in

Crypto Mining Vs Staking: wat ze zijn en hoe ze werken

Met de ethereum 2.0 releasedatum die nadert en uiteindelijk het netwerk verplaatst naar Ethereum staking, is de concurrentie tussen crypto mining en staking relevanter dan ooit.

De Ethereum-fusiedatum is dichter dan ooit bij beleggers om te speculeren over de dramatische impact op het functioneren van Ethereum als geheel en hoe het gokmechanisme van Ethereum zal werken onder PoS-toestemming.

Nu is het belangrijk om het verschil tussen crypto mining en staking en hun impact op grote schaal te bespreken.

Mining en staking zijn de twee meest voorkomende methoden om transacties te valideren en de blockchain te beveiligen, maar wat scheidt de twee?

Crypto Mining vs staking

Wanneer mining vs staking komen de verschillen van de algoritmen die worden gebruikt om nieuwe blokken toe te voegen.

Cryptography mining komt van het proof-of-work mechanisme.

In dit gedecentraliseerde systeem is “werk” mining. Miners zullen strijden om een complexe hash-puzzel op te lossen, die verandert afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het netwerk. Dit helpt het netwerk te beschermen en te voorkomen dat aanvallers het netwerk kapen, evenals het bereiken van consensus voor het gedecentraliseerde netwerk.

Crypto staking heeft vergelijkbare doelen als mining in termen van het valideren van transacties en het bereiken van consensus. Het proof-of-stake mechanisme werd voor het eerst gebruikt als alternatief voor proof-of-work.

Het verschil komt van de middelen voor deze doelen.

Miners zullen hash-kracht gebruiken in hun poging om met succes een blok te minen, met behulp van een Intel Bitcoin mining GPU of ASIC om dit te doen. U kunt ook NVIDIA RTX 40-serie GPU’s gebruiken om gratis Bitcoin-mining uit te voeren.

In tegenstelling, staking vereist cryptocurrency-houders om hun munten te “wedden”. Gebruikers zullen hun munten voor een bepaalde periode blokkeren wanneer ze hun goederen niet kunnen terugtrekken, waardoor ze illiquide worden.

Gebruikers zullen bijvoorbeeld bij het starten van crypto.com staking hun cryptocurrency met de exchange moeten blokkeren om er rente op te verdienen voor de voorgeschreven duur.

Het netwerk kiest vervolgens de validators voor elk blok, afhankelijk van de grootte en tijd van een knooppunt. Vergelijkt met cryptocurrency mining vereist dit aanzienlijk minder energie.

Zo hebben extractie en staking ook verschillende voor- en nadelen. Minding blijft een betrouwbare methode voor succesvolle cryptocurrencies, gezien het gebruik ervan in Ethereum en bitcoin gedurende vele jaren. Hardwarevereisten zijn echter vaak duur en energie-inefficiënt.

Staking maakt het voor houders gemakkelijker om rendement te behalen op hun activa, zonder kritiek op te pikken vanwege de impact op het milieu. Veel cryptocurrency-uitwisselingen, zoals Binance of Coinbase, stellen gebruikers zelfs in staat om rechtstreeks vanaf hun platforms te wedden. Sommige houders kunnen zich echter ongemakkelijk voelen om hun activa voor een vaste periode vast te zetten, vooral in tijden van volatiliteit.

Crypto Mining vs Staking winsten en beloningen

Gift van de overvloed aan variabelen tussen cryptocurrencies met behulp van proof-of-work en proof-of-stake, beweren dat een van mining of staking winstgevender is, is vrij moeilijk.

Dit is vooral waar gezien de prevalentie van pooling in beide systemen. Miners en stakers kunnen hashes of activa bijdragen aan hun respectievelijke “pools”, om kleinere, maar consistentere, verhoudingen van blokbeloningen te verdienen.

Voor variabelen kan mining hogere beloningen hebben, maar dit kan worden gecompenseerd door de kosten van het opstarten van de hardware en de elektriciteit die nodig is voor het proces. Betting-beloningen zullen ook variëren, afhankelijk van hoe lang u uw activa “vergrendelt”, waarbij hoge volatiliteit deze winsten mogelijk beïnvloedt.

Both mining en staking belonen hun gebruikers met de native cryptocurrency van het netwerk. De beloningen van het blok zijn afhankelijk van de cryptocurrency en zijn tokenomics.

Crypto Mining Coins vs Staking Coins

De meeste van de totale cryptocurrency-markt wordt gedomineerd door munten die mining gebruiken, grotendeels vanwege de dominantie van bitcoin en Ethereum. Deze twee valuta’s vormen respectievelijk 41,89% en 17,05% van de totale marktkapitalisatie. Dogecoin maakt ook gebruik van cryptocurrency mining.

Ethereum zal echter binnenkort overstappen op een proof-of-stake systeem met Ethereum 2.0. Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin suggereerde onlangs ook dat Dogecoin ook naar proof-of-stake zou moeten gaan. De fusiedatum is al aangekondigd met gebruikers die anticiperen op veranderingen in de ethereum-gasprijzen na de fusie.

Artisten van onder meer BNB, Solana, Cardano en Polkadot behoren ook tot de grootste cryptocurrencies die staking gebruiken om hun netwerken te beschermen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 27

Aangepaste tokens op MetaMask: hier leest u hoe u ze kunt toevoegen

invest crypto 35

Wie bezit meer Shiba Inu (SHIB)?