in

Crypto: waarom zou je ze gebruiken?

Cryptocurrency heeft de afgelopen jaren veel mainstream aandacht gekregen, maar helaas niet altijd om de juiste redenen. Het FTX-debacle zal voor altijd een pijnlijk onderdeel zijn van de collectieve geschiedenis van cryptocurrencies.

Met de opkomst van cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum beginnen echter steeds meer mensen de mogelijke toepassingen van cryptografie in hun dagelijks leven te verkennen.

Hoewel cryptocurrencies nog steeds meestal worden geassocieerd met het kopen en verkopen op crypto-uitwisselingen, gaan de potentiële toepassingen van cryptocurrencies veel verder dan de gebruikelijke dagelijkse financiële transacties.

In dit artikel zullen we vier interessante manieren verkennen waarop crypto vandaag wordt gebruikt, van het verzenden van geld naar het buitenland tot crowdfunding en meer.

Donaties aan goede doelen

Een zeer interessante use case voor cryptocurrency is op het gebied van filantropie.

Goede doelen kunnen cryptocurrency gebruiken om donaties te accepteren en transparantie in hun financiële activiteiten te garanderen. Cryptocurrency kan worden gebruikt om bij te houden hoe gedoneerd geld wordt gebruikt en om ervoor te zorgen dat ze naar de beoogde ontvangers gaan. Dit kan het vertrouwen in het goede doel vergroten en meer mensen aanmoedigen om een gezond deel van hun crypto-inkomsten te doneren.

Enkele van ’s werelds grootste liefdadigheidsinstellingen, waaronder het Rode Kruis, United Way en Greenpeace, accepteren graag uw cryptocurrency-donatie.

Bovendien kan het rechtstreeks doneren van cryptocurrencies aan een organisatie er mogelijk toe leiden dat een groter deel naar oorzaken gaat die u interesseren. Dit komt omdat volgens de IRS het doneren van cryptocurrencies geen belastbare gebeurtenis is, dus u zult geen winst of verlies realiseren bij het doneren van cryptocurrencies.

In Canada is het tegenovergestelde waar. Wanneer u besluit om cryptocurrencies in Canada te doneren, betaalt u vermogenswinstbelasting over elke winst.

Iets om rekening mee te houden.

Internationale overschrijvingen

Een andere interessante use case voor cryptocurrencies is op het gebied van internationale overmakingen. Grensoverschrijdend verzenden via traditionele kanalen kan duur en tijdrovend zijn, met hoge kosten en lange wachttijden.

Bitcoin en andere cryptocurrencies bieden oplossingen om grensoverschrijdende transacties sneller en goedkoper te maken. Dit komt omdat cryptocurrency-overdrachten gedecentraliseerd zijn, wat betekent dat u de exorbitante kosten kunt omzeilen die door banken en traditionele services zoals Western Union in rekening worden gebracht. Dit heeft crypto een populaire optie gemaakt voor arbeidsmigranten die geld naar hun families in hun thuisland sturen.

Naast dat het sneller en goedkoper is, hoeft de ontvanger van uw internationale cryptocurrency-overdracht niet de eigenaar van een bankrekening te zijn. U kunt cryptocurrencies rechtstreeks naar de portemonnee van de ontvanger sturen. Zodra ze hun portemonnee bereiken, kan de ontvanger de cryptocurrency vasthouden of besluiten deze uit te betalen.

Deze specifieke use case voor encryptie kan een enorme impact hebben op mensen die geen of beperkte toegang hebben tot bankdiensten. Zeker als je bedenkt dat wereldwijd bijna twee miljard mensen geen bank hebben.

Online gamen

Crypto heeft niet alleen de manier veranderd waarop we denken over het verzenden en ontvangen van geld, maar het heeft ook de manier veranderd waarop we denken over de online gaming-industrie. Spelers over de hele wereld hebben crypto gebruikt om nieuwe virtuele goederen te kopen, online te betalen voor diensten en upgrades en zelfs beloningen te ontvangen voor het bereiken van de volgende fase of het zijn van de laatste man die overeind staat.

Een van de meest populaire manieren waarop spelers hun cryptocurrencies uitgeven, is door in-game aankopen te doen. Er zijn ook tal van spellen waarmee spelers virtuele valuta of wapens kunnen inwisselen voor crypto-tokens die met echt geld kunnen worden uitbetaald.

Crypto is snel een integraal onderdeel geworden van de game-industrie en heeft spelers meer controle gegeven over hun ervaringen en hoe ze hun tijd achter het scherm doorbrengen. Dit zal alleen maar helpen om de algehele kwaliteit en winstgevendheid van online games in de toekomst te verbeteren!

Crypto crowdfunding

“Wat is crypto crowdfunding?” horen we je vragen. Kortom, crypto crowdfunding biedt een financiële levenslijn voor projecten, verenigingen, start-ups of mensen die crypto-fondsen willen genereren om hun unieke ideeën te ondersteunen en te ontwikkelen.

Een recent voorbeeld is de Oekraïense regering die zich tot crypto-crowdfunding wendt om het te helpen de eerste brutale invasie vanuit Rusland te overwinnen. Het binnengevallen land plaatste op Twitter de adressen van verschillende crypto wallets om Bitcoin, Ethereum en Tether te accepteren.

Minder dan twee weken nadat Poetin de oorlog in Oekraïne begon, doneerde de wereldwijde cryptocurrency-gemeenschap meer dan $ 50 miljoen aan cryptocurrencies om de Oekraïense regering en haar mensen te helpen. Tot op heden heeft Oekraïne meer dan $ 180 miljoen aan cryptodonaties ontvangen, waaronder $ 5 miljoen van Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum.

Kortom, hoewel het kopen en verkopen van cryptocurrencies het meest voorkomende gebruik is, heeft cryptocurrency een breed scala aan interessante use cases. Van waardeopslag tot microbetalingen, online games tot overmakingen, liefdadigheid, crowdfunding en NFT’s, cryptografie heeft een breed scala aan toepassingen die worden onderzocht en ontwikkeld.

Naarmate het cryptoversum blijft evolueren, kunnen we in de nabije toekomst nog meer innovatieve toepassingen voor dit digitale activum verwachten.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels alphatradezone 5831339

Hedera Hashgraph (HBAR): wat het is en waarom het beter presteert

pexels burak the weekender 186464

Wat is een bitcoin recovery service? Werkt het voor slachtoffers van cryptocurrency-zwendel?