de percentages van activa opnieuw in evenwicht te brengen op basis van de huidige economische omstandigheden. Bijvoorbeeld; laten we zeggen dat de acties een duik nemen. Misschien wilt u uw portefeuille tijdelijk herbalanceren om u te concentreren op aandelen. Omdat? Koop laag, verkoop hoog. Als iedereen bang is, is er business to be done.
Mijn allocatie van middelen voor pensionering
Zoals ik in mijn profiel al zei, hebben we een nestei van de juiste grootte voor pensionering. De vraag van een miljoen dollar (woordspeling op woorden), is in welke middelen we moeten investeren? Voor mij is een goede assetallocatie het belangrijkste wat je kunt doen om succes op de lange termijn te garanderen. Voor dit bericht zal ik niet ingaan op de technische details van de juiste assetallocatie. Dit is een heel ander debat, waarover ik in de toekomst zou kunnen spreken. Het doel van dit bericht is om mijn huidige toewijzing te bespreken en openlijk de strategie en toewijzingsmethoden te bespreken om het rendement te helpen verbeteren en tegelijkertijd het risico te verminderen.
Voor degenen die de technische details willen begrijpen, raad ik aan de volgende boeken te lezen:
- De Intelligent Asset Allocator – William Bernstein
- De vier pijlers van investeringen – William Bernstein
- Het Investeerdersmanifest – William Bernstein
- Een willekeurige wandeling langs Wall Street – Burton G. Malkiel
Ik zal vermelden dat een goede assetallocatie is gebaseerd op de moderne portefeuilletheorie (of kortweg MPT), met behulp van indexgebaseerde fondsen, buy-and-hold en het minimaliseren van kosten. Tijdens de crisis van 2008-2009 zou buy-and-hold dood zijn. Gedurende deze periode zijn vrijwel alle activa in waarde gedaald: aandelen, obligaties, grondstoffen, sectoren, regio’s, etc. MPT heeft zijn nadelen en kritiek.
Andere beleggingsstrategieën zijn beschikbaar, maar het onderwerp van een andere discussie. Voor nu is het het beste om aan te nemen dat zelfs als het u geen uitzonderlijk rendement oplevert, u op de lange termijn minder zult verliezen dan de meeste andere professionele beleggers. Ik zal zeggen dat onze allocatie grotendeels gebaseerd is op de index, waar we een percentage (minder dan 20%) hebben dat actief door mij wordt beheerd. Als u denkt dat u het beter kunt doen dan de markt, is het raadzaam om niet meer dan 20% toe te wijzen voor actieve beleggingen (d.w.z. de selectie van specifieke aandelen). Dit betekent dat 80% van uw beleggingen nodig is om adequate assetallocatie te plannen en indexgebaseerde fondsen te kopen.
Een beetje achtergrondinformatie over onze financiële gegevens. Ik ben 41 jaar en heb 3 kinderen (6 jaar, 3 jaar en 25 maanden). De assetallocatie die in dit bericht wordt besproken, omvat alleen onze pensioenrekeningen. Het omvat niet onze belastbare rekeningen, de 529-rekeningen van onze kinderen of andere activa (bijv. Woning te huur). Iedereen heeft zijn eigen beleggingsdoelen en looptijden, dus naar mijn mening moeten ze afzonderlijk worden behandeld. Naarmate we de pensioenleeftijd naderen (midden jaren 50 en begin jaren 60), ben ik van plan om meer van onze belastbare beleggingen op te nemen in onze assetallocatie. Voorlopig zijn ze gescheiden.
Als u informatie wilt krijgen van een erkende professional over de assetallocatie van uw portefeuille, kunt u een service gebruiken zoals Personal Capital. Meld u aan voor een gratis account bij Personal Capital en leer hoe u in aanmerking komt voor een GRATIS portfoliobeoordeling ter waarde van $ 799.
Asset Allocation high level
- 62% aandelen
- 25% obligaties
- 7% van de grondstoffen
- 3% Onroerend goed (omvat geen hoofdverblijf of huurwoning)
- 3% cash
Vaak raden ze in de literatuur over financiële planning aan om obligaties toe te wijzen op basis van uw leeftijd. Het betekent dat als u 39 jaar oud bent, u ongeveer 40% aan obligaties moet toewijzen. Ik besloot om de allocatie van aandelen te behouden op basis van onze leeftijd, maar andere beleggingen toe te voegen, zoals grondstoffen, onroerend goed en wat liquiditeit, wat de toewijzing van obligaties wegneemt. Dit was gebaseerd op een paar factoren in mijn onderzoek:
- Grondstoffen en vastgoed zien er heel anders uit
- Grondstoffen en vastgoed hebben een hogere bèta dan obligaties, dus ze hebben op de lange termijn hogere rendementen
- Ik wilde wat geld bij de hand hebben om te helpen met aanpassingen en voor eventuele aankopen wanneer de markten goedkoop zijn.
.
De toewijzing zal in de loop van de tijd enigszins variëren, maar dit is het vogelperspectief van hoe geld wordt geïnvesteerd. Naarmate we ouder worden, ben ik van plan onze allocatie te wijzigen, hoewel aandelen altijd minstens 50% van onze portefeuille zullen uitmaken. Als onderdeel van de high-level allocatie van aandelen en obligaties, verdeel ik de allocatie in specifieke sectoren.
Afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag kan het zinvol zijn om al dan niet toewijzingen te splitsen. De reden is simpelweg te wijten aan de statistische significantie en, in sommige gevallen, de minimale bedragen die nodig zijn om te investeren. Als u slechts $ 10.000 hebt om te beleggen door 3% in internationale obligaties toe te wijzen, betekent dit dat u $ 300,00 zou beleggen. Aan de andere kant, als u $ 1.000.000 hebt om te investeren, is $ 30.000 aan internationale obligaties een behoorlijk bedrag en zou het rendement genereren.
Toewijzing van voorraden
Binnen de aandelen verdelen we 62% in:
- 32% Binnenlands (52%)
- 20% Buitenlanders (32%)
- 10% opkomende markten (16%)
De percentages tussen haakjes vertegenwoordigen hun totale toewijzing alleen binnen de voorraden. Een veelgemaakte fout voor Amerikaanse beleggers is te denken dat de wereld om ons draait. Dit is niet anders dan een werknemer die te veel aandelen bezit in het bedrijf waarvoor hij werkt. U hebt te veel geïnvesteerd in een beleggingscategorie.
Op basis van trends en mijn mening neemt onze economische macht af, we zijn goed voor 27 procent van het bbp in de wereld, en dat is sinds 2006 aan het afnemen. Omdat dit het geval is, heb ik mijn allocatie naar opkomende markten verhoogd, waardoor deze op een hoger percentage kwam (aanvankelijk was het 0%), maar ik hield onze buitenlandse allocatie min of meer gelijk.
Het andere aspect is dat we echt in een wereldeconomie leven. Er werd aangenomen dat als Amerika in een recessie zou verkeren, andere delen van de wereld tegelijkertijd zouden gedijen. Dit is vandaag niet noodzakelijk waar.
Sommige studies hebben in de afgelopen 20-10 jaar aangetoond dat een correlatie tussen internationale en nationale acties is toegenomen. Dit werd ook anekdotisch aangetoond tijdens de recessie van 2008-2009. Op basis hiervan heb ik besloten dat het beter is om mijn beleggingen in aandelen over de hele wereld te spreiden.
Let wel, het is bijna onmogelijk met de multinationale bedrijven van vandaag om volledig nauwkeurige percentages geïnvesteerd te krijgen in elk van deze gebieden. Bedrijven als Coca-Cola zijn bijvoorbeeld actief in alle delen van de wereld. Ze hebben een activiteit in elk van de genoemde sectoren. Dus wanneer u een S &P 500-fonds bezit, beschouwen de meeste mensen het alleen als binnenlands. Terwijl in feite de aandelen van de S&P 500 in de afgelopen 10 jaar sterk zijn gestegen in internationale en opkomende markten. Zoals ik in mijn Morningstar-recensie vermeldde, raad ik hun röntgenservice aan om te bepalen of uw assetallocatie in overeenstemming is met uw doel. Niet alleen de verhouding tussen obligaties en aandelen, maar ook geografische gebieden en sectoren.
Ulterieure lezingen: hoe te beleggen in aandelen?
Toewijzing van obligaties
De meeste boeken over assetallocatie gaan alleen over aandelen. Er wordt weinig gezegd over de allocatie van obligaties (ik denk omdat de meesten obligaties als “saai” beschouwen). De vragen die ik had over obligatietoewijzing:
- Hoeveel trekt u uit voor op inflatie gebaseerde obligaties (bijv. TIPS)?
- Hoeveel voor bedrijfsobligaties of buitenlandse obligaties?
William Bernstein noemt in zijn laatste boek “The Investor’s Manifesto” de totale allocatie van obligaties, maar ging niet in detail. Het stelt dat wanneer u in obligaties belegt, u meestal op korte termijn moet zijn (d.w.z. 5-10 jaar of minder). Zeer weinig van uw assetallocatie zou in langlopende obligaties moeten zitten. Op basis van zijn onderzoek heb ik onze obligatieallocatie als volgt vastgesteld:
- 10% langlopende Amerikaanse obligaties. Looptijd 5-10 jaar (40%)
- 10% kortlopende Amerikaanse obligaties. 1-5 jaar en inclusief TIPS (40%)
- 2% kortlopende Amerikaanse obligaties (8%)
- 3% internationale obligaties – 3% (12%)
Ik heb onlangs een klein percentage toegevoegd aan internationale obligaties, om dezelfde reden dat ik mijn aandelen in opkomende markten heb verhoogd.
Toewijzing van grondstoffen
Bij grondstoffen, aangezien het slechts 7% van de allocatie is, verdeel ik momenteel niet in andere activaklassen. Op dit moment bestaat het alleen uit metalen en mijnbouwaandelen. Beleggingsfondsen en ETF’s die zaken als goud, zilver en koper bezitten. Ik bezit momenteel geen landbouw, olie, aardgas of zachte grondstoffen. Dit kan in de toekomst worden aangepast naarmate de portefeuille in waarde groeit, maar ik ga de totale allocatie van 7% niet aanpassen.
Toewijzing van onroerend goed
Ongeveer 3% wordt toegewezen aan onroerend goed en is niet onderverdeeld in subcategorieën. Dit deel van de allocatie wordt geïnvesteerd in REIT’s die de hele markt bestrijken. Onroerend goed heeft geen sterke correlatie met aandelen of obligaties en zou deel moeten uitmaken van uw assetallocatie. Vaak is uw persoonlijke woning een belangrijk onderdeel van uw vermogen en moet er evenveel rekening mee worden gehouden als beleggen in REIT’s. In ons geval hebben we een hoofdverblijfplaats en een huurwoning, dus onze toewijzing in onroerend goed is klein. Ik wilde wat dekking in commercieel onroerend goed door REIT’s te bezitten. Ik vermoed dat ik in het komende jaar deze waarde zal verhogen tot 5%, waardoor de totale toewijzing van aandelen zal worden teruggebracht tot 60%. Anderen willen misschien hun toewijzing dienovereenkomstig verhogen of verlagen.
Cash
Deze toewijzing kan variëren van 0% tot 10%, maar niet hoger. Dit is een beetje een verkeerde benaming omdat het niet echt contant geld is, maar investeringen in cash-achtige equivalenten. Het zijn kortetermijntools die niet variëren. Zaken als geldmarktrekeningen, kortlopende cd’s, etc.
Het is de bedoeling om een bepaalde reserve aan te houden voor het herbalanceren. Als er een grote beurscorrectie optreedt, gebruik deze dan om aandelenbeleggingen te verhogen. Ik ben de markt niet per se echt aan het verleiden; Ik verhoog gewoon onze aandelenfondsen wanneer voorraadcorrecties plaatsvinden met 10 tot 20%. Wanneer deze zich voordoen, wordt het duidelijker dat aandelen een koopje zijn en moeten worden gebruikt om onze allocatie te verhogen.
Regole di riequilibrio
Veelgestelde vragen die ik heb gehad met MPT: Wanneer pas je aan; hoe vaak pas je aan? Op basis van wat onderzoek en mijn mening heb ik het volgende ingesteld:
- Pas een of twee keer per jaar aan. Dit is gebaseerd op de omvang van onze portefeuille en hoe ver uw portefeuille gek is geworden.
- Pas aan of de toewijzing 3% groter is dan degene waarvoor u fotografeert.
- In de loop der jaren hebben we onze allocatie van de aandelen/obligatieratio enigszins gewijzigd, maar we zijn van plan dit te doen ter gelegenheid van de verjaardag van de jongste (ik ben het). Dus het past alleen het rapport aan over verjaardagen die eindigen op nul (d.w.z. mijn volgende 40e verjaardag)
- Soms pas ik de obligatie- en aandelenratio’s enigszins aan om de hoeveelheid contant geld te verhogen.