in

Bitcoin kopen zonder kosten: is er een manier?

Een van de eerste vragen die de meeste beginners in cryptocurrency hebben, is of ze de kosten volledig kunnen vermijden wanneer ze Bitcoin voor de eerste keer kopen. Helaas is er momenteel geen manier om een bedrag aan kosten of beloningen te betalen bij het kopen van bitcoin.

Bedrijven die adverteren met nul kosten maken meestal hun winst door bitcoins onder de markttarieven te kopen en deze vervolgens voor meer te verkopen.

Zelfs als u een bedrijf vindt dat bitcoin verkoopt met nul kosten en nul premies, moet u nog steeds netwerktransactiekosten betalen (ook bekend als een mijnbouwvergoeding) wanneer u bitcoin naar uw portemonnee stuurt. Bekijk ons artikel “Waarom heb ik een crypto wallet nodig?” voor meer informatie over het gebruik van je wallet.

Het is belangrijk om te weten welke soorten kosten u kunt tegenkomen bij het kopen van bitcoin. Dit artikel legt de vier soorten kosten uit die u kunt tegenkomen en geeft tips over hoe u de kosten kunt minimaliseren bij het kopen van bitcoin. Hoewel de mogelijkheid om bitcoin te kopen zonder kosten op dit moment niet haalbaar is, kunt u nog steeds zeer lage kosten betalen.

Soorten kosten om te overwegen bij het kopen van Bitcoin

Financieringskosten en handelsheffing

Sommige uitwisselingen vereisen dat u een vergoeding betaalt om geld te verzenden of geld te ontvangen van hun platforms. Dit kan zowel traditionele valuta’s als cryptocurrencies omvatten. De kosten die een uitwisseling in rekening brengt om geld aan uw account toe te voegen, worden ‘financieringskosten’ of ‘stortingskosten’ genoemd. De kosten die ze in rekening brengen voor het verzenden van geld van uw account naar een externe portemonnee worden ‘opnamekosten’ genoemd.

Deze twee soorten vergoedingen kunnen op verschillende manieren worden beheerd. Sommige beurzen rekenen een vast bedrag (meestal ergens tussen $ 1,99 en $ 5) of een percentage (0,02% tot 1% in sommige gevallen).

Deze stortings- en opnamekosten kunnen erg belangrijk zijn om te begrijpen als u nieuw bent bij crypto. Als u bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid Bitcoin wilt kopen – zeg $ 10 – zou de vaste vergoeding van een crypto-uitwisseling van $ 2,99 een ernstig probleem zijn. In dat geval zou het veel beter zijn om een wissel te gebruiken die een percentage in rekening brengt.

Daarnaast zijn er ook verschillende kosten, afhankelijk van het financiële instrument dat u gebruikt om te storten of op te nemen. Over het algemeen zijn creditcards en betaalpassen de duurste manieren om te storten op crypto-uitwisselingen (hoewel ze ook de snelste zijn), terwijl bankoverschrijvingen in sommige gevallen goedkoop of zelfs gratis zijn (maar tot een paar dagen kunnen duren om te verwerken).

Handelskosten

De meeste beurzen rekenen een klein bedrag, meestal 0,1% tot 0,2%, voor elke transactie op hun platform. Dit klinkt misschien niet als veel, maar het kan oplopen als u vaak cryptocurrencies verhandelt.

Mogelijk ziet u deze handelskosten aangeduid als “maker” en “taker” -kosten. Deze termen verwijzen naar de vraag of u een bestelling “plaatst” (d.w.z. een nieuwe bestelling toevoegt aan hun orderboek), of dat u een bestelling “aanneemt” (d.w.z. een bestelling invult die iemand anders al aan het orderboek heeft toegevoegd). Makerkosten worden meestal verdisconteerd in vergelijking met aankoopkosten omdat beurzen mensen willen stimuleren om nieuwe bestellingen te maken. Nieuwe orders verhogen de liquiditeit (de hoeveelheid handelsactiviteit die plaatsvindt), wat de transactie waardevoller maakt.

Awards

Sommige bedrijven die cryptocurrencies kopen en verkopen, beweren dat ze geen kosten in rekening brengen, maar winst maken door een premie te vragen op de bitcoin die ze verkopen. Als de marktprijs van één bitcoin bijvoorbeeld $ 7000 is, koopt het bedrijf bitcoin tegen die prijs en verkoopt het vervolgens voor $ 7200.

Dit wordt vaak een “spread” genoemd en het is belangrijk om wat onderzoek te doen en een idee te krijgen van hoe de spread op de beurs die u wilt gebruiken eruit ziet. Het kan moeilijk zijn om de “echte” prijs van een cryptocurrency te vinden, maar als je genoeg uitwisselingen beheert, heb je een beter idee van wat redelijk is.

Transactiekosten (mijnbouwkosten)

Naast eventuele andere kosten of
beloningen die u kunt betalen, moet u transactiekosten betalen wanneer u bitcoin of bijna elke andere cryptocurrency koopt. Een transactievergoeding staat ook bekend als een mining- of netwerkvergoeding en wordt betaald aan elke miner die de transactie aan de blockchain toevoegt. Dit betekent dat als u bitcoin echt wilt bezitten, u transactiekosten moet betalen om de bitcoin naar uw portemonnee te laten verzenden.

De kosten van transactiekosten zijn gebaseerd op het aantal mensen dat het netwerk gebruikt, dus ze variëren drastisch. De afgelopen jaren waren ze zo laag als een paar centen, maar ze kunnen ook oplopen tot $ 62 (!) per transactie. Dit is een doorlopend probleem met het Bitcoin-netwerk en er worden verschillende technologieën ontwikkeld om de hoge transactiekosten aan te pakken (inclusief het Lightning Network), maar voorlopig is het belangrijk om de huidige transactiekosten te controleren voordat u verzendt.

Het is echter ook belangrijk om te weten dat exchanges en wallets vaak meer betalen dan de minimale vergoeding om de transactie sneller aan de blockchain toe te voegen. Tot slot, en dit is belangrijk, stijgen de transactiekosten niet met het aantal verzonden bitcoins: u kunt 0,0001 BTC of 1000 BTC verzenden voor dezelfde vergoeding!

Verlaging van de kosten voor de aankoop van Bitcoin

Kijk bij het kiezen van welke beurs je wilt kopen niet alleen naar de prijs die ze bieden. Het is ook erg belangrijk om de vergoedingsstructuur te onderzoeken. Brengt de exchange zijn gebruikers in rekening om geld van of naar hun exchange-accounts te sturen? Worden er extra handelskosten in rekening gebracht wanneer u bitcoin op deze beurs koopt? Is er een premie inbegrepen in hun prijs? Het beantwoorden van deze vragen geeft u een realistischer idee van wat u uiteindelijk zult uitgeven aan bitcoin van een bepaalde uitwisseling.

U kunt ook besparen op kosten door bitcoins rechtstreeks te kopen van iemand die u kent en die mogelijk wil verkopen. Wees heel voorzichtig als je deze route volgt, want er zijn zoveel oplichters. Het is mogelijk voor een oplichter om zich voor te doen als een van je vrienden of familie en te doen alsof ze je bitcoins willen verkopen.

Samenvatting

Het is handig om rekening te houden met de verschillende soorten kosten en beloningen die u mogelijk moet betalen bij het kopen van bitcoin. Maar vergeet niet, wees heel voorzichtig met oplichters – het is nog belangrijker om bitcoin te kopen van een gerenommeerde en gerenommeerde bron (we hebben er hier een aantal besproken).

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
a1

Questrade: wat het is en wat het biedt

pexels tracy le blanc 607812

35 Crypto Twitter-accounts om te volgen