in

Hoe gebruik ik het Lightning Network nu?

Je bent misschien al bekend met hoe het Lightning Network werkt, maar voor degenen die dat nu niet zijn, zullen we kijken naar een korte uitleg. Net als andere Layer-2-schaaloplossingen zoals Polygon en Optimism, kan het Lightning Network een hogere doorvoer hebben omdat de transacties die erop plaatsvinden in wezen worden gegroepeerd en vervolgens worden verzonden naar het eerstelijnsnetwerk (Bitcoin voor Lightning Network, Ethereum voor Polygon en Optimism).

Hiermee kunt u in korte tijd een heleboel transacties uitvoeren, omdat niet iedereen tegelijkertijd het eerste niveau, met zijn lagere doorvoer, wil gebruiken.

Het Lightning Network werkt als een reeks betaalkanalen. Als gebruiker voeg je BTC toe aan een wallet die het Lightning Network ondersteunt. U kunt dan een kanaal openen met elke gewenste partij op het netwerk, zoveel transacties uitvoeren als u wilt (tegen lage, bijna nul kosten), met bijna onmiddellijke snelheden, en transacties worden pas definitief gemaakt en naar het Bitcoin-netwerk verzonden zodra beide partijen het betalingskanaal sluiten.

Er is een slim contract tussen de partijen om ervoor te zorgen dat de regels worden gevolgd.

Het Lightning Network is
daarom een verbinding tussen partijen wereldwijd, waarbij Bitcoin op dezelfde manier is vergrendeld in het Lightning Network als in traditionele DeFi op Ethereum. Om geld te kunnen verzenden via het Lightning-netwerk, moeten de knooppunten die door uw betaling worden doorkruist, de transactie kunnen dekken totdat de kanalen zijn gesloten en transacties zijn voltooid op het Bitcoin-netwerk.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat omdat transacties worden gebundeld, het moeilijk is om erachter te komen wie wat naar wie heeft verzonden, waardoor het een meer privétransactie is dan rechtstreeks op het Bitcoin-mainnet.

Er zijn drie belangrijke manieren waarop u vandaag nog aan de slag kunt met het Lightning Network. De eerste twee opties (download een portemonnee) zijn de beste oplossing als u minder gevoelig bent voor techniek, waarbij de derde optie (het uitvoeren van een node) de meest directe manier is om het netwerk te gebruiken en te ondersteunen.

Lightning Custodial Portemonnee

De eerste optie om het Lightning Network te gaan gebruiken, is het downloaden en gebruiken van een Lightning Wallet-bewaarplicht. Een bewaarportemonnee betekent dat iemand anders de privésleutels van uw geld bezit. Hoewel ze minder veilig zijn dan een onbewaakte portemonnee (zie hieronder), zijn ze goed voor beginners of mensen die minder vertrouwen hebben in hun vermogen om hun geld te beheren en hun portemonnee veilig te houden.

Er zijn verschillende Lightning Wallet-hoesjes zoals BottlePay, Blue Wallet en Wallet of Satoshi. Blue Wallet kan eigenlijk worden ingesteld als custodial of non-custodial. Zodra u een Lightning Wallet hebt gekozen, downloadt u deze eenvoudig, stelt u uw account in en voegt u vervolgens geld toe. Dat is alles, u kunt dan beginnen met transacties op het Lightning Network.

Onbeheerde Lightning Wallet

De volgende optie om het Lightning Network te gaan gebruiken, is het downloaden en gebruiken van een Lightning Wallet zonder toezicht. Onbewaakt betekent dat u controle heeft over uw privésleutels en dat u een herstelzin van 12 of 24 woorden hebt geschreven om de portemonnee te herstellen voor het geval u uw apparaat verliest. Hoewel iets complexer dan een bewaarportemonnee, geeft het leren gebruiken van een onbewaakte portemonnee gebruikers veel meer vrijheid en controle over hun activa.

Er zijn veel onbewaakte Lightning Wallet-opties beschikbaar, zoals Electrum, Breez, Eclair en Bitcoin Lightning Wallet (BLW). Zodra u een portemonnee hebt gekozen om te gebruiken, downloadt u deze eenvoudig voor uw desktop of mobiele apparaat, maakt u een portemonnee, voegt u geld toe en kunt u beginnen met transacties op het Lightning Network. Sommige van de portefeuilles, zoals Breez, hebben ook apps met ingebouwde Lightning zoals BitRefill en LN. PIZZA (koop Domino’s pizza via het Lightning Network).

Een volledige Lightning-node uitvoeren

De laatste optie is zeker de meest complexe, maar het heeft een extra voordeel omdat u de groei van het Lightning-netwerk helpt bevorderen als u ervoor kiest om een volledig knooppunt te configureren en uit te voeren. Door een node uit te voeren en wat BTC naar het Lightning-netwerk te blokkeren, verhoogt u de vergrendelde waarde op het netwerk en creëert u een ander pad voor andere gebruikers om betalingen via te doen.

Zonder in te gaan op de complexiteit van de daadwerkelijke configuratie van het knooppunt, zijn de basisstappen als volgt. Ga naar het Github-profiel van het Lightning-project en download de nieuwste versie van de Lightning Node-client voor uw besturingssysteem. Voer vervolgens de client uit. U wordt gevraagd een portemonnee te maken of te importeren. Dus als u al een eerder onbewaakte Lightning-portemonnee hebt gemaakt, kunt u deze nu eenvoudig herstellen en onmiddellijk toegang hebben tot diezelfde fondsen. Als u een nieuwe portemonnee maakt, moet u de herstelzin noteren. Ten slotte moet u een wachtwoord maken en bevestigen. Na dit alles ben je klaar en kun je het Lightning-netwerk vanaf je node gaan gebruiken.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels tima miroshnichenko 7567486

OkEx Coin Prijsvoorspelling 2022 – 2025 – 2030

invest crypto 34

Celo prijsverwachting 2022 – 2025 – 2030