in

HODL: wat het is en hoe het werkt

Elke keer dat u het woord HODL probeert te typen, zal de automatische tekstcontrole deze schijnbare typefout waarschijnlijk corrigeren in HOLD. Maar HODL is geen spelfout. HODL is een populair modewoord geworden in de crypto-ruimte en geeft aan bitcoin of andere cryptocurrencies zo lang mogelijk te houden, waarbij de marktvolatiliteit wordt genegeerd.

Het eerste gebruik van het woord HODL dateert uit 2013 in de publicatie “I AM HODLING” op het Bitcointalk forum. De auteur (GameKyuubi) klaagde over zijn slechte handelsvaardigheden en deelde zijn intentie om gewoon door te gaan met het houden van zijn Bitcoin (die op dat moment snel in prijs daalde) zonder te proberen de volgende marktbeweging te voorspellen.

Volgens de mening van de auteur is HODLing de beste strategie voor arme handelaren:

“Verkoop alleen in een bearmarkt als je een goede daghandelaar of een illusie noob bent.

Mensen in het midden houden. In een zero-sum game als deze kunnen handelaren je geld alleen aannemen als je verkoopt.

Het is interessant om op te merken dat het bericht werd geüpload met meer typefouten en CAPSLOCK, die de auteur later de invloed van whisky zou verklaren.

“Ik typte d dat tyitle twee keer omdat ik wist dat het de eerste keer verkeerd was. Verkeerd anker. w/e.” “WAAROM PRIK IK? Ik zal je vertellen waarom- Het is omdat ik een slechte handelaar ben en ik WEET dat ik een slechte handelaar ben.

Ja, jullie goede handelaren kunnen de ups en downs pit pat piffy wing wong wang zomaar herkennen en een millino bucks zeker geen probleem broer maken.”

Sommige post-post commentaren suggereerden dat HODL kon worden gedecodeerd als “vasthouden voor het lieve leven”. Het grappige woord ging viraal en kwam meteen in het jargon van cryptocurrency. Today verwijst HODL gewoonlijk naar een beleggingsmethode voor het kopen en onderhouden van een munt, zonder aandacht te besteden aan het komen en gaan van de markt.

Wat is HODLing?

Het nieuw uitgevonden woord kreeg snel tractie in de crypto-gemeenschap en werd uiteindelijk een professionele term die wordt gebruikt door cryptocurrency-beleggers die ervoor kiezen om cryptocurrency-activa te kopen en nooit te verkopen, ongeacht de huidige marktschommelingen.

Vandaag is HODLing een van de meest gebruikte beleggingsstrategieën in de cryptowereld waarbij een persoon enkele virtuele goederen koopt en afziet van de verkoop van de munt, zelfs als de prijs keldert.

Het is ook een van de veiligste benaderingen om te investeren in cryptocurrencies. Wanneer HODLing is een persoon theoretisch veilig voor kortstondige markthysterie wanneer veel mensen munten tegen een hoge prijs kopen en ze later veel goedkoper verkopen, omdat de prijs van de munten nooit terugkeert naar zijn hoogste punt ooit.

HODLers (cryptocurrency-gebruikers die voor HODL kiezen) blijven geïnvesteerd omdat ze geloven dat de valuta van hun keuze in de loop van de tijd waardevoller zal worden en op een dag een aanzienlijk rendement op de investering zal opleveren.

HODLers blijven hun munten bezitten, zonder aandacht te besteden aan de overdreven voorspellingen van scherpe prijsveranderingen, nepnieuws en andere enge inhoud die vaak de wereldwijde cryptogemeenschap overneemt. In deze context worden HODLers niet blootgesteld aan FOMO en FUD – het notoir bekende winstvernietigende handelsgedrag:

  • FOMO (fear of losing) is een negatief gevoel dat een belegger ertoe aanzet om een agressief aangeprezen actief tegen een hoge prijs te kopen, in de overtuiging dat de prijs ervan zal blijven stijgen;
  • FUD (angst, onzekerheid, twijfel) – is een wanhopige reactie op een drastische prijsdaling die een belegger ertoe heeft aangezet om haastig zijn activa van de hand te doen (paniekverkopen of SODLing).

Wat is de HODL-strategie?

In modern cryptocurrency-jargon beschrijft de “HODL” -strategie een situatie van het kopen van virtuele activa en het gedurende een langere periode in de crypto-portemonnee houden.

In het kader van deze beleggingsstrategie raken mensen niet in paniek als de prijs van de munt daalt, maar blijven ze hun tokens vasthouden, wachtend op een gunstiger moment voor de verkoop. Op deze manier verwachten beleggers in de toekomst te profiteren van de waardestijging van hun activa.

De HODL-strategie is anders dan een kortetermijnhandelsbenadering waarbij beleggers een actief kopen tegen een lage prijs, wachten tot de prijs stijgt en het vervolgens verkopen voordat de prijs daalt.

Wat zijn de voor- en nadelen van HODLing?

DE HODLing beleggingsstrategie heeft zowel voor- als nadelen, en om te beslissen of deze methode past bij uw beleggingsdoelen, moet u beide kanten van een zaak overwegen.

HODLING PROFESSIONALS

  • Het vereist geen markttiming. Voor een kortetermijnhandelsstrategie is het cruciaal dat een belegger in staat is om de gevoelens van de markt te voelen en te raden wanneer de prijs van het activum zal stijgen of dalen. Voor onervaren handelaren – zoals de meeste mensen – is het maken van nauwkeurige marktvoorspellingen een moeilijke klus, maar HODLing bespaart hen de noodzaak om analyses of onderzoek te doen.
  • Verlaagde belastingen. Als u profiteert van een actief dat minder dan een jaar wordt aangehouden, betaalt u een hogere vermogenswinstbelasting dan de winsten die worden betaald door belastingen uit langetermijnactiva. De HODL-strategie zal resulteren in lagere belastingrekeningen.

HODLing tegen

  • Fatsoenlijke initiële investering. De HODLing-strategie vereist dat een persoon een groot en voldoende startkapitaal heeft dat hypothetisch grote winsten zal opleveren door de jaren heen. Voor beleggers met een laag budget kan het opbouwen van de eerste beleggingsportefeuille voor HODLing een echte uitdaging zijn.
  • Het gebonden kapitaal. Het grootste nadeel van HODLing is dat kapitaal inactief blijft, niet werkt en geen passief inkomen genereert – wacht gewoon op de juiste dag die komt. Een belegger blijft voor de lange termijn gebonden aan dat actief en merkt mogelijk geen winstgevende investeringsmogelijkheden op die zich voordoen tijdens deze HODLing-periode. Als de beleggingsmunt oorspronkelijk geen groeipotentieel heeft, betekent het jarenlang bewaren gewoon onnodige dingen houden. Investers moeten de markt grondig onderzoeken om een munt te kopen en HODL met een serieuze belofte van waardering.
  • Het kost tijd om er de vruchten van te plukken. HODLing is een tijdrovende strategie, maar zonder gegarandeerd resultaat. Het feit dat u het actief tien jaar hebt bewaard, betekent niet dat u aanzienlijke beloningen ontvangt voor uw wachten. Een slecht gekozen actief kan ook wijzen op de afschrijving van de initiële investering op de lange termijn.

Wanneer HODL?

Voor een echte HODL-aanhanger is de beste tijd voor HODL nu en geef NOOIT HODLing op, ondanks de dramatische volatiliteit van de markt.

De populariteit van de HODLing-methode wordt gevoed door wijdverspreide overtuigingen over de reguliere acceptatie van cryptocurrencies, de prevalentie van elektronische munten boven traditioneel fiat en een groeiende democratie van wereldregeringen ten opzichte van Bitcoin en andere altcoins.

Maar in werkelijkheid is het erg moeilijk om de beste tijd voor HODLing te voorspellen vanwege de kindertijd en losse regulering van de cryptocurrency-industrie.

Can hodl stock?

HODLing is een langetermijninvesteringsstrategie die vaak wordt toegepast op cryptocurrencies. Deze methode is echter ook populair bij aandelenbeleggers die voor een langere periode effecten kopen en bezitten. In feite kan de HODLing-strategie op de aandelenmarkt meer tastbare resultaten opleveren dan die in het cryptocurrency-landschap, omdat aandelenkoersen minder volatiel en voorspelbaarder zijn dan cryptocurrencies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crypto 00064

Metadium (Meta) prijsverwachting 2022, 2023, 2025, 2030, 2050

invest crypto 49

Shiba Inu (SHIB) van MetaMask naar Gate.io: zo verstuur je het