in

Crypto staken met Coinbase: een stapsgewijze handleiding

Coinbase Exchange staat al lang bekend om het Coinbase Learn and Earn-programma. Met het Lean and Earn-programma bekijk je video’s over een crypto-asset voordat je eenvoudige video-gebaseerde vragen beantwoordt. In ruil voor het krijgen van de juiste antwoorden, verdien je een kleine hoeveelheid cryptocurrency.

Coinbase Learn and Earn is niet de enige manier om gratis cryptocurrencies op Coinbase te krijgen, want het platform biedt ook Coinbase Earn, waarmee u kunt wedden op specifieke crypto-activa en een rendement kunt ontvangen.

Met Coinbase kun je inzetten op Ethereum, Cosmos, Algorand, Cardano, Solana en Tezos. Het jaarlijkse rendement op de inzet van deze activa varieert van 2-6% APY, afhankelijk van het actief. Als u zich afvraagt hoe u crypto kunt targeten met Coinbase, bent u hier aan het juiste adres.

In deze handleiding geven we u stapsgewijze instructies om crypto te targeten met Coinbase. Laten we eerst samenvatten wat staking is.

Wat is staken?

Staking is een functie voor proof of stake (POS) cryptocurrencies zoals Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Tezos (XTZ), Ethereum (ETH), Cosmos (ATOM) en Polygon (MATIC). Crypto-staking helpt bij het beveiligen en valideren van transacties op de blockchain. Als beloning voor het helpen beveiligen van het netwerk, wordt u beloond met een betaling in het digitale activum dat wordt ingezet in verhouding tot uw bijdrage.

Afhankelijk van de munt of token kunnen er periodes zijn waarin je geen retour ontvangt. Sommige digitale activa hebben ook vergrendelingsperioden waarin u gedurende een bepaalde periode geen toegang hebt tot uw deelname, omdat deze wordt gebruikt op het blockchain-netwerk. Een voorbeeld is Cosmos (ATOM), dat een ontgrendelingsperiode van 21 dagen heeft. Dit betekent dat zodra u een bedrag annuleert, het 21 dagen duurt voordat u toegang krijgt tot de activiteiten.

Meestal delegeert u de cryptocurrency die u wilt aanwijzen aan een validator. Wanneer u uw cryptocurrency delegeert aan een validator, geeft u uw holdings niet aan hen op, maar geeft u hen gewoon de macht om het te gebruiken om dingen te doen zoals stemmen over voorstellen of transacties valideren. De goederen blijven in uw bewaring.

U kunt zich ook richten op digitale activa via een uitwisseling. Sommige beurzen bieden inzetbeloningen als u het activum gewoon op de beurs houdt, terwijl anderen vereisen dat u het in hun Earn-programma stort, zoals het geval is met Coinbase Earn.

Hoe te wedden op Coinbase: stap voor stap handleiding

Hieronder doorlopen we de stappen die nodig zijn om codering in te zetten op de Coinbase-uitwisseling. Voor dit voorbeeld zullen we beschrijven hoe je Ethereum kunt inzetten op Coinbase. Hoewel u ETH zelf kunt targeten via een app zoals Ledger Live, is het een complexer proces. Dit geldt vooral in vergelijking met de staking van Ethereum bij een provider als Coinbase.

Ethereum inzetten via Coinbase op deze manier is de beste manier voor een beginner om aan de slag te gaan met ETH-staking, omdat minder technische kennis, minder kosten en meer beschikbare ondersteuning vereist zijn.

Merk op dat om een asset met Coinbase te wijzen, je je moet registreren voor een account en een deel van het item dat je in je Coinbase-account wilt gebruiken, moet hebben. Laten we er eens op ingaan.

Staken op Coinbase in 6 stappen

Stap 1: Log in op uw Coinbase-account. Zoek vervolgens het tabblad “Verdienen” aan de rechterkant van de startpagina (en elke pagina). Klik op “Verdienen”

Stap 2: Zodra u op de pagina Coinbase verdienen bent, kunt u de bronnen zien waarnaar u moet verwijzen in het vak Aan de slag. Klik op “ETH Stake”. Als u nog geen actief heeft dat u kunt inzetten, laat het u in plaats daarvan zien welke activa u kunt kopen en hun jaarlijkse percentage stakingsrendement (APY).

Stap 3: Nadat u op “ETH Stake” (of welk activum u ook kiest om in te zetten) hebt geklikt, ziet u het volgende bericht. Klik op “Ik begrijp het” of, als u meer wilt weten over het stakingsproces, klik op “Meer informatie”.

Stap 4: Voer het bedrag van ETH in dat je wilt inzetten, of klik op “Alles inzetten” om het volledige saldo in te zetten. Voor andere bronnen zijn de aanvragen hetzelfde. Wanneer u tevreden bent met het bedrag, klikt u op “Doorgaan”.

Stap 5: U krijgt dan de onderstaande prompt te zien. Controleer het bedrag dat je inzet, de inzetbeloning en lees de voorwaarden. Wanneer u klaar bent, klikt u op “Nu inzetten”.

Stap 6: Je krijgt dan de onderstaande bevestiging te zien dat je inzetorder naar Coinbase Earn is verzonden. U kunt op elk gewenst moment zien hoeveel u verdient op de pagina Verdienen.

Dat is alles! Je zet nu in op Coinbase Earn. Beloningen worden automatisch gegenereerd en worden zoals hieronder weergegeven op de pagina Verdienen.

Is staken met Coinbase veilig?

Ja, wedden met Coinbase is veilig. Er is geen risico voor de hoofdbalans. ETH-staking had een risico voordat de samenvoeging met succes werd voltooid, want als de samenvoeging niet met succes werd voltooid, zou u nooit inzetbeloningen ontvangen. Met de succesvolle overgang van ETH van proof of work naar proof of stake, is er nu echter geen risico om activa in te zetten met Coinbase.

Onlangs heeft de SEC in de VS hard opgetreden tegen beurzen die stakingsdiensten aanbieden (met name Kraken), maar heeft Coinbase (een beursgenoteerd bedrijf) niet aangeraakt, dus het valt nog te bezien wat er zal gebeuren. Ongeacht het feit dat de aflevering beschikbaar zou blijven in de rest van de wereld.

Hoe verhouden coinbase-rendementen zich tot andere stakingsdiensten / -methoden?

De stakingsbeloningen van Coinbase zijn vergelijkbaar met andere uitwisselingen, waarbij sommige platforms zoals Binance en KuCoin risicovollere vormen van staking met een hoger rendement bieden. In vergelijking met het rechtstreeks inzetten van resources op een protocol, kunnen de rendementen echter laag zijn.

Als u bijvoorbeeld Cardano inzet op een validator op de Cardano-blockchain in plaats van op Coinbase, is het gemiddelde rendement ongeveer 4% per jaar. Vergeleken met de 2% die Coinbase aanbiedt, is dit laag. U ruilt echter een beetje rendement in voor het gemak van het Earn-programma van Coinbase.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels tima miroshnichenko 7567486

Cryptocurrency-staking: de belangrijkste risico’s

paypal

PayPal account: alles wat u moet weten