in

Changpeng Zhao: hij is de rijkste ter wereld in de cryptocurrency-industrie

Elke jaar trekt de Formule 1-race in Abu Dhabi wereldberoemde prinsen, filmsterren en atleten aan om te vieren op Yas Island. Vorige maand voegde het evenement een nieuw personage toe: Binane CEO Changpeng Zhao. Former McDonald’s medewerker en software engineer.

Nu werd hij op 44-jarige leeftijd miljardair.

Met 96 miljard dollar staat Changpeng Zhao op het punt de rijkste techmagnaten te bereiken, zoals Facebook-CEO Mark Zuckerberg en Google-medeoprichter Larry Page, Sergey Brin.

De rijkste persoon in de cryptocurrency-industrie

De Bloomberg Billionaires Index schat dat Zhao nu ongeveer $ 96 miljard heeft – de grootste van alle crypto-ondernemers. Dit is de eerste keer dat Bloomberg zijn fortuin schat.

Dit aantal zal waarschijnlijk veel groter zijn, omdat het niet de hoeveelheid geld omvat die hij momenteel als individu bezit. Dit omvat Bitcoin en Binance Coin, de digitale valuta uitgegeven door Binance en is het afgelopen jaar met 1.300% gegroeid.

Zoals voor de berekening zei Bloomberg dat het een schatting geeft van de waarde van het bedrijf op basis van de omzet van Binance in 2021, met name ongeveer $ 20 miljard, van spot- en derivatenvergoedingen van de beurs op basis van volumetransacties, maar omvat niet de inkomstenstromen van Binance uit margeleningen, NFT en andere activa.

Volgende, zou Changpeng Zhao 90% van de aandelen van Binance bezitten, wat leidt tot het uiteindelijke cijfer van $ 95,8 miljard. Bloomberg merkt op dat de CEO van Binance ook andere cryptocurrencies zou kunnen aanhouden, waardoor zijn vermogen misschien veel hoger is.

Topinkomsten uit spot fees en derivaten van cryptocurrency-uitwisselingen in 2021, schat Bloomberg

In het bijzonder omvatten de statistieken van Bloomberg ook Satoshi Nakamoto, ervan uitgaande dat de anonieme oprichter van Bitcoin nog steeds de 1,1 miljoen BTC bezit die hij uit de begindagen van deze munt heeft gedolven.

Met de huidige waarde van Bitcoin zou Satoshi tot $ 45,8 miljard bezitten, waardoor het tweede staat op de lijst van cryptomiljardairs.

De CEO van Binance is bereid om al zijn bezittingen aan een goed doel te doneren

Bear toen, in oktober 2021, publiceerde Forbes Magazine ook een lijst met de rijkste miljardairs in de cryptocurrency-industrie, waarbij de “kampioen” werd toegekend aan Sam Bankman-Fried met een fortuin van $ 22,5 miljard. en in januari 2022 steeg het tot $ 26,5 miljard. Hoe dan ook, de statistieken van Forbes veroorzaakten veel controverse toen het Changpeng Zhao niet noemde, maar beperkt was tot Amerikaanse crypto-ondernemers.

Daarnaast maakten de twee statistieken van Bloomberg en Forbes ook een significant verschil, toen Bloomberg zei dat de NETTO waarde van de CEO van FTX slechts 15,4 miljard dollar was, terwijl het cijfer van Forbes veel hoger was.

In een interview met persbureau AP in november 2021 bevestigde de CEO van Binance dat hij alleen Bitcoin (BTC) en Binance Coin (BNB) bezit en verklaarde dat hij bereid was al zijn activa te gebruiken voor een goed doel.

Changpeng Zhao verhuisde onlangs ook naar Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en verhuisde om de adoptie van cryptocurrency bij de autoriteiten van dit land te promoten, wat veel geruchten heeft aangewakkerd dat Binance in Dubai zal worden gevestigd. Dit is een zet van ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling om wereldwijde financiële toezichthouders gerust te stellen na een jaar van de juridische problemen van Binance in 2021.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
investimenti 48

Populaire Investor eToro: stapsgewijze handleiding

invest crypto 8

Polkadot op Binance US: hier is hoe te kopen