in

Cryptocurrency-staking: een complete gids

Het wedden van uw cryptocurrency lijkt erg op het verdienen van rente op uw stortingen op een bankrekening. Hoewel er enkele verschillen zijn tussen de twee, werkt de analogie vrij goed om inzicht te krijgen in dit aspect van cryptocurrency.

Cryptocurrency-projecten die staking aanbieden, stellen u in staat om tot 20% per jaar te verdienen op uw holdings. Terwijl 20% een vrij hoog rendement is, is een gemiddeld rendement ongeveer 5%.

Om dat in perspectief te plaatsen, laten we zeggen dat een cryptocurrency 10% APY biedt voor het inzetten. Je kunt $ 10.000 van die cryptocurrency inzetten en je krijgt $ 1.000 aan gratis cryptocurrencies in de loop van een jaar.

Gewoon om die bron in wezen vast te houden.

Staking is om een aantal redenen een geweldige aanvulling op de cryptocurrency-ruimte. Cryptocurrency-staking voegt aspecten van vertrouwdheid, betrokkenheid en beloning toe aan het ecosysteem, waardoor beleggen nog meer de moeite waard wordt.

Hoe werkt staken?

Wat staat er dan überhaupt op het spel?

Staking is een fundamenteel aspect van proof-of-stake cryptocurrencies (zoals Ethereum 2.0, Cardano of Polkadot).

Deze cryptocurrencies beschermen hun netwerken door gebruikers hun cryptocurrency te laten blokkeren of “inzetten” om het netwerk te beveiligen. Dit in tegenstelling tot proof-of-work cryptocurrencies zoals Bitcoin die extreem krachtige computers gebruiken die 24/7 draaien om hun netwerken te beveiligen.

Mensen die hun cryptocurrency inzetten, worden beloond in een jaarlijks percentage rendement (of APY) dat overal van 4% tot 20% op bepaalde munten kan zijn.

Het idee achter staking is dat het een democratische manier is om een crypto-netwerk te beveiligen en gebruikers prikkels geeft om hun cryptocurrency vergrendeld te houden om inzetbeloningen te verdienen.

Twee soorten staking

Over het algemeen zijn er twee manieren om in te zetten: je kunt delegeren of je kunt valideren.

Gedelegeerd inzetten is veel gemakkelijker voor de gemiddelde cryptocurrency-gebruiker en dit is over het algemeen waar mensen naar verwijzen als ze het hebben over uitzetten. Een validator zijn vereist zeer technische kennis van cryptografie, gespecialiseerde apparatuur, een grote hoeveelheid cryptografie en het oerdegelijke internet dat u in een datacenter kunt vinden. Daarom zijn het meestal de instellingen die als validators optreden.

Ondertussen, wanneer u delegeert, blokkeert u eenvoudig uw crypto-fondsen met een erkende validator en plukt u de vruchten met zeer weinig moeite (in ruil daarvoor nemen validators een klein percentage van uw rendement).

Met beide vormen van stakeover verdien je het rendement op de investering in hetzelfde activum dat je inzet. Dus, als je Cardano hebt ingezet, dan verdien je je beloning in Cardano.

Welke cryptocurrencies kunnen worden ingezet?

Proof-of-stake is de go-to consensusmethode voor cryptocurrencies geworden en bijna elk project dat na 2017 is gelanceerd, biedt een vorm van picketing.

Het is bijna gemakkelijker om cryptocurrencies te vermelden die GEEN uitzet bieden. Dit zou alle old-school proof-of-work-munten omvatten, zoals Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash en Dogecoin. Dit omvat ook stablecoins, die in sommige omstandigheden rendement kunnen verdienen, maar niet door te staken.

Misschien is het project dat de meeste aandacht krijgt op het gebied van het bewijs van inzet Ethereum. Ethereum is momenteel een proof of work blockchain. De blockchain gaat naar de goktest, wat betekent dat iedereen kan deelnemen aan de productie van blokken, simpelweg door een ETH te blokkeren. Je kunt momenteel wedden op ETH, maar je kunt het niet opnemen totdat ETH 2.0 wordt gelanceerd.

Wat zijn de voordelen van staken?

Wilt u maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks passief inkomen genereren?

Er zijn veel redenen om in te zetten op cryptocurrency, maar voor de meeste mensen zullen de inzetprijzen altijd op de eerste plaats komen.

Het is vooral handig voor beleggers die alleen cryptocurrencies in de buurt hebben. Het zou ook een rendement kunnen opleveren op die codering.

Naast beloningen zijn er nog andere goede redenen om te wedden:

 1. U helpt uw netwerk te beveiligen.
 2. Staking helpt beleggers een langetermijnbenadering te volgen, die over het algemeen loont in crypto.
 3. Je hebt geen apparatuur nodig.
 4. Het vereist niet eens op afstand de energieproductie van Bitcoin-mining.
 5. Staking is een goede manier om meer te weten te komen over het crypto-ecosysteem.

Blokkeringsperioden

Bij staking is er bijna altijd een lock-out periode waar je op moet letten. Het kan over het algemeen een paar dagen duren om weer toegang te krijgen tot uw cryptocurrency of zelfs een maand.

In extreme gevallen (zoals de overgang van Ethereum naar ETH 2.0) vergrendelt u uw munten voor maanden of zelfs jaren.

Dit is een van de compromissen. Het maakt niet uit of de markt keldert en u zich wilt ontdoen van de activa die u pikt. U moet wachten op de duur die u bent overeengekomen voordat u weer toegang krijgt tot uw geld.

Opbouw van rente

Sommige blockchains gebruiken de term “vesting” om te verwijzen naar de blokkeringsperiode. Vesting is een term geleend uit het bedrijfsleven. In de context van cryptocurrency wordt het meestal gebruikt in combinatie met het woord periode, d.w.z. “rijpingsperiode”.

De rijpingsperiode is een periode waarin u moet wachten om toegang te krijgen tot uw geld. Soms wordt dit ook wel een periode van “verwarmen” of “koelen” genoemd.

Stakingsdiensten

Er zijn enkele services die technische complexiteit elimineren door uw munten op een proof of stake blockchain te zetten. Ze automatiseren eenvoudig het technische proces van het starten van het stakingsmechanisme.

Omdat het bewijs van deelname relatief nieuw is voor de wereld, is het nog steeds een technisch betrokken proces dat enige technische expertise vereist om te worden gestart. Sommige projecten maken het proces supereenvoudig en voegen gespecialiseerde knoppen rechtstreeks toe aan hun hoofdportfolio. Andere projecten hebben geen gebruikersinterfaces gecreëerd om het proces te stroomlijnen, waardoor de behoefte aan stakingsserviceproviders is ontstaan.

Je kunt ook wedden met behulp van een cryptocurrency-uitwisseling, zoals een van de volgende:

 • Kraken
 • Coinbase
 • Binance

Er zijn ook tal van wallets die ondersteuning bieden voor het inzetten binnen de portefeuille:

 • Exodus Portemonnee
 • Grootboek Live
 • Phantom.app Portemonnee
 • Stippen.js
 • Crypto.com DeFi-portemonnee

Rente verdienen op BlockFi is hetzelfde als picketing?

Blockfi en soortgelijke diensten zijn eigenlijk wat “cryptocurrency-geldschieters” worden genoemd.

Het belangrijkste verschil tussen lenen en staken, is dat u directe toegang tot uw geld opgeeft, vaak om een hoger rendement te verdienen.

Verschillende leendiensten zoals BlockFi, Nexo of Crypto.com kredietverstrekkers verbinden met leners en hun marges ertussen verdienen. U stort uw geld in hun bewaarportemonnee en verdient een overeengekomen rendement. Meestal zorgen deze services ervoor dat u uw cryptocurrency voor een vooraf bepaalde periode vergrendelt.

Bij uitlenen word je niet beperkt door de blockchain die het bewijs van de inzet moet zijn. U kunt elke activiteit uitlenen die leendiensten leners willen bieden. Dit is een belangrijk voordeel van het uitlenen van uw activiteiten. U kunt bijvoorbeeld erg bullish zijn over bitcoin en rente willen verdienen op het basisbedrag van bitcoin dat u bezit. Je zult dit niet op een gedecentraliseerde manier kunnen doen, omdat bitcoin geen bewijs is van inzetten. U kunt er echter voor kiezen om de toegang tot bitcoin in te trekken van een geldschieter, die u een gegarandeerd rendement geeft. Wees echter voorzichtig, als een tarief te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Zorg ervoor dat u de legitimiteit en reputatie van de geldschieter controleert voordat u uw goederen op hun diensten stort. Crypto.com heeft bijvoorbeeld een verzekering bij verlies van geld of een hack. Daarom kunnen ze een verstandige keuze zijn voor een leningaanbieder.

Wat zijn de risico’s van picketing?

Staken is eigenlijk extreem veilig, op voorwaarde dat u een betrouwbare service kiest om u te helpen uw cryptocurrency in te zetten.

Er zijn veel verhalen van nieuwe crypto-gebruikers die naar de verkeerde website gaan, hun herstelzin invoeren en worden opgelicht door hun codering. U moet altijd de URL van de website die u bezoekt dubbel controleren.

Er zijn ook veel nep-crypto-apps op zowel Apple als Android, dus kijk uit voor talloze beoordelingen en zorg ervoor dat het juiste bedrijf achter de service zit.

Als je eenmaal aan het uitzetten bent, is het heel veilig. U bewaart nog steeds uw privésleutels. Af en toe worden crypto-validators getroffen door boetes wanneer ze een bepaald blok niet valideren, maar dit zou alleen van invloed zijn op uw beloningen, niet op uw hoofdbedrag.

Natuurlijk is een van de grootste kritiekpunten van staking dat crypto notoir volatiel is en als een cryptocurrency 40% stijgt of 30% daalt, kan dit een 4% APY er behoorlijk irrelevant uit laten zien.

Samenvatting van staking

Staken lijkt erg op het hebben van een spaarrekening bij je bank. Met banken kunt u een percentage van uw bezittingen op een typische spaarrekening verdienen. Dit komt omdat banken uw geld achter de schermen uitlenen. De rente die ze u geven, is hun manier om u te compenseren voor het houden van uw geld op hun bank.

De concepten van staking zijn daarom niet zo vreemd voor gewone individuen. De cryptocurrency-wereld heeft de neiging om nieuwe termen te creëren voor oude concepten. Hier bij CryptoVantage zorgen we ervoor dat u begrijpt dat de wereld van cryptocurrencies alleen de financiële wereld bijwerkt. In een notendop: staken is redden.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels antoni shkraba 5583964

Omgaan met cryptocurrency volatiliteit: methoden en advies

pexels rodnae productions 8370346

Libra: wat het is en hoe de potentiële cryptocurrency van Facebook werkt