in

Hoe cryptocurrency zal werken in 2030

Het aantal digitale munten neemt sinds 2013 toe. Omdat cryptocurrencies ongereguleerd zijn en de meeste blockchains open-source zijn, kan iedereen met minimale inspanning een munt helemaal opnieuw maken. Het feit dat het gemakkelijk is om een munt te maken, heeft ertoe geleid dat de markt op het moment van schrijven wordt overspoeld met ongeveer 15.000 cryptocurrencies.

Volgens statistieken zijn er sinds 2013 elk jaar ongeveer 775 digitale munten gemaakt. Met dit in gedachten voorspellen experts dat de toekomst een toename van altcoins zou kunnen zien, waarvan de meeste weinig of geen waarde zullen hebben.

In 2021 hebben meme-munten het al overgenomen, omdat het succes van populaire opties zoals Dogecoin en Shiba Inu een legioen imitator-altcoins inspireert om op de voorgrond te treden.

Natuurlijk kan het tegenovergestelde ook gebeuren en kan er een enorme consolidatie plaatsvinden waarbij slechts een handvol munten overleeft.

Bitcoin zou de wereldwijde reservevaluta kunnen zijn

Een andere gewaagde voorspelling over de toekomst van cryptocurrencies is dat Bitcoin de dollar tegen 2030 zal vervangen als de reservevaluta van de wereldeconomie. Gedurende 2021 heeft Bitcoin een bullish rally gehad met zijn prijs die nieuwe all-time highs bereikte, ondanks de volatiliteit.

Volgens Alex Gladstein, Bitcoin-expert en hoofd strategie bij de Human Rights Foundation, “is Bitcoin een apparaat waarvan het doel is om de dollar te vervangen als ’s werelds reservevaluta.”

Volgens Gladstein geeft het vaste aanbod van Bitcoin het een voordeel ten opzichte van fiat-valuta’s zoals de dollar die een golf van gelddruk door de Federal Reserve hebben gezien.

“Kijkend naar de balansen van de Federal Reserve of de Europese Centrale Bank, is het opmerkelijk hoeveel nieuw geld er wordt gecreëerd. Het is historisch,” voegde Gladstein eraan toe.

Bitcoin biedt een alternatief voor valuta’s die door de centrale bank zijn uitgegeven, omdat het gedecentraliseerd is en daarom niet wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit. In de voorspelling van Gladstein kan het tientallen jaren duren voordat Bitcoin de dollar vervangt als ’s werelds reservevaluta, maar het proces is onvermijdelijk.

Gladstein gelooft dat het eigenbelang van overheden hen ertoe zal aanzetten Bitcoin te adopteren als een superieure opslag van waarde en de moeilijkste vorm van geld.

Cryptocurrency zal meer gereguleerd

Cryptocurrency blijft zeer ongereguleerd en gesprekken om dit een veilige plek te maken voor alle beleggers zijn aan de gang.

Duidelijke en toekomstgerichte regelgeving zal de cryptocurrency-ruimte minder aantrekkelijk maken voor cybercriminelen en de bescherming voor liefhebbers van cryptocurrency, ontwikkelaars en investeerders vergroten. In de toekomst voorspellen experts een toename van de regelgevende focus op de hele crypto-ruimte.

Regelgevers in de Verenigde Staten hebben al een verklaring uitgegeven waarin een plan wordt benadrukt om het toezicht op cryptocurrency-gerelateerde instellingen te vergroten.

Met de toenemende acceptatie van cryptocurrencies beginnen toezichthouders aandacht te besteden aan de industrie om het witwassen van geld en illegale financiële transacties tegen te gaan.

De Financial Action Task Force (FATF) heeft onlangs ook een reeks richtlijnen gepubliceerd die zijn ontworpen om rechtsgebieden over de hele wereld te helpen bij het definiëren en formuleren van wetten voor cryptocurrencies en cryptocurrency-gerelateerde serviceproviders.

Dit alles wijst op een toekomst waarin cryptocurrencies mainstream zullen worden, maar met het volledige toezicht van toezichthouders.

Conclusie

Cryptocurrencies maken een opmars, maar het is pas iets meer dan een decennium geleden sinds de komst van Bitcoin. Hoewel het moeilijk is om precies te voorspellen wat de vooruitzichten van de industrie over 10 jaar zullen zijn, bieden de huidige gebeurtenissen waardevolle aanwijzingen voor wat de toekomst zal brengen.

Op dit moment besteden toezichthouders meer aandacht aan de industrie, verschijnen er elke dag meer op cryptocurrency gebaseerde projecten en is Bitcoin meer dan ooit klaar om de dollar te vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 27

Fiat-valuta’s: wat ze zijn en hoe ze werken

pexels tima miroshnichenko 7567482

De beste manieren om passief inkomen te verdienen met Crypto in 2022