in

Beste ETF’s voor juli 2022

On-exchange-traded funds (ETF’s) stellen beleggers in staat om een verzameling aandelen of andere activa in één fonds te kopen met (meestal) lage kosten en te handelen op een beurs zoals aandelen. ETFFs zijn het afgelopen decennium enorm populair geworden en bevatten nu biljoenen dollars aan activa.

Met letterlijk duizenden ETF’s om uit te kiezen, waar begint een belegger? Follow zijn enkele van de beste ETF’s per categorie, waaronder enkele zeer gespecialiseerde fondsen.

Wat is een ETF en hoe werkt het?

Een op de beurs verhandeld fonds kan posities aanhouden in veel verschillende activa, waaronder aandelen, obligaties en soms grondstoffen. ETFFs volgen vaak een specifieke index zoals de Standard &Poor’s 500 of Nasdaq 100, wat betekent dat ze posities in indexbedrijven aanhouden met dezelfde relatieve wegingen in de index.

Doorkoom, door een aandeel van de ETF te kopen, koopt een belegger eigenlijk een (klein) deel van alle activa in het fonds.

ETFS zijn vaak gethematiseerd rond een specifieke verzameling aandelen. Een S&P 500-indexfonds is een van de meest populaire thema’s, maar thema’s omvatten ook waarde- of groeiaandelen, dividendbetalende aandelen, landgebonden beleggingen, disruptieve technologieën, specifieke sectoren zoals informatietechnologie of gezondheidszorg, verschillende looptijden van obligaties (kort, middellang en lang) en vele anderen.

Voor het beheer van een ETF rekent het fondsbedrijf een vergoeding die een onkostennota wordt genoemd. De kostenratio is het jaarlijkse percentage van de totale investering in het fonds. Een ETF kan bijvoorbeeld een vergoeding van 0,12% in rekening brengen. Is betekent dat een belegger op jaarbasis $ 12 zou betalen voor elke $ 10.000 die in het fonds wordt geïnvesteerd. Low-cost ETF’s zijn erg populair bij beleggers.

De beste ETF’s van juli 2022 per type:

Beste aandelen-ETF’s

In aandelen-ETF’s bieden blootstelling aan een portefeuille van beursgenoteerde aandelen en kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van waar het aandeel is genoteerd, de grootte van het bedrijf, of het een dividend uitkeert of in welke sector het zich bevindt. Daarom kunnen beleggers het type aandelenfondsen vinden waaraan ze blootstelling willen en alleen aandelen kopen die aan bepaalde criteria voldoen.

Aandelen-ETF’s zijn over het algemeen volatieler dan andere soorten beleggingen zoals cd’s of obligaties, maar ze zijn geschikt voor langetermijnbeleggers die rijkdom willen creëren. Sommige van de meest populaire aandelen-ETF-sectoren en hun historische prestaties (per 29 juni 2022) zijn:

P.S. Market Capitalization Indices ETF’s

Dit type ETF geeft beleggers een brede blootstelling aan beursgenoteerde bedrijven die genoteerd zijn aan Amerikaanse beurzen met behulp van een passieve beleggingsbenadering die een belangrijke index volgt, zoals de S &P 500 of Nasdaq 100.

Vanguard S&P 500 ETF (VOO)

  • Prestatie sinds begin 2022: -19,4%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 11,3%
  • Bestedingsratio: 0,03 procent

Sommige van de meest aangehouden ETF’s in deze groep omvatten ook SPDR S&P 500 Trust (SPY) ETF’s, iShares Core S&P 500 ETF’s (IVV) en Invesco QQQ Trust (QQQ).

Beste Internationale ETF’s

Dit type ETF kan gerichte blootstelling bieden aan internationaal verhandelde bedrijven in het algemeen of per specifieker geografisch gebied, zoals Azië, Europa of opkomende markten. Investeren in buitenlandse bedrijven brengt zorgen met zich mee zoals valutarisico’s en governancerisico’s, omdat het buitenland beleggers mogelijk niet dezelfde bescherming biedt als de Verenigde Staten.

Vanguard FTSE Developed Markets ETF (VEA)

  • Performance sinds begin 2022: -18,5%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 2,9 procent
  • Besteding ratio: 0,05 procent

Sommige van de populaire ETF’s omvatten ook iShares Core MSCI EAFE ETF’s (IEFA), Vanguard FTSE Emerging Markets ETF’s (VWO) en Vanguard Total International Stock ETF’s (VXUS).

main SECTOR ETF’s

Dit type ETF biedt beleggers een manier om aandelen te kopen in specifieke sectoren, zoals consumentengoederen, energie, financials, gezondheidszorg, technologie en meer. Deze ETF’s zijn meestal passief, wat betekent dat ze een specifieke vooraf ingestelde index van aandelen volgen en eenvoudig mechanisch de index volgen.

Vanguard Information Technology ETF (VGT)

  • Performance vanaf begin 2022: -27,5%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 19,8 procent
  • Bestedingsratio: 0,10 procent

Sommige van de meest uitgebreide ETF’s zijn ook Financial Select Sector SPDR Fund (XLF), Energy Select Sector SPDR Fund (XLE) en Industrial Select Sector SPDR Fund (XLI).

Dividend ETF

Dit type ETF biedt beleggers een manier om alleen dividendbetalende aandelen te kopen. Een dividend-ETF wordt meestal passief beheerd, wat betekent dat het mechanisch een index van dividendbetalende bedrijven volgt. Dit type ETF is meestal stabieler dan een totale markt-ETF en kan aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar inkomstengenererende beleggingen, zoals gepensioneerden.

De beste dividend-ETF’s bieden doorgaans een hoger rendement en lagere kosten.

Vanguard Dividend Appreciation ETF (VIG)

  • Performance vanaf begin 2022: -15,6%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 11,2%
  • Uitspension ratio: 0,06 procent

Sommige van de meest uitgebreide ETF’s die hier worden gehouden, zijn ook) Vanguard High Dividend Yield Index ETF (VYM) en Schwab U.S. Dividend Equity ETF (SCHD).

Beste obligatie-ETF’s

Een obligatie-ETF biedt blootstelling aan een portefeuille van obligaties, die vaak zijn onderverdeeld in subsectoren, afhankelijk van het type obligatie, hun emittent, looptijd en andere factoren, waardoor beleggers precies het type obligaties kunnen kopen dat ze willen. Bonds betalen rente volgens een schema en de ETF draagt deze inkomsten over aan de houders.

Bond ETF’s kunnen een aantrekkelijke deelname zijn voor diegenen die de zekerheid van een regelmatig inkomen nodig hebben, zoals gepensioneerden. Sommige van de meest populaire eTF-sectoren voor obligaties en hun rendementen zijn onder meer:

etf’s voor langlopende obligaties

Dit type obligatie-ETF biedt blootstelling aan obligaties met een lange looptijd, misschien tot 30 jaar. SSyl-term obligatie-ETF’s zijn meer blootgesteld aan veranderingen in de rentetarieven, dus als de rente hoger of lager beweegt, zullen deze ETF’s omgekeerd in de richting van de rente bewegen. Hoewel deze ETF’s een hoger rendement kunnen behalen dan kortlopende obligatie-ETF’s, zien velen de beloning niet als risicovol.

iShares MBS ETF (MBB)

  • Performance sinds begin 2022: -9,1%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 0,2%
  • Uitspension ratio: 0,04 procent

Sommige van de meest uitgebreid gehouden ETF’s omvatten ook iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT) en Vanguard Mortgage-Backed Securities ETF (VMBS).

Etf’s voor kortlopende obligaties

Dit type obligatie-ETF biedt blootstelling aan obligaties met een korte looptijd, meestal niet meer dan een paar jaar. Deze obligatie-ETF’s zullen niet veel bewegen als reactie op veranderingen in de rentetarieven, wat betekent dat ze een relatief laag risico vormen. Deze ETF’s kunnen een aantrekkelijkere optie zijn dan het rechtstreeks aanhouden van obligaties, omdat het fonds zeer liquide en meer gediversifieerd is dan welke obligatie dan ook.

Vanguard Short-Term Bond ETF (BSV)

  • Performance sinds begin 2022: -4,8%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 1,0%
  • Uitspension ratio: 0,04 procent

Sommige van de meest aangehouden ETF’s in deze categorie zijn ook iShares 1-3 Year Treasury Bond ETF (SHY) en Vanguard Short-Term Treasury ETF (VGSH).

Totale ETF’s op de obligatiemarkt

Dit type obligatie-ETF geeft beleggers blootstelling aan een brede selectie obligaties, gediversifieerd naar type, emittent, looptijd en regio. Een ETF op de totale obligatiemarkt biedt een manier om een brede obligatieblootstelling te krijgen zonder te zwaar in één richting te gaan, waardoor het een manier is om een zware aandelenportefeuille te diversifiëren.

Vanguard Total Bond Market ETF (BND)

  • Performance vanaf begin 2022: -11,2%
  • Historische prestaties (5-jaars jaar): 0,6 procent
  • Bestedingsratio: 0,03 procent

Sommige van de meest aangehouden ETF’s omvatten ook iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG) en Vanguard Total International Bond ETF (BNDX).

Gemeentelijke Obligatie ETF

Dit type obligatie-ETF biedt blootstelling aan obligaties uitgegeven door staten en steden, en de rente op deze obligaties is meestal belastingvrij, hoewel deze lager is dan die van andere emittenten. Muni-obligaties zijn van oudsher een van de veiligste gebieden van de obligatiemarkt, hoewel als u out-of-state munis in een fonds bezit, u belastingvoordelen in uw thuisstaat verliest, zelfs als dat niet op federaal niveau is. Ingezien van de belastingvoordelen is het voordelig om een gemeentelijke obligatie-ETF te overwegen die belegt in uw woonstaat.

iShares National Muni Bond ETF (MUB)

  • Performance vanaf begin 2022: -8,5%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 1,3%
  • Uitspensioenratio: 0,07 procent

Sommige van de meest aangehouden ETF’s omvatten ook Vanguard Tax-Exempt Bond ETF (VTEB) en iShares Short-Term National Muni Bond ETF (SUB).

top gebalanceerde ETF’s

Een evenwichtige ETF bezit zowel aandelen als obligaties en streeft naar enige blootstelling aan aandelen, wat vaak wordt weerspiegeld in de naam. Deze fondsen stellen beleggers in staat om het langetermijnrendement van aandelen te behalen, terwijl een deel van het risico wordt verminderd met obligaties, die meestal stabieler zijn. Een evenwichtige ETF is misschien het meest geschikt voor langetermijnbeleggers die misschien iets voorzichtiger zijn, maar groei in hun portefeuille nodig hebben.

iShares Core Aggressive Allocation ETF (AOA)

  • Performance sinds begin 2022: -17,2%
  • Historical performance (jaarlijks over 5 jaar): 5,9%
  • Uitgave ratio: 0,15 procent

Sommige van de meest populaire gebalanceerde ETF’s zijn ook iShares Core Growth Allocation ETF’s (AOR) en iShares Core Moderate Allocation ETF’s (AOM’s).

Beste Commodity ETF’s

Een grondstoffen-ETF biedt beleggers een manier om specifieke grondstoffen te bezitten, waaronder landbouwproducten, olie, edelmetalen en andere zonder transacties op termijnmarkten te hoeven uitvoeren. De ETF kan de grondstof rechtstreeks of via futures-contracten bezitten. grondstoffen zijn meestal vrij volatiel, dus ze zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Hoe dan ook, deze ETF’s kunnen meer geavanceerde beleggers in staat stellen hun posities te diversifiëren, blootstelling aan een bepaalde grondstof in hun andere beleggingen af te dekken of een directionele weddenschap te sluiten op de prijs van een bepaalde grondstof. Performing goud ETF’s hebben de neiging om zeer effectieve portefeuillediversificatie te bieden met defensieve reserves met toegevoegde waarde.

SDR Gold (GLD) Acties

  • Performance sinds begin 2022: -0,9%
  • Historische prestaties (jaarlijks ouder dan 5 jaar): 7,5%
  • Uitspensioenratio: 0,40 procent

Sommige van de meest aangehouden grondstoffen-ETF’s zijn ook iShares Silver Trust (SLV), United States Oil Fund LP (USO) en Invesco DB Agriculture Fund (DBA).

Beste valuta ETF’s

Een valuta-ETF geeft beleggers blootstelling aan een specifieke valuta door simpelweg een ETF te kopen in plaats van toegang te krijgen tot de valutamarkten (forex). Investers hebben toegang tot enkele van de meest verhandelde valuta’s ter wereld, waaronder de Amerikaanse dollar, de euro, het Britse pond, de Zwitserse frank, de Japanse yen en meer. Deze ETF’s zijn het meest geschikt voor gevorderde beleggers die mogelijk op zoek zijn naar een manier om blootstelling aan een specifieke valuta in hun andere beleggingen af te dekken of gewoon om een directionele weddenschap te sluiten op de waarde van een valuta.

Invesco DB US Dollar Index Bullish Fund (UUP)

  • Prestatie sinds begin 2022: 9,4%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 3,2%
  • Bestedingsratio: 0,75 procent

Sommige van de meest populaire valuta-ETF’s zijn ook Invesco CurrencyShares Euro Trust (FXE) en Invesco CurrencyShares Swiss Franc Trust (FXF).

Beste vastgoed-ETF’s (REIT ETF’s)

Real estate ETF’s richten zich meestal op het aanhouden van aandelen die zijn geclassificeerd als REIT’s of vastgoedbeleggingsfondsen. RETs zijn een handige manier om een belang te hebben in bedrijven die onroerend goed bezitten en beheren, en REIT’s zijn actief in vele sectoren van de markt, waaronder residentiële, commerciële, industriële, huisvesting, zendmasten, medische gebouwen en meer. REIT’s betalen doorgaans aanzienlijke dividenden, die vervolgens worden overgedragen aan de ETF-houders. Deze betalingen maken REIT’s en REIT’s bijzonder populair bij mensen die inkomen nodig hebben, vooral gepensioneerden. De beste ETF’s maximaliseren het dividendrendement, omdat dividenden de belangrijkste reden zijn om erin te beleggen.

Vanguard Real Estate ETF (VNQ)

  • Performance sinds begin 2022: -20,4%
  • Historische prestaties (5-jaars): 5,7 procent
  • Bestedingsratio: 0,12 procent

Sommige van de meest aangehouden vastgoed-ETF’s omvatten ook iShares U.S. Real Estate ETF (IYR) en Schwab U.S. REIT ETF (SCHH).

Beste volatiliteits-ETF’s

ETFS stellen beleggers zelfs in staat om in te zetten op beursvolatiliteit door middel van zogenaamde volatiliteits-ETF’s. Intelligentie wordt gemeten door de CBOE volatiliteitsindex, beter bekend als VIX. Intelligentiteit neemt meestal toe wanneer de markt daalt en beleggers zich ongemakkelijk voelen, dus een volatiliteits-ETF kan een manier zijn om uw investering in de markt af te dekken en te helpen beschermen. Vanwege de manier waarop ze zijn gestructureerd, zijn ze het meest geschikt voor handelaren die op zoek zijn naar kortetermijnbewegingen in de markt, niet voor langetermijnbeleggers die willen profiteren van verhoogde volatiliteit.

iPath Series B S&P 500 VIX Short-Term Futures (VXX)

  • Prestatie sinds begin 2022: 22,9%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 3 jaar): -39,7 procent
  • Uitspension ratio: 0,89 procent

Sommige van de meest populaire volatiliteits-ETF’s zijn ook de ProShares VIX Mid-Term Futures ETF (VIXM) en de ProShares Short VIX Short-Term Futures ETF (SVXY).

Beste ETF’s met hefboomwerking

Een ETF met hefboom stijgt sneller in waarde dan de index die het volgt, en een ETF met hefboomwerking kan streven naar een winst die twee tot zelfs drie keer hoger is dan het dagelijkse rendement van zijn index. Bijvoorbeeld, een ETF met drie hefboomwerking op basis van de S&P 500 zal naar verwachting 3% stijgen op een dag dat de index 1% stijgt. Een ETF met dubbele hefboomwerking zou streven naar een dubbel rendement. Vanwege de manier waarop ETF’s met hefboomwerking zijn gestructureerd, zijn ze beter geschikt voor handelaren die op zoek zijn naar kortetermijnrendementen op de doelindex in een paar dagen, in plaats van voor langetermijnbeleggers.

ProShares UltraPro QQQ (TQQQ)

  • Performance vanaf begin 2022: -70,1%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): 25,0%
  • Besteding ratio: 0,95 procent

Sommige van de meest aangehouden leveraged ETF’s omvatten ook ProShares Ultra QQQ (QLD), Direxion Daily Semiconductor Bull 3x Shares (SOXL) en ProShares Ultra S&P 500 (SSO).

Beste reverse ETF’s

Inverse ETF’s stijgen in waarde wanneer de markt daalt en stellen beleggers in staat om een fonds te kopen dat omgekeerd een specifieke index volgt, zoals de S&P 500 of Nasdaq 100. Deze ETF’s kunnen zich richten op de exacte omgekeerde prestaties van de index, of ze kunnen proberen twee of drie keer de prestaties te bieden, zoals een ETF met hefboomwerking. Als de S&P 500 bijvoorbeeld op één dag met 2% daalde, zou een drievoudige inverse die dag met ongeveer 6% moeten toenemen. Omtrent hoe ze zijn gestructureerd, zijn omgekeerde ETF’s het meest geschikt voor handelaren die willen profiteren van de kortetermijndalingen van een index.

ProShares Short S&P 500 ETF (SH)

  • Voorzagen vanaf begin 2022: 20,0%
  • Historische prestaties (jaarlijks over 5 jaar): -12,9 procent
  • Uitspension ratio: 0,88 procent

Sommige van de meest populaire inverse ETF’s zijn ook ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ) en ProShares UltraShort S&P 500 (SDS).

Hoe te beleggen in ETF’s

Het is relatief eenvoudig om in ETF’s te beleggen en dit feit maakt ze populair bij beleggers. Je kunt ze kopen en verkopen op de beurs als een normaal aandeel. Hier is hoe te beleggen in een ETF:

1. Zoek welke ETF u wilt kopen

Je hebt de keuze uit meer dan 2.000 in de VS verhandelde ETF’s, dus je zult de fondsen moeten doorzoeken om te bepalen welke je wilt kopen.

Een goede optie is om een indexfonds te kopen op basis van de S&P 500, omdat het de beste beursgenoteerde aandelen bevat die in de VS zijn genoteerd (daarnaast is het de aanbeveling van superbelegger Warren Buffett). Maar ook andere brede indexfondsen kunnen een goede keuze zijn, waardoor het beleggingsrisico wordt verminderd (maar niet geëlimineerd). Veel bedrijven bieden vergelijkbare indexfondsen aan, vergelijk vervolgens de kostenratio op elk om te zien welke het beste aanbod biedt.

Als u een fonds vindt om in te beleggen, noteert u het tickersymbool, een code van drie of vier letters.

2. Ontdek hoeveel u kunt investeren

Na bepalen hoe goed u in de ETF kunt beleggen. Je hebt nu misschien een bepaald bedrag tot je beschikking dat je op de markt wilt brengen. Maar wat u kunt beleggen kan ook afhangen van de koers van de ETF.

Een ETF kan worden verhandeld tegen een prijs van $10 of $15 of misschien zelfs een paar honderd dollar per aandeel. Generaal moet u ten minste één volledige voorraad kopen wanneer u een bestelling plaatst. Hoe dan ook, als u een makelaar gebruikt die fractionele aandelen toestaat, kunt u elk bedrag aan het werk zetten, ongeacht de prijs van de ETF. In veel gevallen rekenen deze makelaars niet eens handelskosten.

Fortuinen worden in de loop der jaren gebouwd, dus het is belangrijk om in de loop van de tijd geld aan de markt toe te voegen. Zo moet u ook bepalen hoeveel u in de loop van de tijd regelmatig aan de markt kunt toevoegen.

3. Plaats uw bestelling bij uw makelaar

Nu is het tijd om uw bestelling bij uw makelaar te plaatsen. Als u al geld op uw rekening heeft staan, kunt u handelen met behulp van het tickersymbool van de ETF. Niet niet, stort geld op de rekening en handel vervolgens wanneer het geld wordt verwijderd.

Als je geen effectenrekening hebt, duurt het meestal maar een paar minuten om er een in te stellen. Een handvol makelaars zoals Robinhood en Webull kunt u direct uw account financieren. Zo in sommige gevallen kunt u binnen enkele minuten worden gestart en volledig worden verhandeld.

Inflator bescherm uzelf met ETF’s

Inflatie is de aanhoudende stijging van de prijzen in de loop van de tijd en vermindert geleidelijk de koopkracht. Met de heropening van de economie na de sluiting van COVID-19 hebben bedrijven en consumenten zich gehaast om geld uit te geven, waardoor de prijzen van veel goederen en diensten hoger zijn geworden. Om jezelf te beschermen tegen inflatie, heb je investeringen nodig die sneller stijgen dan ze doen. En een manier om dit te doen is om daadwerkelijk eigenaar te zijn van de bedrijven – of de aandelen daarin – die profiteren van inflatie.

Often de begunstigde is een hoogwaardig bedrijf dat die stijgende prijzen voor consumenten kan doordrukken. Het plaatsen van een belang in het bedrijf – via aandelen of een verzameling aandelen in een ETF – kunt u profiteren wanneer uw bedrijven hun prijzen verhogen. Het bezitten van aandelen kan een manier zijn om jezelf te beschermen tegen inflatie.

Investers hebben een goede keuze aan ETF’s als het gaat om afdekking tegen inflatie. Twee van de meest populaire ETF’s zijn indexfondsen op basis van de Standard &Poor’s 500 Index en de Nasdaq 100 Index, die hoogwaardige bedrijven bevatten die genoteerd zijn aan Amerikaanse beurzen:

  • Vanguard S&P 500 ETF (VOO), met een kostenratio van 0,03%
  • Invesco QQQ Trust (QQQ), met een kostenratio van 0,20%

Both zijn goedkope fondsen die u belangen geven in enkele van de beste bedrijven ter wereld, waardoor u uzelf kunt beschermen tegen inflatie.

Wat te weten over cryptocurrencies en ETF’s in 2022

Momenteel zijn er geen ETF’s waarmee u rechtstreeks in Bitcoin of andere cryptocurrencies kunt beleggen. Verse bedrijven, waaronder Fidelity, hebben een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om Bitcoin ETF’s aan te bieden, maar het bureau was traag om ze goed te keuren. In een recente verklaring vroeg de SEC zich af of de Bitcoin-futuresmarkt de toetreding van ETF’s zou kunnen ondersteunen, die niet in staat zijn om verdere beleggersactiviteit te beperken als een fonds te groot of dominant zou worden.

Er zijn echter ETF’s die investeren in bedrijven die de technologie achter Bitcoin, bekend als blockchain, gebruiken. Deze ETF’s hebben aandelen in bedrijven als Microsoft, PayPal, Mastercard en Square. Al deze bedrijven gebruiken blockchain-technologie in verschillende delen van hun bedrijf. Een ding dat deze ETF’s je niet geven, is directe blootstelling aan Bitcoin zelf, maar naarmate blockchain-technologie blijft groeien, kunnen de bedrijven in deze ETF’s profiteren.

Het is niet duidelijk wanneer en of ETF’s die rechtstreeks in Bitcoin of andere cryptocurrencies investeren, beschikbaar zullen zijn voor aankoop. Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrencies zeer speculatieve investeringen zijn en niets opleveren voor hun eigenaren. ETFS die zich richten op blockchain kan uiteindelijk een veiligere manier zijn om te profiteren van de toekomstige innovatie.

Ver exchange traded funds (ETF’s) FAQ

Zijn ETF’s een goed type belegging?

ETFFs zijn een goed type belegging vanwege de voordelen die ze beleggers bieden, en ETF’s kunnen aanzienlijke rendementen voor beleggers genereren als ze de juiste fondsen selecteren.

ETFFs bieden beleggers verschillende voordelen, waaronder de mogelijkheid om meerdere activa in één fonds te kopen, diversificatievoordelen voor risicovermindering en de over het algemeen lage kosten van het beheer van het fonds. Cheap-fondsen worden over het algemeen passief beheerd en kunnen slechts een paar dollar per jaar kosten voor elke geïnvesteerde $ 10.000. Daarnaast presteren passief beheerde ETF’s vaak veel beter dan actief beheerde ETF’s.

Het rendement op een enkele ETF is volledig afhankelijk van de aandelen, obligaties en andere activa die het bezit. Als deze activa in waarde stijgen, zal de ETF ook in waarde stijgen. Als de activa afnemen, zal de ETF ook dalen. De prestaties van de ETF zijn slechts het gewogen gemiddelde van het rendement op haar posities.

Dat niet alle ETF’s gelijk zijn gemaakt, daarom is het belangrijk om te weten wat uw ETF bezit.

Wat is het verschil tussen ETF’s en aandelen?

Een ETF kan posities aanhouden in veel verschillende soorten activa, waaronder aandelen en obligaties. A contrario, een titel is een eigendomsbelang in een specifiek bedrijf. Hoewel sommige ETF’s volledig uit aandelen bestaan, gedragen een ETF en een effect zich anders:

  • Aandelen fluctueren meestal meer dan ETF’s. Een enkel aandeel beweegt meestal veel meer dan een ETF. Dit betekent dat u meer geld kunt verdienen of verliezen op een enkel aandeel dan op een ETF.
  • TF zijn meer gediversifieerd. Door een aandelen-ETF te kopen, benut u de kracht van diversificatie en legt u uw eieren in veel verschillende aandelen in plaats van slechts één aandeel of een paar individuele aandelen. Dit helpt het risico in de loop van de tijd te verminderen.
  • Het rendement van een aandelen-ETF is afhankelijk van veel bedrijven, niet slechts één. De prestaties van een ETF zijn afhankelijk van de gewogen gemiddelde prestaties van zijn beleggingen, terwijl bij een enkel effect het rendement volledig afhangt van de prestaties van dat bedrijf.

Deze verschillen behoren tot de belangrijkste verschillen tussen ETF’s en aandelen.

Wat is het verschil tussen ETF’s en beleggingsfondsen?

ELF’s en beleggingsfondsen hebben beide vergelijkbare structuren en voordelen. Both kan een pool van beleggingen zoals aandelen en obligaties bieden, minder risico door diversificatie (in vergelijking met individuele aandelenbezittingen of een portefeuille van enkele aandelen), lage beheerskosten en het potentieel voor aantrekkelijke rendementen.

Maar deze twee soorten fondsen verschillen op een paar belangrijke manieren:

  • ETFfs zijn meestal passieve beleggingen. De meeste ETF’s volgen meestal alleen een vooraf bepaalde index en beleggen mechanisch op basis van wat er in de index staat. Daarentegen worden beleggingsfondsen vaak actief beheerd, wat betekent dat een fondsbeheerder het geld belegt, idealiter om te proberen de markt te verslaan. Onderzoek toont aan dat op de lange termijn passief beheer meestal wint.
  • ETFFs zijn vaak goedkoper dan beleggingsfondsen. Passief beleggen goedkoper is om op te zetten dan actief beheer, waarbij het fondsbedrijf een team van experts moet betalen om de markt te analyseren. Als gevolg hiervan zijn ETF’s goedkoper dan beleggingsfondsen als geheel, hoewel passief beheerde INDEX-beleggingsfondsen goedkoper kunnen zijn dan ETF’s.
  • Vergoedingen kunnen hoger zijn bij beleggingsfondsen. Today rekenen vrijwel alle grote online brokers geen kosten om ETF’s te kopen. Daarentegen hebben veel beleggingsfondsen een verkoopvergoeding, afhankelijk van de makelaardij, hoewel velen zelfs zonder handelskosten worden aangeboden.
  • ETFes hebben geen sell loads. Soms kunnen beleggingsfondsen een verkoopbelasting hebben, wat een extra vergoeding is voor de verkoper. Deze fondsen kunnen 1 of zelfs 2% van uw totale investering bedragen, wat uw rendement schaadt. TFfs hebben deze kosten niet.
  • U kunt ETF’s verhandelen wanneer de markt open is. ETFFs worden verhandeld als aandelen op de beurs en u kunt een order plaatsen tijdens de handelsdag en precies weten welke prijs u betaalt. Daarentegen wordt een beleggingsfonds gewaardeerd nadat de markt is gesloten en pas dan worden de aandelen verhandeld.
  • Speople fondsen kunnen gedwongen worden om een belastbare uitkering te doen. Aan het einde van het jaar moeten beleggingsfondsen mogelijk een vermogenswinstuitkering doen, die belastbaar is voor hun aandeelhouders, zelfs als ze het fonds niet hebben verkocht. Dit is niet het geval bij ETF’s.

Dit zijn enkele van de grootste verschillen tussen ETF’s en beleggingsfondsen, hoewel beide hetzelfde doel bereiken om beleggers een gediversifieerd beleggingsfonds te bieden. Hoewel het lijkt alsof ETF’s duidelijk beter zijn, zijn beleggingsfondsen soms de beste keuze voor lage kosten.

Is ETF’s veilig voor beginners?

ETFFs zijn een goede keuze voor beginners die niet veel beleggingservaring hebben op de markten. Maar als de ETF belegt in marktgebaseerde activa zoals aandelen en obligaties, kan hij geld verliezen. Deze beleggingen zijn niet verzekerd tegen verliezen door de overheid.

Maar ETF’s kunnen veel bieden aan beginners en zelfs meer ervaren beleggers die geen beleggingen willen analyseren of in individuele aandelen willen beleggen. In plaats van te proberen winnende aandelen te kiezen, kunt u bijvoorbeeld gewoon een indexfonds kopen en een deel van veel van de beste bedrijven bezitten.

Investerend in vele activa, soms honderden, bieden ETF’s de voordelen van diversificatie, waardoor het risico voor beleggers wordt verminderd (maar niet geëlimineerd), vergeleken met het simpelweg bezitten van een handvol activa.

Daarom kunnen ETF’s, afhankelijk van waar ze in belegd zijn, een veilige keuze zijn voor beginners.

Wanneer kunt u ETF’s verkopen?

Een van de grote voordelen van ETF’s is hun liquiditeit, wat betekent dat ze gemakkelijk converteerbaar zijn in contanten. Investeerders kunnen hun fondsen kopen en verkopen op elke dag dat de markt open is.

Volg dit is er geen garantie dat u kunt krijgen wat u voor de investering hebt betaald.

TF’s hebben nadelen?

ELF’s hebben enkele nadelen, maar deze zijn meestal niet al te significant:

  • De ETF is slechts zo goed als zijn posities. Als de ETF slecht presterende activa heeft, zal deze slecht presteren. De structuur van de ETF kan lood niet in goud veranderen.
  • ETF zal niet de best presterende zijn. Door hun gediversifieerde karakter zullen ETF’s nooit tot de best presterende beleggingen behoren. Een ETF voor de auto-industrie zal bijvoorbeeld nooit beter presteren dan de best presterende autofabrikant.
  • ETFS zijn misschien niet zo gefocust als ze lijken. Sommige ETF’s zeggen dat ze je blootstelling geven aan een bepaald land of een bepaalde industrie (zoals blockchain-ETF’s). In feite halen veel van de bedrijven die in deze ETF’s zijn opgenomen een aanzienlijk deel van hun winst van buiten het doelgebied. Een ETF die zich richt op Europa kan bijvoorbeeld BMW omvatten, hoewel de Duitse automaker wereldwijd enorme verkopen genereert. Daarom kan een ETF veel minder gericht zijn op een bepaalde beleggingsniche dan de naam u wil doen geloven.

Om deze redenen raden wij u aan te begrijpen welke activa een bepaalde ETF bezit en of dit degene is die u daadwerkelijk wilt bezitten wanneer u de ETF koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 32

BurgerCities 2022 prijsverwachting

invest crypto 26

Heeft Ethereum een maximale limiet?