in

De beste robotica-aandelen in 2024

Ontdek de beste robotica-aandelen in 2024. Investeer in de technologie van de toekomst en profiteer van de kansen die de robotica-industrie biedt. Lees meer over markttrends en bereid je voor op de toekomst. Bezoek onze site voor meer informatie over de beste aandelen die u in uw portefeuille kunt opnemen.

De groeiende focus op de beste robotica-aandelen is niet verrassend, aangezien de wereldwijde markt voor robottechnologie in 2022 een waarde van 72,17 miljard dollar bereikte, waarbij een aanzienlijke groei op jaarbasis van 14,7 procent werd verwacht, met een schatting van 283,19 miljard dollar in 2032, volgens Precedence Research. Deze stijging wordt veroorzaakt door de vraag naar industriële robots en de technologische evolutie in de robotsector
.

Automobiel en de impact op robotica

De automobielindustrie onderscheidt zich als de belangrijkste katalysator voor de vraag naar robotica. Volgens de Association for Advancing Automation behaalde het bedrijf in 2022 een recordomzet van industriële robots in Noord-Amerika. Autogiganten zoals Hyundai Motor Company integreren ook robotica in hun processen, met als hoogtepunt de overname van een meerderheidsbelang in Boston Dynamics voor 1,1 miljard dollar in
2021.

Opkomende sectoren in de robotica

De sectoren medische robots en servicerobots dragen aanzienlijk bij aan de algemene groei.

Chirurgische robots, die steeds vaker worden gebruikt bij hart- en ruggengraatprocedures, voorkomen betere resultaten voor patiënten. De markt voor medische robotica zal naar verwachting 76,4 miljard dollar bedragen in 2030
.

De beste robotica-aandelen

In 2024 zullen de beste robotica-aandelen waarschijnlijk die zijn van bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van geavanceerde technologieën in deze sector. Sommige hiervan kunnen betrokken zijn bij de productie van robots voor thuis, voor de industrie of voor de gezondheidszorg, of bij projecten voor kunstmatige intelligentie of virtual reality.

Het is niet mogelijk om precies te voorspellen welke bedrijven zullen winnen, maar het is zeer waarschijnlijk dat degenen die investeren in onderzoek en ontwikkeling een betere kans van slagen hebben. In ieder geval zullen robotica-aandelen een aantrekkelijke sector blijven voor beleggers die op zoek zijn naar groeimogelijkheden op lange termijn
.

Hier is een overzicht van de zeven belangrijkste robotica-aandelen die genoteerd zijn op de NYSE en NASDAQ, gezien hun marktkapitalisatie op 7 november 2023.

 1. NVIDIA (NASDAQ:NVDA)
  • Aandelenprijs: $459,55
 2. Marktkapitalisatie: $1,14 biljoen NVIDIA, bekend om zijn grafische verwerkingseenheden (GPU’s), maakt via haar NVIDIA AI Robotics Research Lab gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in robotica.
 3. Thermo Fisher Scientific (NYSE: TMO)
  • Aandelenprijs: $459,24
 4. Marktkapitalisatie: $177,44 miljard Thermo Fisher Scientific, een leider in de gezondheidszorg, werkt samen met Celltrio om geautomatiseerde celkweekoplossingen te bieden.
 5. Qualcomm (NASDAQ:QCOM)
  • Aandelenprijs: $120,72
 6. Marktkapitalisatie: $134,36 miljard Qualcomm, gespecialiseerd in halfgeleiders, ontwikkelt AI- en robottechnologieën, waaronder het Qualcomm Robotics RB6-systeem.
 7. Honeywell International (NASDAQ:HON)
  • Aandelenprijs: $186,61
 8. Marktkapitalisatie: $134,36 miljard Honeywell onderscheidt zich in intelligente robotica, met technologieën voor magazijnautomatisering en AI-oplossingen voor productie.
 9. Stryker (NYSE: SYK)
  • Aandelenprijs: $275
 10. Marktkapitalisatie: $104,47 miljard Stryker, een leider in medische technologie, loopt voorop op het gebied van chirurgische robotica met het Mako-robotarmsysteem en het Ortho Q Guidance-platform.
 11. Intuïtieve chirurgie (NASDAQ:ISRG)
  • Aandelenprijs: $278,69
 12. Marktkapitalisatie: $98,12 miljard Intuitive Surgical, een pionier op het gebied van chirurgische robotica, biedt da Vinci-systemen die door chirurgen over de hele wereld worden gebruikt.
 13. Medtronic (NYSE: MDT)
  • Aandelenprijs: $72,48
 • Marktkapitalisatie: $96,44 miljard Medtronic, een gigant van medische apparatuur, investeert in robotchirurgie, met het Hugo-systeem voor urologische procedures.
 • De investering in robotica-aandelen biedt een unieke kans nu de sector zich voorbereidt op duurzame groei in de komende jaren. Met bedrijven in de voorhoede van verschillende sectoren kunnen investeerders deze kansen verkennen in een markt die voortdurend evolueert.

  Veelgestelde vragen over robotica-acties in 2024

  Wat zijn de algemene vooruitzichten voor robotica-aandelen in 2024?

  Laten we eens kijken naar de vooruitzichten voor aandelen in de robotsector in 2024, rekening houdend met de technologische ontwikkeling, de vraag naar automatisering en markttrends.

  Wat zijn de belangrijkste bedrijven in de roboticasector met beursgenoteerde aandelen in 2024?

  We identificeren de belangrijkste bedrijven in de robotsector die in 2024 aandelen hadden genoteerd, waarbij we hun prestaties in het verleden, financiële draagkracht en groeivooruitzichten analyseren.

  Hoe zullen technologische ontwikkelingen de acties in de robotsector in 2024 beïnvloeden?

  We verkennen de meest recente technologische ontwikkelingen die van invloed zullen zijn op acties in de robotsector in 2024, met de nadruk op innovaties zoals kunstmatige intelligentie, collaboratieve robotica en geavanceerde automatisering.

  Wat zijn de uitdagingen en kansen voor acties in de robotsector in 2024?

  Laten we de uitdagingen en kansen analyseren waarmee robotbedrijven in 2024 te maken kunnen krijgen, rekening houdend met factoren zoals marktconcurrentie, regelgevingskwesties en consumentenacceptatie.

  Hoe zullen industriële trends de acties in de robotsector in 2024 beïnvloeden?

  Laten we eens kijken hoe industriële trends, zoals digitalisering en Industrie 4.0, de acties in de robotsector in 2024 zullen beïnvloeden, waarbij we de groeikansen benadrukken die voortvloeien uit digitale transformatie.

  Wat zijn de groeiverwachtingen voor investeringen in aandelen in de roboticasector in 2024?

  Laten we eens kijken naar de groeiverwachtingen voor aandeleninvesteringen in de robotsector in 2024, rekening houdend met de vraag naar robotoplossingen in verschillende sectoren en wereldwijde economische voorspellingen.

  Hoe kunnen beleggers het groeipotentieel van robotica-aandelen in 2024 beoordelen?

  We geven praktische suggesties over hoe beleggers het groeipotentieel van robotica-aandelen in 2024 kunnen beoordelen, rekening houdend met financiële indicatoren, analyses van markttrends en innovatievooruitzichten.

  0 Opmerkingen
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  criptovalute 47

  Wemix prijsvoorspelling 2024-2030: Is het een goede investering?

  Investimenti: calcio ed equitazione

  De grootste uraniumreserves