in

Bestellen op MT4: wat het is en hoe het te doen

Als u nieuw bent op de financiële markt, orders wilt plaatsen op MT4 om winst te maken, maar niet weet hoe, volg dan de onderstaande instructies:

Hoe een marktorder te plaatsen op MT4

Een nieuwe bestelling kan op verschillende manieren worden geopend op de MT4-terminal, zoals:

 1. Klik op de knop “Nieuwe volgorde” op de werkbalk.
 2. Aanmeld u aan bij “Nieuwe volgorde” in het vervolgkeuzemenu “Extra“.
 3. Press F9.
 4. Klik met recht op een instrument in het venster “Market Watch” en selecteer “New Order“.
 5. Kijk de symboolnaam in het venster “Market Watch”.
 6. Of handel met één klik inschakelen.

In een van de volgende opties verschijnt het venster “Order”, dat wordt gebruikt om handelsposities te beheren.

Hier kunt u uw locatiegegevens als uw voorkeur invoeren, waaronder:

 • Symbol: Kies een instrumebnt symbool waarvoor u de positie wilt plaatsen.
 • Volume – Voer uw handelsvolume (aantal lots) in.
 • Stop Loss – Stel het Stop Loss-niveau in (optioneel).
 • Neem winst – Stel het take profit niveau in (optioneel).
 • Reactie: Laat een reactie achter (optioneel). De maximale lengte van de opmerking is 25 tekens.
 • Type: dit veld geeft de uitvoeringsmodus weer die door de broker is geselecteerd voor het symbool dat standaard wordt geleverd (meestal marktuitvoering). U kunt ook “Lopende bestelling” selecteren in het vervolgkeuzemenu om door te gaan met het plaatsen van een lopende bestelling.
 • Mogelijkheid om maximaal af te wijken van de opgegeven prijs – Gebruik van variantie in-/uitschakelen – Maximale afwijking van de opgegeven prijs in-/uitschakelen. Wanneer een makelaar de prijs van de uitvoering van de order requot, wordt het verschil tussen de nieuwe prijs en de vorige prijs bepaald. Als de wijziging kleiner is dan of gelijk is aan de aangegeven parameter, wordt de bestelling zonder verdere kennisgeving verwerkt tegen de nieuwe prijs.

  Nu niet, zal de makelaar nieuwe prijzen retourneren waartegen de bestelling kan worden verwerkt.

 • Maximumafwijking: de pipwaarde van de maximaal toegestane afwijking.

Klik na het aanpassen van de bovenstaande parameters op “Verkopen” of “Kopen” om respectievelijk een short- of longpositie te openen.

Notes:

Als de stop loss of take profit die u hebt ingesteld op dit moment te dicht bij de prijs ligt, ziet u het bericht “S/L of T/P ongeldig”. Het is essentieel om de niveaus van de huidige prijs aan te passen en de geplaatste bestelling opnieuw aan te vragen. Nadat het beursvennootschap een beurs heeft gemaakt en Stop Loss en Take Profit heeft opgericht, wordt een handelspositie geopend. Open prijs-, stop loss- en take-profitniveaus worden weergegeven in de grafiek en de statusbalk van de open positie verschijnt op het tabblad “Terminal – Trade” (als de optie “Show Trade Levels” is ingeschakeld).

Wat is de minimale handelsgrootte op MT4?

De minimale handelsgrootte hangt af van de makelaar waarbij u zich hebt aangemeld. En verschilt ook tussen instrumenten.

De handelsomvang wordt berekend op basis van het volume op MT4. <span lang="en">Klik met de rechtermuisknop op dat activum > selecteer > contractgrootte opgeven om het minimale handelsvolume te kennen.

Bovendien, als u niet genoeg geld heeft, kunt u ook een hefboom gebruiken om grotere volumes te verhandelen dan u hebt.

Welke ordertypen zijn beschikbaar op MT4?

Er zijn twee soorten handelsorders op MT4:

 • Market Order: Een order om te kopen of verkopen tegen de beste prijs op het moment dat u naar de grafiek kijkt.
 • Outstanding Order: In tegenstelling tot een marktorder is een lopende order een order die u wacht om te kopen/verkopen tegen de gewenste prijs, niet tegen de huidige marktprijs. Uitstaand orders zijn onderverdeeld in 4 types: Kooplimiet, Verkooplimiet, Koopstop, Verkoopstop.

Hoe kunnen orders worden uitgevoerd?

Er zijn twee manieren om handelsorders uit te voeren bij het handelen op MT4:

 • Instant Execution – is een orderuitvoeringsmethode waarbij een order precies tegen een bepaalde prijs wordt uitgevoerd of niet wordt verwerkt als er een grote prijsbeweging is bij het plaatsen of uitvoeren van de order. De bestelling wordt niet gesloten/geopend zonder bevestiging door de handelaar van een specifieke prijs. Met andere woorden, je zult waarschijnlijk een requote moeten krijgen. Newbies houden vaak van dit soort uitvoering, omdat voor hen een precieze uitvoering erg belangrijk is.
 • Market Execution – Een open order tegen de huidige marktprijs in alle gevallen. Deze methode is sneller en zorgt doorgaans voor orderuitvoering. Opvalt dat terwijl de markt sterk trilt, er grote schommelingen kunnen zijn. Daarom wordt de bestelling verwerkt, maar tegen de nieuwe prijs. De marktprijs kan lager of hoger zijn dan de aangegeven prijs. Een handelaar heeft echter nog steeds de mogelijkheid om de order te sluiten en winst te maken. Handelaren die prioriteit geven aan openingsposities zullen kiezen voor uitvoering tegen de marktprijs.

Nadat de order is uitgegeven, toont het venster de resultaten van de uitvoering ervan, inclusief of de transactie succesvol was of waarom niet. Het handelsvenster wordt snel gesloten zonder het resultaat van uitvoering wanneer de optie “One-click trading” wordt geactiveerd en voltooid.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 31

Profiteren van Binance: ultieme gids

invest crypto 32

Hoe Kava (KAVA) over te zetten van Coinbase Wallet naar MetaMask