in

Beste manieren om cryptocurrencies te onderzoeken

Hoewel het een beetje dicht kan zijn om te lezen, is de whitepaper van een project vaak de beste plek om een crypto-asset te onderzoeken. De white paper bevat alle belangrijke informatie over een project, inclusief de doelen, technische informatie en hoe tokenomics werkt.

Als een project geen whitepaper heeft, is dat al een slecht teken. Als het project alleen een litepapier of geel papier heeft, kan dit ook een slecht teken zijn van toekomstige ontwikkeling. Dit komt omdat er zonder een white paper niet veel richting is voor het project om te evalueren, en litepapers hebben niet veel informatie.

De beste projecten hebben een whitepaper en een litepaper beschikbaar om te lezen, en dat moet je doen.

Door het lezen van de whitepaper krijgt u een beter begrip van het project en kunt u ook de zorg waarmee het is ontwikkeld evalueren. Dit komt omdat hoe meer tijd en moeite er is gestoken in het uitleggen van hun idee, hoe groter de kans dat het in de loop van de tijd zal materialiseren.

Het spreekt voor zich dat het simpelweg hebben van een white paper niet betekent dat een munt succesvol zal zijn.

Veel oplichtingsmunten hebben in de loop der jaren uitgebreide white papers gehad. Gebruik in plaats daarvan de whitepaper als uitgangspunt voor het leren over een munt.

Gebruik Crypto Screeners

Crypto screeners zijn sites zoals CoinMarketCap en CoinGecko. Deze sites hebben informatie over een munt, zoals de distributie, het totale aanbod, het circulerende aanbod, de prijsgeschiedenis, algemene projectinformatie en meer. Het gebruik van crypto-screeners helpt u de geschiedenis van een activum te onderzoeken om te bepalen of het een goed moment is om te kopen, en biedt u links naar artikelen over het activum en de officiële website van het project.

Het is waarschijnlijk het beste om de opmerkingensectie op een van deze sites te vermijden, omdat ze vol zitten met mensen die proberen een bron op te pompen en FUD (angst, onzekerheid en twijfel) te creëren. Gebruik in plaats daarvan gewoon cryptografische screeners als verwijzingen naar uw bredere onderzoek met behulp van de whitepaper van het project.

Block Explorer gebruiken

Block explorers zijn een onderschatte manier om een cryptomunt of token te onderzoeken. Ze zijn het meest nuttig voor tokens binnen het ecosysteem van een munt, zoals Ethereum-tokens zoals SHIB of Binance Smart Chain-tokens zoals CAKE. Met behulp van een block explorer kun je echt de verdeling van een asset op de blockchain zien, d.w.z. wie de eigenaar is en hoeveel ze het vasthouden. Het kan nuttig zijn om te bepalen of een actief onderhevig is aan manipulatie vanwege het feit dat het een groot deel is dat binnen een paar portefeuilles wordt gehouden. U kunt zien of de grote houder een echte walvis of een uitwisseling is op basis van de identiteit die aan het adres is gekoppeld, omdat de meeste uitwisselingen hun adres hebben gelabeld als “Binance Hot Wallet”.

Als u kunt zien dat een actief meestal wordt gehouden door een walvis die geen uitwisseling is, dan kunt u het misschien beter vermijden, omdat het gemakkelijk door die houder kan worden gemanipuleerd.

Informatie is power

U moet altijd uw due diligence doen voordat u in iets investeert, of het nu gaat om traditionele beleggingen zoals aandelen of alternatieve beleggingen zoals cryptocurrencies.

We zouden nalatig zijn als we de uitgebreide muntgidssectie van CryptoVantage niet zouden noemen, die u wat achtergrondinformatie zou moeten geven over de meest populaire cryptocurrencies.

Een whitepaper over cryptocurrency is veruit de beste plek om uw zoekopdracht te starten, omdat deze alle belangrijke informatie moet bevatten die u nodig hebt, inclusief hoe het activum vraag naar zichzelf zal creëren (tokenomics). Het toevoegen van wat referentiële informatie aan uw zoekopdracht via crypto-screeners en blokverkenners zal u alleen maar helpen uw beslissing te nemen.

Vergeet niet, investeer alleen wat je bereid bent te verliezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 29

Wat is Miner Extract Value (MEV)

pexels rodnae productions 8369767

3 veel voorkomende oplichting in Crypto: hier leest u hoe u ze kunt herkennen