in

Etherscan: wat het is en hoe het werkt

Blockchain omvat meestal een openbaar gedistribueerd grootboek. Iedereen kan zoeken naar de activiteit die plaatsvindt op elk blockchain-netwerk.

Er zijn privacynetwerken zoals Monero (XMR), waar u de verzonden bedragen niet kunt zien, maar u kunt nog steeds de afzender en ontvanger zien.

Ondertussen kun je met openbare netwerken zoals Ethereum alles zien: de afzender, ontvanger, bedrag en wat er is verzonden, transactiehash, gaskosten en totale transactiekosten. Er moet echter nog steeds een gebruikersinterface zijn waar mensen gemakkelijk naar kunnen kijken om al deze informatie te vinden, en dat is waar Etherscan om de hoek komt kijken.

Etherscan is een openbaar ontwikkelde blockchain-verkenner om door alle blockchain-gegevens op Ethereum te navigeren, wat veel is.

Er is geen registratie vereist, hoewel u een account kunt aanmaken als u dat wilt, en alle informatie is gratis. Hoewel Etherscan niet de enige blockchain-verkenner is (er zijn blockchain-verkenners voor Solana, Cosmos, Cardano, Binance, Cronos, enz.), Zal het de focus van deze gids zijn.

Wat u kunt doen met Etherscan

Hoewel Etherscan geen Ethereum-portemonnee is, is het een krachtig hulpmiddel voor Ethereum-gebruikers. Er zijn verschillende manieren waarop u Etherscan in uw voordeel kunt gebruiken.

Of u nu uw portemonnee-activiteit, walvisportemonnee-activiteit, gaskosten of zelfs specifieke tokendistributies en -transacties wilt volgen, Etherscan kan u helpen. Om Etherscan te gebruiken, kunt u eenvoudig een wallet-adres, transactiehash, blok-ID of tokennaam in de zoekbalk plakken en alle relevante informatie bekijken.

Lees verder voor meer manieren waarop u Etherscan kunt gebruiken:

Account-/adresbewaking

Hoewel u geen account hoeft aan te maken op Etherscan, kan het handig zijn om dit te doen.

Geregistreerde accounts kunnen meldingen instellen voor wanneer transacties plaatsvinden voor een specifiek adres (zoals hun eigen adres), een specifiek activum, en kunnen adressen toevoegen aan een checklist om hun beleggingen of die van een andere persoon bij te houden.

U kunt een e-mail ontvangen wanneer er een nieuwe transactie plaatsvindt voor uw portemonnee. De e-mail bevat informatie zoals het verzendadres, wat is inbegrepen, gaskosten, transactiehash en meer.

Ethereum Gas Tracker |

Etherscan biedt een handige manier om de huidige gasprijzen op het Ethereum-netwerk te controleren. U kunt zien hoeveel gas u moet betalen voor transactieverwerking met een lage, gemiddelde en hoge prioriteit. U kunt ook de geschatte kosten van sommige transacties zien, zoals een swap op Uniswap of de verkoop van een NFT op OpenSea. Er is ook een grafiek met de bevestigingstijd met betrekking tot de gasprijs. Onder deze informatie zie je de top 50 gasvreters en spenders.

Slimme contractverificatie

Er zijn een aantal handige manieren om Etherscan te gebruiken met slimme contracten. De eerste manier is om te controleren of een slim contract de juiste broncode heeft en dat is eigenlijk wat het beweert.

Om dit te doen, kunt u eenvoudig het slimme contractadres kopiëren en plakken van een transactie die u op het punt staat te doen in Etherscan om snel te verifiëren dat het daadwerkelijk een actief op OpenSea verkoopt en niet iets anders doet. Dit helpt situaties te voorkomen waarin een gedecentraliseerde toepassing is gecompromitteerd.

In combinatie hiermee kunnen gebruikers hun Ethereum-portemonnee verbinden met Etherscan en machtigingen instellen voor slimme contracten. Ze kunnen ervoor kiezen om machtigingen voor bepaalde contracten in te trekken en ook alle machtigingen te zien die ze voor hun portfolio hebben goedgekeurd.

ERC-20 token informatie en analyse

Met Etherscan kunt u eenvoudig elke Ethereum-tokennaam in de zoekbalk typen, zoals SHIB, ENS of UNI. U kunt dan het bedrag van dat token in omloop zien, de huidige prijs, marktkapitalisatie, aantal houders, aantal overdrachten, contract en elke afzonderlijke transactie waarbij dat token betrokken is.

Het gebruik van Etherscan bij het zoeken naar een nieuw actief van belang is nuttig omdat u gemakkelijk de verdeling van tokens kunt zien door houders te observeren, wat kan helpen beslissen of een actief wordt gemanipuleerd door walvissen of ongelijk verdeeld is.

Dit is een moeilijke vorm van analyse om te doen zonder een blokverkenner. Sites zoals CoinMarketCap en CoinGecko kunnen u de marktkapitalisatie en prijs van een token laten zien, maar u kunt het token niet analyseren zonder Etherscan.

U kunt de verdeling van tokens bepalen, zien welke portefeuilles het meest kopen of verkopen, hoeveel elke portemonnee bevat en in sommige gevallen de algemene identiteit van de houder, zoals een uitwisseling.

Waarom Etherscan en Block Explorers krachtige tools zijn

Zoals we in deze handleiding hebben gezien, zijn er een aantal handige manieren waarop u een blokverkenner zoals Etherscan kunt gebruiken om te helpen bij het onderzoeken en volgen van cryptocurrency.

Het beste deel is dat het een gratis service is die u op elk moment zonder beperkingen kunt openen als anonieme kijker. Als u zich registreert, heeft u toegang tot meer gepersonaliseerde informatie, maar het is uw keuze. Zoals hierboven vermeld, is Etherscan ook niet de enige blokverkenner die er is.

Als u Cardano, Solana, Binance of een ander blockchain-netwerk gebruikt, zijn er verkenners voor hen en u moet overwegen ze te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 51

Waar Bitcoin te besteden: praktische tips

pexels alesia kozik 6770774

Bitcoin en het dagelijks leven: praktische tips om ze te integreren