in

Dogecoin vs Shiba Inu: wat is beter

Met het succes van Dogecoin in 2021 was het slechts een kwestie van tijd voordat een concurrent (als je het zo kunt noemen) DOGE uitdaagde om de koning van memecoins te worden.

Voer SHIBA INU in, een ERC-20-token dat in de zomer van 2020 werd gelanceerd en dat in 2021 de krantenkoppen begon te halen, na het succes van Dogecoin.

SHIB werd een populaire keuze voor handelaren die het gevoel hadden dat ze hun boot met Dogecoin hadden verloren en zeker degenen beloonden die geloof hadden. Als je bij de lancering $ 1.000 in SHIB had geïnvesteerd, zou je een miljard dollar hebben gehad toen het in oktober 2021 zijn hoogste punt ooit bereikte. Net als Dogecoin is Shiba Inu behoorlijk gedaald van zijn hoogtepunten, maar beide kunnen herstellen.

Als u probeert te beslissen welke memecoin de beste optie is, zal deze gids u helpen bij het vergelijken van Dogecoin versus Shiba Inu.

Kort overzicht van Dogecoin

Dogecoin (DOGE) werd in 2013 opgericht door Jackson Palmer, een Adobe-software-engineer, en Billy Markus, een IBM-software-engineer.

Het duurde slechts ongeveer 3 uur om de originele Bitcoin-code te wijzigen om Dogecoin te maken volgens Markus. Het Dogecoin-netwerk werd gelanceerd in december 2013 en bereikte in mei 2021 een recordhoogte van bijna 73 cent. Het wordt momenteel verhandeld onder de 10 cent per stuk.

Het activum maakt gebruik van een proof-of-work consensusmechanisme, net als Bitcoin, met blokken die elke minuut worden gedolven en 10k DOGE die in omloop komt via elke blokbeloning. Markus en Palmer liepen in 2015 weg bij Dogecoin, terwijl invloedrijke figuren zoals Elon Musk instapten om de memecoin te ondersteunen.

Shiba Inu Snel overzicht

SHIBA INU (SHIB) is in augustus 2020 gemaakt door een pseudoniem persoon die zichzelf “Ryoshi” noemt met als doel een directe concurrent te zijn van de originele meme-munt die Dogecoin is.

SHIB startte met een totale aanvoer van 1 biljard SHIB.

Een biljard heeft 15 nullen of is 1.000 biljoen met andere woorden. De helft van het bod werd in Uniswap geplaatst met het oog op het verstrekken van liquiditeitspools. De andere helft werd naar Ethereum-maker Vitalik Buterin gestuurd in de hoop dat het zou verbranden. Buterin verbrandde meer dan 400 biljoen SHIB terwijl hij de rest verkocht en de opbrengst doneerde aan Covid-hulpinspanningen in India.

SHIB is het afgelopen jaar snel in populariteit toegenomen en bereikte in oktober 2021 een recordhoogte van $ 0,00008845. Het is meer dan 80% gedaald ten opzichte van dat hoogtepunt en wordt nu verhandeld tegen $ 0,00001 per SHIB.

Vergelijking tussen Doge en Shiba Tokenomics

DOGE en SHIB zijn twee zeer verschillende bronnen als het gaat om hun tokenomics. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste werken ze aan compleet andere consensusmechanismen en bovendien is Dogecoin het netwerk, terwijl Shiba Inu een ERC-20-token is dat is gebouwd op Ethereum.

Dogecoin maakt gebruik van een proof-of-work consensusmechanisme, net als Bitcoin, en kan daarom worden gedolven. Dogecoin-blokbeloningen vinden ongeveer elke minuut plaats, waarna 10.000 nieuwe DOGE in omloop komen. Integendeel, het aanbod van SHIB is al in omloop en er komt geen SHIB meer bij. DOGE heeft echter een circulerende aanbodstroom die een vijfde is van die van SHIB, wat betekent dat het een veel slechtere memecoin is.

Ten tweede zijn DOGE-transacties vrij goedkoop in vergelijking met SHIB-transacties. Dit komt omdat er lage transactiekosten zijn op het Dogecoin-netwerk, terwijl SHIB Ethereum als netwerk gebruikt, wat betekent dat het onderworpen is aan de notoir hoge gaskosten die bij ETH horen. Dit betekent ook dat u ETH moet bezitten om transacties met SHIB uit te voeren buiten een uitwisseling, omdat dit de bron is die nodig is om gasbelasting te betalen. Dit kan veranderen als ETH 2.0 succesvol wordt gestart.

Vergelijk Shiba Inu vs Dogecoin Utility

Als het gaat om nut, althans op dit moment, komt SHIB eigenlijk op scherp. Dit komt omdat SHIB een token is op een blockchain met slimme contracten in Ethereum en dus alle voordelen van slimme contracten erft. Naast het feit dat het beschikbaar is op verschillende gedecentraliseerde uitwisselingen (DEXs), lanceerde het team achter SHIB ShibaSwap, hun eigen DEX. Op ShibaSwap kunnen gebruikers hun SHIB inzetten en beloningen verdienen, naast het kunnen inwisselen voor een ander ERC-20-token. Daarentegen zijn er geen slimme contracten op Dogecoin, hoewel geruchten die uiteindelijk zullen komen afgelopen mei begonnen te circuleren zonder ontwikkeling sindsdien.

In termen van het gebruik als betalingsvaluta heeft Dogecoin momenteel het voordeel tussen de twee honden, omdat transacties veel goedkoper zijn met DOGE dan met SHIB, alleen vanwege de ETH-gaskosten die nodig zijn om SHIB te verzenden. Steeds meer verkopers beginnen DOGE als betaalmethode te accepteren, waardoor het een extra nut krijgt, hoewel er veel andere bronnen zijn die de ideale crypto-betaalmethode voor verkopers kunnen worden om te accepteren.

DOGE vs SHIB Conclusie: Memecoins zijn Memecoins

De realiteit van het DOGE vs SHIB-debat is dat ongeacht welke als een betere memecoin wordt beschouwd, het nog steeds een memecoin is. In die zin is het idee dat een van de twee activa een goede investering is pure speculatie, omdat geen van beide iets bijzonder innovatiefs brengt voor de cryptocurrency-industrie.

Integendeel, het
zijn leuke speculatieve activiteiten die je veel kunt kopen voor heel weinig geld, wat leidt tot een unitaire bias voor veel nieuwkomers. Hoewel sommige mensen het idee leuk vinden om miljoenen van een munt te kopen tegen dezelfde prijs als een fractie van Bitcoin, zou u waarschijnlijk meer achter uw beleggingsstrategie moeten hebben dan het krijgen van veel eenheden van iets.

Hoewel we kunnen discussiëren over wat op dit moment het beste is, kan het een debat zijn over wat de slechtste langetermijninvestering was. De tijd zal het leren.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels mike b 945443

Gas Tracker: wat zijn de beste?

pexels pixabay 210705

De beste Bitcoin- en Crypto-portefeuilles