in

Crypto “blue-chip”: wat ze zijn en hoe ze worden beschouwd

In traditionele financiën verwijst “blue-chip” naar een bedrijf dat algemeen wordt erkend als een high-performer voor een lange periode van tijd. Het is een directe analogie met toen pokerchips blauw, rood en wit waren, waarbij blue chips het meest waardevol waren.

Blue-chipaandelen hebben de tand des tijds doorstaan, hebben bearmarkten en neergangen doorstaan en worden in de loop van de tijd als financieel stabiel en productief beschouwd.

Hoewel volatiliteit een onvermijdelijk onderdeel is van elke langetermijnbeleggingsstrategie, worden blue-chipaandelen vanwege hun institutionele aard als minder volatiel beschouwd. Het merk is betrouwbaar en wordt veel gebruikt, de marktkapitalisatie is vaak zo laag als $ 5 miljard dollar en ze zijn vaak opgenomen in belangrijke indices zoals de S &P500.

Op dit moment zijn de belangrijkste S &P 500-toewijzingen namen die u ongetwijfeld kent: Facebook, Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet en Tesla. Al het bovenstaande wordt veel gebruikt en heeft een duidelijk nut in de wereld.

Hoe definiëren we “blue-chip” in Crypto?

Het definiëren van wat “blue-chip” is in crypto kan een veel grotere uitdaging zijn vanwege de innovatieve en unieke aard van de industrie zelf.

Laten we beginnen met een blik te werpen op de huidige marktkapitalisaties in USD.

Waar u hierboven naar kijkt, zijn de top 5 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. We kunnen ook kijken naar de spotprijs, maar dit is minder interessant voor degenen die gewoon HODL willen en waarschijnlijk geen levensduur dicteren. We pakken elk van deze munten uit.

Wat zijn “blue-chip” cryptocurrencies?

Bitcoin

(Bitcoin)

De voor de hand liggende blue-chip cryptocurrency is bitcoin.

Bitcoin is een robuuste digitale waardeopslag gecreëerd door de anonieme Satoshi Nakomoto in 2009 en werd voor het eerst beschreven door de makers als een “peer-to-peer elektronisch geldsysteem”. Bitcoin was de wereldwijde introductie tot een echt gedecentraliseerd financieel systeem dat gebruik maakt van een innovatief Proof-of-Work (PoW) mining- en consensussysteem.

Het heeft een eindig en vooraf bepaald hoogtepunt van 21 miljoen bitcoins, met de laatste munt geslagen rond het jaar 2140. De marktkapitalisatie van Bitcoin is uiterst belangrijk in elke financiële omgeving, momenteel met een omvang van ongeveer 1/10 van de hele goudmarkt. Het heeft honderden miljoenen gebruikers en bevindt zich op hetzelfde groeipad als het internet zelf in de late jaren 1990.

Hoewel sommigen die twijfelen aan de legitimiteit van bitcoin de kortetermijnvolatiliteit zullen aangeven, is de richting op een vrij lange tijdschaal enkelvoudig: opwaarts en rechts. Wanneer we het woord “blue-chip” gebruiken, zijn we op zoek naar dat trackrecord en die prestaties in de loop van de tijd. Met recente ontwikkelingen zoals het verlichtingsnetwerk (een layer 2 bitcoin protocol) en taproot (de meest recente software update) zullen we proberen te kijken of bitcoin zijn ongelooflijke groeipad ondersteunt.

Ethereum

Prestaties in de loop van de tijd zijn in veel opzichten wat cryptocurrency en DeFi zo moeilijk maakt om hier en nu te meten. We hebben pump-and-dumps van epische proporties en munten gezien die geen echte waardepropositie of zelfs use case hebben.

Dit geldt natuurlijk niet voor de hele DeFi-ruimte. DeFi blijft zijn legitimiteit bewijzen naarmate meer en meer gebruikers het traditionele gesloten financiële systeem opgeven ten gunste van open peer-to-peer-protocollen.

De meest robuuste en actieve DeFi blockchain tot nu toe is ethereum. Ethereum is pas zes jaar actief en de indrukwekkende run sinds 2015 heeft ons een aantal voor de hand liggende vragen doen stellen over wat de volgende stap is. Ethereum is verantwoordelijk voor de explosieve opkomst van de NFT-markt en het belangrijkste token, ETH, is de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Ethereum heeft miljoenen toegewijde gebruikers en leidt momenteel de DeFi-ruimte met een mijl, maar er zijn elementen van het project waar we in de toekomst goed naar zullen kijken. Het is een “upgrade” naar Proof-of-Stake (PoS), het verlagen van transactiekosten, het verbeteren van de transactiesnelheid en het kijken naar de opkomst van het belangrijkste token dat er rekening mee houdt dat Ethereum een blue-chip cryptocurrency zal blijven.

Binance Munt

Binance-munt is het belangrijkste token van de grootste cryptocurrency-uitwisseling op basis van het totale dagelijkse handelsvolume, Binance. Nog recenter dan bitcoin of ethereum, is er sinds 2017 slechts één markt voor Binance Coin. Zoals alle ambitieuze uitwisselingsprojecten voorstellen om te doen, wil Binance cryptocurrency-investeringen en -handel naar de voorgrond van onze nieuwe financiële realiteit brengen.

Binance maakt gebruik van de ongelooflijke kracht van Web3-composability voor zijn gebruikers. Er is een solide blockchain, betrouwbare portefeuilles en zelfs Binance Academy voor degenen die meer willen weten over cryptocurrency. Het kan moeilijk zijn om de robuustheid van het belangrijkste blockchain-token van een cryptocurrency te valideren, maar het succes van Binance Coin is de kern geweest van de vele initiatieven van Binance in de ruimte, waardoor een positieve feedbacklus voor gebruikers is ontstaan.

We zullen proberen te zien of Binance Coin (en Binance zelf) de tand des tijds kan doorstaan.

Solana

In november 2017 publiceerde Anatoly Yakovenko het witboek van Solana waarin de creatie van een “Proof of History (POH)” blockchain werd geschetst, waarvan het doel is om de “snelste blockchain ter wereld” te worden. In de kern zouden ze een nieuwe methode gebruiken om de tijd tussen netwerkvalidators te houden. In combinatie met Proof of Stake (POS), en zolang validators het allemaal eens kunnen worden over de tijd, wordt de transactieverwerking in theorie erg snel.

De makers van Solana hebben de ambitie om de blockchain te worden met de hoogste doorvoer ter wereld met behoud van lage kosten. Makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de meeste blockchains de neiging hebben om hogere kosten te hebben naarmate meer en meer transacties via het netwerk worden verwerkt. Naarmate het gebruik op andere grote blockchains, zoals Ethereum, blijft toenemen, gaan transactietijden en kosten hand in hand. De makers van Solana beweren dat dit hun potentieel beperkt en de schaalbaarheid beïnvloedt en geloven dat ze een oplossing hebben gecreëerd die hen “het snelst groeiende ecosysteem in crypto” maakt.

In april 2020 werd Solana’s belangrijkste token, SOL, op de markt geïntroduceerd en steeg snel naar bekendheid.

Hoewel Solana een ongelooflijke opkomst heeft genoten en de voor de hand liggende concurrent van Ethereum is geworden, heeft hij hoge ambities en de tijd zal leren of ze zullen plaatsvinden. Solana wil niet alleen DeFi-transacties aandrijven, het wil de krachtigste blockchain zijn in de ruimte voor gedecentraliseerde dApps, NFT’s, DAO’s en sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels worldspectrum 844125

Tips om een bearmarkt te overleven

pexels alphatradezone 5833756

Airdrop: de complete gids