in

Gemeenschappelijke beleggingsmethoden: wat ze zijn en hoeveel er zijn

Er zijn verschillende opties die u heeft om te beleggen in de aandelenmarkt. Sommig zijn eenvoudig en andere zijn een beetje ingewikkeld. Bekijk welke beleggingsmethode voor u het beste zou zijn.

Er zijn drie basisbeleggingsmethoden:

  • Koop en winkel
  • Meten van de kosten naar gewicht
  • Market Timing (of trading)

Hier leer je over elk van hen en waarom het werkt.

1. Kopen en bewaren

De buy and hold-strategie is de aankoop van een effect en het vasthouden ervan tot het einde der tijden (dat wil zeggen, totdat u het geld wilt / moet krijgen).

Deze beleggingsmethode is relatief stressvrij, omdat u de dagelijkse / wekelijkse / maandelijkse ups en downs van de markt negeert. Dit kan als je een geldbedrag hebt dat je nu of later in de toekomst niet echt nodig hebt, maar alleen uit eigen handen wilt hebben.

Het belangrijkste hierbij is dat je niet gehecht bent aan geld. Als het groter wordt, geweldig! Maar als je verliest, dan moet het nog steeds goed komen.

Nu wil ik u laten zien hoeveel geld er verdiend had kunnen worden als we een koop- en onderhoudsstrategie op deze bedrijven hadden gemaakt. Als er in 2010 $100 werd geïnvesteerd, zou dat bedrag nu zijn:

  • Facebook Shares: Ontvang nu $ 520
  • Apple Actions: Verdien nu $ 2.400
  • Amazon acties: je verdient $ 3.300
  • Tesla acties: maak een winst van $11.302

Vergelijkt met kortetermijnbeleggingen (handelen), vereist de buy and hold-methode niet dat u over veel vaardigheden beschikt.

Alles wat je moet doen is onderzoeken welke aandelen in de toekomst een goed groeipotentieel hebben, dan minstens een paar maanden of een paar jaar kopen en opslaan totdat de aandelenkoers hoog is, je verkoopt het voor winst.

Met een koop- en onderhoudsstrategie is het het beste om de huidige industriereuzen te kiezen. Kies de bedrijven die u hoogstwaarschijnlijk zullen overleven. Dit zijn de bedrijven die een geschiedenis hebben van uitbreiding naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

2. Gemiddelde van de kosten naar gewicht

De gemiddelde kosten per gewicht zijn een eenvoudige, veilige en effectieve manier om geld te verdienen op de aandelenmarkt. Het vereist echter meer discipline dan de buy and hold-strategie. Referentie is erg belangrijk als het gaat om deze manier van beleggen.

De strategie om de kosten te gemiddelden op basis van gewicht is om een vast bedrag te investeren in een goed bedrijf met vaste tussenpozen, ongeacht de prijs. Op deze manier spreidt u het risico van kopen tegen dure prijzen en profiteert u tegelijkertijd van kansen tegen goedkope prijzen.

Hier is een voorbeeld om je te laten zien hoe het werkt. We zeggen dat we in januari 2017 besloten te investeren in Netflix (NFLX). En reserveerde $ 1.000 om elke zes maanden te investeren. Dit betekent dat elke januari en juli $ 1.000 zal worden gebruikt om Netflix-aandelen te kopen, ongeacht de prijs.

De volgende tabel toont de Netflix-prijzen, met tussenpozen van zes maanden. In onderstaande tabel wil ik erop wijzen hoe het aantal gekochte aandelen varieert met de prijs per aandeel.

Dattero Accogence prijs ($ per aandeel) Aantal gekochte aandelen * Totaal aantal acties Gemiddelde aankoopprijs van aandelen ($)
Gen-17 128 7.8 7.8 128
Lug-17 151 6.6 14,4 138
Gen-18 205 4.8 19,2 156
Lug-18 396 2.5 21.7 184
Gen-19 332 3 24.7 70W
Lug-19 377 2.6 27.3 219
Gen-20 325 3 30.3 231
Lug-20 550 1.8 32,1 249
Gen-21 539 1.8 33.9 265
Lug-21 536 1.8 35.7 280

Sindachtig u in staat bent om meer aandelen te kopen wanneer de prijs laag is, is het gewicht van de lagere prijzen groter. Als gevolg hiervan daalt ook de gemiddelde aanschafprijs. Dit is de magie van de gemiddelde gewichtskosten. Koop op vaste tijdstippen, met vaste geldbedragen, profiteert u van prijsschommelingen.

De gemiddelde kosten per gewicht kunnen een geweldige manier zijn om beleggingsrisico’s te beheren en een consistente beleggingsstrategie te handhaven in alle marktomstandigheden. Het is een bewezen manier om geld te beleggen met normale tussenpozen (maandelijks, driemaandelijks, enz.) om beleggingswinsten op lange termijn op de aandelenmarkt te behalen.

3. Markttiming

Market timing wordt ook wel aandelenhandel genoemd. Deze beleggingsmethode betekent actief naar de aandelenmarkt kijken voor kansen om te kopen op dieptepunten en te verkopen op hoogtepunten.

Market timing vereist meer vaardigheid, tijd en toewijding. Tegelijkertijd is het ook veel spannender.

Als u bereid bent om de aandelenmarkt dagelijks te controleren en opwinding wilt, is dit misschien iets voor u. Met de timing van de markt kunt u uw geld in een week verdubbelen. Maar tegelijkertijd kan het tegenovergestelde gebeuren. Je kunt zelfs de helft van je geld verliezen in diezelfde week als je niet oppast. Deze race om te winnen en te verliezen is de reden waarom de aandelenmarkt vaak wordt vergeleken met gokken, erg ingewikkeld en riskant. Er zijn meer verliezers dan winnaars.

Hoewel het concept van het timen van bas en verkopen aan hoge tonen eenvoudig lijkt, vereist het een kennis van de wetenschap die technische analyse wordt genoemd. Technische analyse is een techniek waarbij je zoekt naar patronen in aandelengrafieken en zoekt naar verschillende marktindicatoren. Door het proces van handelen en leren, kunt u geld verdienen aan deze moeilijke markt.

Over zijn er drie verschillende beleggingsmethoden die beleggers kunnen gebruiken om geld te verdienen aan de aandelenmarkt. Everyone heeft zijn eigen kenmerk. Ik hoop dat u kunt selecteren welke het beste bij u past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 23

CFD: wat het is en hoe het werkt

invest crypto 13

EURUSD: wat het is en hoe het werkt