in

Hoe beleg je zonder risico en behaal je een hoog rendement?

Als we risicovrij kunnen beleggen en hoge rendementen kunnen behalen, zou dat dan niet een ideaal scenario zijn? Natuurlijk zal het zijn, maar hoe doe je dat? Dit is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Maar laat ik eerst één ding bekennen.

Deze blogpost gaat niet over het “traditionele” artikel over risicovrije beleggingsopties.

Wat ik hier zal delen, is mijn idee om beleggingsopties met een hoog risico en een hoog rendement te beheren op een manier die ze “bijna” risicovrij maakt.

Waarom zeg ik bijna ? Want een element van onzekerheid zal er altijd zijn zodra we ons geld in andere handen lenen (alsof we willen investeren).

Wat ik hier zal delen zijn mijn persoonlijke experimenten met beleggen.

Waarom noem ik het experimenten? Want dit zijn testen waarmee ik zelfs de meest risicovolle, risicovrije beleggingen heb proberen te doen.

Wat is risicovrij beleggen?

Beleggen op een “manier” dat het risico op verlies verwaarloosbaar is, wat leidt tot verzekerde rendementen.

Ik weet zeker dat hij het niet eens zal zijn met deze simplistische definitie van risicovrij beleggen, maar zelfs zijn critici zullen niet zeggen dat het verkeerd is.” Mijn voormalige baas zei altijd: als iets goed is, is het goed.

Maar dat is nog maar de inleiding. De duivel verbergt zich vaak in de details. Er zijn hier geen uitzonderingen.

Bij het omgaan met hoogrenderende beleggingen is het elimineren van het risico op verlies een uitdaging. Investeringsbankiers kunnen het, maar het is niet natuurlijk voor ons.

Dus hoe kunnen wij gewone mannen risicovrij beleggen en hoge rendementen behalen?

Dit kan door goed te beleggen. Periode.

Wat is de juiste manier?

Wanneer u correct belegt, wordt het risico op verlies automatisch geminimaliseerd.

Het beste voorbeeld van een beoefenaar die het goed doet, is Warren Buffett. Het gaat om aandelen, waarbij het risico op verlies groot is. Maar hij verdient nog steeds miljarden. Wat? Omdat hij de “juiste manier” kent om de voorraad te beheren.

Sommigen zullen misschien zeggen dat Warren Buffett anders is, wij gewone mannen kunnen zijn succes niet dupliceren. Ik zal het daar niet mee oneens zijn.

Maar er zijn weinig regels die door ons gewone mannen kunnen worden gevolgd . Met behulp van deze regels kunnen we onze eigen juiste manieren van beleggen formuleren.

Voordat ik inga op de “juiste manieren”, wil ik een informatie herhalen die we al kennen. Maar als ik het hier herhaal, kan ik een punt maken.

# 1. Het concept van minimale efficiëntie.

Hier overweeg ik een beleggingshorizon van meer dan 10 jaar in de toekomst.

In deze periode kunnen vaste deposito’s aangeboden door banken een rendement van 7,0% per jaar opleveren. Op schulden gebaseerde beleggingsfondsen (zoals inkomensfondsen) kunnen ook een rendement van 7,2% per jaar opleveren

Waarom noem ik het hier?

Stel dat er iemand is die de komende 10 jaar geld wil investeren. Als u besluit te beleggen in FD van een bank, verdient u een rendement van minimaal 7,0% per jaar (zonder risico).

We noemen dus 7,0% pa als minimumrendement.

Als iemands investering een rendement van minder dan 7,0% oplevert, is het een slechte investering. Als de investering een rendement van meer dan 7,0% oplevert, is het een goede investering.

Ook als u de komende 10 jaar consistent rendementen van meer dan 7,0% per jaar kunt behalen, noem ik het ‘hoge rendementen’.

Consequent zelfs een fractie van een procentpunt boven “minimumrendement” verdienen is een uitdaging. Maar zeker, hoe groter het verschil, hoe beter.

#2. De juiste manier om te beleggen

Het eerste criterium om op de juiste manier te investeren is om een plan te hebben . Mijn beleggingsplan ziet er als volgt uit:

  1. Investeer regelmatig: het begint hier allemaal. Onze investering op de automatische piloot zetten is de juiste strategie. Hoe doe je dat? Terugkerende storting en SIP in beleggingsfondsen is een goede plek om te beginnen.
  2. Schuldplannen: Zodra ons geld onze bankrekening verlaat, moet het in een op schulden gebaseerd plan terechtkomen. Wat zijn die plannen? Bankdeposito of op schuld gebaseerd beleggingsfonds. Omdat? Omdat ze vaste rendementen opleveren.
  3. Bereken de tijd voor de markt: tot dit stadium is ons geld op veilige “traditionele” plannen. Vanaf dit moment zal ons geld op het “juiste moment” worden geïnvesteerd in hoogrentende opties. Wanneer is het juiste moment? We zullen het verder bespreken…
  4. Hoogrenderende aankoopopties: Geld is geprogrammeerd om van een “schuld” naar een “high yield plan” te gaan, op specifieke tijdstippen. Wat zijn deze hoogrenderende plannen? We zullen dit verder bespreken.

Het is de combinatie van “markttiming” en een “mandje met hoogrenderende beleggingsopties” die een hoog rendement kan opleveren.

Dus wat heeft het voor zin om te investeren in op schulden gebaseerde plannen? Geld geparkeerd in op schulden gebaseerde plannen functioneert als een “investeringsfonds“. Het is als een storting waar ons geld veilig is, en het levert ook meer rendement op dan een spaarrekening.

Wanneer zich een kans voordoet, zullen we ons “beleggingsfonds” inwisselen en een eerlijke optie met “hoog rendement” kopen.

Wat zijn de opties met een hoog rendement en hoe duur om te kopen?

Hoe doe ik dat? Over het algemeen houd ik mijn spaargeld opzij met de terugkerende storting (RD). Met RD begin ik met het investeren van een vast bedrag per maand.

De recurrente storting levert een jaarlijks rendement op van minimaal 7%. Maar de uitdaging is om een hoger rendement te behalen dan dit. Hoe kan dit worden gedaan?

Ik
blijf de markt observeren en als ik de kans zie, breek ik een deel van mijn storting en beleg ik het terugbetaalde bedrag in geschikte “high yield” -opties.

Over welke beleggingsopties heb ik het? Hoe beoordeel ik de kans (timing)? Dit is wat we nu zullen bespreken …

#UN. Waardeaandelen

Meestal wacht mijn geld geparkeerd in terugkerende deposito’s om te worden geïnvesteerd in waardevolle aandelen. Hoe identificeer ik waardevolle aandelen? In drie fasen:

  1. Stap 1 : Ik bereid mijn lijst (in MS Excel) van preferente aandelen voor. Dit zijn in feite large-cap blue chip-aandelen. Ik probeer deze lijst zo kort mogelijk te houden. Op een gegeven moment bevat deze lijst niet meer dan 10-12 voorraadnummers.
  2. Stap 2: Ik gebruik mijn voorraadanalyse spreadsheet om de intrinsieke waarde van deze aandelen te schatten. Deze geschatte intrinsieke waarde voeg ik toe in een kolom naast de huidige marktprijs. Dit maakt het gemakkelijk om de huidige prijs te vergelijken met de intrinsieke waarde.
  3. Stap 3: In deze stap kijk ik meestal gewoon. Zodra de huidige marktprijs van mijn aandelen onder de intrinsieke waarde zakt, is het een koopkans. Ik breek een deel van mijn FD en gebruik het geld om waardevolle aandelen te kopen.

Hoewel deze 3 stappen eenvoudig lijken, maar het moeilijke deel hier is de “wachttijd”. Meestal handelen mijn geselecteerde aandelen op prijsniveaus die ver boven de intrinsieke waarde liggen. Wachttijden lopen dus soms op in de loop der jaren.

Maar hier gunde ik mezelf een kleine pauze. Wanneer de koers van deze aandelen met meer dan 10% daalt, beschouw ik het als een koopkans.

Ik
merkte ook dat, als mijn aandelenlijst kwaliteitsvolle mid-cap aandelen bevat, ik de mogelijkheid heb om vaker te kopen.

Mijn schatting is dat een waardeaandeel op de lange termijn een rendement van meer dan 15% per jaar kan opleveren.

#B. Sectorfondsen kopen

Op de beurs zijn er altijd wel wat sectoren die het op een gegeven moment niet goed doen.

Net als vandaag zijn vastgoed, elektriciteit, metalen sectoren die zwak lijken in vergelijking met andere.

Ik investeer graag systematisch in deze gebieden. Hoe doe ik dat?

Als er een beleggingsfonds (of ETF) is dat specifiek belegt in de sector waarop ik me richt, zal ik daar een SIP starten.

Als er geen dergelijke fondsen of ETF’s zijn, koop ik weinig topaandelen uit deze sector. Hoe kies ik aandelen? Ik kies de marktleider op basis van zijn marktaandeel.

Op korte termijn zal het rendement op investeringen in deze sectoren negatief zijn. Maar als de sector zich herstelt, verbetert de opbrengst dramatisch.

Beleggers die in zwakke sectoren beleggen, moeten dus bereid zijn om op lange termijn (zoals 3-7 jaar) te wachten op een positief rendement. Gebeuren. Geen enkele sector kan voor onbepaalde tijd zwak blijven.

Mijn inschatting is dat een sectorfonds op lange termijn een rendement van meer dan 12% per jaar kan opleveren.

#C. Dividend uitkerende aandelen

Er is een verschil tussen hoogdividendaandelen die dividenden ‘produceren’ en aandelen die dividenden ‘uitkeren’.

Dividendbetalende aandelen kunnen lage dividenden produceren, maar ze hebben de mogelijkheid om jaar na jaar consistent dividenden uit te keren.

Beleggen in deze aandelen zal ervoor zorgen dat dividenden blijven produceren, ongeacht de marktomstandigheden.

De timing voor het kopen van dividendbetalende aandelen moet op de prioriteitenlijst van alle beleggers staan.

Waarom is dat? Want het dividendrendement van goede aandelen zal met de tijd verbeteren. Wanneer dergelijke aandelen op lange termijn worden aangehouden, kan alleen het dividend het gewenste rendement opleveren.

Ik heb een lijst met mijn favoriete dividendbetalende aandelen. Wanneer er een prijscorrectie van meer dan 10% in deze aandelen zit, probeer ik ze op die prijsniveaus te nemen.

Daarnaast stijgt ook de marktwaarde van deze effecten in de loop van de tijd. Dit draagt verder bij aan het rendement.

Mijn schatting is dat een goed aandeel dat dividenden produceert een rendement van meer dan 10% per jaar aan koersstijging kan opleveren, plus dividendrendement.

#D. Onroerend goed te huur

Hier heb ik het over die onroerend goed eigenschappen die de belegger koopt voor huurinkomsten.

Het is belangrijk om zo’n woning op een strategische positie te plaatsen. Het pand mag niet in het hart van de stad liggen, noch te ver daarbuiten. Lees hier meer over vastgoedbeleggingsideeën.

De criteria voor het kiezen van de juiste woning moeten als volgt zijn:

  • Klein formaat (zoals 1BHK): Vereist minder kapitaal.
  • Het huurrendement moet meer dan 4% bedragen

Hoe bereken je het huurrendement? Opbrengst = jaarlijkse huur / kosten van onroerend goed.

Voorbeeld: Stel dat de eigendomskosten Rs.10 Lakhs zijn. Mogelijke huurinkomsten zijn Rs 40.000 per jaar. Het rendement op huur zal = 40.000 / 10.00.000 = 4% zijn.

Houd er rekening mee dat de huuropbrengst slechts een deel van het rendement is. Na verloop van tijd zal ook de marktwaarde van het onroerend goed toenemen. Dit zal verder bijdragen aan de rendementen.

Mijn schatting is dat een goede huurwoning in waarde kan stijgen met een snelheid van 8-10% per jaar, plus jaarlijkse huurrendementen.

#E. ETF-index

Dit is misschien wel mijn makkelijkste investering. Omdat? Omdat er minder parameters zijn die moeten worden gecontroleerd voordat erin wordt geïnvesteerd.

Ik
heb een regel, wanneer de beursindex (Sensex /Nifty) met meer dan 10% daalt, verbind ik me ertoe zijn ETF-aandelen te kopen.

Mijn vuistregel is om dit proces minstens 5 jaar te volgen en dan na te denken over het boeken van winst.

Mijn schatting is dat substantiële beleggingen (zoals hierboven aangegeven) in index-ETF’s op de lange termijn een rendement van 14% per jaar kunnen opleveren.

Conclusie…

Hoe belangrijk het ook is om de juiste beleggingsopties op het juiste moment
te kopen, het is net zo belangrijk om ze op het juiste moment te verkopen.

Hoe doe ik dat? Stel een doel voor elke beleggingsoptie. Zodra mijn beleggingen rendement opleveren boven het gestelde doel, verzilver ik ze. Hier is het belangrijk om niet hebzuchtig te worden en meteen te verlossen.

Dit zijn enkele van mijn persoonlijke strategieën die me helpen mijn geld te kanaliseren en op de lange termijn een bovengemiddeld rendement te behalen.

Ik beleg ook graag in mid- en small-cap beleggingsfondsen via SIP. Over een tijdshorizon van 5-7 jaar is het onwaarschijnlijk dat deze investering fout gaat. Maar ik doe het apart. Ik probeer het niet te mengen met mijn hierboven besproken beleggingsplan.

Ik heb mijn meest betrouwbare beleggingsstrategie niet genoemd.

Beleg in blue chip-aandelen tijdens een recessie.

Ik geloof dat er in deze tijden niets mis kan gaan in de keuze van acties.

Investimenti 7

Alternatief inkomen: het concept en de ideeën voor de tweede generatie inkomen [2021]

Investimenti 42

De Pick and Shovel-gids voor beleggen