in

Chinese cryptocurrency DCEP: wat weten we tot nu toe?

In de afgelopen maanden hebben aankondigingen dat de Chinese cryptocurrency binnenkort kan worden gelanceerd, veel bezorgdheid en interesse gewekt. Maar wat hoopt Chinese cryptocurrency precies te bereiken? Hoe vergelijkbaar zal hun virtuele valuta zijn met cryptocurrency in het algemeen?   Het is zeer waarschijnlijk dat het niet gedecentraliseerd zal zijn en een manier zal zijn om de Chinese bevolking verder te beheersen. In dit artikel zullen we kijken naar wat we precies weten over de nieuwe Chinese cryptocurrency en wat ze er zogenaamd mee hopen te doen. Wil je leren hoe je cryptocurrencies kunt verhandelen als een professional? Volg onze cursus cryptocurrency!

Wat hoopt Chinese cryptocurrency te bereiken?

De Chinese cryptocurrency is gemaakt door de People’s Bank of China (PBOC) en ze werken er al meer dan vijf jaar aan en de technologie achter de cryptocurrency is sinds 2018 klaar. We weten nog niet wanneer het zal gaan werken, het enige wat we weten is dat het “binnenkort” zal worden gelanceerd.  Sommige bronnen geloven dat het op 11 november 2019 zou kunnen worden gelanceerd, bekend als ”Singles Day” en is een van de drukste winkeldagen van China. Er wordt aangenomen dat de cryptocurrency zal werken naast de yuan, de nationale valuta van China, en gebruikers zullen het internationaal kunnen gebruiken. Anderen geloven dat het waarschijnlijk fysiek geld in China volledig zal vervangen . Hoe dit mogelijk zal zijn, is nog niet bekend.  Het is nog erg vroeg en we weten nog steeds wat er zelfs zal worden gedefinieerd, hoewel ze zijn omgedoopt tot ‘ DC / EP of DCEP , wat staat voor Digital Currency / Electronic Payment System. Wat wel bekend is, is dat cryptocurrency is ontworpen om China meer controle te geven over zijn financiële systeem.

Doel van DCEP

Volgens Mu Changchun, adjunct-directeur van de betaalafdeling van de PBOC, is het doel van de Chinese cryptocurrency als volgt:
  • Beperk de publieke vraag naar andere crypto-activa;
  • Consolideer china’s nationale monetaire soevereiniteit;
  • Ervoor zorgen dat de centrale bank controle houdt over het monetaire beleid dat van invloed is op de valuta;
  • Vergroot de kans dat mensen de valuta zullen gebruiken;
  • Het risico verdelen dat alle autoriteit rechtstreeks in handen van de centrale bank ligt;
  • En het moedigt concurrentie aan tussen organisaties die cryptocurrency ontvangen.
Mu zei ook dat china’s  cryptocurrency DCEP de Chinese overheid in staat zal stellen om het witwassen van geld, corruptie en andere illegale operaties efficiënter te volgen. China zal ook transacties binnen en buiten China kunnen volgen om te zien hoe mensen het gebruiken. Dit zal hen een dieper inzicht geven in de prestaties van de Chinese economie en mogelijk de wereldeconomie als deze wereldwijd van de grond komt. Met dergelijke informatie zullen kredietgevers ook in staat zijn om de kredietwaardigheid van kredietnemers nauwkeuriger te beoordelen . Een dergelijke actie is echter ook een oproep tot bezorgdheid en geeft China mogelijk buitensporige controle. Om deze reden is het waarschijnlijk dat mensen uit andere landen het niet willen gebruiken; landen kunnen het om deze reden zelfs verbieden.  Bovendien is dit niet echt in lijn met wat cryptocurrency meestal vertegenwoordigt, namelijk transparantie en het verwijderen van centrale banken van het controleren van de werking van geld.  Dit zal liefhebbers van cryptocurrency afschrikken.

Is DCEP een reactie op Libra?

Gedeeltelijk, ja. In China wordt de Libra van Facebook gezien als een bedreiging die de VS te veel controle over cryptocurrency zal geven, ondanks dat de VS het niet kunnen controleren. En het is niet alleen China dat zich zorgen maakt over Libra, maar ook veel andere landen. India heeft al aangekondigd Libra te willen verbieden. Hoewel de Chinezen voor de aankondiging van Libra aan hun cryptocurrency werkten, is het mogelijk dat Libra het belang van de release versnelde. Maar China probeert niet alleen de Libra van Facebook te bestrijden, maar het probeert ook alle cryptocurrency, vooral Bitcoin, uit te roeien. Misschien weet je al dat de relatie van China met cryptocurrency niet altijd geweldig is geweest. Om te beginnen hebben de Chinezen ICO’s verboden en beweren dat tot 90% van hen frauduleus is. Maar lange tijd probeerden de Chinezen de dominantie van de yuan te bevestigen en de Amerikaanse dollar te vervangen als de reservevaluta van landen. Ongeveer 58% van alle buitenlandse reserves zijn in Amerikaanse dollars en 40% van de schuld van de wereld is in Amerikaanse dollars, volgens het IMF. China zou ook kunnen proberen SWIFT en andere internationale betalingsdienstaanbieders die het westen domineren te omzeilen.

Wat zal er gebeuren met andere cryptocurrencies in China?

China’s lancering van DCEP kan slecht nieuws zijn voor zowel Tron als NEO, twee van ’s werelds grootste cryptocurrencies. Volgens CoinMarketCap op het moment van schrijven is Tron de elfde grootste cryptocurrency en NEO de 22e . Tot nu toe is er geen nieuws over wat er met deze twee cryptocurrencies zal gebeuren wanneer de nationale cryptocurrency van China wordt gelanceerd. Hoewel ze zich zorgen moeten maken omdat China kan proberen ze te verbieden. Of misschien moet u een aantal grote veranderingen aanbrengen. Beide cryptocurrencies zullen heel anders werken dan de Chinese.  Beide richten zich op slimme contracten, iets wat de Chinese cryptocurrency DCEP misschien over het hoofd ziet.

Hoe gaat het in zijn werk?

Details over hoe de Chinese cryptocurrency zal werken, moeten nog worden onthuld.  Het kan ook zijn dat China dergelijke informatie niet openbaar zal maken en dat de technologie erachter niet open source zal zijn en geheim zal worden gehouden. Vermoedelijk zal DCEP tot 300.000 transacties per seconde  kunnen verwerken, hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of dat mogelijk is. Wat wel bekend is, is dat mensen en bedrijven een virtuele wallet kunnen downloaden waarmee ze hun yuan kunnen omzetten in cryptocurrency . We weten nog niet of deze portefeuilles uitsluitend door de PBOC zullen worden uitgegeven of dat sommige particuliere bedrijven hun eigen portefeuilles kunnen uitgeven.

Geen mijnbouw?

Het is ook bekend dat alleen PBOC DCEP kan uitgeven, wat waarschijnlijk betekent dat er geen extractie zal zijn. Er komt een tweeledig systeem waarbij de PBOC en commerciële banken DCEP’s zullen uitgeven, ook al zou de centrale bank er volledig voor betaald worden. Als dit het geval is, kan het een proof-of-game, gedelegeerd bewijs van inzet of een soortgelijk algoritme gebruiken om transacties te valideren en nieuwe munten te maken. Alle validaties zullen waarschijnlijk rechtstreeks via de PBOC gaan op dezelfde manier als de yuan momenteel werkt. Voor liefhebbers van cryptocurrency is dit niet erg aantrekkelijk en kan het zelfs betekenen dat DCEP kwetsbaarder zal zijn voor aanvallen . Maar het is ook de moeite waard om te vermelden dat China eenvoudigweg geen van deze algoritmen kan gebruiken, en de cryptocurrency zal op dezelfde manier werken als Visa of een andere gecentraliseerde betalingsverwerker. Dit betekent waarschijnlijk ook dat als het gaat om on-chain governance, alle besluitvorming ook via de PBOC zal verlopen. Gewone mensen zullen waarschijnlijk geen inspraak of stem hebben over hoe cryptocurrency in de loop van de tijd groeit. China’s cryptocurrency wordt verondersteld geen algoritme te hebben om het aanbod te beperken, zoals Bitcoin, de PBOC zal de volledige controle behouden.

Zullen handelaren kunnen profiteren van Chinese cryptocurrency?

Mogelijk zou dit mogelijk kunnen zijn. Hoewel het kan zijn dat in plaats van de yuan te vervangen, de Chinese cryptocurrency ernaast zal werken, kunnen ze zelfs aan elkaar worden gekoppeld in termen van waarde. Dit kan betekenen dat wanneer u cryptocurrency verhandelt, u gewoon de yuan verhandelt. De eerste bedrijven die DCEP in bezit nemen, zijn Alibaba en Tencent, samen met Union Pay, een vereniging van Chinese banken.  En daarom is het zeer waarschijnlijk dat mensen eerst cryptocurrency in handen krijgen via deze organisaties. Sommigen hebben gespeculeerd of de Chinese cryptocurrency de volgende stablecoin zou kunnen zijn. Veel stablecoins, met name in het geval van Legare, hebben bewezen niet zo stabiel te zijn. In het geval van Tether zou de cryptocurrency gekoppeld zijn aan de waarde van de Amerikaanse dollar, maar na verloop van tijd werd onthuld dat dit niet het geval was. Een soortgelijk fenomeen zou kunnen gebeuren met DCEP  en de yuan.  China is niet het enige land dat een nationale cryptocurrency creëert. Venezuela creëert ook zijn eigen, ondersteund door zijn oliereserve genaamd “Petro”.

Kernpunten

Als je je iets van dit artikel herinnert, maak er dan deze belangrijke punten van.
  • China’s DCEP cryptocurrency zal in wezen een virtuele versie van de yuan zijn. Het wordt verondersteld om al het fysieke geld te vervangen. 
  • Het zal worden gedistribueerd en gecontroleerd door de People’s Bank of China . Zij zullen beslissen hoe het zich ontwikkelt en controleren wat er wordt gecreëerd. 
  • China hoopt dat DCEP Bitcoin en de Amerikaanse dollar internationaal zal inhalen. China probeert al lange tijd van de yuan een wereldwijde reservevaluta te maken. 
  • DCEP zal waarschijnlijk begin 2020 worden uitgebracht . Hoewel hij er al vijf jaar aan werkt, heeft de aanstaande lancering van Libra de inspanningen van China mogelijk versneld. 

Leer handelen met onze cryptocurrency trading cursus

Wil je meer weten over andere cryptocurrencies en hoe je ze kunt verhandelen? Meld je dan aan voor onze cryptocurrency trading cursus! Als je het leuk vond om dit artikel van Business Training te lezen, vind het dan leuk en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het interessant voor je kan zijn.
criptovalute 40

Beginnershandleiding voor cryptocurrency-handel

criptovalute 18

Cryptocurrency-oplichting: hoe oplichters te herkennen en veilig te blijven