in

Hoe cryptocurrency te verzenden: beginnershandleiding

Een van de belangrijkste aspecten van geld is het gemak waarmee het kan worden overgedragen. Traditioneel (of fiat) papiergeld is niet zo handig, omdat het verrassend veel moeite kan kosten om het van de ene persoon naar de andere te sturen.

Cryptocurrency, aan de andere kant, vertegenwoordigt de snelste en meest efficiënte manier om geld te verzenden die ooit heeft bestaan.

De reis naar cryptocurrency

Waarom duurde het zo lang voordat mensen de behoefte aan zoiets als cryptocurrency begrepen? Welnu, ons financiële systeem kreeg een enorme upgrade in de jaren 1950 toen we de dollar digitaliseerden en manieren begonnen te creëren om wereldwijd geld te verzenden. Dit introduceerde de mogelijkheid voor ons om binnen een paar dagen geld naar het buitenland te sturen, in plaats van weken in het geval van fysiek geld op een vliegtuig of boot.

Het probleem hiermee is dat we in een wereld leven van veel verschillende landen en valuta’s, elk met zijn eigen systeem van checks and balances. Bij het gebruik van traditionele financiële instellingen kan het verzenden van geld over de hele wereld nog steeds enkele werkdagen duren, soms binnen enkele weken.

Laten we nu eens kijken naar het vereenvoudigde cryptocurrency-overdrachtsproces.

Cryptocurrency verzenden

Cryptocurrencies worden verzonden via een peer-to-peer (P2P) -netwerk.

Dit betekent dat het geld niet door derden hoeft te worden geliquideerd om op de plaats van bestemming te komen. Dit staat in schril contrast met de manier waarop traditionele financiële systemen werken. Wanneer u geld via een bank verzendt, is het de bank of haar partners die de transactie moeten goedkeuren. Ze kunnen deze transactie naar eigen goeddunken goedkeuren of weigeren.

Bovendien kunnen banken limieten instellen voor hoeveel u in één keer of op één dag kunt verzenden.

Ten slotte werken banken meestal alleen op werkdagen, wat betekent dat als u in het weekend een bankoverschrijving wilt verzenden, u pech hebt en tot maandag moet wachten. Als dit een te ingewikkeld, beperkend en onhandig systeem lijkt, dan ben je niet de enige.

Cryptocurrency-netwerken presteren in de meeste gevallen beter dan banken op bijna elke grootte. Over het algemeen kunt u met cryptocurrency-netwerken transacties op elke datum en tijd verzenden, voor bijna geld, zonder limiet op de waarde van de transactie, waar ook ter wereld, zonder vragen te stellen. Cryptocurrency-netwerken zijn echter niet zonder beperkingen. Eerdere cryptocurrency-netwerken zoals bitcoin zijn traag om grote hoeveelheden transacties te verwerken en de kosten kunnen oplopen tot ongemakkelijke niveaus tijdens perioden van veel verkeer.

Gevaren van het verzenden van cryptocurrencies

Als u cryptocurrencies gaat verwerven en verzenden, zelfs als het voor uzelf is, dan is het belangrijk om te begrijpen hoe het verzenden van cryptocurrency werkt. Als u een fout maakt met het verzenden van cryptocurrency, kunt u volledig geld verliezen. Er is geen 1-800-nummer dat u kunt bellen om de transactie te annuleren of uw geld terug te vorderen.

Cryptocurrency werkt door geld naar “adressen” te sturen, dat zijn lange reeksen cijfers en letters die vertegenwoordigen waar uw geld leeft.

Een van de meest voorkomende valkuilen waar beginners in kunnen vallen, is om handmatig een van deze adressen te typen. Door het adres verkeerd te gebruiken, zelfs als het slechts één teken is, wordt uw cryptocurrency naar een plaats verzonden die u niet wilde. Deze adressen zijn hoofdlettergevoelig, wat betekent dat als u een hoofdletter “T” typt, waarbij u een kleine letter “t” moest typen, u uw cryptocurrency ergens anders naartoe hebt gestuurd. De beste manier om deze val te vermijden, is door een QR-code te kopiëren en te plakken of te scannen en vervolgens het adres te controleren dat u zojuist in het verzendveld hebt ingevoerd. Een typische interface voor het verzenden van cryptocurrency is vergelijkbaar met deze. Dit is een screenshot van de Exodus wallet.

Voordelen van het gebruik van Crypto

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van cryptocurrency, ongeacht of u iets van een handelaar koopt, geld naar uzelf stuurt of het ontvangt in ruil voor diensten.

Het eerste voordeel zit aan de ontvangende kant. Het kost geen geld om cryptocurrency te ontvangen. Dit betekent dat verkopers en verkopers geld kunnen besparen door cryptocurrency te accepteren en niet in rekening worden gebracht door betalingsproviders zoals VISA of hun bank.

Het tweede voordeel is dat transacties door niemand in omvang worden beperkt. Dit betekent dat als je ergens ter wereld een miljoen dollar wilt verzenden, er niemand is die je tegenhoudt om dit te doen.

Het derde voordeel is dat de kosten voor het verzenden van geld consistent laag zijn in vergelijking met de kosten die banken in rekening brengen. Dit geldt niet noodzakelijkerwijs voor elektronische overdrachten in sommige landen. In Canada is het bijvoorbeeld gratis om elektronische overschrijvingen te verzenden vanaf uw persoonlijke bankrekening. De bank legt echter limieten op aan de hoeveelheid geld die u op één dag kunt verzenden. Met behulp van cryptocurrency brengt het netwerk u een klein bedrag in rekening, ongeacht of u $ 10 of $ 10 miljoen dollar verzendt.

Het vierde voordeel is dat cryptocurrency-netwerken nooit slapen. Dit betekent dat u overal ter wereld geld kunt verzenden, op elk moment en tijdstip van de dag, en het netwerk zorgt ervoor dat uw transactie tijdig zijn bestemming bereikt. U hoeft niet langer tot maandag te wachten om die bankoverschrijving te doen.

Sleutels

De cryptocurrency kreeg zijn naam omdat de manier waarop geld wordt verzonden en ontvangen is gebaseerd op cryptografie. Wat interessanter is, is wat dit soort systemen heeft gedaan met de manier waarop we over eigendom denken. Met cryptocurrencies bezit u uw cryptocurrency rechtstreeks, in plaats van hoe het werkt met een bank. Wanneer u uw geld bij een bank houdt, houden ze in wezen uw geld namens u en houden ze bij hoeveel ze u verschuldigd zijn. Ze zijn dan vrij om een bepaald percentage van dat geld te gebruiken voor andere doeleinden, zoals het uitlenen aan andere klanten. Dit ziet er niet uit als onroerend goed.

De meeste cryptocurrencies gebruiken een systeem dat bestaat uit twee sleutels, de publieke sleutel en de private sleutel. De analogie die we gaan gebruiken om je te helpen begrijpen hoe deze sleutels werken, is precies dat, een analogie. De bedoeling is om het terug te brengen tot de basis, zodat u weet hoe u uw cryptocurrency veilig kunt opslaan, opslaan en gebruiken.

Publieke sleutel

De openbare sleutel, of het openbare adres
, lijkt sterk op uw openbare adres waar u woont. De meeste mensen en bedrijven gaan ermee akkoord om hun openbare adres online te plaatsen of aan een rederij te bezorgen. Mensen gebruiken hun openbare adres om dingen te ontvangen die naar hen zijn verzonden. Dit lijkt erg op hoe uw openbare sleutel werkt in vergelijking met cryptocurrencies. U kunt uzelf uw openbare sleutel geven aan iedereen die u maar wilt. Plaats het online, op forums, op Facebook, Twitter of Instagram. Dan zijn mensen vrij om je geld te sturen, en dan wordt het geld vervolgens op dat adres opgeslagen. Als u toegang wilt tot het geld op dat adres, hebt u iets anders nodig, u hebt de privésleutel nodig die overeenkomt met de openbare sleutel.

Persoonlijke sleutel

De persoonlijke sleutel is hoe u toegang krijgt tot geld dat is opgeslagen op een openbaar adres. U kunt alleen toegang krijgen tot of geld verplaatsen dat is opgeslagen op het openbare adres als u kunt aantonen dat u de persoonlijke sleutel hebt die overeenkomt met het openbare adres. De analogie van het thuisadres blijft hier werken.

Je privésleutel is als de metalen sleutels die je aan je sleutelhanger hebt. Je gebruikt die metalen sleutels om het huis binnen te komen, om toegang te krijgen tot al je bezittingen. Zonder die metalen sleutel zou je er niet in kunnen komen. Als u een foto van uw metalen sleutel zou plaatsen, zou iemand die sleutel naar een sleutelfabrikant kunnen brengen en uw sleutel kunnen kopiëren en uw spullen kunnen stelen. Dit is precies hoe uw cryptocurrency private key werkt. U mag uw persoonlijke sleutel nooit ergens op internet publiceren. Als u dat doet, zullen alle cryptocurrencies die in uw portemonnee zijn opgeslagen, zeker worden gestolen.

Ook als u uw privésleutel verliest en er nergens een kopie van hebt gemaakt, zijn uw fondsen ook voor altijd verloren.

Hoe maak ik een back-up van mijn portemonnee?

Cryptocurrencies worden opgeslagen in een wallet en gelukkig kun je op verschillende manieren een back-up maken van wallets. De eenvoudigste manier om een back-up van uw portemonnee te maken, is door uw “herstelzin” te schrijven. Uw herstelzin is een willekeurige selectie van 12 of 24 woorden, afhankelijk van de portemonnee die u gebruikt.

Als u bijvoorbeeld uw portemonnee verliest, uw telefoon verliest of uw laptop kapot gaat, kunt u de herstelzin gebruiken om de portemonnee naar een nieuw apparaat te importeren. Uw herstelzin lijkt in dit opzicht veel op uw privésleutel. Als iemand uw herstelzin te pakken krijgt, kunnen ze het geld in uw portemonnee stelen. Bewaar uw portefeuilleback-ups daarom op een veilige plaats, zoals bij uw advocaat, of in een brandwerende kluis.

Overschrijving naar een beurs

Als u cryptocurrency gaat verhandelen, kunt u dit doen vanuit een bepaalde portemonnee zoals Exodus, omdat deze een ingebouwde uitwisseling heeft. Je zult merken dat de kosten en wachttijden voor het uitwisselen van bronnen binnen Exodus traag zijn, dus als je op zoek bent naar een goedkopere en snellere ervaring, moet je een uitwisseling gebruiken. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het overboeken van uw geld van uw portemonnee naar een uitwisseling.

Ten eerste lijken beurzen erg op banken, waar ze u geen directe toegang tot uw geld geven. Vergeet niet dat als u uw privésleutel niet hebt die overeenkomt met uw openbare adres, u dat geld niet echt bezit.

Ten tweede geven beurzen u een ander adres voor elke cryptocurrency. Het is belangrijk om niet te proberen Bitcoin naar een Bitcoin Cash-adres te sturen, uw geld zal voor altijd verloren zijn als u dit probeert. Zorg ervoor dat u het adres waarnaar u verzendt, dubbel controleert. Als je niet zeker weet of je het goed hebt gedaan of niet, stuur dan eerst een klein bedrag, voordat je het volledige bedrag verzendt.

Als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, is het verzenden van cryptocurrency een van de gemakkelijkste (en goedkoopste) manieren om waarde over te dragen.

Sleutels

De cryptocurrency kreeg zijn naam omdat de manier waarop geld wordt verzonden en ontvangen is gebaseerd op cryptografie. Wat interessanter is, is wat dit soort systemen heeft gedaan met de manier waarop we over eigendom denken. Met cryptocurrencies bezit u uw cryptocurrency rechtstreeks, in plaats van hoe het werkt met een bank. Wanneer u uw geld bij een bank houdt, houden ze in wezen uw geld namens u en houden ze bij hoeveel ze u verschuldigd zijn. Ze zijn dan vrij om een bepaald percentage van dat geld te gebruiken voor andere doeleinden, zoals het uitlenen aan andere klanten. Dit ziet er niet uit als onroerend goed.

De meeste cryptocurrencies gebruiken een systeem dat bestaat uit twee sleutels, de publieke sleutel en de private sleutel. De analogie die we gaan gebruiken om je te helpen begrijpen hoe deze sleutels werken, is precies dat, een analogie. De bedoeling is om het terug te brengen tot de basis, zodat u weet hoe u uw cryptocurrency veilig kunt opslaan, opslaan en gebruiken.

Publieke sleutel

De openbare sleutel, of het openbare adres
, lijkt sterk op uw openbare adres waar u woont. De meeste mensen en bedrijven gaan ermee akkoord om hun openbare adres online te plaatsen of aan een rederij te bezorgen. Mensen gebruiken hun openbare adres om dingen te ontvangen die naar hen zijn verzonden. Dit lijkt erg op hoe uw openbare sleutel werkt in vergelijking met cryptocurrencies. U kunt uzelf uw openbare sleutel geven aan iedereen die u maar wilt. Plaats het online, op forums, op Facebook, Twitter of Instagram. Dan zijn mensen vrij om je geld te sturen, en dan wordt het geld vervolgens op dat adres opgeslagen. Als u toegang wilt tot het geld op dat adres, hebt u iets anders nodig, u hebt de privésleutel nodig die overeenkomt met de openbare sleutel.

Persoonlijke sleutel

De persoonlijke sleutel is hoe u toegang krijgt tot geld dat is opgeslagen op een openbaar adres. U kunt alleen toegang krijgen tot of geld verplaatsen dat is opgeslagen op het openbare adres als u kunt aantonen dat u de persoonlijke sleutel hebt die overeenkomt met het openbare adres. De analogie van het thuisadres blijft hier werken.

Je privésleutel is als de metalen sleutels die je aan je sleutelhanger hebt. Je gebruikt die metalen sleutels om het huis binnen te komen, om toegang te krijgen tot al je bezittingen. Zonder die metalen sleutel zou je er niet in kunnen komen. Als u een foto van uw metalen sleutel zou plaatsen, zou iemand die sleutel naar een sleutelfabrikant kunnen brengen en uw sleutel kunnen kopiëren en uw spullen kunnen stelen. Dit is precies hoe uw cryptocurrency private key werkt. U mag uw persoonlijke sleutel nooit ergens op internet publiceren. Als u dat doet, zullen alle cryptocurrencies die in uw portemonnee zijn opgeslagen, zeker worden gestolen.

Ook als u uw privésleutel verliest en er nergens een kopie van hebt gemaakt, zijn uw fondsen ook voor altijd verloren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels bilakis 12444594

Crypto wallet: wat het is en waarom het nodig is

a1

Questrade: wat het is en wat het biedt