in

Gewaagde voorspellingen voor Crypto in 2023

In december 2020 beschuldigde de SEC Ripple en twee van zijn leidinggevenden van het verkopen van wat het beweerde dat een niet-geregistreerd aandeel was en is, XRP. Sindsdien zijn de twee partijen verwikkeld in een juridische strijd, die volgens ervaren waarnemers in maart van dit jaar moet zijn afgerond.

Wanneer het eindigt, is de kans groot dat Ripple een gunstige rating kan krijgen, een die de beschuldiging van de SEC verwerpt dat XRP een niet-geregistreerde beveiliging is, waardoor crypto-uitwisselingen binnen de jurisdictie van de SEC (bijv. Amerikaanse beurzen) de altcoin opnieuw kunnen aanbieden.

Ter ondersteuning van dit optimisme is het de moeite waard om te wijzen op een reeks kleine overwinningen die Ripple heeft behaald op weg naar de waarschijnlijke afronding van de zaak in maart.

In oktober 2021 daagde rechter Sarah Netburn bijvoorbeeld de SEC uit om aan te tonen dat Ripple expliciet een winstverwachting creëerde (door XRP vast te houden). Vervolgens, in januari 2022, bevestigde dezelfde rechter ook de motie van Ripple om e-mails en documenten te bekijken met betrekking tot een belangrijke toespraak uit 2018 van William Hinman, waarin de toenmalige SEC-voorzitter verklaarde dat Ethereum (evenals Bitcoin) geen beveiliging was. Deze toespraak en de bijbehorende documenten hebben waarschijnlijk een aanzienlijke impact op hoe de effectentoezichthouder XRP op dat moment zag.

Samen met andere positieve beoordelingen suggereert dit dat Ripple meer dan een goede kans heeft om te zegevieren, iets dat niet alleen de XRP, maar ook de bredere markt zou vergroten. Aan de andere kant moet eraan worden herinnerd dat LBRY in november een soortgelijke rechtszaak tegen de SEC verloor, waardoor de kans groter werd dat Ripple ook zou kunnen verliezen.

Twitter integreert cryptocurrency-betalingen en Dogecoin

Een van de grootste gebeurtenissen van 2022 was de voltooiing door Elon Musk van zijn Twitter-overnamebod van $ 44 miljard.

Gezien de jarenlange supporter van Bitcoin en Dogecoin, werd dit begrijpelijkerwijs beschouwd als een zeer bullish ontwikkeling voor cryptocurrencies.

Nou, het lijdt geen twijfel dat Twitter werkt aan een soort cryptocurrency-integratie, omdat het sociale mediabedrijf een speciale cryptocurrency-eenheid heeft die al enkele maanden aan NFT werkt en kantelt. Interessant is dat Binance een mede-investeerder was in het overnamebod van Musk, waarbij ’s werelds grootste beurs Twitter hielp bij het ontwikkelen van strategieën met betrekking tot hoe het zou kunnen werken met crypto.

Daarom lijdt het geen twijfel dat Twitter op een gegeven moment meer met crypto zal doen, met grote tokens zoals bitcoin, ethereum en dogecoin waarschijnlijk de belangrijkste begunstigden. De afgelopen weken hebben echter geleid tot speculatie – op basis van lekken – dat het sociale netwerk aan zijn eigen valuta zou kunnen werken, wat al dan niet de noodzaak om bestaande cryptocurrencies aan te vullen kan wegnemen.

Bitcoin dominantie neemt toe

De aanhoudende bearmarkt zal waarschijnlijk doorgaan tot 2023. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat de oorlog in Oekraïne nog steeds geen duidelijke tekenen vertoont van het einde in de nabije toekomst, iets dat voorkomt dat de wereldeconomie zich volledig herstelt.

Om deze reden zal de dominantie van bitcoin – het aandeel – van de cryptocurrency-markt (d.w.z. de marktkapitalisatie als percentage van de totale marktlimiet) de komende maanden waarschijnlijk toenemen. In feite is het de afgelopen twee maanden al gestegen, van 37,6% begin september tot 40% op het moment van schrijven.

Dit komt omdat, in
een periode van instabiliteit, beleggers de neiging hebben om zich aan te trekken tot de “veiligste” optie, en in cryptocurrency is die optie steevast bitcoin, de oudste cryptocurrency met het veiligste netwerk. Dit betekent ook dat, wanneer de markt meer bullish wordt, bitcoin vrijwel zeker de leiding zal nemen, zoals het heeft gedaan met alle eerdere bullmarkten.

Solana “sterft”, mining andere lagen en verhoogt Ethereum

Naast het drukken van de markt in het algemeen, had de FTX-crash ook het opmerkelijke effect van een ernstige verzwakking van Solana, en misschien wel fataal.

Begin november was de prijs van SOL $ 38, maar het verdwijnen van FTX veroorzaakte een daling tot iets minder dan $ 13 in een paar dagen, en daalde eind december zelfs onder $ 9. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat FTX en zijn CEO Sam Bankman-Fried een grote voorstander waren van Solana en zijn ecosysteem, waarbij de Solana Foundation zelf ongeveer $ 200 miljoen aan cryptocurrencies op de beurs had toen deze instortte.

In feite is het DeFi-ecosysteem van Solana vrijwel dood in vergelijking met de vorige niveaus, met slechts $ 211 miljoen aan totale waarde opgesloten (een stijging van $ 10 miljard begin november). In combinatie met een reeks spraakmakende storingen in de afgelopen maanden, zou alleen een zeer “dappere” belegger wedden op Solana als de rivaal van Ethereum.

De verdwijning van Solana ondermijnt waarschijnlijk het geval van andere vergelijkbare “Ethereum-moordenaars”, zoals Avalance, Polkadot en Cardano. En nu Ethereum vorig jaar zijn historische fusie heeft voltooid, ligt het op schema om van kracht naar kracht en sterker te gaan.

De Verenigde Staten introduceren uitgebreide wetgeving over cryptocurrencies

2023 zal waarschijnlijk het jaar zijn waarin, na veel heen en weer, de VS eindelijk een uitgebreid wetgevingspakket voor de cryptocurrency-markt en -industrie zullen aannemen. Dit wordt ondersteund door het aantal van dergelijke wetsvoorstellen dat vorig jaar in het Congres is geïntroduceerd, waaronder de Lummis-Gillibrand Responsible Financial Innovation Act en de Stabenow-Boozman Digital Commodities Consumer Protection Act.

De laatste wet zou de overgrote meerderheid van cryptocurrencies classificeren als grondstoffen onder de Amerikaanse wetgeving, waardoor ze worden gered uit de klauwen van de (vaak overijverige) SEC. Dit zou een grote winst zijn voor de cryptocurrency-industrie, en in combinatie met regelgevende stappen in de EU en het VK, lijkt het erop dat 2023 de zekerheid en duidelijkheid zal bieden die de markt nodig heeft om naar een andere bullish en expansieve fase te gaan.

Zoals altijd is de cryptocurrency-markt onvoorspelbaar en dit artikel vertegenwoordigt slechts enkele van onze beste gissingen over waar dingen in 2023 naartoe zouden kunnen gaan.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels burak the weekender 186464

IOTX 2023, 2025 en 2030 voorspelling

pexels sora shimazaki 5668858 1

Directe bankoverschrijvingen en kosten