Wat is financiële onafhankelijkheid? Het is een staat waarin iemands vermogen voldoende passief inkomen genereert om de vereiste kosten van levensonderhoud te betalen.
Mensen noemen deze staat van onafhankelijkheid ook als financiële vrijheid.
In deze staat van onafhankelijkheid hoeven mensen niet te werken (een baan te doen) om een inkomen te verdienen.
Waar ze op vertrouwen is moeiteloos automatisch inkomen (passief inkomen genoemd).
Als het gaat om het monetaire aspect van het leven, denk ik dat de basisbehoefte voor iedereen zou moeten zijn om ‘financiële onafhankelijkheid te bereiken’. Dit is geen gemakkelijk doel. Het zal tijd kosten om het te realiseren. Neem dan, zodra je je de noodzaak van “financiële onafhankelijkheid” realiseert, stappen om dit vanaf diezelfde dag te bereiken. Dit artikel helpt je daarbij.
Thema ‘s
- Een staat van financiële onafhankelijkheid.
- Het proces:
- aannamen.
- implementatie.
- Stadia van financiële onafhankelijkheid.
- Belang van andere doelstellingen.
- Laatste woorden.
Een staat van financiële onafhankelijkheid
Wat in het bovenstaande stroomdiagram wordt weergegeven, is een staat van financiële onafhankelijkheid.
- Basis van activa: zijn die activa die in de loop van de tijd zijn opgebouwd in de vorm van investeringen. Deze activa kunnen huiseigendom, aandelen, deposito’s, inkomsten, enz.
Zijn. Lees: over de bouw van goederen.
- Rendement op activa : De hierboven geaccumuleerde “activa” genereren regelmatige rendementen. Deze rendementen kunnen contant zijn (zoals huur, dividend, rente, enz.) Of vermogensgroei (geboekte winst). Laten we zeggen dat deze rendementen periodiek worden bijgeschreven op een bankrekening.
- Passief inkomen: Deze periodieke rendementen zijn beschikbaar voor consumptie. Het is een vorm van verdienen. Omdat het aldus gegenereerde inkomen automatisch plaatsvindt, wordt dit passief inkomen genoemd.
Lees: op passief inkomen.
- Vereiste uitgaven: Aan deze uitgavenvereisten wordt voldaan door passief inkomen te consumeren. Hoe lager de “vereiste uitgaven”, hoe lager de vraag naar passief inkomen. Lees: Plan uitgaven voor vervroegd pensioen.
- Herinvestering: het is ook een belangrijk ingrediënt om de staat van financiële onafhankelijkheid te behouden. Herinvestering verhoogt de omvang van de activabasis. Hoe groter de activabasis, hoe groter het rendement van deze activa. Het verhogen van de rendementen is essentieel om het inflatie-effect op te heffen.
Lees: Beleggen na pensionering.
Om de staat van financiële onafhankelijkheid te bereiken, is de eerste stap om te beginnen met het accumuleren van activa. Deze goederen moeten op hun beurt inkomsten genereren (passief inkomen). Passief inkomen zal zorgen voor verschillende levensbehoeften.
Proces: financiële onafhankelijkheid bereiken
Processen
Het is noodzakelijk om een proces te volgen om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Omdat?
Omdat het een moeilijk doel is om te bereiken en het volgen van een proces het gemakkelijk en kwantificeerbaar maakt.
Wat?
- Vereisten: Er zijn weinig dingen die moeten worden gedaan voordat u zelfs maar probeert financiële onafhankelijkheid te bereiken. Wat zijn dit voor dingen? Dit zijn activiteiten die de financiële gezondheid verbeteren. Deze verbeteringen helpen op hun beurt om naar het toppunt van financiële onafhankelijkheid te klimmen. Lees meer.
- Implementatie: Dit is waar het centrale idee van het opbouwen van financiële onafhankelijkheid (asset building en passieve inkomensgeneratie) wordt geïmplementeerd. Hier zullen we bespreken hoe je hun geest in kaart moet brengen om het idee met succes te implementeren.
Lees meer.
- Stadia van financiële onafhankelijkheid: Financiële onafhankelijkheid is een dynamisch doel. Er zijn drie stadia van financiële onafhankelijkheid. In de eerste fase kunnen mensen zich zelf basisbehoeften veroorloven. Evenzo kunnen in de tweede en derde fase de kosten van “gemak” en “luxe” in natura worden gemaakt. Lees meer.
Om de reis van financiële onafhankelijkheid te beginnen, moet je beginnen met de “randvoorwaarden”.
Als deze randvoorwaarden goed worden geïmplementeerd, wordt een solide basis gebouwd waarop de infrastructuur van “financiële onafhankelijkheid” kan rusten.
1. Voorwaarden: Financiële vrijheid
Iedereen moet streven naar financiële vrijheid. Maar het is ook belangrijk om te beseffen dat dit geen gewoon doel is. Om dit te bereiken, moet u een proces volgen.
Het proces van het bereiken van financiële onafhankelijkheid begint met de “randvoorwaarden”. Het volgen van deze randvoorwaarden zal de “financiële gezondheid” versterken. Lees: Tips voor geldbeheer.
Er zijn drie randvoorwaarden waar je op moet letten:
- #1.1 Noodfondsen creëren: Bereid je voor op het ergste. Begin met het opbouwen van een noodfonds. Dit fonds bestaat in principe uit contanten en verzekeringen. Hoeveel geld, levensverzekeringen en ziektekostenverzekeringen zouden genoeg moeten zijn? Hoe groter het noodfonds, hoe beter. Maar essentieel is om eerst de minimale balans op te bouwen en de volgende stap te zetten. Lees ook: Waar bewaar je het noodfonds.
- #1.2 Schuldenvrij worden: Schulden zijn een financiële last. Het beste is om de schuldenlast op nul te houden. Omdat? Want om het doel van financiële onafhankelijkheid te bereiken, is schuld het grootste obstakel. Omdat? Rijke mensen gebruiken de lening om hun winst uit te buiten. We lenen om dingen te kopen die we ons niet kunnen veroorloven. Daarom is het een obstakel. Stel een doel om schuldenvrij te zijn. Hoe ben je schuldenvrij? De eenvoudigste manier is om alle schulden / leningen die u draagt op te sommen. Begin met het eerst aflossen van de duurste schuld. Lees: Plan om leenloos te worden.
- #1.3 Het opbouwen van afschrijvingsbesparingen: Het noodfonds en de schuldaflossing dienen een ander doel. Wat is kussenbesparing? Het is dat geld dat kan worden gebruikt om de dagelijkse klusjes van het leven uit te voeren in geval van nood. Wat voor soort noodgeval? Onverwacht verlies of vermindering van inkomsten. Wat moet de omvang van de besparing op het kussen zijn? Minimaal 6 maanden lopende uitgaven. Gebruiken? Voorbeeld: Bij inkomensverlies kan tijdelijk worden gesorteerd door geamortiseerd spaargeld. Lees: Over salaris voor het leven salaris.
2. Uitvoering: financiële onafhankelijkheid
Financieel gezien zou ons uiteindelijke doel van het leven moeten zijn om financieel onafhankelijk te worden. Hoe doe je dat?
De enige manier om dit te bereiken is het genereren van “voldoende passief inkomen”. Passief inkomen moet aansluiten bij onze uitgavenbehoeften.
Dit brengt ons bij deze logische vraag. Is het genereren van voldoende passief inkomen voldoende om financiële onafhankelijkheid te bereiken? Het antwoord is ja en nee.
- Ja, want zolang er niet voldoende passief inkomen is, kan er geen sprake zijn van financiële onafhankelijkheid.
- Nee, want zolang we geen correcte “mindmap” hebben, is het niet mogelijk om voldoende passief inkomen te genereren.
Als je eerst je geest correct in kaart kunt brengen ten gunste van financiële onafhankelijkheid, zal het creëren van passieve inkomstenstromen automatisch gebeuren.
Dus laten we leren hoe we mindmaps kunnen maken …
2.1 Mindmaps: financiële vrijheid bereiken
Mindmapping kan worden gedaan door logische stappen te tekenen in een stroomdiagramstijl die het pad naar het bereiken van financiële onafhankelijkheid uitlegt.
Zo’n stroomdiagram wordt hierboven weergegeven. Laat me kort de stroom van ideeën uitleggen die in de mindmap hierboven wordt getoond.
- #2.1.1 Ideaal Verdienmodel: Wat is het Ideale Verdienmodel? Een staat van zijn waarin de persoon (familie) een “sober leven” leidt in combinatie met een consistente ” inkomensgroei”. Lees meer.
- #2.1.2 Hoge besparingen: Een combinatie van zuinigheid en meer inkomen resulteert in grotere besparingen. Wat? Omdat deze mensen hun inkomen sneller verhogen dan hun uitgaven. Lees meer.
- #2.1.3 Beleggen in aandelen: Mensen moeten leren om de kracht van hun spaargeld te verbeteren. Hoe doe je dat? Beleggen in spaargeld. Waar te investeren? Wanneer de tijdshorizon lang is, is beleggen in aandelen het beste. Het bereiken van financiële onafhankelijkheid is een langetermijndoel, dus het zal gepast zijn om te focussen op eerlijkheid. Lees meer.
- 2.1.4 Retirement Corpus (Asset Base #1) : Het idee achter beleggen in aandelen is om een activabasis op te bouwen. Wanneer de vermogensgrondslag groot genoeg is, moet deze worden gebruikt om een pensioencorpus op te bouwen. Dit corpus zal dan passieve inkomstenstromen genereren. Uiteindelijk zal dit leiden tot financiële onafhankelijkheid. Lees meer.
-
Andere financiële doelstellingen (activabasis
- nr. 2): De activabasis moet ook worden gebruikt om andere vergelijkbare financiële doelen (anders dan het pensioencorpus) te behartigen. Lees meer.
#
De belangrijkste stap in de bovenstaande lijst is #2.1.4. Dit is de stap die ons uiteindelijk naar financiële vrijheid leidt.
Maar om deze stap effectief te implementeren, moeten alle andere stappen evenveel gewicht hebben. Niets kan over het hoofd worden gezien.
Laten we deze stappen in meer detail bekijken …
# 2.1.1 Ideaal verdienmodel :
Er zijn twee componenten van een ideaal verdienmodel:
- Zuinige levensstijl en
- Continue inkomensgroei.
Hoe worden ze componenten van het ‘ideale verdienmodel’? Want door samen te werken, kunnen ze zelfs een arm persoon in een financieel onafhankelijk persoon veranderen. Wat?
Wat is zuinig leven? Houd een levensstijl aan die veel lager is dan wat je je eigenlijk kunt veroorloven. Wat betekent het? Deze mensen sparen een groter deel van hun inkomen (zeg 50%).
Het combineert zuinig leven met inkomensgroei en wordt een belangrijke drijvende kracht voor het bereiken van financiële vrijheid. Wat?
voorbeeld:
Stel dat er één persoon is die Rs 100.000 per maand verdient. Hij leeft zuinig (spaart 50% van zijn inkomen). Zijn inkomen stijgt met 10% per jaar.
Laten we zijn spaarmodel voor de komende 5 jaar bekijken.
In 5 jaar tijd is het persoonlijke spaargeld van Rs.50.000 naar Rs.73.205 per maand gegaan.
De persoon was nog steeds veel aan het sparen (50%). Maar naarmate de hoeveelheid besparingen elk jaar toeneemt, is de impact ervan op de financiële onafhankelijkheid fenomenaal. Wat?
Laten we meer lezen…
# 2.1.2 Hoge besparingen :
Frugalisme is een levensstijl die leidt tot grotere besparingen.
Op weg naar financiële onafhankelijkheid zijn besparingen brandstof. Op deze reis zal minder brandstof het doel niet dienen.
Dus voor een gewone man moet het beoefenen van zuinigheid een aanvaardbaar compromis zijn . Financiële onafhankelijkheid is immers geen gewoon doel.
Tip: Bereken hoeveel je vandaag bespaart. Probeer je spaargeld met 1% per maand te verhogen. Het blijft de besparingen verhogen totdat het de felbegeerde doelstelling van 50% bereikt. Let op, het begin zal moeilijker zijn. Zodra u de spaarlimiet van 25% overschrijdt, wordt het gemakkelijker.
# 2.1.3 Beleggen in aandelen :
Dit is een zeer belangrijke mijlpaal in de reis naar financiële vrijheid. Het moet correct worden uitgevoerd. Omdat? Want bij beleggen in aandelen is er een hoog risico op verlies.
Dus waarom beleggen in aandelen? Want als het op de juiste manier wordt belegd, kan eigen vermogen een hoog rendement opleveren. Daarnaast is beleggen in aandelen ook handig.
Dus drie punten die verduidelijking behoeven:
- Hoog rendement: Hoeveel rendement mag worden verwacht van aandelen? Gemiddeld wordt 12% per jaar nettowaarde als goed beschouwd. Maar het is ook mogelijk om 18-20% per jaar te bereiken door een langetermijnparticipatiestrategie in aandelen te oefenen. Lees ook: Hoe lang is de lange termijn?
- Correct beleggen in aandelen: hoe correct beleggen? Er zijn twee manieren om in aandelen te beleggen: (1) direct via aandelen, (2) indirect via beleggingsfondsen. Lees voor meer informatie dit artikel over direct beleggen in aandelen. Om goed te beleggen via beleggingsfondsen, lees dit artikel over de soorten beleggingsfondsen.
- Eerlijkheid is handig: waarom? Omdat u kunt beginnen met beleggen in aandelen, zelfs als u slechts Rs.500 per maand spaart. Vergelijk dit met goud en onroerend goed. Het zal niet gemakkelijk mogelijk zijn om goud of onroerend goed te kopen met zo’n laag spaargeld. Lees: SIP’s in aandelenfondsen.
[Als u nieuw bent op de aandelen- en aandelenmarkt, raad ik u aan dit artikel te lezen over hoe u kunt beginnen met beleggen in de aandelenmarkt.]
Wat moet in dit stadium het doel van de belegger zijn? De belegger moet ernaar streven om in de loop van de tijd meer kapitaal te verzamelen. Hoe kapitaal te accumuleren? Het kopen van aandelen van bedrijven of aandelen van beleggingsfondsen van aandelen. Maar wees voorzichtig om alleen ondergewaardeerde aandelen te kopen.
Wat is het voordeel van het accumuleren van aandelen? Eerlijkheid waardeert sneller in waarde. Wanneer ondergewaardeerde aandelen worden gekocht, wordt waarde in de loop van de tijd automatisch gewaardeerd.
Stel dat men een aandeel ter waarde van $ 50 kocht. Na het verstrijken van bijvoorbeeld 3 jaar zal hetzelfde aandeel van een getal in waarde stijgen totdat het $ 70 wordt (@ 12% per jaar).
# 2.1.4 Het creëren van een activabasis :
In de vorige fase is wat wordt gedaan “kapitaalaccumulatie”.
De duur van de kapitaalaccumulatie hangt af van hoeveel spaargeld en hoeveel van het benodigde corpus.
Stel dat je Rs.2.0 Crore moet bouwen. De gemiddelde maandelijkse besparingen zijn 20.000 roepies. Overweeg om terug te keren naar 14% per jaar, hoe lang duurt het voordat hij twee crore verzamelt? 18,3 jaar (gebruik onderstaande calculator).
Corpus te bouwen (Rs.Crore) | <input id |
Verwacht rendement pa (%) | InterestRate” value=”14″ type=”text”> |
Tijd (in jaren) | 18″ type=”text”> |
SIP (maandelijkse bijdrage) (Rs.) | SIP2″ type=”text”> |
Zodra de kapitaalaccumulatie is voltooid, is de volgende stap het meer kapitaal om in de volgende twee activabases:
- Asset Base #1 (Retirement Corpus): bestaat uit dergelijke activa die passieve inkomstenstromen kunnen genereren. Er moet aan worden herinnerd dat niet alle soorten activa passief inkomen kunnen genereren. Activiteiten die geschikt zijn voor het genereren van inkomsten na pensionering worden hier getoond.
- Activabasis # 2 (andere financiële doelen): bestaat uit de meeste op schulden gebaseerde activa (zoals schuldfondsen, bankdeposito’s, enz.). Dit zijn doelen zoals het kopen van een huis, een auto, een hogere opleiding voor kinderen, enz. Bij het streven naar financiële onafhankelijkheid mogen deze doelstellingen niet worden ondermijnd. Ook daar moet voldoende belang aan worden gehecht. Lees meer.
Laten we stap 2 (Implementatie: financiële onafhankelijkheid) samenvatten.
We hebben een mindmap gemaakt die ons helpt te visualiseren hoe we ‘verdiend inkomen’ kunnen omzetten in ‘goed’. Om financiële vrijheid te bereiken, hebben we dergelijke middelen nodig die ‘passief inkomen’ genereren. Hier mogen we de eis van “andere financiële doelen” niet negeren.
Op deze manier kan financiële onafhankelijkheid worden bereikt. Maar volledige financiële onafhankelijkheid kan niet in één keer worden bereikt. Het kan alleen in fasen worden bereikt.
Laten we ons verdiepen in de drie stadia van financiële onafhankelijkheid.
# 3. Stadia van financiële onafhankelijkheid
Het in fasen afbreken van financiële onafhankelijkheid kan helpen om dit gemakkelijk te bereiken.
Financiële vrijheid is een doel dat lijkt op een marathon van 42 km lang. Je kunt niet rennen en de finish bereiken. Het kan alleen langzaam worden bereikt, in fasen.
Wat is de logica? Wanneer het doel moeilijk is, is het het beste om het op te splitsen in fasen, zoals het nemen van één stap tegelijk . Hoe doe je dat?
Fasen: Het is een concept zoals het terugbrengen van grote doelen naar kleinere doelen.
Er kunnen drie fasen van financiële onafhankelijkheid zijn:
- Stap 1 (basisonafhankelijkheid): Als het gaat om financiële zekerheid, moeten mensen eerst hun basisbehoeften van het leven dekken ( zoals voedsel, huisvesting, kleding, energierekeningen, onderwijs, enz.).
- Stap 2 ( comfortonafhankelijkheid): Wanneer regelmatig aan hun basisbehoeften wordt voldaan, beginnen mensen te besteden aan comfort.
- Stap 3 ( luxe onafhankelijkheid): na basisbehoeften en comfort komen luxe uitgaven.
Niet iedereen geeft evenveel uit aan basisbehoeften, comfort en luxe. Wat is de regeling?
Het patroon kan worden gevormd door diep in iemands basisbehoeften van het leven te kijken.
Er zijn mensen die tot 10.000 roepies per maand kunnen uitgeven om in hun basisbehoeften te voorzien. Aan de andere kant zijn er mensen voor wie dezelfde basisbehoeften 20.000 roepies nodig hebben.
Op hun beurt zullen deze mensen ook anders besteden voor hun behoeften aan comfort en luxe.
Vanwaar dit verschil? Het komt door de manier waarop ze door hun ouders zijn meegenomen. Voorbeeld: Een kind dat altijd in een huis met airconditioning heeft gewoond, zal AC als een basisproduct behandelen.
Laten we elke fase van financiële vrijheid in meer detail bekijken.
Stap 1. Basisonafhankelijkheid.
Dit is de eerste fase (eerste mijlpaal) van financiële onafhankelijkheid. Wat stelt het voor? Het vertelt mensen om eerst voldoende middelen te bouwen om de basisbehoeften van het leven te dekken.
Wat betekent het? Bouw een voldoende grote vermogensbasis op, die uiteindelijk zoveel inkomsten oplevert om de basisbehoeften van het leven te dekken.
Wat zijn de eerste levensbehoeften?
- voedsel.
- Huur / EMI.
- Rekeningen.
- communicatie.
- onderwijs.
- openbaar vervoer.
- Basiskleding.
- Basisgezondheid.
- Basis noodgeld.
- Basisonderhoud etc.
Hoe de basisonafhankelijkheidskwantificator te berekenen? Met behulp van deze formule:
Basisonafhankelijkheid = 200 x N
- N = Maandelijks inkomensaandeel dat wordt gebruikt om basisbehoeften te kopen.
Voorbeeld: Stel dat er een persoon is wiens eerste levensbehoeften hem Rs 50.000 per maand kosten. Deze persoon heeft een activabasis van Rs.1.0 Crore (200 x 50.000) nodig om fase één te bereiken. Wat is de berekening?
Hoe de berekening te begrijpen? Door Rs.1.0 Crore te beleggen in een beleggingsoptie die een jaarlijks rendement van 6% per jaar oplevert, zal het een jaarinkomen van Rs.6.0 lakh (of Rs.50.000 per maand) opleveren.
Waarom 6% rendement per jaar en niet meer of minder? Een adequate beleggingsportefeuille op basis van risicovrije schulden kan gemakkelijk een gemiddeld rendement van 6% per jaar opleveren
Snelle tip: De truc is om de basisbehoeften van het leven te identificeren. Rangschik al uw uitgaven. Hoe doe je dat? Lees hier meer over het bijhouden van uitgaven.
Stap 2. Comfort Onafhankelijkheid.
Dit is de tweede fase (tweede mijlpaal) van financiële onafhankelijkheid. Wat stelt het voor? Het vertelt mensen om meer middelen te bouwen om zelfs die eisen van het leven te dekken die hen op hun gemak stellen.
Hier zul je een grotere asset base moeten opbouwen dan in fase 1. Deze hulpbronnenbasis zal zo groot zijn dat het zowel de basisbehoeften als het comfort van het leven zal dekken.
Wat zijn de geruststellende eisen van het leven? Dit zijn dergelijke uitgaven die niet als luxe kunnen worden bestempeld, omdat ze de neiging hebben om “basisbehoeften” te worden in de komende tijd. Hier zijn enkele voorbeelden:
- Huishoudelijke hulp.
- internet.
- Basis winkelen.
- vermaak.
- Voertuigkosten per persoon.
- Babyplan.
- Basisinvesteringen, enz.
Hoe bereken je hoeveel onafhankelijkheid van comfort ? Met behulp van deze formule:
Onafhankelijkheid van comfort = 400 x N
- N = Maandelijks inkomensaandeel dat wordt gebruikt om basisbehoeften te kopen.
Voorbeeld: Stel dat er een persoon is wiens eerste levensbehoeften hem Rs 50.000 per maand kosten. Deze persoon heeft een activabasis van Rs.2.0 Crore (400 x 50.000) nodig om fase twee te bereiken. Wat is de berekening?
[ Opmerking: Volgens mijn observaties besteden mensen evenveel aan basis- en comfortbehoeften in hun leven, als een persoon Rs.50K uitgeeft aan basisbehoeften. Hij zal waarschijnlijk hetzelfde bedrag (Rs.50K) ook om comfortredenen uitgeven.]
Wat zegt deze berekening? Door Rs.2.0 Crore te beleggen in een beleggingsoptie die een jaarlijks rendement van 6% per jaar oplevert, zal het een jaarinkomen van Rs.12.0 lakh (of Rs.100.000 per maand) opleveren.
Snelle tip: Mensen die uitgeven aan hun comfortbehoeften geven vaak te veel uit. Het is dus raadzaam om een uitgavenbudget op te stellen en dienovereenkomstig uit te geven. Lees meer over 50 30 20 begrotingsregels.
Stap 3. Luxe onafhankelijkheid.
Dit is de derde fase (laatste mijlpaal) van financiële onafhankelijkheid. Wat stelt het voor? Hier is de door de belegger opgebouwde activabasis zo hoog dat aan allerlei vereisten voor levensuitgaven wordt voldaan.
De grootste kapitaalbases zullen hier gebouwd moeten worden, meer dan in de eerste en tweede fase al is gedaan.
Over het algemeen hebben mensen de neiging om veel meer uit te geven aan luxe dan aan basisgoederen en comfortbehoeften. Omdat? Om twee redenen:
- Luxe is duur.
- Luxe is ook verleidelijk.
Dus de grootte van de activabases die nodig zijn om de luxebehoeften van de persoon te dekken, is vrij hoog. De verhouding kan lijken op de verhouding die in het cirkeldiagram wordt weergegeven.
Wat zijn de LUXE eisen van het leven? Dit zijn die uitgaven die mensen over het algemeen maken als ze overtollig geld in hun handen hebben. Mensen geven hier over het algemeen geld uit om hun levensstandaard te verbeteren.
- Een groter huis kopen.
- Een grotere auto kopen.
- vakantie.
- Vieringen.
- Donaties.
- Investeer om een vermogen op te bouwen.
- winkelen.
Hoe de onafhankelijkheid van luxe te berekenen? Met behulp van deze formule:
Luxe onafhankelijkheid = 1200 x N
- N = Maandelijks inkomensaandeel dat wordt gebruikt om basisbehoeften te kopen.
Voorbeeld: Stel dat er een persoon is wiens eerste levensbehoeften hem Rs 50.000 per maand kosten. Deze persoon heeft een activabasis van Rs.6.0 Crore (1200 x 50.000) nodig om fase drie te bereiken. Wat is de berekening?
[ Opmerking: Volgens mijn observaties geven mensen twee keer zoveel uit aan luxe als aan de basis- en comfortbehoeften van hun leven.]
Wat zegt deze berekening? Door Rs.6.0 Crore te beleggen in een beleggingsoptie die een jaarlijks rendement van 6% per jaar oplevert, levert het een jaarinkomen op van Rs.36.0 lakh (of Rs.300.000 per maand).
Snelle tip: mensen die het zich kunnen veroorloven om aan luxegoederen te besteden, moeten extra voorzichtig zijn om de omvang van hun activa sneller te laten groeien. Omdat? Omdat het hun maandelijkse inkomen verder zal verhogen. Lees hier meer over bouwbronnen.
Belangrijkheid van andere levensdoelen
Het bereiken van financiële onafhankelijkheid is een belangrijk doel. Maar er zijn even belangrijke doelen:
- Aankoop van auto’s.
- Jaarlijkse vakantie.
- Aankoop thuis.
- hoger onderwijs.
- huwelijk.
En deze doelen?
Het is even belangrijk om andere doelstellingen te beheren, samen met financiële onafhankelijkheid. Omdat? Want als ze dat niet doen, zullen ze nog steeds je gebouwde ‘corpus van financiële onafhankelijkheid’ uithollen.
De juiste strategie zal dus zijn om proportioneel geld in elk doel afzonderlijk te steken. Het idee is om het doel van financiële onafhankelijkheid geïsoleerd te houden van de andere doelstellingen.
Endwords
Financiële onafhankelijkheid kan worden bereikt wanneer het “vereiste” inkomen blijft druppelen, zelfs als we slapen. We zouden niet verplicht moeten worden om te werken aan het genereren van inkomsten om onze uitgavenbehoeften te beheren.
Het inkomen dat wordt gegenereerd door werk of bedrijf is geen passief inkomen. Het is actief inkomen. Het idee is om te werken en actief inkomen te genereren. Leid vervolgens ten minste 50% van het actieve inkomen om om kapitaal te accumuleren.
Maar de accumulatie van aandelen is niet genoeg . Het is belangrijker om aandelen om te zetten in “passieve inkomstengenererende activa”.
Wat zijn dergelijke activa? Enkele van de beste voorbeelden van dergelijke bronnen zijn als volgt:
hulpbron | Passief inkomen |
Deposito ‘s | rente |
Acties | dividend |
vastgoed | huur |
inkomen | pensioen |
Snelle tip:
Een zekere manier om financieel onafhankelijk te worden begint met een zuinig leven. Zuinigheid betekent niet dat je een leven van ellende leidt. Het betekent dat een groter percentage van iemands inkomen wordt omgeleid naar het opbouwen van vermogen.
Iemand die een zuinig leven leidt, zorgt ervoor dat een groot deel van zijn inkomen als spaargeld wordt weggegooid. Dit is een enorm voordeel. Omdat?
Omdat deze beschikbare liquiditeit kan worden gebruikt om in aandelen te beleggen.
Naarmate aandelen hogere rendementen behalen, kunnen dergelijke investeringen op de lange termijn een aanzienlijk corpus opbouwen.
- Het eerste deel van dit corpus zal worden gebruikt om “andere financiële doelen” van het leven te beheren.
- Het tweede deel moet worden gebruikt voor “pensionering” (financiële onafhankelijkheid).
Goede investering.