in

BTC Mining: wat het is en hoe het werkt

Bitcoin mining moet niet alleen toegankelijk zijn voor technici. Sommige bedrijven werken eraan om bitcoin mining net zo eenvoudig te maken als het opzetten van een basis streaming abonnement.

Het bedrijfsmodel wordt ‘cloud mining’ genoemd, een naam die is ontleend aan ‘cloud computing’.

Het proces is vrij eenvoudig en vereist nul technische kennis over computers of bitcoin mining.

Als je een creditcard kunt plaatsen, dan heb je alle vaardigheden die je nodig hebt om bitcoins te minen. Het doel van deze bedrijven is om bitcoin verder te decentraliseren door de verdeling van eigendom van mining platforms en dus hash power.

Er zijn een paar concurrenten die er zijn, dus laten we elk van hun aanbiedingen eens nader bekijken.

Sazmining: BTC-mijnbouw gemakkelijk gemaakt

Een opkomend bedrijf in de cloud bitcoin mining ruimte is Sazmining. Ze zijn een staatsbedrijf dat zich richt op bitcoin-mining met groene en hernieuwbare energie. Hun eerste centrale krijgt elektriciteit van een hydro-elektrische dam in Wisconsin, VS. Hoewel ze nog in de kinderschoenen staan, hebben ze laten zien dat ze zich inzetten voor verschillende principes die van belang zijn voor klanten.

Sazmining rekent al haar kosten door aan haar klanten in ruil voor 5% – 15% van het mining rendement.

Op dit moment kan een S19J Pro (100TH / s) worden gekocht bij Sazmining voor $ 2.500 USD. Sazmining beweert dat ze platforms tegen kostprijs aan hun klanten verkopen. Het idee is dat Sazmining alleen geld verdient als hun klanten geld verdienen. Het leveren van wagons aan uw klanten tegen de laagst mogelijke prijs is cruciaal voor het runnen van een succesvol bedrijf.

Bovendien moet u een maandelijks bedrag van $ 180 per maand per installatie betalen om de energie- en onderhoudskosten te dekken.

Uiteindelijk is dit niet anders dan het opzetten van een server op Amazon Web Services (AWS) of DigitalOcean of Google Cloud Services. Ergens in de wereld ligt de machine die deze bedrijven hebben opgezet om uw webapplicaties te draaien.

Sazmining gebruikt precies hetzelfde businessmodel, behalve bij bitcoin ASIC’s (miners). Wanneer gebruikers hun mijnbeloningen ontvangen, worden ze rechtstreeks naar de portemonnee gestuurd die door de gebruiker is verstrekt. Sazmining heeft nooit gebruikersgeld, wat het verschil maakt voor sommige klanten die de voorkeur geven aan privacy en anonimiteit.

Compass Mining: nu kan iedereen Bitcoin minen

Een ander bedrijf in de cloud mining-ruimte dat al een paar jaar bestaat, is Compass Mining. Ze zijn een gevestigd bitcoin cloud mining bedrijf met meer dan 20 mining faciliteiten in heel Noord-Amerika. Miners variëren van $ 2.050 aan de lage kant en $ 9.100 aan de bovenkant. Net als bij Sazmining betalen klanten een maandelijks bedrag om de elektriciteits- en onderhoudskosten te dekken die gepaard gaan met het hosten van de rig.

Compass promoot een scala aan energieleveranciers met veel faciliteiten boven de 50% groene energie. Gebruikers hebben de vrijheid om te kiezen in welke faciliteiten ze willen minen, maar ook in welke valuta ze willen minen.

De gedolven munten worden gestort in de webportemonnee waarmee gebruikers geld van het platform kunnen storten, converteren of opnemen. Deze flexibiliteit stelt klanten in staat om hun premies in de portemonnee te laten storten om te worden herbelegd, elektriciteitskosten te betalen of op te nemen.

Is Bitcoin cloud mining de moeite waard?

Er zijn verschillende variabelen die veranderen of cloud mining winstgevend is of niet. De twee grote variabelen zijn de prijs van bitcoin en de wereldwijde hashrate.

Hoe hoger de prijs van bitcoin, hoe winstgevender mining is in termen van USD. Hoe hoger de wereldwijde hashrate, hoe kleiner de hoeveelheid BTC die u ontvangt van elke miner die u bezit. Uiteindelijk is de winstgevendheid van mining uiteindelijk een delicaat evenwicht tussen hoeveel je voor je miner hebt betaald, hoeveel je betaalt om het te runnen, de prijs van BTC en hoeveel andere mensen bitcoin in de wereld minen.

Vergeet niet dat bitcoin mining een competitieve onderneming is tussen honderdduizenden deelnemers over de hele wereld.

Een gemiddelde dollarkostenstrategie

Een manier om na te denken over het bezitten van een mijnwerker met Cleopar of Sazmining is dat het een gemiddelde dollarkostenstrategie is. De maandelijkse energierekening is hoeveel het kost om je maandelijkse beloning in bitcoins te kopen. We hebben een aantal concrete cijfers opgesteld om de winstgevendheid of het gebrek daaraan te illustreren.

Volgens de mijnbouwcalculator van Braiins zal 100TH / s in de loop van 36 maanden ongeveer 0,28 BTC produceren. Dit is 0.007 BTC per maand. Bij $ 23.000 per bitcoin en een maandelijkse kost van $ 180 is dat een verlies van $ 20 per maand. Als bitcoin echter op $ 100k per munt zit, kunt u met diezelfde maandelijkse vergoeding van $ 180 $ 700 aan BTC per maand kopen.

Het break-even punt zou ongeveer $ 25.000 per Bitcoin zijn.

Laatste gedachten over cloud mining

Sommige mensen zeggen dat het beter zou zijn om bitcoins rechtstreeks te kopen, of de gemiddelde kosten van de dollar met het geld dat u zou gebruiken om een mijnplatform te kopen. Voor veel mensen is bitcoin cloud mining vervelender en riskanter dan het waard is.

Bitcoin-mijnwerkers zijn niet erg liquide, dus als je ze eenmaal hebt, moet je je ertoe verbinden een maandelijkse rekening voor hen te betalen. De strategie is om de kosten op te eten terwijl uw premies minder waard zijn dan uw maandelijkse factuur, en vervolgens mogelijk te verkopen zodra bitcoin hoog genoeg wordt om een aantrekkelijk rendement vast te leggen.

Aan de andere kant kunnen sommige mensen genieten van de gemiddelde dollarkosten in bitcoins op de automatische piloot. De hands-off bitcoin mining strategie is aantrekkelijk voor diegenen die graag passieve inkomstenstromen creëren en de geldstroom in hun portemonnee bekijken. Ongeacht of u een miner van Sazmining of Compass koopt, de twee bedrijven helpen objectief bij de wereldwijde acceptatie van bitcoin door de toegang tot bitcoin-mijnwerkers te democratiseren. Nu is bitcoin mining echt net zo eenvoudig als het opzetten van een Netflix-abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bitcoin g158380430 1280

Hoe lang moet ik Bitcoins bewaren?

bitcoin g158380430 1280

Gebruiken echte banken Bitcoin?