in

Hoe kan ik besparen op Ethereum-gaskosten

De eenvoudigste manier om te illustreren hoe hoog de Ethereum-gaskosten zijn, is door ze te vergelijken met de kosten van andere netwerken voor dezelfde transactie. Voor dit voorbeeld gebruiken we slechts één type transactie: een swap.

Momenteel om
het ene activum voor het andere te ruilen met behulp van een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) op Ethereum, is de laagste vergoeding iets minder dan $ 10 USD, gemiddeld meer dan $ 10 en dichter bij $ 11.

Als u $ 100 van een actief verhandelt, betaalt u ongeveer 10% aan transactiekosten, wat extreem hoog is.

Bij het vergelijken van deze kosten met andere netwerken, is het nog duidelijker dat Ethereum hoge kosten heeft. Laten we drie andere netwerken vergelijken: Cardano, Solana en Polygon.

Momenteel is de vergoeding voor het maken van een uitwisseling op Cardano minder dan 0,2 ADA, wat ongeveer 10 cent is. Het voorbehoud hier is dat veel DEX’s op Cardano een relayersysteem gebruiken dat 2 extra ADA’s kost, maar zelfs met die extra kosten is het nog steeds $ 1 in vergelijking met $ 10.

Op Solana is de vergoeding voor het maken van een swap of een transactie ongeveer $ 0,00001, waardoor de kloof tussen de kosten van Ethereum in vergelijking met andere netwerken groter wordt. Op Polygon, dat kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot veel van dezelfde Ethereum-applicaties, is de vergoeding minder dan een cent.

Het is duidelijk dat Ethereum een probleem heeft met hoge kosten in vergelijking met andere netwerken, dus hoe kunnen ze worden verminderd?

Hoe te besparen op gastarieven

Er zijn een paar manieren waarop u geld kunt besparen op Ethereum-gastarieven. Dit omvat het gebruik van andere blockchain-netwerken, het controleren van een gastracker en, nou ja, wachten op bewijs van de weddenschapsupdate.

Gebruik andere blockchain-netwerken

Dit kan een heel ander ecosysteem betekenen, zoals Solana, Binance Smart Chain, Cardano of Avalanche, of een level 2-oplossing op Ethereum zoals Polygon. Alle andere ecosystemen hebben in wezen dezelfde functionaliteit als Ethereum, maar met snellere transacties en lagere kosten.

Afhankelijk van uw toewijding aan Ethereum als project, kunnen ze allemaal goede opties zijn om als alternatieven te proberen.

Polygon (MATIC) is waarschijnlijk de beste optie voor een Ethereum-gebruiker die binnen het Ethereum-ecosysteem wil blijven. Dit komt omdat het Polygon-netwerk compatibel is met bijna dezelfde gedecentraliseerde applicaties (dApps) als Ethereum. Dit omvat Uniswap en OpenSea, respectievelijk de populairste gedecentraliseerde uitwisseling en NFT-markt van Ethereum.

Als alternatief kunt u Arbitrum of Optimism gebruiken, twee andere layer-2’s voor Ethereum. Het gebruik van een layer 2 blockchain-netwerk zorgt voor snellere transacties en lagere kosten omdat transacties niet plaatsvinden op Ethereum-niveau 1, dat slechts 15 transacties per seconde kan verwerken.

Het nadeel van Tier 2 is dat je geen toegang hebt tot hetzelfde aantal applicaties als het Ethereum-mainnet, dus het kan zijn dat je Tier 1 en Tier 2 regelmatig moet verbinden (wat ook kosten met zich meebrengt!).

Controleer Ethereum Gas Tracker

Als u vastbesloten bent om binnen het Ethereum-ecosysteem te blijven en alle kosten te betalen die u nodig heeft, moet u de Ethereum Gas Tracker die beschikbaar is op Etherscan in de gaten houden.

De tracker toont u de gemiddelde gasvergoeding voor transacties met lage, gemiddelde en hoge prioriteit op Ethereum. Het toont u ook de gemiddelde kosten voor verschillende soorten transacties op het netwerk, zoals een swap op Uniswap of SushiSwap, een verkoop op Opensea of het toevoegen van liquiditeit aan verschillende DEXs.

We hebben een lijst samengesteld met de beste Ethereum-gastrackers, dus dubbelcheck terug om te zien of er een is die bijzonder goed voor u zou kunnen werken.

Het is niets waard dat Ethereum-kosten meestal goedkoper zijn tijdens daluren. U kunt aanzienlijke besparingen realiseren door uw transacties ’s avonds laat of in het weekend te doen.

Wacht op ETH2

Geduld zal hiervoor vereist zijn, maar het kan de beste optie zijn voor degenen die op de lange termijn echt in Ethereum geloven. Zodra Ethereum in staat is om de upgrade naar ETH2 met succes te implementeren en een proof-of-stake blockchain-netwerk te worden, zal het beginnen met het verlagen van de gaskosten.

Dit komt omdat er een hogere transactiedoorvoer zal zijn die de transactiekosten zal verlagen. Het zal echter enige tijd duren voordat de volledige doorvoercapaciteit volledig op de blockchain is geïmplementeerd, wat betekent dat de kosten mogelijk niet goedkoper zijn op het moment van samenvoegen. De update lijkt in zicht, met een voorlopige datum van 15 september 2022.

Gedachten aan sluiting: de fusie komt eraan, maar de vergoedingen blijven rond

De upgrade van Ethereum naar ETH2 lijkt eindelijk te komen. Met deze update kunnen veel van de tips over hoe u kunt besparen op gastarieven op Ethereum twijfelachtig worden. We kunnen echter niet zeggen hoe succesvol de update zal zijn totdat deze plaatsvindt.

In dit geval kan het
nog steeds een goed idee zijn voor Ethereum-gebruikers om enkele van de opties te verkennen die in dit artikel worden genoemd, zoals het proberen van andere netwerken of het gebruik van de gastracker. Over het algemeen zal het goed zijn voor cryptocurrencies als Ethereum zijn update met succes lanceert.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 28

3 dingen die beginners verkeerd doen over cryptocurrencies

invest crypto 29

Wat is Miner Extract Value (MEV)