in

Bollinger bands: wat het is en hoe het werkt

Prijs komt uit de bovenste Bollinger-band wanneer munthandel gebruikelijk is, maar u weet misschien niet hoe u moet reageren. Dit artikel biedt enkele perspectieven voor uw referentie bij het verhandelen van cryptocurrencies.

Wat zijn Bollinger Bands?

De Bollingerband is een veelgebruikte indicator in de technische analyse.

Dit gereedschap combineert de voortschrijdende gemiddelde indicator (het voortschrijdend gemiddelde – toont de gemiddelde waarde van de prijs over een bepaalde periode) en de standaarddeviatie.

De Bollinger band indicator wordt vaak gebruikt om prijsschommelingen te meten. Volgens deze indicator weet u of de markt sterk fluctueert of vertraagt.

De structuur van de Bollinger band indicator:

De Bollinger band indicator bevat 3 regels:

 • De MA20 ligt in het midden, het meest gebruikt door veel handelaren.

  U kunt de MA-periode kiezen zoals u wilt.

 • De bovenste band is de standaarddeviatie van +2% ten opzichte van de gemiddelde ziekte van Alzheimer.
 • De onderste band is een standaarddeviatie van -2% van de centrale ziekte van Alzheimer.

Wat betekent de prijs die uit de Bollinger-bovenband komt?

De Bollinger band indicator is ontworpen om meestal te schommelen tussen de bovenste en onderste banden. Wanneer de 2 bands van de Bollinger-bende krimpen, betekent dit dat de markt vertraagt.

Handelaren moeten wachten op sterkere kopers of verkopers.

 • Als de koers dan van onder naar boven gaat, zijn de bulls sterker. Prijzen hebben de neiging om te stijgen.
 • Integendeel, als de prijzen onder de MA dalen nadat de twee banden smaller zijn geworden en naar de onderkant bewegen, betekent dit dat de verkopers sterker zijn. De dalende trend is aan de winnende hand.

Wanneer de twee banden van Bollinger banden krimpen, en dan is er een duidelijkere trend, komt de prijs vaak sterker uit de band.

Na dat wordt de grens breder en wordt de prijs ook gecorrigeerd om tegelijkertijd de grens binnen te komen.

Volgens het indicatoralgoritme is de prijs die de band binnenkomt na het verlaten van de bovenste Bollinger-band omdat de Bollinger-band na een sterke oscillatie wordt geopend. Maar er is ook een andere reden, namelijk vanwege de psychologie van de markt. Wanneer er een piek is in de handelsniveaus, zullen veel handelaren winst nemen of de handel vertragen, waardoor een prijscorrectie ontstaat na een scherpe fluctuatie. Daarom correct voordat de trend wordt voortgezet. Dit is een veel voorkomende situatie in de cryptocurrency-markt.

Is de prijs beweegt meestal tussen de 2 banden, wanneer de prijs de bovenste Bollinger-band verlaat, betekent dit dat de prijs van de munt zich in een sterke opwaartse trend bevindt en binnenkort weer zal corrigeren zodat de prijs de Bollinger-band binnenkomt.

Hoe de Bollinger band indicator toe te passen om handelsmogelijkheden te vinden

Vind handelsmogelijkheden met behulp van Bollinger bands indicator

Trade Bollinger bands wanneer de markt lateraal (lateraal) is

Wanneer de Bollinger-bende krimpt, betekent dit dat de prijs zijwaarts beweegt en er getouwtrek is tussen kopers en verkopers. Op dit moment loopt de prijs continu heen en weer tussen de twee grenzen. Sommige handelaren plaatsen vaak een BUY-order wanneer de prijs de onderste band van de Bollinger-band raakt en nemen winst wanneer de prijs de bovenste band van de Bollinger-band raakt.

Trade Bollinger bands in een trendy markt

Wanneer de 3 lijnen van de Bollinger band naar boven wijzen en de prijs hoger is dan de MA20, betekent dit dat de markt in een opwaartse trend zit en u een kooporder kunt plaatsen. Na elke koerscorrectie verschijnt een rode kaars, waarna een groene kaars terugkeert, waardoor een nieuw fonds ontstaat en een stop loss onder het nieuwe fonds komt te staan.

A contrario, wanneer de 3 lijnen van de Bollinger band naar beneden wijzen, verlaagt de prijs de MA20 van bovenaf en fluctueert in het gebied onder de MA20, wat betekent dat de markt zich in een neerwaartse trend bevindt en u een verkooporder kunt plaatsen.

Hoe te handelen als de prijs uit de bovenste Bollinger-band komt

In een situatie waarin de prijs uit de bovenste Bollinger-band komt, als u al een inruiltijd hebt ingevoerd, passen handelaren vaak de strategie toe:

 • Maak gedeeltelijke winsten wanneer de prijs uit de bovenste band komt.
 • Oror verhoogt de stop loss tegen de prijs van de MA-lijn om de winst te behouden.

Als u nog nooit eerder de volgorde van handelsmunten hebt ingevoerd, moet u zich niet haasten om onmiddellijk de order in te voeren wanneer u deze situatie tegenkomt.

 • Je moet pas een bestelling plaatsen nadat de prijs is gecorrigeerd en nadat de groene kaars weer verschijnt.
 • Plaats de nieuw gecreëerde stop loss onderaan om het risico te beperken wanneer de koers niet in de gewenste richting gaat.

We raden u niet aan om short sell orders (Sell) te gebruiken bij het handelen en in het bijzonder moeten we alleen buy orders verhandelen wanneer de prijs van de munt in een opwaartse trend zit.

Hoe bollinger band indicator in te schakelen om munten te verhandelen op Binance

Om de Bollinger-bandindicator in te schakelen, moet u naar uw Binance-account gaan. Als u geen account heeft, kunt u zich registreren via onderstaande link:

Na het inloggen op uw account, klikt u op [Trade] op de werkbalk en selecteert u [Classic] of [Advanced]

Selecteer het muntpaar dat u de grafiek wilt zien:

Klik op het symbool [Technische indicator] om de indicator te selecteren die u wilt gebruiken:

Klik op [BOLL], voer het MA-punt in het vak [Lengte] in en voer de standaarddeviatie in het vak [Multiplier] in. Vanaf gebruiken handelaren meestal MA20 en een standaarddeviatie van 2%.

Kies een kleur voor de randen en klik op [Opslaan].

Conclusion: de prijs komt uit de bovenste Bollinger band

Dat heb je met succes de Bollinger band op Binance geactiveerd en geleerd hoe je met deze indicator kunt handelen. De rest is dat u de handel moet oefenen en deze voor elk geval correct moet toepassen. Bovendien, om uw kansen op succes in de handel te vergroten, moet u andere prijsanalysetechnieken leren of leren hoe u andere indicatoren kunt combineren tijdens het handelen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 7

Een Capital.com-account openen en verifiëren vanaf een computer

invest crypto 28

Open een demo-account Capital.com vanaf mobiel