Indice dei contenuti:
Over de Danone Group
Weinig mensen weten het, maar de geboorte van het danone-bedrijf zoals we het vandaag kennen, is het resultaat van een fusie tussen twee bedrijven die plaatsvond in de jaren 70. Danone werd in 1973 opgericht door de fusie tussen het bedrijf BSN, gespecialiseerd in de productie van glas, en het bedrijf Gervais Danone, gespecialiseerd in de agrovoedingssector. De Danone Group is vandaag een van de leiders in de agrovoedingsmarkt in de internationale arena met 191 productievestigingen in de wereld en een activiteit die vele landen bereikt, zoals de Verenigde Staten, andere in Europa en sommige Aziatische of Amerikaanse landen. vanuit het zuiden. Danone is momenteel bij iedereen bekend en wordt erkend als een van de meest winstgevende agrovoedingsbedrijven en als een leider op zijn werkterrein. Opgemerkt moet worden dat hoewel de groep voorheen eigenaar was van het bekende merk Lu, het in 2007 werd verkocht en niet langer deel uitmaakt van Danone. De activiteit is verdeeld in verschillende grote sectoren, voornamelijk de productie en distributie van zuivelproducten, maar ook babyvoeding, geconditioneerd water en andere producten met betrekking tot medische voeding.Danone’s belangrijkste concurrenten
De Danone Group is natuurlijk een van de grote namen in de agrovoedingssector ter wereld. Zij heeft echter te maken met talrijke concurrenten die actief zijn op hetzelfde gebied of in nabijgelegen sectoren. Wij raden u aan hier uit te zoeken welke bedrijven het meest concurrerend zijn in vergelijking met Danone en hun rangschikking op basis van de gemiddelde jaaromzet:- Nestlé is nummer één in deze industrie, met een omzet van ongeveer $ 95 miljard per jaar.
- Unilever staat op de tweede plaats in deze ranglijst van agribusiness-reuzen, met een jaaromzet van $ 53 miljard.
- De Kraft Food Group staat op de derde plaats op de wereldranglijst qua omzet, met 42 miljard dollar.
- Danone staat op de vierde plaats met ongeveer $ 20 miljard aan jaarlijkse inkomsten.
- Ten slotte is Yoplait de vijfde en laatste in de ranglijst, met slechts ongeveer $ 4 miljard aan omzet.
Danone’s belangrijkste partners
Danone heeft naast concurrenten ook partners die het mogelijk maken om concurrerend te blijven en nog meer marktaandeel te winnen. Concreet is het een partner van Pepsi-Co. De twee deelden een deel van hun portefeuille voor de verkoop van drankjes. Danone is ook een partnerschap aangegaan met Nestlé met als doel om in 2017 plantaardige plastic flessen voor zijn dranken te produceren. Ten slotte heeft Danone een partnerschap getekend met Starbucks met als doel het merk Evolution Fresh by Dannon te creëren en zich te vestigen op de yoghurtmarkt in de Verenigde Staten.Belangrijke beursdata over het aandeel Danone
Om de vele technische en fundamentele informatie die we zojuist hebben genoteerd te voltooien, is het belangrijk om ook de basisinformatie over danone-aandelen en hun notering aan de beurs te communiceren. Dus hier geven we u meer informatie die u moet weten.- In 2018 toont het bedrijf Danone een totale marktkapitalisatie van 43.926 miljoen euro.
- Het totale aantal effecten uitgegeven door de firma Danone en in omloop op de markt is 880.000.
- De aandelenkoers van Danone is momenteel genoteerd op sectie A van de Markt van Euronext Parijs.
- Het bedrijf Danone maakt ook deel uit van de samenstelling van de nationale index Franse CAC 40.
- Het belang van Danone bestaat uit 65,10% zwevende activa, 10,8% van de aandelen van Massachusetts Financial Services, 5,22% van BlackRock, 5,10% van de eigen aandelen, 2,20% van de aandelen van de Amundi Asset Management-groep, 2,20% van de aandelen Sofina &Henex, 1,80% van de aandelen Harris Associates LP, 1,70% van de aandelen van Norges Bank en 1,30% van de werknemersaandelen.
Financiële en economische geschiedenis van het bedrijf Danone
Om u te helpen bij het interpreteren van de historische grafiekgegevens van de prijs van Danone-aandelen, hebben we besloten om hier de belangrijkste economische en financiële gebeurtenissen samen te vatten die de recente geschiedenis van dit bedrijf hebben gemarkeerd.- In 2007 verkocht Danone zijn koekjesactiviteiten onder de merken Tuc, Belin en Lu aan Kraft. Dit jaar komt er ook een einde aan de samenwerking tussen Danone en Eden. In hetzelfde jaar lanceerde hij een overnamebod op Numico en verwierf daarmee een van de leiders in medische en kindervoeding, twee sectoren die worden toegevoegd aan die van water en verse zuivelproducten.
- In 2010 ging Danone samenwerken met Unimilk, een Russische melkproducent. De activiteiten van de twee verse melkveebedrijven fuseren. Rusland wordt daarmee de vijfde markt van het bedrijf. Ook in 2010 nam Danone Immédia en Medical Nutrition over. Het voedingsgedeelte van de groep genereerde dat jaar een omzet van 70 miljoen dollar.
- In 2012 verhoogde Danone zijn belang in Central Lechera met 67%. Later werd het de wereldleider in zuivelproducten, de tweede wereldleider in mineraalwater en de tweede wereldleider in kindervoeding. Het is ook een leider op het gebied van medische voeding. In hetzelfde jaar werd de groep onderdeel van het investeringsfonds Abraaj en verwierf een belang van 49% in Fan Milk in Afrika.
- In 2013 kocht Danone een belang van 4% in Mengniu, een leider in zuivelproducten in China. In augustus van hetzelfde jaar sloeg een vals alarm over de toxiciteit van de formulemelkingrediënten van het merk in Azië toe.
- In 2014 verhoogde Danone zijn belang in Mengniu, van 4% naar 9,9%, en droeg de JP Morgan-bank op om zijn aandeel in medische voeding voor 3 miljard euro door te verkopen voordat het zich terugtrok. Ook in 2014 kondigden Danone, Mongniu en Yashvili een overeenkomst aan voor de kapitaalverhoging van Danone in het Yashvili-bedrijf van 25%.
- In 2015 kondigde Danone zijn definitieve overeenkomst met Yashvili aan voor de verkoop van het kindervoedingsmerk Dumex tegen een prijs van 150 miljoen euro na de waardevermindering.
- In 2016 kocht Danone 40% van michel et Augustin en kocht ook White Wave Foods voor $12,5 miljard.
- In 2017 kondigde Danone de verkoop van StonyField aan.
Verdeling van de activiteiten van Danone naar sector en geografisch gebied
Zoals hierboven vermeld, verdeelt het bedrijf Danone zijn activiteiten in vier hoofdsectoren, waardoor het wereldwijd 99.781 mensen tewerkstelt. Deze distributie is als volgt georganiseerd:- Verse zuivelproducten: Ze zijn goed voor het overgrote deel van de activiteiten van Danone, goed voor 57% van de totale omzet van het bedrijf. Danone is ’s werelds nummer één in deze sector.
- Mineraalwater: het is ook een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de Danone Group, goed voor 16% van de omzet. Qua volume is Danone de nummer twee ter wereld in deze sector.
- Babyvoeding: Bij bekende merken als Blédina of Nutricia is dit bedrijf goed voor 20% van de omzet van Danone. Ook in deze sector is Danone de nummer twee.
- Medische voeding: Dit kleine deel is nog steeds goed voor 7% van de omzet van Danone. Danone is de Europese leider op dit gebied.