in

Hoe cryptocurrencies over te dragen als u uw hardware wallet bent kwijtgeraakt maar toegang hebt

Als u nieuw bent bij cryptocurrencies, kan het vooruitzicht om uw portemonnee te verliezen erg eng zijn. Het is immers niet zoals het verliezen van een creditcard: in cryptocurrencies is er geen derde partij waar je een beroep op kunt doen, geen centraal kantoor met wie je een glimmende nieuwe vervanging kunt regelen.

Vrijheid brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en we zijn er om je vanaf het begin te helpen.

De verantwoordelijkheid om uw digitale activa te beschermen ligt bij u en bij u alleen. De waarheid is echter dat het verliezen van uw crypto-portemonnee niet het einde van de wereld is. Zolang u een back-up hebt gemaakt van uw uiterst belangrijke seed phrase (ook wel Private Key genoemd), kunt u in een mum van tijd weer toegang krijgen tot uw geld.

Als je op deze pagina bent beland, is de kans groot dat je onlangs je crypto-portemonnee bent kwijtgeraakt of je cynisch zorgen maakt over een dergelijke gebeurtenis. Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt.

Wat gebeurt er als ik mijn portemonnee verlies?

Crypto wallets zijn er in verschillende vormen. In het geval van Zumo hebben we het over een niet-bewaarportemonnee waarbij de gebruiker zijn privésleutels beheert. In wezen betekent dit dat Zumo geen toegang heeft tot uw fondsen.

Het verliezen van je Zumo digitale portemonnee betekent dus simpelweg het verliezen van de smartphone waarop je de Zumo wallet app hebt gedownload.

Natuurlijk, als u een andere portemonnee gebruikt – een hardware wallet zoals Trezor, laten we zeggen – is het mogelijk om het apparaat zelf te verliezen. Dit betekent echter niet dat u geld bent kwijtgeraakt. Digitale assets worden immers niet opgeslagen op de hardware wallet: ze leven op de blockchain en je hebt er toegang toe via je private key (of de bevooroordeelde zin die de private key presenteert).

De portemonnee is gewoon de interface waarmee u geld kunt verzenden en ontvangen.

Of het nu gaat om een hardware wallet of een applicatie die toegankelijk is via een smartphone of laptop, het verliezen van toegang tot uw geld kan een stress zijn. Vooral als u pin-toegang op de eerste of wachtwoordbeveiliging op de tweede hebt uitgeschakeld. Theoretisch zou dit betekenen dat een dief uw portemonnee kan openen en, op voorwaarde dat ze weten wat ze doen, uw crypto-activa naar een ander adres kan sturen.

Wanneer u uw Zumo-portemonnee instelt, wordt u gevraagd om kennis te nemen van uw seed phrase. De meeste mensen schrijven het op in een notitieboekje dat ze vervolgens op een veilige plek bewaren, al zijn er andere technieken: onthoud het bijvoorbeeld, stencil het op een stuk brand- en overstromingsbestendig metaal, of schrijf het op losse stukjes papier en bewaar het vervolgens op verschillende plaatsen. De keuze is aan jou: weet dat er geen “reset mijn seed phrase” optie is zoals wanneer je een e-mailwachtwoord vergeet.

In ieder geval kun je gewapend met je seed phrase een vervangende wallet opzetten – het enige wat je hoeft te doen is je seed phrase importeren in de back-up wallet en hey binnenkort, je zult je saldo zien. U kunt dit van tevoren doen of na het verliezen van uw smartphone / hardware wallet.

Uw herstelzin importeren om uw portemonnee te herstellen

Als u uw smartphone / laptop / hardware wallet definitief bent kwijtgeraakt, zult u deze waarschijnlijk zo snel mogelijk vervangen. Niet in de laatste plaats om weer toegang te krijgen tot uw cryptocurrency, evenals uw transactiegeschiedenis die op de blockchain is vastgelegd.

Het proces waarbij u een herstelzin importeert en een verloren portemonnee weer tot leven wekt, is vrij typisch, ongeacht het platform. U moet naar het menu Instellingen gaan en de optie “Een sleutel / portemonnee importeren” vinden. Typ gewoon de herstelzin in, klik op Importeren en u bent klaar.

Sommige gebruikers kiezen ervoor om hun sleutel op te slaan als een bestands- of tekstback-up, maar het herimportproces is bijna precies hetzelfde. In plaats van de herstelzin te typen, is er een optie om Bestand / tekst te kiezen, waarna de seed-zin uit het betreffende document wordt geïmporteerd.

U vraagt zich misschien af wat er met uw oude portemonnee gebeurt wanneer u uw privésleutel in een vervangende sleutel steekt. Is het theoretisch niet mogelijk dat iemand communiceert met uw geld van het gestolen apparaat? Nou, ja. Daarom wilt u misschien uw privésleutel naar een nieuw openbaar adres in uw vervangende portemonnee vegen. Blijkbaar gaat het hierbij om het creëren van een transactie die het saldo uit de verloren portemonnee haalt, waardoor de cryptocurrency naar een gloednieuw privé / openbaar sleutelpaar wordt gestuurd waartoe alleen jij toegang hebt.

Het verliezen van je crypto wallet is geen catastrofe. Zorg ervoor dat u pincodetoegang hebt ingeschakeld op uw hardware wallet en een sterk wachtwoord hebt voor uw smartphone of laptop. Het belangrijkste is om uw privésleutel veilig te houden, omdat het verliezen ervan u echt hoofdpijn zal bezorgen. Overigens zijn er tientallen speciale portefeuilleherstelservices die mensen helpen de toegang tot met een wachtwoord beveiligde portefeuilles te herstellen. Maar zelfs deze specialisten zullen u niet kunnen helpen als u uw privésleutel bent vergeten. Bewaar een back-up op een veilige plaats en het komt goed, zelfs als u uw crypto-portemonnee verliest.

Hoe cryptocurrencies over te dragen als u uw hardware wallet bent kwijtgeraakt maar toegang hebt

Het antwoord is absoluut ja, dit is waar het voor is ontworpen, de herstelzin is alles. Het wachtwoord dat u had, was alleen nodig om toegang te krijgen tot uw grootboek.

Voer gewoon uw herstelzin in wanneer daarom wordt gevraagd. Om ervoor te zorgen dat u de instructies volgt die bij uw nano s of de grootboekwebsite worden geleverd.

Vervolgens kunt u een crypto-portemonnee voor uw munten maken of een ander grootboek krijgen en kiezen voor * portemonnee opnieuw instellen * en uw seed phrase invoeren en opnieuw maken en het zal u om een nieuw wachtwoord vragen.

Als het is gestolen, totdat ze uw herstelzin of wachtwoord hebben, zullen ze het nooit hacken. Tenzij je wachtwoord supereenvoudig was.

Het is goed om te onthouden dat iedereen die een service aanbiedt voor zoiets eenvoudigs een oplichter is.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels tima miroshnichenko 7567522

Openbank spaarrekening: kenmerken

pexels vlada karpovich 4050315

Hoe ETH te herstellen die is gestolen door een oplichter?