in

Fiat wordt gemaakt in de VS!

Alliance gesloten tussen Chrysler en Fiat. Sterker nog, vandaag is de ok van de New York Bankruptcy Court gearriveerd, die de procedure van de Amerikaanse autofabrikant volgt. De beslissing deblokkeerde de leningsprocedure van $ 4,5 miljard nadat schuldeisers die zich ertegen verzetten zich moesten overgeven aan de beslissing van de rechtbank, die de druk van de Amerikaanse regering weerspiegelt.
Sergio Marchionne verzilvert de overwinning en zet zijn komen en gaan tussen de VS en Europa voort, waar hij de overeenkomst hoopt te sluiten met Opel, wiens toekomst voor 31 mei moet worden beslist.
Ondertussen groeit de bezorgdheid over het lot van Opel, niet alleen in Duitsland maar ook in Italië, waar de secretaris van de CGIL, Guglielmo Epifani, de regering vraagt om “van aankondigingen naar feiten te gaan door Fiat en de sociale partners naar een tafel te roepen waar het Turijnse bedrijf zijn plannen illustreert”. Want als het waar is dat “we haast moeten maken”, is het evenzeer waar dat de Italiaanse vakbonden de logica van minister Claudio Scajola niet accepteren, volgens wie een vergadering zal plaatsvinden “wanneer de Fiat-onderhandelingen zijn afgerond”.

www.finanzaoggi.it Strip op Opel-Chrysler

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

De crisis ruïneert de voorhoede

Augustus, tijd van belastingdeadlines