in

Crypto Tax Software: wat het is en hoe het werkt

De belangrijkste reden waarom u zult merken dat crypto-belastingsoftware een noodzaak is, is dat de regels en voorschriften met betrekking tot de cryptocurrency-industrie nog steeds behoorlijk ingewikkeld zijn. Zelfs als je buiten het domein van belastingen gaat, is er een enorme hoeveelheid onzekerheid over hoe alle technologie rond bitcoin en andere crypto-activa zal worden gereguleerd.

In termen van belastingen proberen veel rechtsgebieden nog steeds uit te zoeken hoe ze precies zullen omgaan met de winsten die gebruikers van cryptocurrency genieten van hun activiteiten in deze nieuwe opkomende markt. Iedereen die cryptocurrencies verkoopt, zelfs als ze ze als betaling hebben ontvangen in plaats van ze als speculatieve investeringen te kopen, zal waarschijnlijk te maken krijgen met een belastbare gebeurtenis vanwege die verkoop.

Daarnaast vinden belastbare gebeurtenissen ook plaats wanneer u eenvoudigweg een cryptocurrency gebruikt om iets online of in een fysieke winkel te kopen.

Het is duidelijk dat iedereen die all-in is over de cryptocurrency-revolutie veel fiscale hoofdpijn zal hebben als ze al deze taken niet automatiseren met software die bedoeld is om al deze verplichtingen te vereenvoudigen.

Bitcoin-belastingsoftware kan automatisch al uw crypto-belastingkwesties belasten, waardoor u kunt voorkomen dat u handmatig uren van uw crypto-boekhouding doet.

Beste algemene crypto-belastingsoftware: Koinly

Het beste voorbeeld van het niveau van eenvoud dat cryptografische kwaliteitssoftware in uw leven kan brengen, is Koinly.io.

U kunt eenvoudig alle transacties importeren die u het afgelopen jaar hebt gedaan via API-sleutels of CSV-bestanden van al uw exchange-accounts. Bovendien kunt u ook wijzigingen bijhouden in openbare adressen die zijn gekoppeld aan uw crypto-holdings die het meest privé worden gehouden.

Koinly heeft ook de mogelijkheid om inkomsten te volgen met betrekking tot nieuwe vormen van crypto-financiering, zoals picketing, leningen en leningen. Deze crypto-belastingsoftware bevat ook een volledig functionele portemonneetracker, wat betekent dat u uw algehele winsten of verliezen het hele jaar door kunt volgen.

U kunt zelfs verwachte vermogenswinstbelastingen in de loop van de tijd volgen in plaats van een verrassing te krijgen zodra de rollen van het belastingseizoen er zijn.

Koinly

 • Toonaangevende belastingsoftware voor gebruikers van cryptocurrency
 • Ondersteuning voor alle grote crypto-uitwisselingen en portefeuilles
 • Optionele gratis versie
 • Beschikbaar in een groot aantal landen

ONDERSTEUNDE UITWISSELINGEN 350+
ONDERSTEUNDE LANDEN VS, VK, Canada en anderen

Een alternatieve optie van fiscale cryptografische software: CryptoTrader.Tax

Hoewel Koinly over het algemeen wordt beschouwd als de gouden standaard van fiscale cryptosoftware, kan CryptoTrader.Tax ook worden gezien als een geloofwaardig alternatief.

Net als Koinly kunt u uw transacties importeren van vrijwel elke crypto-uitwisseling, maar CryptoTrader.Tax heeft ook extra functies gericht op crypto-inkomsten, waardoor het een voorkeursoplossing is voor veel crypto-gebruikers die ook in de bitcoin- en cryptocurrency-industrie werken.

CryptoTrader.Tax kan u ook helpen bij het beheren van de cryptocurrencies die u hebt verkregen door middel van mining, staking, geschenken, airdrops en forks. Met de functie voor het innen van belastingverliezen van het platform kunt u ook enkele van de belastingen compenseren die u mogelijk in een bepaald belastingjaar moet betalen.

CryptoTrader.Tax

 • Gratis versie beschikbaar
 • 100% geld terug garantie
 • Geïntegreerd met TurboTax voor meer eenvoud
 • Tools om verbindingen met exchanges te automatiseren

ONDERSTEUNDE LANDEN VS, VK, Canada en anderen
ONDERSTEUNDE UITWISSELINGEN 2000+

Beste fiscale budgetsoftware: Bear.tax

U zult snel merken dat de meeste crypto-belastingsoftware in zeer bekend prijsgebied valt. Er is over het algemeen een gratis versie met zeer beperkte functies, dus er zijn niveaus die meestal beginnen bij ongeveer $ 50 en kunnen oplopen tot enkele duizenden dollars voor ongelooflijk ingewikkelde belastingsituaties.

Bear.tax keert deze trend om door een versie van $ 10 per jaar aan te bieden die een groot aantal functies biedt. U mag slechts 20 transacties uitvoeren, maar u hebt toegang tot de rest van de functies van Bear.tax voor die prijs. Bear.tax biedt ook een korting aan gebruikers die een tweejarige belastingboekhoudingsvergoeding kopen.

BearTax

Onroerend goed

 • Een van de goedkoopste belastingopties voor cryptocurrencies
 • Alleen beschikbaar in een handvol markten
 • Ondersteunt traditionele belastingsoftware
 • Mogelijkheid om te communiceren met een echte belastingprofessional

BESCHIKBARE LANDEN: Australië, Canada, India, Verenigde Staten
ONDERSTEUNDE UITWISSELINGEN: 50+

Concurrenten: TaxBit, TokenTax, CoinTracker

Natuurlijk zijn er ook veel andere cryptografische softwareoplossingen die er zijn. En sommige van de kleinere spelers op de markt hebben de neiging om unieke, nichefuncties te hebben die hen helpen zich te onderscheiden van de rest van het pakket.

TaxBit is een populair alternatief voor andere belangrijke opties in de markt voor crypto-belastingsoftware vanwege hun focus op bedrijfsoplossingen. Hoewel ze ook dezelfde vorm van automatisering bieden voor mensen met andere aanbiedingen, kan TaxBit cryptobedrijven ook helpen bij het beheren van belastingautomatisering voor hun eindgebruikers. Daarnaast wordt TaxBit gefinancierd door bekende bedrijven in de crypto-ruimte zoals Winklevoss Capital en Coinbase Ventures.

TokenTax is een andere optie die probeert zijn eigen ruimte in de crypto-belastingsoftware-industrie te creëren. Met dit platform richt je je op tokens en gedecentraliseerde finance (DeFi) platformen. Terwijl andere platforms mogelijk alleen ondersteuning bieden voor gecentraliseerde uitwisselingen, kan TokenTax al uw activiteiten volgen op DeFi-apps zoals 1inch en Curve Finance. Als u in de voorhoede van DeFi opereert, is dit de beste crypto-belastingoplossing voor u.

Een laatste concurrent om te overwegen als het gaat om bitcoin belastingsoftware is CoinTracker. Hoewel er niet veel unieke functies of aanbiedingen van deze specifieke optie zijn, is het een feit dat ze misschien wel de eenvoudigste en meest intuïtieve gebruikersinterface hebben van alle opties die momenteel op de markt zijn. Als u iemand bent die geen extra toeters en bellen nodig heeft, is dit misschien de gemakkelijkste manier om uw cryptokosten elk jaar te beheren.

TaxBit Overzicht

 • Handig voor zowel consumenten als instellingen
 • Een one-stop-shop voor cryptocurrency-boekhouding
 • Zeer gerenommeerd bedrijf met de steun van de grootste namen in crypto
 • Geld-terug-garantie op alle software

KOSTENNIVEAUS: Gratis proefperiode, $ 50 Basic, $ 175 Plus, $ 500 Pro
UITWISSELINGEN ONDERSTEUNDen Kraken, Gemini, Coinbase en tal van anderen

TokenTax Overzicht

 • Wereldwijde crypto-belastingsoftware onderschreven door veel industriefiguren
 • Volledige reeks functies, waaronder het innen van belastingverliezen, margehandel en meer
 • Kan werken als zelfstandige belastingsoftware
 • Volledig team van accountants om u te helpen

KOSTENNIVEAUS $ 65 Basic, $ 199 Premium, $ 2500 VIP
UITWISSELINGEN ONDERSTEUNDEn Binance, Coinbase, Kraken, Uniswap en tal van anderen

ZenLedger

 • Belastingsoftware ontworpen voor uitgebreide gebruikers van DeFi (gedecentraliseerde financiën)
 • Integreert met traditionele belastingsoftware
 • Gratis versie beschikbaar

ONDERSTEUNDE UITWISSELINGEN: 400+ (Binance, Bittrex, Coinbase, Gemini, ect.)
ONDERSTEUNDE LANDEN: VERENIGDE STATEN

Wat is Crypto Tax Software?

Crypto-belastingsoftware is elk type computerprogramma dat het u gemakkelijk maakt om de belastingen te beheren die verband houden met uw activiteit op de cryptocurrency-markt.

In veel gevallen bevat dit type software ook een volledige crypto wallet tracker, waarmee u een vogelvlucht kunt krijgen van al uw crypto-holdings op veel verschillende beurzen en portefeuilles in één gecentraliseerde interface.

Handelaren in cryptocurrency kunnen uren tijd besparen door crypto-belastingsoftware te gebruiken, omdat het het proces automatiseert van het leren van de lokale crypto-belastingcode, het bijhouden van eventuele wijzigingen in de wet, het bijhouden van alle crypto-transacties die regelmatig worden gedaan en het indienen van belastingen elk jaar.

Moet ik belasting betalen over Bitcoin?

Vermogenswinstbelastingwetten kunnen behoorlijk complex zijn en er is geen regel die in elk land ter wereld kan worden gevolgd. Dit soort kosten variëren meestal afhankelijk van hoe lang een actief wordt aangehouden, en u zult meestal merken dat u toegang hebt tot veel lagere tarieven (zelfs 0%) door bitcoins en andere crypto-activa op de lange termijn aan te houden.

Hoewel u over het algemeen vermogenswinstbelasting moet betalen op cryptocurrency-gerelateerde inkomsten in de overgrote meerderheid van landen over de hele wereld, zijn er enkele uitzonderingen op deze regel. Hier zijn enkele voorbeelden van plaatsen waar u 0% vermogenswinstbelasting kunt betalen op de verkoop van cryptocurrency:

 • Wit-Rusland
 • Bermuda
 • Duitsland
 • Hongkong
 • Maleisië
 • Malta
 • Portugal
 • Singapore
 • Slovenië
 • Zwitserland

Er moet aan worden herinnerd dat veel van deze landen vereisten hebben in termen van hoe lang het duurt om een crypto-activum aan te houden voordat u kunt profiteren van het 0% vermogenswinstbelastingtarief. Andere landen, zoals Oostenrijk, belasten cryptocurrencies niet als u in een bepaalde inkomensgroep valt.

Bovendien is de regulering van cryptocurrencies in het algemeen in beweging, wat betekent dat de wetten op deze belastingtarieven vrij snel kunnen veranderen. Ten slotte moet ook worden opgemerkt dat in veel landen het gebruik van bitcoin en andere cryptocurrencies om te betalen voor een goed of dienst wordt beschouwd als een verkoop van dat crypto-activum, wat betekent dat het ook een belastbare gebeurtenis is.

Als u zich zorgen maakt over wat u verschuldigd bent, neem dan contact op met een accountant in uw rechtsgebied.

Hoe werkt Crypto Tax-software?

Crypto-belastingsoftware werkt door het cryptocurrency-gerelateerde belastingproces zoveel mogelijk te automatiseren. Dit betekent dat de beste crypto-belastingoplossing op de markt ervoor moet zorgen dat de gebruiker zo min mogelijk werk hoeft te doen als het gaat om het indienen van zijn cryptocurrency-gerelateerde belastingen.

In termen van specifieke vormen van automatisering is dit type software in staat om de huidige kosten met betrekking tot cryptocurrencies in uw rechtsgebied te begrijpen, uw crypto-activiteiten automatisch te importeren van beurzen en portefeuilles en u te helpen uw kosten zo gemakkelijk mogelijk te presenteren.

Op welke functies moet ik letten in belastingsoftware?

Aangezien het hele punt van elk type belastingsoftware is om het belastingaangifteproces te automatiseren, moet uw belangrijkste prioriteit bij het kijken naar crypto-belastingsoftware zijn om een oplossing te vinden die de minste hoeveelheid input van u vereist om uw belastingen op te slaan. Verschillende soorten belastingsoftware hebben de neiging om zich te concentreren op hun eigen niches, dus er zijn enkele specifieke functies waarnaar u misschien wilt zoeken als het gaat om cryptokosten in het bijzonder.

Naadloze import

Het belangrijkste kenmerk van crypto-belastingsoftware is de mogelijkheid om automatisch uw portemonnee en handelsgeschiedenis te importeren uit al uw verschillende portefeuilles en uitwisselingsaccounts. Dat is echt 99% van het werk als het gaat om cryptokosten, dus het automatiseren van het proces kan u extra uren werk besparen.

Verschillende belastingsoftware kan verschillende uitwisselingen en portefeuilles ondersteunen, sommige software ondersteunt bijvoorbeeld nog geen verschillende DeFi-applicaties, dus u moet ervoor zorgen dat de platforms die u gebruikt worden ondersteund voordat u belastingsoftware kiest.

Functies voor belastinginning

Naast ondersteuning voor uitwisseling en portemonnee, wilt u misschien ook het innen van belastingverliezen beschouwen als een onmisbare functie van bitcoin-belastingsoftware. Het innen van fiscale verliezen is een strategie die vaak wordt gebruikt in de beleggingswereld en die tot doel heeft de totale belastingen op vermogenswinsten die aan het einde van het jaar verschuldigd zijn, te verlagen. Met name het rapporteren van verliezen op een bepaald crypto-activum kan ook de verplichtingen op het gebied van inkomstenbelasting verminderen. Sommige verschillende cryptocurrency-belastingsoftwareoplossingen bevatten functies om u te helpen erachter te komen of u moet proberen een kapitaalverlies te veroorzaken om de belastingen voor een bepaald jaar te verlagen.

Prijzen

De meeste (zo niet alle) crypto-belastingsoftware valt meestal onder een versie van de volgende prijsstructuur:

 • Gratis versie (beperkte transacties)
 • $50 (50-100 transacties)
 • $100 (100-1000 transacties)
 • $ 200 + (onbeperkte transacties)

Daarom hangt het bedrag dat u betaalt vaak af van hoe actief u cryptocurrency verhandelt. Als je een of twee keer per jaar cryptocurrency koopt, kom je gemakkelijk weg met het goedkoopste niveau.

Het is echter belangrijk op te merken dat veel functies in cryptocurrency, waaronder transfers, picketing, mining, crypto-beloningen en meer, tellen als transacties, dus wees niet verbaasd als uw transacties hoger zijn dan verwacht.

Een leuk ding over de meeste belastingsoftware is dat u eigenlijk toegang hebt tot de meeste functies van de software en dat u niets hoeft te betalen totdat u uw werkelijke documenten gaat exporteren om belastingen in te dienen.

Het is de moeite waard om wat boodschappen te doen om de prijs te vinden die het beste voor u werkt.

klantenondersteuning

Belastingen kunnen verwarrend zijn, dus het is erg handig om goede klantenondersteuning voor belastingsoftware te hebben.

Helaas voor veel van de belastingsoftwarebedrijven is de beste klantenondersteuning ingebouwd in de duurdere plannen.

Veel belastingsoftwaresuites kunnen u in contact brengen met een echte belastingprofessional in het echte leven om u te helpen uw problemen op te lossen, maar dit kan erg duur zijn (mogelijk duizenden dollars).

Meestal is live chat of e-mailondersteuning echter voldoende en die worden op de meeste niveaus aangeboden.

Is Crypto Tax-software veilig?

Over het algemeen is crypto-belastingsoftware veilig omdat het niet bedoeld is voor handel of een ander type activa waarbij uw geld mogelijk het risico loopt op diefstal of verlies. Wanneer u een uitwisselingsaccount of openbaar crypto-adres toevoegt aan uw cryptobelastingsoftware, doet u dit op een manier die uw geld niet in handen van derden legt. In plaats daarvan is crypto-belastingsoftware bedoeld om eenvoudigweg uw crypto-activiteit te kunnen bekijken.

Dat gezegd hebbende, moet u nog steeds op zoek zijn naar schadelijke software. U moet zich alleen houden aan de fiscale crypto-software die we hebben beoordeeld en goedgekeurd, omdat sommige apps u proberen te misleiden om gevoelige informatie over te dragen of mogelijk zelfs malware op uw computer te plaatsen. U moet er ook voor zorgen dat u uw exchange API-sleutels correct configureert, omdat ze ook kunnen worden gebruikt voor handel via apps van derden. U moet er altijd voor zorgen dat u een API-sleutel gebruikt die is gekoppeld aan uw exchange-account waarmee alleen apps van derden uw crypto-activiteiten kunnen bekijken in plaats van namens u transacties of opnames uit te voeren.

Is Crypto Tax-software gratis?

Er zijn verschillende prijsmodellen als het gaat om crypto-belastingsoftware. Sommige platforms zullen u vragen om te betalen voordat u uw belastingen kunt indienen, terwijl anderen gratis basisfuncties aanbieden en u vervolgens extra functies proberen te verkopen die mogelijk gericht zijn op specifieke soorten crypto-uitwisselingen.

Over het algemeen kunt u verwachten dat u gratis hulp krijgt bij uw belastingen van verschillende aanbieders van crypto-belastingoplossingen. Dat gezegd hebbende, krijgt u het hoogste niveau van automatisering en ondersteuning als u bereid bent een beetje extra te betalen voor uw crypto-belastingdiensten. U moet altijd controleren welke functies gratis worden aangeboden voordat u een crypto-belastingservice kiest als u niet extra wilt betalen voor de hulp die u van deze platforms kunt krijgen.

De geschiedenis van het betalen van belastingen op cryptocurrencies

Het eerste dat gezegd moet worden over de geschiedenis van bitcoin- en cryptobelastingen is dat er nooit een tijd is geweest dat deze activa helemaal niet werden belast. Hoewel de specifieke belastingen die betrokken zijn bij cryptocurrencies van land tot land verschillen, is het niet zo dat activiteiten met betrekking tot het minen, verhandelen of uitgeven van bitcoin en andere cryptocurrencies niet bestonden totdat verschillende belastingdiensten commentaar begonnen te geven op het onderwerp.

De meeste regeringen zullen altijd proberen belastingen te innen op inkomsten die door de burgers worden verdiend, dus het idee dat ze de eerste jaren van bitcoin zullen negeren toen het crypto-activum niet echt op de radar stond, heeft geen gewicht.

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) was de eerste grote belastingdienst die in 2014 commentaar gaf op bitcoin en “virtuele valuta”. Destijds geloofde de IRS dat virtuele valuta als eigendom zouden worden belast. Fast forward naar 2019, en de IRS had een aparte vraag toegevoegd aan formulier 1040 waar het individu zou moeten verduidelijken of hij het afgelopen jaar betrokken is geweest bij cryptocurrency-gerelateerde activiteiten.

De eerste bitcoin-belastingsoftware begon te verschijnen in 2013, toen er eigenlijk maar één crypto-activum was waar iedereen op let in de markt. Rond dezelfde tijd begonnen Coinbase en andere grote beurzen een groot deel van het belastingrapportageproces namens hun gebruikers te automatiseren.

Vooruitkijkend, kan het niet lang duren voordat dit soort belastingautomatisering rechtstreeks in sommige cryptocurrency-portefeuilles is opgenomen. Op dit moment is het feit dat cryptocurrency-uitgaven fiscale implicaties hebben in veel rechtsgebieden over de hele wereld een belangrijk afschrikmiddel voor deze technologie, waardoor het een traditionele betalingsoplossing wordt.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 55

Beste cryptocurrency-uitwisselingen

pexels pixabay 128867

Beste cryptovriendelijke bank-apps