in

Capital.com keert dividend uit

Voor aandelenbeleggers zijn dividenden een kwestie waar beleggers vaak erg in geïnteresseerd zijn omdat ze gekoppeld zijn aan uw winst. Zo, wanneer ze beleggen in aandelen op Capital.com, betalen aandelenbeleggers dividenden? Let’s te weten in het onderstaande artikel.

Cancan aandelenbeleggingen op Capital.com dividend uitkeren?

Subjecties zijn bedragen die een bedrijf periodiek uitkeert aan aandeelhouders, naast dividenden of reserves.

Subjecties worden verdeeld volgens het kapitaal dat door elke aandeelhouder van het bedrijf wordt ingebracht, in de vorm van het geven van een bepaald bedrag per aandeel dat zij bezitten. Als Apple bijvoorbeeld een dividend van 0,80 dollar per aandeel aankondigt, zou de 50-aandelenaandeelhouder een dividend van 40 dollar ontvangen.

In feite kunt u niet op alle beurzen dividenden ontvangen, vooral bij CFD-handel. Maar Capital.com doet het zelf voor klanten.

Uw account kan dividenden worden toegevoegd of afgetrokken als de rekening handelt in een aandeel, ETF of index die dividenden uitkeert.

 • Als u een BUY-positie aanhoudt, ontvangt u de dividenduitkering rechtstreeks op uw beschikbare saldo.
 • Als u een SELL-positie aanhoudt, wordt de dividenduitkering in mindering gebracht op het beschikbare saldo.

Datum van betaling van het dividend op Capital.com

In het dividendproces zijn er vier belangrijke data waar u rekening mee moet houden:

 1. Verwachtingsdatum: de datum waarop het management van de onderneming aankondigt dividenden uit te keren. De Raad van Bestuur maakt ook de waarde van het dividend, de ex-dividenddatum en de dividendbetalingsdatum bekend.
 2. Ex-dividenddatum: Indien verhandeld op of na deze dag of na deze datum, heeft de koper geen recht op dividenden.

  Alleen aandeelhouders ontvangen vóór de ex-dividenddatum dividenden.

 3. Registreer datum: wanneer het bedrijf de records controleert om te zien wie in aanmerking komt om het dividend te ontvangen. De recordweergavedatum is één werkdag na de ex-dividenddatum.
 4. Datum van het dividend: wanneer dividenden daadwerkelijk worden uitgekeerd aan de aandeelhouders van de vennootschap (van toepassing op reële activa).

Voor CFD-activa op Capital.com aandelen worden dividenden toegevoegd (afgetrokken) aan het saldo dat beschikbaar is op de ex-dividenddatum.

Wat in gedachten te houden bij het beleggen om dividend te ontvangen op Capital.com

 • Beleggingen om dividenden te ontvangen worden voornamelijk toegepast op de Amerikaanse aandelenmarkt. De Europese markt biedt geen royale dividenden aan (geen dividenden of betaalt heel weinig). Daarom moet u rekening houden met het kiezen van aandelen om in te beleggen.
 • Wanneer een handelsstrategie gebruikt om dividenden te ontvangen, moeten beleggers voorzichtig zijn wanneer het aandeel zich in een neerwaartse trend bevindt. Omdat het zeer waarschijnlijk is dat het aantal dividenden dat u zult ontvangen niet veel zal zijn, maar het verlies door de daling van de aandelenkoers vele malen groter zal zijn. U kunt kortetermijnanalysetechnieken gebruiken om te voorspellen of de prijs de volgende dag zal stijgen of dalen voor een beter beeld.
 • Remember dat wanneer u VERKOOPT, u een commissie betaalt die gelijk is aan het dividend vermenigvuldigd met de hefboom. Daarom, wanneer u een SELL-positie opent, moet u controleren wanneer het dividend zal worden betaald om rekening te houden met het verlies dat uw potentiële winst zou kunnen uithollen.

Hoe veel belasting wordt afgetrokken op dividenden?

Het aanvragen van dividenden is in sommige gevallen en in sommige rechtsgebieden een belaste gebeurtenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 7

Accounts op Capital.com: is het mogelijk om er meer dan één te hebben?

gioco online e criptovalute

Investmate: De app downloaden