in

Brainwallet: wat het is en hoe het werkt

Het proces achter het maken van een Brainwallet is vrij eenvoudig. U begint met het genereren van een sleutelpaar op basis van een cryptografische hashfunctie zoals SHA-256, RIPEMD-160, enz.

Dit sleutelpaar is de gecodeerde versie van respectievelijk uw privé- en openbare sleutels.

Het is echter vrij moeilijk om de volledige gecodeerde privésleutel op te slaan, omdat ze vaak worden geleverd met een groot aantal tekens.

In plaats daarvan slaat u alleen de wachtwoordzin voor spermaherstel op, die 12 of 24 woorden is. Natuurlijk is er nog steeds veel informatie voor de gemiddelde persoon om zich aan het geheugen te committeren.

Zodra je je seed recovery phrase hebt onthouden,
heb je theoretisch geen fysieke kopie van je seed nodig, wat leuk is, want als iemand je seed phrase neemt, kan deze je crypto-portemonnee volledig leegmaken.

U realiseert zich misschien al dat er enkele ernstige risico’s verbonden zijn aan het gebruik van een Brainwallet, maar …

Brainwallets zijn zeer riskant

Er is één belangrijke reden waarom Brainwallets riskant zijn, maar het is enorm: je zou je wachtwoordzin kunnen vergeten.

De menselijke geest is een slechte bron van entropie en het onthouden van een zin van 12 tot 24 woorden in de juiste volgorde is geen gemakkelijke prestatie.

Ook als u arbeidsongeschikt zou worden, zou uw cryptocurrency verloren gaan. Uw familie zou niet profiteren van uw crypto-holdings omdat uw Brainwallet in uw hoofd is opgesloten.

Bedenk dat mensen miljoenen dollars aan Bitcoin hebben verloren door fysieke portefeuilles te verliezen, en je realiseert je misschien dat gebruikersfouten eigenlijk de grootste cryptocurrency-dief van allemaal zijn.

Daarom worden Brainwallets niet aanbevolen voor gemiddelde crypto-gebruikers.

Enkele haalbare en veilige alternatieven

Gezien de bovenstaande risico’s is het het beste om Brainwallets niet te gebruiken en in plaats daarvan onze cryptocurrencies op te slaan met behulp van hardware wallets zoals Trezor, Ledger Nano S, enz. Dit soort portefeuilles zijn zeer veilig en worden ondersteund door gerenommeerde teams met een lange geschiedenis van betrouwbaarheid in de crypto-ruimte.

Naast het beschermen van uw privésleutels tijdens het gebruik van hardware wallets, kunt u ook extra beschermingslagen toevoegen in termen van een 2-factor authenticatieproces met apps zoals Google Authenticator of Authy.

Er zijn veel verschillende manieren om uw cryptocurrency te beveiligen en sommige mensen gebruiken computers volledig offline om hun crypto of een van de populaire mobiele apps te beheren. U kunt zelfs een externe bewaarder gebruiken als u denkt dat u niet de mogelijkheid hebt om uw codering adequaat te beveiligen.

Als u vastbesloten bent om een Brainwallet te gebruiken, raden we een fysieke kopie van uw herstelzaad aan voor het geval dat. Als je merkt dat je het na een paar jaar niet nodig hebt, werkt je geest blijkbaar nog steeds prima, je kunt mogelijk de fysieke kopie vernietigen en alleen op je geest vertrouwen. Nogmaals, niet aan te raden!

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels artem podrez 8989470

Maakt Bitcoin gebruik van proof-of-work?

pexels rodnae productions 5921785

Proof-of-work blockchain consensus: wat het is en hoe het werkt