in

Hoe een Bitcoin-transactie te annuleren als deze niet is bevestigd?

Een Bitcoin-transactie moet worden geverifieerd door het Bitcoin-netwerk voordat deze kan worden voltooid. Deze verificatie wordt uitgevoerd door zogenaamde Bitcoin-mijnwerkers, die eigenlijk gewoon krachtige computers zijn die allemaal de code van Bitcoin uitvoeren en de blockchain opslaan.

Wanneer iemand een Bitcoin naar iemand anders stuurt, wordt de transactie naar het netwerk verzonden en door de miners opgenomen in een blok. Zodra de transactie zich in een blok bevindt, wordt deze als bevestigd beschouwd en kan de ontvanger de Bitcoins uitgeven. Als de transactie echter niet in een blok is opgenomen, wordt deze als onbevestigd beschouwd en blijft deze op het netwerk als een onbevestigde transactie. Met de meeste Bitcoin-portefeuilles kunt u geen onbevestigde transacties uitgeven, dus u moet wachten tot een mijnwerker uw transactie in een blok opneemt voordat deze kan worden voltooid.

Waarom blijven Bitcoin-transacties onbevestigd?

Er zijn verschillende redenen voor de status van een bitcoin-transactie in behandeling. Er zijn twee soorten transacties op het Bitcoin-netwerk:

1. Transactieverwerking: Deze transacties zijn onvolledig, maar worden verwerkt op het netwerk. Er zijn verschillende redenen voor de in behandeling zijnde status van het verwerken van transacties op het bitcoin-netwerk:

 1. Goedkope transactie: De meest voorkomende reden voor een onbevestigde transactie is dat het een goedkope transactie is.

  Goedkope transacties worden vaak niet opgenomen in blokken door mijnwerkers omdat het voor hen niet winstgevend is om dit te doen. Wanneer een transactie wordt gemaakt, wordt deze niet onmiddellijk naar het netwerk verzonden. Hierdoor kunnen deze transacties lange tijd onbevestigd blijven. Bitcoin-transacties kunnen onbevestigd blijven vanwege lagere transactiekosten, omdat miners prioriteit kunnen geven aan andere transacties met hogere kosten. Dit betekent dat de transactie met de laagste vergoeding langer kan duren om in een blok te worden opgenomen en ook kan worden verlaten als de mempool vol raakt.

  Bitcoin-transacties kunnen om een aantal redenen onbevestigd blijven als gevolg van lagere transactiekosten:

  • Wanneer de transactiekosten laag zijn, is het mogelijk dat miners die transacties opnemen in de blokken die het mijnt.
  • Zelfs als een transactie is opgenomen in een blok, kunnen extra blokken nodig zijn voordat deze als volledig bevestigd wordt beschouwd.
  • Sommige miners kunnen ervoor kiezen om alleen blokken te minen die transacties met hogere kosten bevatten, wat betekent dat transacties met lagere kosten langer kunnen duren om te worden bevestigd.
 2. De transactie is groter dan de limiet voor de blokgrootte

 3. : een andere reden voor een onbevestigde transactie kan zijn als de transactie groter is dan de limiet voor de blokgrootte. Transacties groter dan de limiet voor blokgrootte worden vaak niet opgenomen in blokken door miners omdat ze niet in een blok kunnen worden opgenomen. De limiet voor de blokgrootte is de maximale hoeveelheid gegevens die in een blok kan worden opgenomen. Bitcoin-transacties kunnen onbevestigd blijven als de transactie boven de limiet voor de blokgrootte ligt, omdat het netwerk de transactie mogelijk niet tijdig kan verwerken.
 4. Congestie met andere transacties

 5. : Een extra reden voor een onbevestigde transactie kan zijn dat de blockchain overbelast is met andere transacties. Wanneer blockchain overbelast is, zullen miners prioriteit geven aan transacties met een hogere vergoeding.
 6. Onvoldoende fondsen: Transacties moeten goed worden gefinancierd om in een blok te worden opgenomen. Als de transactie niet genoeg kosten heeft om de netwerkkosten te dekken, blijft deze waarschijnlijk onbevestigd.
 7. Oudere protocollen: Bitcoin-transacties kunnen om een aantal redenen onbevestigd blijven vanwege oudere protocollen:
  • Oudere protocollen ondersteunen mogelijk geen nieuwe functies die aan het Bitcoin-netwerk zijn toegevoegd, zoals Segregated Witness (SegWit).
  • Oudere protocollen zijn mogelijk niet compatibel met nieuwe software die nodig is om een volledig knooppunt uit te voeren.
  • Oudere protocollen kunnen mogelijk nieuwe transactietypen die zijn geïntroduceerd, zoals het Lightning-netwerk, niet goed verwerken.

2. Onvolledige transacties: Deze transacties zijn onvolledig omdat er iets mis is gegaan op het netwerk en het oplossen van problemen met deze transacties kan worden opgelost.

  Onjuist wallet-adres

 1. : Wanneer u een transactie verzendt, moet u het wallet-adres van de ontvanger en het bedrag dat u wilt verzenden vermelden. Als een van deze gegevens onjuist is, wordt de transactie naar het verkeerde adres verzonden en niet bevestigd.
 2. Internetfout: Een defecte internetverbinding betekent dat de transactie niet naar het bitcoin-netwerk wordt verzonden. Als het internet werkt, controleer dan of de firewall de Bitcoin-toepassing niet blokkeert.
 3. Geweigerde transacties: Te veel geweigerde transacties op het bitcoin-netwerk kunnen leiden tot een overbelast netwerk en uiteindelijk een mislukte transactie.
 4. Inactieve gebruiker: Soms kan het lijken dat de transactie wordt bevestigd door meerdere knooppunten, maar de transactie is nog steeds niet bevestigd omdat sommige portefeuilles niet zijn gesynchroniseerd met het blockchain-netwerk.

Hoe onbevestigde transacties terug te draaien?

Er is geen veilige manier om een onbevestigde Bitcoin-transactie terug te draaien. Er zijn echter enkele methoden die kunnen werken, afhankelijk van de situatie:

 • Als de transactie wordt geblokkeerd omdat er een te lage vergoeding wordt betaald, kunt u soms een service zoals Replace-By-Fee (RBF) of Child Pays For Parent (CPFP) gebruiken om de vergoeding te verhogen en bevestigd te krijgen.
 • Als de transactie twee keer wordt uitgegeven, kunt u mogelijk een service zoals Replace-By-Fee gebruiken om deze te vervangen door een transactie met een hogere vergoeding.
 • Als geen van de bovenstaande methoden werkt, moet u mogelijk wachten tot de transactie is bevestigd of deze eenvoudig annuleren en een nieuwe transactie indienen.

Hoe een Bitcoin-transactie te annuleren als deze niet is bevestigd?

Meestal duurt het bij een bitcointransactie tot 48 uur om de bevestigingsstatus weer te geven. Er zijn echter enkele opties om te overwegen voor het geval de bitcoin-transactie te lang niet wordt bevestigd:

 1. Bitcoin-transactieversneller: De meest populaire manier om een bitcoin-transactie te annuleren, is door een Bitcoin-transactieversneller te gebruiken. Dit zijn speciale services waarmee u uw transactie sneller door het Bitcoin-netwerk kunt duwen door een kleine vergoeding te betalen. Als de transactie niet te groot is en niet te veel invoer heeft, kunt u mogelijk een service zoals Bitcoin Transaction Accelerator gebruiken om deze sneller te bevestigen.
 2. Replace-By-Fee (RBF): Als een bitcoin-transactie niet wordt bevestigd, kan deze worden geannuleerd met behulp van een techniek genaamd Replace-by-Fee (RBF). RBF maakt een nieuwe transactie die een onbevestigde transactie vervangt. De nieuwe transactie heeft een hogere vergoeding dan de onbevestigde transactie en zal daarom eerder worden opgenomen in het volgende blok. De vorige transactie wordt geannuleerd en het bijbehorende geld wordt teruggestort in uw portemonnee.
  • De optie voor RBF wordt ingeschakeld in de portemonnee door op een selectievakje te klikken voordat u de transactie accepteert.
  • RBF stelt de afzender in staat om de bevestiging van een transactie te versnellen.
 3. Child Pays For Parent (CPFP): In CPFP wanneer de transactie met een lage vergoeding niet snel genoeg wordt bevestigd voor credits van de ontvanger, maakt de ontvanger een nieuwe transactie die bekend staat als een onderliggende transactie die de bitcoin uitgeeft die is ontvangen in de vorige transactie die bekend staat als de bovenliggende transactie. De kindtransactie betaalt een hogere vergoeding, wat mijnwerkers aangeeft dat ze de eerste transactie moeten minen om de tweede transactie te minen. De ontvanger ontvangt sneller geld, ondanks het feit dat de afzender de lage kosten heeft betaald op het moment van verzending van de hoofdtransactie.
 4. Dubbele opt-out methode: Als de transactie niet wordt geannuleerd, kunt u het opnieuw proberen met een hogere vergoeding. Miners zullen de nieuwe transactie innen vanwege hogere kosten en de operatie voltooien. Bitcoin heeft maatregelen om dubbele uitgaven in het netwerk aan te pakken. Hiermee wordt de eerste transactie effectief geannuleerd, omdat deze als ongeldig wordt beschouwd vanwege dubbele uitgaven. Een tweede klant of portemonnee is nodig om een nieuwe transactie te initiëren met dezelfde gegevens, maar hoge transactiekosten.

Hoe kan ik de bevestiging van de transactie garanderen?

De meest gebruikelijke manier om bevestiging van een bitcoin-transactie te garanderen, is door transactiekosten op te nemen. Deze vergoeding gaat naar de miner die de transactie bevestigt en opneemt in de blockchain. Hoe hoger de vergoeding, hoe waarschijnlijker het is dat de transactie wordt opgenomen in het volgende blok. Bevestiging van de bitcoin-transactie kan worden verzekerd door te wachten tot de transactie in een blok is opgenomen en vervolgens te wachten tot het blok aan de blockchain wordt toegevoegd. De bitcoin-transactie kan worden bevestigd door ervoor te zorgen dat alle vereiste details in de transactie zijn opgenomen. Dit kan door de bitcoin wallet te controleren op de benodigde gegevens.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels karolina grabowska 5980567

Bitcoins verzonden en nooit aangekomen: wat gebeurt er?

pexels karolina grabowska 5980856

Kan ik Shiba Inu cryptocurrency ophalen van een nep-investeringssite?