in

Grafiek wijzigen op MT4: hier is hoe het te doen

Er lijdt geen twijfel dat technische analisten nauwelijks handelsbeslissingen nemen zonder technische grafieken die historische prijzen, volume en tijdsbestekken weergeven. Handelaren krijgen drie verschillende grafiektypen aangeboden bij het handelen in MT4. Dit artikel legt uit hoe u het MT4-grafiektype kunt wijzigen.

Hoe het grafiektype te wijzigen

In MT4 zijn er drie verschillende soorten grafieken om de prijsbeweging van een actief weer te geven. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om te schakelen tussen grafiektypen.

De snelste manier is om de werkbalk Grafieken te gebruiken.

Klik hiervoor op uw favoriete kandelaarpictogram op de werkbalk om over te schakelen naar het grafiektype:

<span lang="en">Opmerking: Als grafiektypen niet in werkbalken voorkomen, klikt u op Werkbalken weergeven > > Standaard.

Verschillende soorten grafieken worden dan getoond.

Wat zijn de verschillende grafiektypen in MT4

Zoals de meeste handelsplatforms biedt MT4 handelaren drie soorten grafieken, waaronder:

  • Del kaars print
  • Balkdiagram
  • Line chart

Del kaars print

Een kandelaargrafiek geeft de prijsbewegingen van de instrumenten over een bepaalde periode weer. Dit grafiektype is erg populair bij handelaren omdat ze gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn.

Een kandelaar biedt op een eenvoudige manier een breed scala aan informatie, waaronder hoge, lage, open en slotkoersen in een bepaalde periode.

De handelaar kan dit tijdsbestek instellen op basis van zijn behoeften.

Als de tijdslimiet bijvoorbeeld op één uur is ingesteld, wordt er elk uur een nieuwe kandelaar in de grafiek gemaakt.

Een kandelaar bestaat uit een body en wicks (fijne lijntjes die zich boven en onder het lichaam uitstrekken).

  • De “body” van elke kandelaar toont de openings- en slotkoersen
  • De “lonten” van de kaarsen tonen de hoge en lage prijzen voor elke periode.

De kleur van de kaars geeft aan of de waarde van het actief in de loop van de periode is gestegen of gedaald. Meer specifiek geven holle kaarsen aan dat de prijs hoger sloot dan waar deze opende (vaak een bullish candle genoemd), en elke witte kaars betekent dat de prijs lager sloot dan waar hij opende (vaak een bearish candle genoemd).

Wat de candlestick chart een verbetering maakt ten opzichte van anderen, is dat het de handelaar meer informatie biedt terwijl het gemakkelijk in één oogopslag te bekijken is. Daarom is de kandelaargrafiek veruit het meest populaire grafiektype dat wordt gebruikt in technische analyse.

Bar print

Net als de bovenstaande grafieken weerspiegelt een staafdiagram de prijsbeweging van een financieel instrument. Elke balk vertegenwoordigt een specifiek tijdsinterval.

Waar:

  • De verticale lijn wordt gecreëerd door de hoge en lage prijzen voor de bar.
  • Het koppelteken links van de balk was de openingsprijs en het koppelteken aan de rechterkant geeft de slotkoers aan.

Handelaren vinden staafdiagrammen op het eerste gezicht misschien moeilijk te volgen, maar in wezen zijn staafdiagrammen vrij eenvoudig te lezen en geweldig voor analyse.

Door de kleur uit de grafiek te verplaatsen, kunnen handelaren het marktsentiment (bullish / bearish) met een eenvoudig perspectief bekijken, wat vooral trendhandelaren ten goede komt.

Line chart

Line charts zijn het eenvoudigste type grafiek. Charts tonen meestal slotkoersen en niets anders. Elke slotkoers is gekoppeld aan de vorige slotkoers om een continue en gemakkelijk te volgen lijn te creëren.

Ook het lijndiagram biedt minder informatie dan kaars- of staafdiagrammen, het is beter om in één oogopslag te kijken voor een simplistisch beeld van de markt. Prijsgrafieken helpen ook om een zich ontwikkelende trend gemakkelijk te visualiseren. Dit doe je simpelweg door te kijken naar de richting die de lijn opgaat.

Daarnaast kan het lijndiagram helpen de emoties van de handel te beheersen door “onstabiele” bewegingen in verschillende kleuren te elimineren, zoals te zien in kandelaardiagrammen en een neutrale kleur te selecteren, zoals de blauwe grafiek hierboven afgebeeld.

Tot slot, hoewel deze verschillende grafieken allemaal zijn gemaakt met dezelfde prijsgegevens, geven ze de gegevens op verschillende manieren weer. Daarom is het selecteren van een handelsgrafiek grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Eensluid lezen en begrijpen moet prioriteit krijgen. Als u geïnteresseerd bent in het experimenteren met de verschillende grafiektypen en het begrijpen van hun mogelijkheden, gebruik dan het MT4-demo-account voordat u overschakelt naar handel in echt geld.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest 00009

Grafieken in MT4 – stap voor stap handleiding om ze te elimineren

invest crypto 25

Coinbase versus eToro: hoe ze werken en de verschillen