in

BOLLINGER BAND TRADING INDICATOR: Beginnersgids

John Bollinger
creëerde in de jaren 80 een technische indicator achter zijn naam: “Bollinger Bands”. Bollingerbanden zijn het resultaat van de waarneming dat volatiliteit dynamisch was, niet statisch, zoals destijds algemeen werd aangenomen.

De prijsstructuur van Bollinger Bands bestaat uit drie lijnen.

Als je ze kent, kun je Bollinger Bands lezen:

 1. Een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (midband) wordt gebruikt om de middellangetermijntrend te identificeren, meestal 20 perioden.
 2. Een bovenste band (

 3. Bollinger bovenste band) wordt berekend door een standaarddeviatie (meestal 2) vermenigvuldigd met een nivelleringsconstante (meestal 20 perioden) toe te voegen aan het voortschrijdend gemiddelde.
 4. Een lagere band

 5. (Bollinger lagere band) wordt berekend door een standaarddeviatie voor een nivelleringsconstante af te trekken van het voortschrijdend gemiddelde.

WAT ZIJN BOLLINGER BANDS IN DE HANDEL

Bollinger-banden zijn geëvolueerd uit het concept van handelsbanden en gebruiken een % b en bandbreedte om de huidige prijs van een aandeel te vergelijken met de hoogte of diepte van de vorige prijs.

Bollingerbands vormen een centrale band met twee buitenbanden. De middenband is altijd een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde dat meestal is ingesteld op 20 perioden en wordt gebruikt omdat de standaarddeviatieformule ook een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) vereist.

De gedefinieerde periode voor de standaarddeviatie is precies hetzelfde als het enkelvoudige voortschrijdend gemiddelde.
Wanneer markten volatiel zijn, worden de banden breder (weg van het gemiddelde) en tijdens minder volatiele periodes krimpt de band (dicht bij het gemiddelde).

De basisinterpretatie van Bollinger-banden is dat prijzen de neiging hebben om binnen de bovenste en onderste band te blijven. Het gebied tussen de twee banden staat bekend als de trading range.

Omdat prijzen boven of onder het handelsbereik breken, kan dit worden gebruikt om potentiële koop- of verkoopkansen te identificeren.

BOLLINGER BENDE STRATEGIE

Een Bollinger Bands-strategie wordt vaak gebruikt om potentiële handelsmogelijkheden te identificeren met behulp van een techniek genaamd percent-b, die de relatie tussen de prijs en de bovenste en onderste banden gebruikt om drukteomstandigheden te identificeren die een significante beweging in beide richtingen kunnen voorspellen.

Bollingerbanden kunnen ook worden gebruikt voor inversies, snaren en snapbacks in het midden van de banden. Hier zijn slechts een handvol Bollinger-bendestrategieën die u in uw handel kunt gebruiken:

 • Dubbele bodem
 • Inversies
 • Rijden op de bands
 • Knijpen in de Bollinger band
 • Snapback in het midden van de bands
 • Handel binnen de banden
0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 49

AANDELENHANDELSINDICATOREN: wat ze zijn en hoe ze werken

invest crypto 37

MOVING AVERAGE CONVERGENCE DIVERGENCE (MACD): wat het is en hoe het werkt