in

Changpeng Zhao is miljardair: zo deed hij het

Voordat hij de Binance-uitwisseling oprichtte, werkte Changpeng Zhao – de rijkste man in cryptocurrency – in het fastfoodrestaurant mcDonald’s. Ondanks zijn niet zo glamoureuze achtergrond was Changpeng Zhao toegetreden tot de rangen van de rijkste mensen ter wereld toen hij het hoofd werd van cryptocurrency-uitwisseling Binance.

Volgens Bloomberg is CZ een invloedrijk figuur in de VAE. Hij bezit momenteel een appartement in Dubai en houdt regelmatig feesten in de buurt van de Burj Khalifa om abu dhabi royalty’s te ontmoeten die graag Binance naar het land willen brengen.

Succes hebben met cryptocurrency

De Bloomberg Billionaires Index stelt dat Zhao’s vermogen nu $ 96 miljard is. Dit nummer hielp hem beter te presteren dan een aantal andere namen zoals Mukesh Ambani, Mark Zuckerberg…

Maar dit geluk kan belangrijker zijn dan dat als je rekening houdt met de hoeveelheid cryptocurrency van de 44-jarige miljardair. Naast Bitcoin bezit CZ een grote hoeveelheid binance coins (BNB), het token van het bedrijf. Alleen in 2021 steeg de waarde van BNB met 1.300%.

De toekomst van het bedrijf hangt echter af van de omgang met regelgevende instanties over de hele wereld en het vinden van een gunstige locatie voor het hoofdkantoor.

Even zo is Binance nog steeds een succesvol voorbeeld van cryptocurrency. Volgens Bloombergs analyse van handelskosten en -volume zal de omzet van Binance in 2021 naar verwachting ongeveer $ 20 miljard bedragen.

In de afgelopen 24 uur bereikte het handelsvolume van de beurs op een gegeven moment $ 170 miljard. Dit cijfer daalt ook tot ongeveer 40 miljard dollar in de donkerste dagen, vier keer meer dan in de voorgaande twee jaar.

De marktkapitalisatie van Binance is ongeveer $ 2,09 biljoen. Drie jaar geleden was dat aantal ongeveer $ 135 miljard.

Changpeng Zhao heeft ooit zijn huis verkocht om Bitcoin te kopen

Zhao is een Canadees staatsburger, maar werd geboren in de provincie Jiangsu, China. Pas toen CZ 12 was, verhuisde zijn familie naar Vancouver. Hij werd op jonge leeftijd blootgesteld aan technologie en studeerde informatica. Zhao vond snel banen in de financiële sector in Tokio en New York, waaronder vier jaar bij Bloomberg LP, het moederbedrijf van Bloomberg News.

Zhao’s pad naar crypto-rijkdom begon in Shanghai in 2013. Tijdens een pokerspel met Bobby Lee – toen CEO van BTC China, en investeerder Ron Cao, werd Zhao aangemoedigd om 10% van zijn vermogen in Bitcoin te investeren. Na de zoektocht besloot hij het appartement te verkopen om Bitcoin te kopen. In 2017 richtte hij Binance officieel op.

Binance is uitgegroeid tot de toonaangevende cryptocurrency exchange. De exchange biedt momenteel meer dan 350 cryptocurrencies aan klanten, meer dan het dubbele van Coinbase.” Binance is erin geslaagd om gebruikersbetrokkenheid te creëren door klanten in staat te stellen BNB-tokens te gebruiken om transactiekosten te verlagen.

In augustus kondigde het bedrijf aan dat alle nieuwe gebruikers hun identiteit moeten verifiëren en opnames moeten beperken tot niet-conforme mensen.

Binance heeft momenteel geen officieel kantoor. Deze uitwisseling werd opgericht in China en verhuisde vervolgens naar Japan en Malta.

Sommig over Binance Exchange

Binance exchange is de grootste aanbieder van derivatenhandel. Initial stond Binance klanten toe om accounts te openen met behulp van e-mailadressen. De exchange richt zich op crypto-to-crypto exchanges. Bovendien beperkt deze uitwisseling de interacties met traditionele banken en regelgevende instanties van de staat.

Hoe dan ook, om fondsen te werven bij buitenlandse investeerders, moest Zhao Binance veranderen. Investers hebben de neiging om te willen dat het bedrijf enig overheidstoezicht heeft om ervoor te zorgen dat het legaal kan opereren. In de Verenigde Arabische Emiraten heeft Binance een overeenkomst getekend met het Dubai World Trade Center-agentschap om een regelgevend kader voor cryptocurrencies te ontwikkelen.

In voorrang heeft Binance.US, een afzonderlijk gereguleerde beurs, een voormalige Amerikaanse valutamanager aangesteld als CEO om zorgen over regelgeving aan te pakken. Zijn reis eindigde echter snel toen deze slechts drie maanden duurde.

Tegen het einde van 2021 blijft Binance proberen fondsen te werven bij vastgoedfondsen in de Verenigde Staten om zijn IPO-doel na te streven. The Wall Street Journal meldt dat voormalige leidinggevenden het bedrijf zouden kunnen waarderen op 300 miljard dollar. Als de beursgang van Binance succesvol is, zal Zhao de rijkste persoon ter wereld worden en zowel Elon Musk als Jeff Bezos overtreffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest 00010

eToro cryptocurrency trading: is het de beste?

invest crypto 2

EToro-kosten: volledige lijst