in

Crypto Spot Trading: wat het is en hoe het werkt

Er zijn verschillende soorten handel waarvan exchange-gebruikers kunnen profiteren als het gaat om cryptocurrency-handel, maar spot cryptocurrency-handel is de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende optie voor degenen die nieuw zijn op de markt.

Kortom, de spotmarkt voor cryptocurrencies is de verzameling transacties waarop handelaren crypto-activa kunnen kopen en verkopen met onmiddellijke afwikkeling.

Er zijn drie belangrijke componenten van crypto spot trading: de koper, de verkoper en het orderboek.

Het idee is dat een handelaar winst kan maken op dit soort langetermijntransacties door te kopen wanneer de prijs van een crypto-activum laag is en te verkopen nadat de wisselkoers met andere activa is gestegen.

Wat is een Crypto Order Book?

Hoewel kopers en verkopers op de crypto-spotmarkt voor zichzelf spreken, kan het orderboek een beetje moeilijker te bekijken zijn zonder een echte crypto-uitwisseling te bezoeken.

Het orderboek is in feite de huidige koop- en verkooporders die beschikbaar zijn voor handelaren om op een beurs te nemen.

Er zijn twee verschillende soorten orders die in het boek geplaatst kunnen worden: kooporders en verkooporders. Kooporders worden in het groen weergegeven, terwijl verkooporders in het rood worden weergegeven. Exchange-gebruikers hebben de mogelijkheid om een bestelling te accepteren die al in het orderboek staat of een nieuwe order tegen een andere prijs te maken.

Opgemerkt moet worden dat over-the-counter (OTC) handel ook een soort spothandel is, maar het werkt een beetje anders dan traditionele handel op gecentraliseerde beurzen. Er is bijvoorbeeld minder transparantie door het gebrek aan publieke informatie over de uitgevoerde operaties.

Wat zijn de beste uitwisselingen voor spot cryptocurrency trading?

In de begindagen van cryptocurrency waren alle beurzen gebaseerd op spothandel. Tegenwoordig vindt de meeste handel plaats op verschillende handelsplatforms voor derivaten.

Dat gezegd hebbende, bieden de meeste van deze op derivaten gebaseerde beurzen ook spothandel aan hun gebruikers.

Drie van de beste crypto-uitwisselingen die op dit moment spothandel aanbieden aan hun gebruikers zijn Coinbase Pro, Binance en Kraken. Een van deze drie beurzen is de beste optie voor crypto spot trading in de meeste landen van de wereld; De specifieke optie die het beste voor u is, hangt echter af van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van bepaalde crypto-activa voor de handel en het niveau van liquiditeit dat beschikbaar is voor uw favoriete handelsparen op elk platform. Er moet ook worden opgemerkt dat degenen die Binance in de VS willen gebruiken, moeten kiezen voor het gespecialiseerde Binance US-aanbod.

Coinbase Pro |

 • Superieure optie voor ervaren handelaren in cryptocurrency
 • Drastisch lagere handelskosten
 • Krachtiger platform voor handel
 • Dezelfde gediversifieerde selectie van munten als reguliere Coinbase

Kraken

 • Betrouwbare uitwisseling
 • Ondersteunt veel verschillende financieringsmogelijkheden
 • Accepteert gebruikers van over de hele wereld
 • Hoog handelsvolume

Binance

 • Eenvoudig registratieproces
 • De laagste transactiekosten van alle grote beurzen
 • 175+ verschillende digitale bronnen beschikbaar
 • Gratis stortingen

Kun je cryptocurrency-handel op gedecentraliseerde beurzen herkennen?

Een van de
meest recente ontwikkelingen in de wereld van crypto spot trading is de ontwikkeling van gedecentraliseerde beurzen. Met dit soort uitwisselingen kunnen gebruikers crypto-activa met elkaar uitwisselen zonder enig vertrouwen te hoeven stellen in een externe fondsbewaarder. In traditionele en gecentraliseerde uitwisselingen moeten gebruikers meestal de bewaring van hun crypto-fondsen overdragen aan een gecentraliseerde derde partij; Er zijn echter enkele gevallen waarin niet-custodial trading mogelijk is via gecentraliseerde platforms.

Het echte verschil als het gaat om gedecentraliseerde uitwisselingen is dat de meest geavanceerde platforms geen eigen orderboek hebben. Uniswap, de bekendste gedecentraliseerde beurs op de markt, draait bijvoorbeeld op een systeem van reserves die door liquiditeitsverschaffers in slimme contracten worden gestort in plaats van koop- en verkooporders in de loop van de tijd te matchen.

Ondanks het ontbreken van een orderboek, kunnen gedecentraliseerde beurzen aangedreven door liquiditeitsverschaffers, zoals Uniswap, nog steeds worden aangeduid als crypto spot trading omdat de crypto-activa die door de beurs worden gekocht, onmiddellijk aan de koper worden overgedragen. Dat gezegd hebbende, moet worden opgemerkt dat er nog steeds enkele soorten gedecentraliseerde uitwisselingen zijn, zoals Bisq, die meer traditionele orderboeken gebruiken. Zoals de zaak tegen EtherDelta echter liet zien, is het belangrijk dat een orderboek dat wordt gebruikt in een gedecentraliseerde uitwisseling geen centralisatiepunt is dat door regelgevers kan worden aangevallen.

Verschillen tussen spot trading en cryptocurrency futures trading?

Het belangrijkste alternatief voor crypto spot trading staat bekend als futures trading. Op de termijnmarkt gokt een handelaar op een derivaat van zijn crypto-activum naar keuze in plaats van rechtstreeks eigenaar te worden van het activum. In de loop van de tijd is de handel in derivaten veel populairder geworden dan traditionele spothandel op de cryptocurrency-markt, althans voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in het speculeren op prijsschommelingen op korte termijn in plaats van het vasthouden van een bepaalde cryptocurrency op de lange termijn.

BitMEX is een nuttige voorbeeldbeurs om te gebruiken wanneer we het hebben over derivatenhandel, omdat dit platform helemaal geen spothandel biedt. Gebruikers kunnen bitcoins van en naar het platform storten en opnemen, en dit is het enige activum dat kan worden gebruikt voor de handel. Dat gezegd hebbende, er is een breed scala aan verschillende crypto-activaderivaten die op het platform kunnen worden verhandeld.

In plaats van bitcoin in te wisselen voor een ander crypto-activum, kunnen gebruikers wedden op de toekomstige prijsbewegingen van het crypto-activum door een weddenschap te plaatsen met hun bitcoin-holdings. De handel wordt gedekt door bitcoin in plaats van dat de gebruiker daadwerkelijk een van de alternatieve crypto-activa in zijn uitwisselingsaccount ontvangt. Naast het wedden op de prijsbewegingen van niet-bitcoin-activa, kunnen gebruikers ook een grotere blootstelling aan bitcoin-prijsschommelingen krijgen door het gebruik van leveraged trading.

Opgemerkt moet worden dat futures trading bekend staat als riskanter dan alleen crypto spot trading, vooral wanneer het de hoeveelheid hefboomwerking verhoogt die wordt gebruikt met hefboomwerking, omdat handelaren een benoemde marge kunnen krijgen en al hun onderpand kunnen verliezen. Net als crypto spot trading zijn er ook verschillende platformen die futures trading op een gedecentraliseerde manier mogelijk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alphatradezone 5833756

DeFi-platforms geschikt voor beginners in cryptocurrency

pexels monstera 7412098

Hoe cryptocurrency gratis te krijgen: stapsgewijze handleiding