in

Bitcoin kopen op Robinhood: stapsgewijze handleiding

Robinhood is een beleggingsplatform waarmee gebruikers kunnen genieten van commissievrije handel vanuit het comfort van hun mobiele apparaten. Hoewel ze zich voornamelijk richten op het toestaan van hun klanten om te investeren in de traditionele aandelenmarkt, heeft Robinhood een crypto-sectie van hun platform toegevoegd tijdens de enorme crypto-activazeepbel van 2017.

Hoewel de cryptocurrency-integratie van Robinhood interessant kan zijn voor diegenen die al hun activa in één app willen beheren, heeft dit platform nog een lange weg te gaan in termen van het worden van een echte bitcoin-bank, omdat gebruikers nog steeds niet in staat zijn om hun crypto-holdings op te nemen in hun persoonlijke portefeuilles waar ze privésleutels beheren.

Robinhood Overzicht

Robinschap

 • Een geweldige one-stop-shop voor iedereen die wil investeren in cryptocurrency of aandelen
 • Een eenvoudige onboarding procedure vraagt heel weinig van de gebruiker
 • Volledig gereguleerde financiële instelling in de Verenigde Staten
 • Ondersteuning voor BTC,

 • ETH, LTC, BCH, DOGE, ECC en BSV

ONDERSTEUNDE CRYPTOCURRENCIES BTC,
ETH, LTC, BCH, DOGE, ETC, BSV
COMMISSIES Commissievrije handel

REGISTREER NU

Robinhood voor- en nadelen

Voor

 • Gestroomlijnde en intuïtieve interface op mobiele en desktopapparaten

 • Commissievrije handel in cryptocurrency

 • Een betaalpas koppelen aan uw account

 • Traditionele traditionele acties naast cryptografische activa

Tegen

 • Geconfronteerd met een controverse met betrekking tot de verkoop van gebruikersgegevens aan hoogfrequente handelaren

 • Momenteel alleen beschikbaar in de VS

 • Niet beschikbaar in 4 Amerikaanse staten

 • Cryptocurrency selectie is vrij beperkt

 • Geconfronteerd met meerdere beveiligingsincidenten

Robinhood in een oogopslag

MINIMUM SALDO:
0 dollar

HANDELSKOSTEN:
Commissievrije handel

MOBIELE APP:
Ja

CRYPTOCURRENCY TRADING:
Ja

CRYPTOGRAFISCHE STORTINGEN:
Nee

CRYPTOGRAFISCHE OPNAMES:
Nee

DEBETKAART:
Ja

CRYPTOCURRENCIES:
7 (BTC, ETH, BSV, DOGE, LTC+)

VEILIGHEID:
Hoog

KLANTENSERVICE:
Telefoon, e-mail, in-app

Wat is Robinhood?

Robinhood heeft zijn hoofdkantoor in Menlo Park, Californië, en stelt gebruikers van alle vermogensniveaus in staat om te beleggen in aandelen en andere activa via hun mobiele app en website. Dit is een voorbeeld van een bedrijf in de voorhoede van de financiële technologierevolutie, omdat er geen fysieke winkelpuien of bankfilialen zijn die verband houden met Robinhood. Robinhood wordt beschouwd als een van de beste platforms voor het verhandelen van aandelen en cryptocurrencies onder één (virtueel) dak.

Robinhood is een gereguleerde financiële instelling in de Verenigde Staten. Ze worden gereguleerd door FINRA als broker-dealers en zijn geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Omdat er geen commissies op het platform zijn, verdient Robinhood het grootste deel van hun geld door rente te verdienen op de kassaldi van hun gebruikers, gegevens over de activiteit van hun gebruikers en margeleningen te verkopen. Vanaf 2022 heeft het bedrijf meer dan 1.250 werknemers.

Hoe werkt de cryptografische functie van Robinhood?

Robinhood behandelt bitcoin en andere crypto-activa net als elk ander activum op hun platform. Gebruikers kunnen bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum Classic en Bitcoin SV verhandelen via Robinhood. Er moet echter worden opgemerkt dat cryptocurrency-handel wordt voltooid in een apart account van een gewone Robinhood Financial-account. Dit aparte account is bij Robinhood Crypto.

Als een handelsplatform dat voornamelijk gericht is op de traditionele financiële wereld, heeft Robinhood nog niet de mogelijkheid geïmplementeerd om cryptocurrencies van en naar hun platform te verplaatsen. Met andere woorden, gebruikers kopen niet echt echte crypto-activa bij het gebruik van Robinhood, omdat ze op dit moment niet de mogelijkheid hebben om de onderliggende activa te verwerven. In plaats daarvan krijgen gebruikers blootstelling aan de prijsbewegingen van de verschillende cryptocurrencies die door het platform worden ondersteund.

Welke valuta kunt u kopen en verkopen?

Met name op het gebied van crypto-activa ondersteunt Robinhood Crypto BTC, ETH, LTC, BCH, DOGE, ETC. en BSV. Robinhood biedt momenteel geen traditionele fiat-valutahandel.

Land beperkingen

Robinhood Crypto is momenteel alleen beschikbaar in 46 Amerikaanse staten; inwoners van het VK kunnen echter lid worden van een wachtlijst om onmiddellijk toegang te krijgen tot het platform zodra het via de vijver is gelanceerd. De staten waar Robinhood-services momenteel niet beschikbaar zijn, zijn Hawaii, Nevada, New Hampshire en West Virginia.

Belastingen

Het grootste verkoopargument van Robinhood is altijd het feit geweest dat het geen kosten in rekening brengt voor transacties die op zijn platform worden gedaan. Robinhood heeft alternatieve manieren gevonden om geld te verdienen met het verhandelen van een verscheidenheid aan activa, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen die aandelen, cryptocurrencies en andere activa verhandelt die beschikbaar zijn om op het platform te handelen. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat er geen kosten op het platform zijn.

Hier zijn enkele van de belastingen om op te letten op Robinhood:

 • Atm-debetkaartkosten – Debetkaarten die zijn gekoppeld aan Robinhood-accounts bieden gratis opnames van geldautomaten; dit is echter alleen van toepassing op geldautomaten die deel uitmaken van de Allpoint- of MoneyPass-netwerken. Een ATM-provider die geen deel uitmaakt van een van deze netwerken kan een vergoeding in rekening brengen voor een Robinhood-kaarthouder om een opname te doen, en Robinhood zal die kosten niet aan u terugbetalen.
 • Buitenlandse transactiekosten – Een andere vergoeding die kan optreden met een Robinhood-betaalpas is een buitenlandse transactiekost. Dit is een vergoeding die waarschijnlijk in rekening wordt gebracht door een buitenlandse betalingsverwerker of ATM-provider in een situatie waarin u amerikaanse dollars in het buitenland probeert te gebruiken voor een transactie die niet in Amerikaanse dollar is uitgedrukt.
 • Robinhood Gold – Een laatste vergoeding om te overwegen met een Robinhood-account is alleen voor Robinhood Gold-gebruikers die geïnteresseerd zijn in het handelen op marge. Een Robinhood Gold-account wordt geleverd met een maandelijks bedrag van $ 5, maar er zijn geen kosten verbonden aan $ 1.000 aan margehandel per maand. De vergoeding stijgt echter tot 5% na de eerste $ 1.000.

Ondersteunde crypto wallets

Er is momenteel geen native ondersteuning voor de crypto-portemonnee die betrokken is bij het financiële platform van Robinhood. Dit betekent dat gebruikers geen bitcoins kunnen opnemen in hun portemonnee na het doen van een aankoop. Bovendien kunnen gebruikers geen bitcoins storten die ze al bezitten in Robinhood.

Dat gezegd hebbende, kan de optie om verschillende cryptocurrencies te storten of op te nemen via hun onderliggende netwerken in de toekomst worden toegevoegd. Robinhood heeft verklaard dat het van plan is om gebruikers op zijn minst de mogelijkheid te bieden om crypto-activa op te nemen in native wallets. Het bedrijf maakt zich echter ook zorgen over geld dat op het platform is gestort vanuit illegale bronnen, wat betekent dat het veel langer kan duren om zich comfortabel te voelen met op cryptocurrency gebaseerde stortingen.

Heeft Robinhood een creditcard?

Robinhood biedt momenteel geen creditcard aan, maar heeft wel een bankpas die overal kan worden gebruikt waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Dit is eigenlijk een handig product voor gebruikers van cryptocurrency, omdat ze mogelijk een deel van hun cryptocurrencies kunnen verkopen en ze rechtstreeks in hun Robinhood-bankpas kunnen laden om betalingen te doen.

Natuurlijk wordt het verkopen van cryptocurrencies over het algemeen beschouwd als een belastinggebeurtenis, dus het is niet iets dat u vaak wilt doen.

Hoe meld je je aan voor Robinhood

De beste manier om aan de slag te gaan met Robinhood is door de app te downloaden in plaats van hun website te gebruiken. Dit is een mobile-first platform en je zult je telefoon waarschijnlijk nog steeds vaker bij je hebben dan je laptop of desktopcomputer.

Na het downloaden van de Robinhood-app moet je de app openen en op de knop “Aanmelden” tikken die op het scherm wordt weergegeven. U moet tijdens het installatieproces een goede hoeveelheid persoonlijke informatie invullen, omdat er een aantal voorschriften zijn die Robinhood moet volgen om te blijven voldoen aan de Amerikaanse wetgeving. Nadat u uw burgerservicenummer en andere informatie over uzelf hebt gedeeld, zou u uw account binnen enkele minuten moeten kunnen laten goedkeuren.

Zodra u een account hebt, moet u uw bankrekening aan Robinhood koppelen om gebruik van het platform te krijgen. Dit proces is uiterst eenvoudig, omdat u uw bank kunt kiezen op basis van het bedrijfslogo.

De laatste stap is om je Robinhood-account te financieren met je bankrekening en te beginnen met beleggen.

Robinhood alternatieven

Als je op zoek bent naar alternatieven voor Robinhood, wil je waarschijnlijk iets als SoFi of Wealthsimple bekijken.

Zowel SoFi als Wealthsimple bieden blootstelling aan traditionele financiële markten naast cryptocurrency. Net als Robinhood geven zowel SoFi als Wealthsimple hun klanten geen echt eigendom van hun cryptocurrencies en is het niet mogelijk om cryptocurrencies van de site op te nemen.

Aan de andere kant, als u op zoek bent naar meer direct crypto-eigendom (maar geen optie voor aandelenhandel), wilt u misschien een crypto-uitwisseling zoals Coinbase bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels rodnae productions 8369767

FLOW: wat het is en hoe het werkt

pexels cottonbro 3944405 1

Cryptocurrency kopen op eTrade: stapsgewijze handleiding