Van wat we weten over het Herdos-platform, weten we dat het in verschillende landen, zoals Spanje, actief is geweest zonder echt een autoriteit of licentie te hebben die het toestond. Daarom zullen we vandaag analyseren of Herdos echt betrouwbaar is.
Hier zullen we de belangrijkste punten analyseren om rekening te houden met wat Herdos als platform biedt en of het echt veilig is om met deze makelaar te handelen.
Inhoudstabel [verbergen]
- 1 Waarschuwing van CNMV
- 2 Wat is Herdos?
- 3 Is het veilig om Bitcoin te ruilen voor Herdos?
- 4 CNMV’s waarschuwing over Herdos
- 5 Herdos rekruteringsmethodologie
- 5.1 Barclays Bank Mail
- 6 Conclusies
CNMV Waarschuwing
Laten we als uitgangspunt eens kijken naar de verklaring van de CNMV National Securities Market Commission waarin wordt gewaarschuwd dat het niet bevoegd is om beleggingsdiensten te verlenen.
Vanaf onze website raden we het gebruik van platforms die niet de goedkeuring van vertrouwde entiteiten hebben, niet aan. Bovenal ontmoedigen we platforms die geen erkende regelgeving hebben, zoals die van CySEC.
Wat is Herdos?
Herdos is een makelaar die het gebruik ervan voor online handel mogelijk maakt, vooral in cryptocurrencies en verschillende soorten activa.
Als we de website openen, kunnen we zien dat deze details heeft, zoals dat de vertaling van de site automatisch lijkt te zijn en dat deze op geen enkel moment gegevens verstrekt over het bedrijf dat het beheert.
Dit laatste is essentieel voor de regulering van een makelaar.
Is het veilig om Bitcoin te ruilen voor Herdos?
We raden niet aan om Bitcoin of activa te verhandelen via makelaars die geen goede regelgeving hebben door een gerenommeerde entiteit.
In andere artikelen hebben we het gehad over de grote voordelen die je op andere platforms kunt vinden om Bitcoin serieus en in totale administratieve veiligheid te laten werken. In deze betrouwbare platforms zal het enige risico op verlies direct gerelateerd zijn aan de markt.
Enkele voorbeelden van betrouwbare platforms zijn eToro, Plus500 en IQ Option.
CNMV waarschuwing over Herdos
De National Securities Market Commission CNMV is de hoogste autoriteit van Spanje voor het toezicht op de effectenmarkt. Daarom heeft de CNMV op 29 april 2019 een verklaring uitgegeven waarin de waarheidsgetrouwheid van Herdos in twijfel werd getrokken en het werd geclassificeerd als een ongeautoriseerde site, waardoor het werd verboden zijn activiteiten met Spaanse klanten voort te zetten.
Herdos Wervingsmethodologie
De methode die, volgens de getuigenissen op het net, het Herdos-platform altijd heeft bestaan uit:
- Vraag een bedrag om te investeren, ook al is het klein.
- Na een paar weken laat het platform weten dat we grote bedragen hebben gewonnen. Sommigen hebben “een winst gemaakt” van maximaal 10.000% op hun investering.
- Als we toegang willen hebben tot dit bedrag, zal hij ons vragen om vooraf een reeks vergoedingen te betalen.
- Als u geen betalingen uitvoert, worden er herhaaldelijk telefoongesprekken gevoerd.
Barclays Bank Mail
Een nieuwe methode die Herdos heeft gevonden, is het gebruik van een e-mail afkomstig van Barclays Bank. Via deze e-mail wordt de gebruiker gevraagd om de betaling uit te voeren om zijn inkomsten te ontgrendelen.
Een gerenommeerde en gereguleerde makelaar zal er niet op aandringen dat u dit soort kosten betaalt als het gaat om handelen.
Bovendien moet het openlijk zijn hoofdkantoor en regelgevende gegevens tonen.
Geen van de makelaars die we als betrouwbaar beschouwen, belt naar willekeurige nummers om nieuwe klanten te krijgen.
Dat wil niet zeggen dat de telefoontjes van makelaars een slechte zaak zijn. Sommige vertrouwde makelaars gebruiken deze methode, maar nemen alleen contact op met mensen die eerder hun contactnummer hebben opgegeven om meer informatie te ontvangen.
Conclusies
Herdos is geen betrouwbaar platform. We weten dit van deze factoren:
- Het heeft geen licentie van een vertrouwde regelgevende instantie en kan niet opereren in ’s werelds belangrijkste markten. Vertrouwen op een platform dat geen beveiliging biedt, is geen goed idee.
- Dit wordt aan de kaak gesteld door het CNMV, een serieuze en betrouwbare toezichthouder.
Het meest verstandige om te doen bij het gebruik van een makelaar is dat deze erkend, betrouwbaar en niet betrokken is bij geschillen. In het geval van een nieuw platform kunnen we u het twijfeloordeel geven zolang het voldoet aan een reeks basistransparantieregels.
Een daarvan, misschien wel de belangrijkste, is dat het op een transparante manier de instanties laat zien die het reguleren en de autorisaties of contracten die zonder enig probleem moeten werken.
Vergeet niet dat we vanaf onze website aanbevelen dat u de belangrijkste makelaars op de markt gebruikt. U kunt er meer over leren in de volgende links:
- Vind hier de complete IQ-optiegids
- Hierin vindt u de Complete Plus500 Gids
- Hier is de volledige gids van eToro