in

Grafiektypen op eToro: bijgewerkte lijst

Er lijdt geen twijfel dat technische analisten nauwelijks handelsbeslissingen nemen zonder technische grafieken die historische prijzen, volume en tijdsbestekken weergeven. Het is daarom essentieel voor u om verschillende grafieken te leren die worden gebruikt in technische analyse.

Zoals de meeste handelsplatforms biedt eToro handelaren vijf soorten grafieken, waaronder:

  • Del kaars print
  • Branch kaars print
  • Bar print
  • Line chart
  • Mountains Kaart

Hoewel deze verschillende grafieken allemaal zijn gemaakt met dezelfde prijsgegevens, geven ze de gegevens op verschillende manieren weer.

Dit artikel leidt u door de verschillende soorten grafieken die beschikbaar zijn op eToro en hun betekenis.

1. Kandelaar grafiek

Een kandelaargrafiek geeft de prijsbewegingen van de instrumenten over een bepaalde periode weer. Dit grafiektype is erg populair bij handelaren omdat ze gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn.

Een kandelaar biedt op een eenvoudige manier een breed scala aan informatie, waaronder hoge, lage, open en slotkoersen in een bepaalde periode.

De handelaar kan dit tijdsbestek instellen op basis van zijn behoeften.

Als de tijdslimiet bijvoorbeeld één dag is ingesteld, wordt er elke dag een nieuwe kandelaar in de grafiek gemaakt.

Een kandelaar bestaat uit een body en wicks (fijne lijntjes die zich boven en onder het lichaam uitstrekken).

  • De “body” van elke kandelaar toont de openings- en slotkoersen
  • De “lonten” van de kaarsen tonen de hoge en lage prijzen voor elke periode.

De kleur van de kaars geeft aan of de waarde van het actief in de loop van de periode is gestegen of gedaald. Meer specifiek geven groene kaarsen aan dat de prijs hoger sloot dan waar deze opende (vaak een bullish candle genoemd), en elke kaars die rood is, betekent dat de prijs lager sloot dan waar hij opende (vaak een bearish candle genoemd).

Een typische kandelaar ziet er als volgt uit:

Wat de candlestick chart een verbetering maakt ten opzichte van anderen, is dat het de handelaar meer informatie biedt terwijl het gemakkelijk in één oogopslag te bekijken is.

Daarom is de kandelaargrafiek veruit het meest populaire grafiektype dat wordt gebruikt in technische analyse.

2. Lege kaarsenkaart

Een holle kaarsenkaart is vergelijkbaar met de Japanse kandelaargrafiek, behalve de kleur van de kaars.

Wire kandelaars gebruiken kleur- en vulkenmerken om prijsgedrag weer te geven. Wanneer een kaars stevig is, betekent dit dat de slotkoers lager is dan de openingskoers van dezelfde periode. Wanneer een kaars leeg is, betekent dit dat de slotkoers hoger is dan de openingskoers van dezelfde periode.

Fine lijnen aan beide uiteinden die lonten of schaduwen worden genoemd, vertegenwoordigen ups en downs.

3. Staafdiagram

Net als de bovenstaande grafieken weerspiegelt een staafdiagram de prijsbeweging van een financieel instrument. Elke balk vertegenwoordigt een specifiek tijdsinterval.

Waar:

  • De verticale lijn wordt gecreëerd door de hoge en lage prijzen voor de bar.
  • Het koppelteken links van de balk was de openingsprijs en het koppelteken aan de rechterkant geeft de slotkoers aan.

Handelaren vinden staafdiagrammen op het eerste gezicht misschien moeilijk te volgen, maar in wezen zijn staafdiagrammen vrij eenvoudig te lezen en geweldig voor analyse.

Door de kleur uit de grafiek te verplaatsen, kunnen handelaren het marktsentiment (bullish / bearish) met een eenvoudig perspectief bekijken, wat vooral trendhandelaren ten goede komt.

4. Lijndiagram

Line charts zijn het eenvoudigste type grafiek. Charts tonen meestal slotkoersen en niets anders. Elke slotkoers is gekoppeld aan de vorige slotkoers om een continue en gemakkelijk te volgen lijn te creëren.

Ook het lijndiagram biedt minder informatie dan kaars- of staafdiagrammen, het is beter om in één oogopslag te kijken voor een simplistisch beeld van de markt. Prijsgrafieken helpen ook om een zich ontwikkelende trend gemakkelijk te visualiseren. Dit doe je simpelweg door te kijken naar de richting die de lijn opgaat.

Daarnaast kan het lijndiagram u helpen de emoties van de handel te beheersen door “onstabiele” bewegingen in verschillende kleuren te elimineren zoals te zien in kandelaardiagrammen en een neutrale kleur te selecteren, zoals de blauwe grafiek hierboven afgebeeld.

5. Kaart van de bergen

Een bergkaart is een financiële grafiek met pieken en dalen, waardoor het lijkt op de zijkant van een berg. Mountain grafieken zijn in wezen hetzelfde als lijndiagrammen, maar met de ruimte onder de lijn vol kleuren.

Achtige lijndiagrammen, is de grafiek eenvoudig genoeg om marktinformatie snel en aantrekkelijk te verwerken, omdat er geen ingewikkelde details zijn om te overwegen.

Om te concluderen wordt een technische grafiek beschouwd als een waardevol hulpmiddel om handelaren te helpen weloverwogen beslissingen te nemen terwijl ze een financiële verbintenis op de markten aangaan.

Het selecteren van een trading chart is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Eensluid lezen en begrijpen moet prioriteit krijgen. Als u geïnteresseerd bent in het experimenteren met de verschillende soorten grafieken en het begrijpen van hun mogelijkheden, gebruik dan het demo-account van eToro. En zorg ervoor dat u de grafiek kiest die bij uw strategie en stijl past. Goede handel!

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest 00002

Hoe een Wallet-adres op Binance te krijgen

invest 00025

Handelen in futures op Binance: wat ze zijn en hoe ze werken