in

Beste tijd om Bitcoin te kopen: hoe het te herkennen

Veel mensen die voor het eerst bitcoin kopen, willen er zeker van zijn dat ze een zo maximaal mogelijk rendement op hun investering ontvangen. De legendarische verhalen van mensen die miljoenen verdienen met hun bitcoin-investeringen kunnen enkele van de eerste gedachten zijn die in je opkomen als je denkt aan het kopen van bitcoin.

De vraag “wanneer is de beste tijd om bitcoin te kopen?” heeft echter geen eenvoudig antwoord, omdat het moeilijk – zo niet onmogelijk – is om de waarde van bitcoin op een bepaald moment nauwkeurig te voorspellen. Het advies dat je uit dit artikel haalt, hangt sterk af van waarom je bitcoin in de eerste plaats hebt gekocht.

Voordat u koopt

Voordat u bitcoin koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een goed begrip hebt van hoe bitcoin werkt.

Dit zal u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of het kopen van bitcoin financieel de juiste zet voor u is. Als bitcoin nieuw voor je is, bekijk dan onze gids voor bitcoin om de voor- en nadelen van bitcoin als cryptocurrency en investering te leren kennen.

Het is ook belangrijk om de risico’s en bijbehorende beveiligingsmaatregelen te begrijpen die u moet nemen om uw investering te beschermen.

Voor een inleiding tot de mogelijke beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met het kopen van bitcoin, raden we u aan “Hoe crypto-oplichting te herkennen” te lezen.

Tijdwaarneming van de markt

Als u
bitcoin wilt kopen om snel geld te verdienen (op korte termijn), probeert u waarschijnlijk de markt te timen door bitcoin te verhandelen, d.w.z. laag kopen en hoog verkopen. De waarde van bitcoin is zeer volatiel, dus je kunt de ene dag bitcoin kopen tegen een lage prijs en de volgende dag tegen een hogere prijs verkopen.

De kans dat de timing goed is, is echter klein omdat het uiterst moeilijk is om te voorspellen hoe de waarde van bitcoin op korte termijn zal fluctueren.

Er zijn verschillende theorieën en strategieën voor het timen van de markt als het gaat om bitcoin. Hoewel de cryptocurrency-markt bijvoorbeeld 24/7 open is (in tegenstelling tot traditionele aandelenmarkten die alleen op bepaalde tijden open zijn), geloven sommige handelaren dat er bepaalde dagen van de week of tijden van de maand zijn, wanneer bitcoin-prijzen meestal laag of hoog zijn. Bitcoin-handelaren kijken naar historische bitcoin-prijstrends om te proberen toekomstige prijzen te voorspellen. Sommige handelaren gaan er bijvoorbeeld van uit dat bitcoin-prijzen zullen stijgen in tijden van de maand waarin mensen over het algemeen worden betaald, omdat mensen op die momenten eerder bitcoins kopen.

Deze theorieën zijn precies dat: theorieën. Proberen om de markt te timen is een spel met een hoog risico en een hoge beloning, en opgemerkt moet worden dat deze benadering van het kopen van bitcoin kan leiden tot grote verliezen. Het is veiliger en wordt meer aanbevolen om bitcoins te kopen en vast te houden met de bedoeling om uw investering waarde te laten winnen voor de lange termijn.

Winst op lange termijn

De meeste sterke gelovigen in bitcoin zullen je vertellen dat bitcoin op de lange termijn waarschijnlijk in waarde zal stijgen. Natuurlijk is dit geen regel die in steen is geschreven, maar als je kijkt naar de historische trend van de waarde van bitcoin, zul je zien dat deze in de loop der jaren gestaag is toegenomen sinds het oorspronkelijk werd gevormd, met enkele dalingen onderweg.

Met de ”
buy and hold” mentaliteit maakt het niet uit of je tijdens een “high” of “low” investeert in de waarde van bitcoin, want op de lange termijn geloof je dat je investering zeker in waarde zal stijgen. Historisch gezien is dit de veiligste vorm van bitcoin beleggen.

Sommige strategieën die aansluiten bij de overtuiging dat bitcoin op de lange termijn in waarde zal blijven stijgen, omvatten forfaitaire investeringen en gemiddelde dollarkosten. Bekijk ons artikel “Wat is de beste basisstrategie voor het investeren in Bitcoin?” voor meer informatie over deze methoden.

conclusie

Er zijn geen garanties bij het doen van een investering en het is belangrijk om te onthouden dat de waarde van bitcoin zeer volatiel blijft. Als u de markt probeert te timen in de hoop snel rijk te worden, verhoogt u het risico dat uw investering plotseling waarde verliest. Om deze reden raden we u aan om het doel achter uw investering te overwegen, inclusief hoe lang u bereid bent om uw geïnvesteerde geld te houden, voordat u beslist wat het beste moment is om uw investering te doen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels karolina grabowska 5980745

Moet ik een hele Bitcoin kopen?

pexels leeloo thefirst 8919541

Kunnen Bitcoins worden hersteld?